6 διαφορετικοί τρόποι για να ενεργοποιήσετε το Playstation 5 (PS5)

6 διαφορετικοί τρόποι για να ενεργοποιήσετε το Playstation 5 (PS5)

Εάν διαθέτετε ένα Sony PlayStation 5, έχετε πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις για να ενεργοποιήσετε ή να αφυπνίσετε την κονσόλα παιχνιδιών σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας τον ασύρματο ελεγκτή DualSense, μέσω της εφαρμογής PS στο κινητό σας τηλέφωνο ή μέσω του PS Remote Play σε μια επιτραπέζια συσκευή.

Είτε στέκεστε δίπλα στο PS5 σας, κάθεστε στον καναπέ ή στο διπλανό δωμάτιο, αυτό το σεμινάριο θα σας καθοδηγήσει σε κάθε τεχνική για να ενεργοποιήσετε την κονσόλα λεπτομερώς.

1. Πατήστε το κουμπί λειτουργίας του PS5

Ας ξεκινήσουμε βγάζοντας πρώτα τον πιο προφανή τρόπο εκκίνησης του PlayStation 5 από τη μέση—το κουμπί λειτουργίας στο περίβλημα της κονσόλας. Είναι επίσης η μόνη μέθοδος για να ενεργοποιήσετε το PS5 όταν ρυθμίζετε την κονσόλα για πρώτη φορά.

Εάν είστε κάτοχος της έκδοσης δίσκου του PS5, θα δείτε δύο κουμπιά στην μπροστινή πλευρά—Εξαγωγή και Τροφοδοσία. Το κουμπί τροφοδοσίας είναι μεγαλύτερο και έχει το τυπικό σύμβολο Power στα αριστερά ή στο κάτω μέρος. Στην ψηφιακή έκδοση της κονσόλας, είναι το μόνο φυσικό κουμπί στο περίβλημα.

Απλώς πατήστε το κουμπί λειτουργίας αφού συνδέσετε το PS5 σας σε μια πρίζα για να το ενεργοποιήσετε. Θα ακούσετε ένα ηχητικό σήμα για να επιβεβαιώσετε ότι η κονσόλα εκκινείται και να δείτε τη σύνδεση ή την αρχική οθόνη στην τηλεόραση ή την οθόνη αμέσως μετά. Μπορείτε επίσης να πατήσετε το κουμπί λειτουργίας για να ξυπνήσετε την κονσόλα από τη λειτουργία ανάπαυσης.

Τι είναι η λειτουργία ανάπαυσης; Η λειτουργία ανάπαυσης είναι μια κατάσταση χαμηλής κατανάλωσης στην οποία βρίσκεται το PS5 σας όταν το αφήνετε σε αδράνεια. Μπορείτε επίσης να βάλετε με μη αυτόματο τρόπο την κονσόλα σε λειτουργία ανάπαυσης—απλώς επιλέξτε Enter Rest Mode στο μενού τροφοδοσίας της κονσόλας.

Σε αντίθεση με το PlayStation 4, το κουμπί λειτουργίας του PS5 είναι μηχανικό, επομένως πρέπει να το πατήσετε για να ενεργοποιήσετε ή να αφυπνίσετε την κονσόλα.

2. Πατήστε το κουμπί PS του ελεγκτή DualSense

Ο απλούστερος, πιο εύκολος και καλύτερος τρόπος για να ενεργοποιήσετε το PlayStation 5 είναι να χρησιμοποιήσετε το ασύρματο χειριστήριο DualSense. Αλλά πως?

Υποθέτοντας ότι έχετε ρυθμίσει το PS5 σας και έχετε αντιστοιχίσει το χειριστήριο με αυτό, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πατήσετε το κουμπί PS ανάμεσα στα μπαστούνια για να ενεργοποιήσετε την κονσόλα σας. Η ενέργεια ξυπνά επίσης την κονσόλα από τη λειτουργία ανάπαυσης.

Δεν χρειάζεται να συνδέσετε το ασύρματο χειριστήριο DualSense στο PS5 μέσω USB για να λειτουργήσει αυτή η μέθοδος.

Cool Tip: Μπορείτε να πατήσετε το κουμπί PS πριν συνδέσετε το PS5 σας σε μια πηγή τροφοδοσίας και η κονσόλα θα εξακολουθεί να ενεργοποιείται όσο η φωτεινή γραμμή στο χειριστήριο αναβοσβήνει.

3. Ξυπνήστε και ξεκινήστε τα παιχνίδια μέσω της εφαρμογής PS

Η εφαρμογή PS για Android και iOS σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε τον λογαριασμό σας στο PSN, να αγοράζετε πράγματα από το PlayStation Store και να επικοινωνείτε με φίλους μέσω συνομιλίας κειμένου και φωνής. Είναι μια εξαιρετική συνοδευτική εφαρμογή, οπότε εγκαταστήστε την και συνδέστε την με το PS5 σας, αν δεν το έχετε κάνει ήδη.

Κάντε λήψη της εφαρμογής PS μέσω του Google Play Store ή του App Store .

Ανοίξτε την εφαρμογή PS και συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στο PSN.

Επιλέξτε την καρτέλα Ελεγκτής και πατήστε Ρυθμίσεις.

Επιλέξτε Σύνδεση κονσόλας με εφαρμογή στην ενότητα Διαχείριση κονσόλας.

Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να αντιστοιχίσετε και τις δύο συσκευές (αν δεν έχουν ήδη γίνει αυτόματα σύζευξη).

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή PS για να ενεργοποιήσετε και να εκκινήσετε παιχνίδια απευθείας στο PlayStation 5. Υπάρχουν δύο προειδοποιήσεις, ωστόσο. Πρώτον, αυτή η μέθοδος λειτουργεί μόνο με ψηφιακά παιχνίδια. Δεύτερον, η κονσόλα σας πρέπει να βρίσκεται σε κατάσταση ανάπαυσης.

Μεταβείτε στην καρτέλα Βιβλιοθήκη παιχνιδιών στην εφαρμογή PS.

Πατήστε το παιχνίδι που θέλετε να παίξετε.

Πατήστε Αναπαραγωγή στην Κονσόλα.

Σημείωση: Άλλες ενέργειες, όπως η λήψη παιχνιδιών στο PS5 και η διαχείριση του εσωτερικού του αποθηκευτικού χώρου, δεν θα αφυπνίσουν την κονσόλα από τη λειτουργία ανάπαυσης.

4. Ξυπνήστε και ελέγξτε το PS5 σας μέσω του τηλεφώνου σας

Το PS Remote Play σάς επιτρέπει να ξυπνάτε το PS5 σας από τη λειτουργία ανάπαυσης και να παίζετε βιντεοπαιχνίδια από απόσταση σε Android ή iPhone. Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε παιχνίδια, αλλά να συνεχίσετε την περίοδο παιχνιδιού σας στην κονσόλα, αν θέλετε.

Ενεργοποιήστε το Remote Play στο PS5

Για να χρησιμοποιήσετε το PS Remote Play, το PS5 και η φορητή συσκευή σας πρέπει να έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο με ταχύτητες μεταφόρτωσης και λήψης τουλάχιστον 5 Mbps. Αν αυτό δεν είναι πρόβλημα, ορίστε τι πρέπει να κάνετε.

Πρέπει να ξεκινήσετε ενεργοποιώντας το Remote Play στο PS5 σας. Να κάνω αυτό:

Επιλέξτε Ρυθμίσεις στην επάνω δεξιά γωνία της αρχικής οθόνης.

Μεταβείτε στο Σύστημα > Απομακρυσμένη αναπαραγωγή και ενεργοποιήστε το Enable Remote Play.

Μεταβείτε στο Σύστημα > Εξοικονόμηση ενέργειας > Διαθέσιμες δυνατότητες σε κατάσταση ανάπαυσης και ενεργοποιήστε το Stay Connected to the Internet και Ενεργοποιήστε την ενεργοποίηση του PS5 από το δίκτυο.

Ρυθμίστε την εφαρμογή PS Remote Play σε κινητό

Στη συνέχεια, ρυθμίστε την εφαρμογή PS Remote Play στο Android ή το iPhone σας.

Εγκαταστήστε την εφαρμογή PS Remote Play μέσω του Play Store ή του App Store και ανοίξτε την.

Πατήστε Είσοδος στο PSN και συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στο PlayStation Network (αυτό πρέπει να το κάνετε μόνο μία φορά).

Πατήστε το εικονίδιο Ελεγκτής στο επάνω αριστερό μέρος της οθόνης και αντιστοιχίστε το ασύρματο χειριστήριο DualSense με την κινητή συσκευή . Μπορείτε να το παραλείψετε εάν προτιμάτε να ελέγχετε την κονσόλα χρησιμοποιώντας χειριστήρια αφής.

Πατήστε το εικονίδιο Ρυθμίσεις και επιλέξτε τις επιλογές Ποιότητα βίντεο για απομακρυσμένη αναπαραγωγή και Δεδομένα φορητής συσκευής για να διαχειριστείτε τις προτιμήσεις ποιότητας βίντεο και χρήσης δεδομένων. Απενεργοποιήστε τη Χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας εάν θέλετε να συνδεθείτε και να παίξετε μόνο από απόσταση χρησιμοποιώντας Wi-Fi.

Πατήστε PS5 και ακολουθήστε τις οδηγίες για να συνδεθείτε και να συνδεθείτε στο PS5.

Ξυπνήστε το PS5 χρησιμοποιώντας την εφαρμογή PS Remote Play

Είστε πλέον απομακρυσμένα συνδεδεμένοι στο PS5 σας. Χρησιμοποιήστε τα χειριστήρια αφής στην οθόνη ή το ασύρματο χειριστήριο DualSense για να αλληλεπιδράσετε και να παίξετε παιχνίδια στην κονσόλα από απόσταση. Το PS Remote Play λειτουργεί οπουδήποτε (ακόμα και όταν δεν είστε στο σπίτι), εφόσον η κονσόλα και το τηλέφωνο είναι συνδεδεμένα στο διαδίκτυο.

Την επόμενη φορά που η κονσόλα θα είναι σε κατάσταση ανάπαυσης, μπορείτε:

Ανοίξτε την εφαρμογή PS Remote Play.

Επιλέξτε την κονσόλα παιχνιδιών PS5.

Περιμένετε μέχρι η κινητή συσκευή σας να ενεργοποιήσει το PS5 από απόσταση και να συνδεθεί σε αυτό.

Εάν θέλετε να μεταβείτε στην κονσόλα σας, απλώς αποσυνδεθείτε από το PS Remote Play. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το κουμπί Ρυθμίσεις στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης και επιλέξτε Αποσύνδεση. Στη συνέχεια, αφήστε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Θέστε τη συνδεδεμένη κονσόλα σε λειτουργία επαναφοράς μη επιλεγμένο και πατήστε OK.

5. Ξυπνήστε το PS5 σας μέσω του υπολογιστή ή του Mac σας

Όπως και στο κινητό, το PS Remote Play είναι διαθέσιμο για υπολογιστή και Mac , επιτρέποντάς σας να ξυπνάτε την κονσόλα σας και να παίζετε παιχνίδια στην πολύ μεγαλύτερη οθόνη της επιτραπέζιης ή φορητής συσκευής σας.

Η διαδικασία είναι παρόμοια με τη ρύθμιση του PS Remote Play σε κινητές συσκευές. Απλώς ενεργοποιήστε το Remote Play στο PS5 και, στη συνέχεια, κατεβάστε και χρησιμοποιήστε την εφαρμογή PS Remote Play για υπολογιστή ή Mac για να συνδεθείτε στο PS5 σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ασύρματο χειριστήριο DualSense για να αλληλεπιδράσετε και να παίξετε παιχνίδια. Δεν το χρειάζεστε αν θέλετε μόνο να ξυπνήσετε το PS5 σας, να ξεκινήσετε ένα παιχνίδι και να το συνεχίσετε στην κονσόλα σας. απλώς χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα βέλους και Enter στο πληκτρολόγιο για βασική πλοήγηση.

6. Ενεργοποιήστε το PS5 σας σε ασφαλή λειτουργία

Εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα με τη χρήση του PlayStation 5, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το κουμπί λειτουργίας και το ασύρματο χειριστήριο DualSense για να ενεργοποιήσετε την κονσόλα σε ασφαλή λειτουργία. Είναι ένα περιβάλλον που σας επιτρέπει να εκτελέσετε πολλά διαγνωστικά, όπως η ανακατασκευή της βάσης δεδομένων της κονσόλας, η εγκατάσταση ενημερώσεων λογισμικού συστήματος, η επαναφορά των ρυθμίσεων στις εργοστασιακές προεπιλογές κ.λπ.

Κλείστε την κονσόλα PS5. Εάν η κονσόλα δεν αποκρίνεται, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας για τρία δευτερόλεπτα για να ξεκινήσει ένας αναγκαστικός τερματισμός λειτουργίας.

Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας και αφήστε το αφού ακούσετε το δεύτερο μπιπ.

Συνδέστε το ασύρματο χειριστήριο DualSense μέσω USB και πατήστε το κουμπί PS.

Επιλέξτε τις διαθέσιμες μεθόδους για επισκευή, ενημέρωση ή επαναφορά του PlayStation 5.

Δοκιμάστε όλους τους διαφορετικούς τρόπους για να ενεργοποιήσετε το PS5 σας

Όπως μόλις είδατε, έχετε πολλούς τρόπους και θήκες για να ενεργοποιήσετε το PS5 σας. Απλώς το πάτημα του κουμπιού PS στο ασύρματο χειριστήριο DualSense είναι το πιο βολικό, αλλά συνεχίστε να πειραματίζεστε με τις άλλες μεθόδους για να ανακαλύψετε νέους και συναρπαστικούς τρόπους για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την κονσόλα σας. Επίσης, ενεργοποιήστε το PS5 σε ασφαλή λειτουργία εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα που απαιτούν προηγμένη αντιμετώπιση προβλημάτων.

 

2 διαφορετικοί τρόποι για να απενεργοποιήσετε το Playstation 5 (PS5)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5021

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *