Πώς να εμφανίσετε τη διεύθυνση URL με το δείκτη του ποντικιού

Το Google Chrome είναι ένα κορυφαίο πρόγραμμα περιήγησης ιστού για Windows. Χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες και προσφέρει καλύτερες δυνατότητες από κάθε άλλο πρόγραμμα περιήγησης.

Εάν είστε χρήστης του Google Chrome, ίσως γνωρίζετε ότι το πρόγραμμα περιήγησης εμφανίζει την πλήρη διεύθυνση ενός συνδέσμου στην κάτω αριστερή γωνία. Απλώς πρέπει να τοποθετήσετε το δείκτη του ποντικιού πάνω από οποιονδήποτε σύνδεσμο και η πλήρης διεύθυνση ιστού του θα εμφανίζεται στην κάτω αριστερή γωνία.

Η δυνατότητα είναι εξαιρετική, αλλά πρόσφατα, ορισμένοι χρήστες βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά τη χρήση της. Ένας χρήστης είπε ότι όταν περνούν το ποντίκι πάνω από έναν σύνδεσμο, εμφανίζεται το URL, αλλά κόβεται σύντομα και τελειώνει με έλλειψη.

Το private internet access PIA -VPN- Eχει τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα 2 χρόνια+ 4 μήνες  δωρεάν με 1.85€/μήνα

Google Chrome: Πώς να εμφανίσετε τη διεύθυνση URL με το δείκτη του ποντικιού

Πολλοί χρήστες έχουν επίσης αναφέρει ότι η τοποθέτηση του δείκτη του ποντικιού πάνω από έναν σύνδεσμο δεν εμφανίζει τη διεύθυνση URL στην κάτω αριστερή γωνία κατά τη χρήση του Chrome.

Έτσι, εάν αντιμετωπίσατε το ίδιο πρόβλημα πρόσφατα, δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να το επιλύσετε. Δείτε πώς μπορείτε να εμφανίσετε τις διευθύνσεις URL με το δείκτη του ποντικιού στο Chrome για Windows.

1. Επανεκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome

Λόγω ενός μικρού σφάλματος ή σφάλματος, η λειτουργία αποκάλυψης URL με το ποντίκι μπορεί να μην λειτουργεί στο Chrome. Εάν αυτό συμβαίνει με όλους τους ιστότοπους, θα πρέπει να επανεκκινήσετε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Google Chrome.

Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι τοποθετείτε το ποντίκι σας πάνω από έναν ενεργό σύνδεσμο. Μερικές φορές, οι χρήστες μπερδεύουν το απλό κείμενο με μια διεύθυνση URL.

2. Αναγκαστικό κλείσιμο του προγράμματος περιήγησης Ιστού

Ακόμη και μετά την επανεκκίνηση, πολλές διεργασίες που σχετίζονται με το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome ενδέχεται να εξακολουθούν να εκτελούνται στο παρασκήνιο. Για να καταργήσετε όλες τις διαδικασίες, πρέπει να κλείσετε αναγκαστικά το πρόγραμμα περιήγησης Chrome από τη Διαχείριση εργασιών.

Αυτό θα ξεκινήσει επίσης το πρόγραμμα περιήγησης Chrome από την αρχή και θα βοηθήσει στη φόρτωση όλων των απαραίτητων στοιχείων.

1. Για να ξεκινήσετε, εκκινήστε το Task Manager στον υπολογιστή σας.

Task Manager

2. Όταν ανοίξει η Διαχείριση εργασιών, βρείτε Χρώμιο.

3. Κάντε δεξί κλικ στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome και επιλέξτε Τέλος εργασίας.

Τέλος εργασίας

Αφού κλείσετε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome, ανοίξτε το ξανά. Αυτό θα πρέπει να διορθώσει ότι το Chrome δεν θα εμφανίσει τη διεύθυνση URL με πρόβλημα με την τοποθέτηση του ποντικιού.

3. Απενεργοποιήστε ή αφαιρέστε όλες τις επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης

Οι επεκτάσεις του Adblocker μπορούν να αφαιρέσουν διαφημίσεις και προγράμματα παρακολούθησης από ιστοσελίδες, αλλά περιέχουν επίσης σενάρια που μερικές φορές έρχονται σε αντίθεση με τη λειτουργικότητα του προγράμματος περιήγησης ιστού.

Μερικές φορές, οι επεκτάσεις Adblocker μπλοκάρουν το URL Canonicalaizer, το οποίο εκτελεί το Chrome μόλις τοποθετήσετε το δείκτη του ποντικιού πάνω από έναν σύνδεσμο.

Επομένως, εάν χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε επέκταση Adblocker, απενεργοποιήστε την και ελέγξτε αν βοηθάει. Για να διαχειριστείτε την επέκταση του Chrome, κάντε κλικ στο Επέκταση και επιλέξτε Διαχείριση επεκτάσεων.

Επεκτάσεις Chrome

Στην οθόνη Διαχείριση επεκτάσεων, απενεργοποιήστε ή καταργήστε την επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων.

4. Ενημερώστε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome

Αυτός ο τύπος προβλήματος εμφανίζεται κυρίως σε παλιές εκδόσεις των προγραμμάτων περιήγησης Chrome. Είναι επίσης μια καλή πρακτική ασφάλειας να διατηρείτε ενημερωμένο το πρόγραμμα περιήγησης ιστού, ώστε να μπορεί να απολαμβάνει τις νέες δυνατότητες και να έχει καλύτερη σταθερότητα.

Είναι πιθανό η έκδοση του Chrome που είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας να έχει σφάλμα που εμποδίζει την εμφάνιση της πλήρους διεύθυνσης URL. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να ενημερώσετε το Chrome στην πιο πρόσφατη έκδοση.

1. Κάντε κλικ στο τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία.

τρεις τελείες

2. Στο μενού που εμφανίζεται, επιλέξτε Βοήθεια > Σχετικά με το Google Chrome.

Βοήθεια > Σχετικά με το Google Chrome

3. Το Google Chrome θα ελέγχει αυτόματα για διαθέσιμες ενημερώσεις. Εάν βρει μια ενημέρωση, θα την κατεβάσει και θα την εγκαταστήσει αυτόματα.

έλεγχος αυτόματα για διαθέσιμες ενημερώσεις

4. Μετά την ενημέρωση, κάντε κλικ στο κουμπί Επανεκκίνηση.

5. Επαναφέρετε τις Ρυθμίσεις του Chrome

Εάν το Google Chrome εξακολουθεί να μην εμφανίζει τη διεύθυνση URL με το ποντίκι, επαναφέρετε όλες τις ρυθμίσεις του Chrome στις προεπιλεγμένες τιμές τους. Δείτε πώς μπορείτε να επαναφέρετε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome.

1. Κάντε κλικ στο τρεις τελείες επάνω δεξιά και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

2. Στην οθόνη Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο Επαναφορά ρυθμίσεων.

3. Στη δεξιά πλευρά, κάντε κλικ Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις στις αρχικές προεπιλογές τους.

Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις στις αρχικές προεπιλογές τους

4. Στη γραμμή εντολών επιβεβαίωσης, κάντε κλικ Επαναφορά ρυθμίσεων.

Επαναφορά ρυθμίσεων

6. Χρησιμοποιήστε την επέκταση για προεπισκόπηση συνδέσμων

Χρησιμοποιήστε την επέκταση για προεπισκόπηση συνδέσμων

Μια επέκταση Chrome με το όνομα ‘Hover‘ σας δίνει έναν βολικό τρόπο πλοήγησης στις διευθύνσεις URL χωρίς να φύγετε από την τρέχουσα καρτέλα σας.

Με την εγκατάσταση αυτής της επέκτασης, κάθε φορά που τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού σε οποιονδήποτε σύνδεσμο για 2 δευτερόλεπτα, η επέκταση θα εμφανίζει το περιεχόμενο της διεύθυνσης URL σε ένα αναδυόμενο πλαίσιο.

Έχετε επίσης την επιλογή να τοποθετήσετε το δείκτη του ποντικιού πάνω από ένα κείμενο για έρευνα.

Αυτοί είναι οι λίγοι καλύτεροι τρόποι εμφάνισης διευθύνσεων URL με την τοποθέτηση του ποντικιού στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome. Ενημερώστε μας εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια σε αυτό το θέμα στα σχόλια. Επίσης, αν σας φανεί χρήσιμος αυτός ο οδηγός, μην ξεχάσετε να τον μοιραστείτε με τους φίλους σας.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *