Πώς να απενεργοποιήσετε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας στο iPhone (iOS 17)

Κατά τη διάρκεια της αρχικής διαδικασίας εγκατάστασης μιας συσκευής iOS, ερωτηθείτε εάν θα επιτρέψετε στις εφαρμογές να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες τοποθεσίας σας. Οι εφαρμογές και οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης χρειάζονται πρόσβαση στα δεδομένα τοποθεσίας σας για να σας εμφανίσουν δεδομένα. Ενώ η παραχώρηση πρόσβασης τοποθεσίας σε αξιόπιστες εφαρμογές δεν αποτελεί πρόβλημα, μερικές φορές επιτρέπουμε κατά λάθος άδεια τοποθεσίας σε εφαρμογές που δεν εμπιστευόμαστε.

Συνήθως ενεργοποιούμε τις υπηρεσίες τοποθεσίας και δεν κοιτάμε ποτέ πίσω. Ωστόσο, θα θέλαμε να σας ειδοποιήσουμε ότι εάν είστε συνδεδεμένοι με το οικοσύστημα της Apple, είναι καλύτερο να αναλάβετε τον έλεγχο των δεδομένων τοποθεσίας σας και να δώσετε αυτές τις πληροφορίες μόνο στην Apple και τους προγραμματιστές εφαρμογών της.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να εξαλείψετε πολλά ζητήματα απορρήτου και ασφάλειας. Επομένως, εάν είστε χρήστης iPhone και μοιράζεστε συχνά την τοποθεσία με πολλές εφαρμογές, ήρθε η ώρα να ελέγξετε ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τοποθεσίας σας και να ανακαλέσετε την πρόσβαση εάν είναι απαραίτητο.

Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας στο Chrome

Πώς να μοιραστείτε την τοποθεσία σας στους Χάρτες Google

Πώς να απενεργοποιήσετε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας στο iPhone

Είναι επίσης πολύ εύκολο να ελέγξετε ποιες εφαρμογές μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τοποθεσίας στο iPhone. Μπορείτε να επιλέξετε να απενεργοποιήσετε την κοινή χρήση τοποθεσίας για συγκεκριμένες εφαρμογές ή να απενεργοποιήσετε εντελώς τη λειτουργία κοινής χρήσης τοποθεσίας. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί έναν λεπτομερή οδηγό σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης των υπηρεσιών τοποθεσίας σε ένα iPhone. Ας αρχίσουμε.

1. Πώς να απενεργοποιήσετε την κοινή χρήση τοποθεσίας μέσω των ρυθμίσεων του iPhone

Σε αυτήν την ενότητα, θα ξέρουμε πώς να απενεργοποιήσουμε την κοινή χρήση τοποθεσίας μέσω της εφαρμογής Ρυθμίσεις. Εδώ είναι μερικά από τα απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

1. Ανοίξτε το Ρυθμίσεις εφαρμογή στο iPhone σας.

Ρυθμίσεις

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή Ρυθμίσεις, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Απόρρητο και ασφάλεια.

Απόρρητο και ασφάλεια

3. Στο απόρρητο και ασφάλεια, πατήστε στο Υπηρεσίες τοποθεσίας.

Υπηρεσίες τοποθεσίας

4. Στην κορυφή της επόμενης οθόνης, απενεργοποιήστε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας.

απενεργοποιήστε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας

5. Στη συνέχεια, στην προτροπή επιβεβαίωσης, πατήστε στο Σβήνω.

Σβήνω

Αυτό είναι! Αυτό θα απενεργοποιήσει τις υπηρεσίες τοποθεσίας για όλες τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στο iPhone σας.

2. Πώς να απενεργοποιήσετε την Κοινή χρήση τοποθεσίας για συγκεκριμένες εφαρμογές στο iPhone

Εάν δεν θέλετε να απενεργοποιήσετε εντελώς την κοινή χρήση τοποθεσίας, μπορείτε να επιλέξετε να απενεργοποιήσετε την κοινή χρήση τοποθεσίας για επιλεγμένες εφαρμογές στο iPhone σας. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Ανοίξτε το Ρυθμίσεις εφαρμογή στο iPhone σας.

Ρυθμίσεις

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή Ρυθμίσεις, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Απόρρητο και ασφάλεια.

Απόρρητο και ασφάλεια

3. Στο απόρρητο και ασφάλεια, πατήστε στο Υπηρεσίες τοποθεσίας.

Υπηρεσίες τοποθεσίας

4. Στην οθόνη Υπηρεσίες τοποθεσίας, κάντε κύλιση προς τα κάτω για να δείτε όλες τις εφαρμογές που έχουν ζητήσει πρόσβαση στην τοποθεσία σας.

δείτε όλες τις εφαρμογές που έχουν ζητήσει πρόσβαση στην τοποθεσία σας

5. Μπορείτε να πατήσετε το όνομα της εφαρμογής και να επιλέξετε Ποτέ στην επόμενη οθόνη. Η επιλογή Ποτέ διασφαλίζει ότι η επιλεγμένη εφαρμογή δεν μπορεί ποτέ να παρακολουθεί τις υπηρεσίες τοποθεσίας.

Ποτέ

3. Πώς να απενεργοποιήσετε τη θέση για τις υπηρεσίες συστήματος

Το iOS διαθέτει επίσης ορισμένες δυνατότητες παρακολούθησης τοποθεσίας backend που μπορεί να θέλετε να σταματήσετε. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε την τοποθεσία για υπηρεσίες συστήματος.

1. Ανοίξτε το Ρυθμίσεις εφαρμογή στο iPhone σας.

Ρυθμίσεις

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή Ρυθμίσεις, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Απόρρητο και ασφάλεια.

Απόρρητο και ασφάλεια

3. Στο απόρρητο και ασφάλεια, πατήστε στο Υπηρεσίες τοποθεσίας.

Υπηρεσίες τοποθεσίας

4. Στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος της οθόνης και πατήστε Υπηρεσίες Συστήματος.

Υπηρεσίες Συστήματος

5. Θα βρείτε πολλές Υπηρεσίες Συστήματος στην επόμενη οθόνη. Αυτές οι υπηρεσίες συστήματος έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τοποθεσίας σας. Απενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στις υπηρεσίες για να διακόψετε την κοινή χρήση των υπηρεσιών τοποθεσίας.

Απενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στις υπηρεσίες

6. Στο μήνυμα επιβεβαίωσης που εμφανίζεται κατά την απενεργοποίηση, πατήστε Απενεργοποίηση.

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να απενεργοποιήσετε την τοποθεσία για τις υπηρεσίες συστήματος στο iPhone.

4. Απενεργοποιήστε την Κοινή χρήση τοποθεσίας (Εύρεση του iPhone μου)

Το Find My App, το οποίο σας βοηθά να εντοπίσετε το χαμένο ή χαμένο iPhone σας, παρακολουθεί επίσης την τοποθεσία του iPhone σας στο παρασκήνιο. Ενώ η εφαρμογή χρειάζεται δεδομένα τοποθεσίας για πραγματικούς λόγους, εάν έχετε ζητήματα απορρήτου, μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε την πρόσβαση τοποθεσίας για την εφαρμογή Find My iPhone. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε την κοινή χρήση τοποθεσίας στην εφαρμογή Εύρεση μου για iPhone.

1. Ανοίξτε το Ρυθμίσεις εφαρμογή στο iPhone σας.

Ρυθμίσεις

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή Ρυθμίσεις, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Απόρρητο και ασφάλεια.

Απόρρητο και ασφάλεια

3. Στο απόρρητο και ασφάλεια, πατήστε στο Υπηρεσίες τοποθεσίας.

Υπηρεσίες τοποθεσίας

4. Στην οθόνη Υπηρεσίες τοποθεσίας, πατήστε Κοινή χρήση της τοποθεσίας μου.

Κοινή χρήση της τοποθεσίας μου

5. Στη συνέχεια, στην επόμενη οθόνη, πατήστε το Βρείτε το iPhone μου.

Βρείτε το iPhone μου

6. Στην οθόνη Find My iPhone, απενεργοποιήστε την εναλλαγή για το Find My iPhone.

απενεργοποιήστε την εναλλαγή για το Find My iPhone

Αυτό είναι! Αυτό θα απενεργοποιήσει αμέσως την κοινή χρήση τοποθεσίας στο iPhone σας.

Έτσι, αυτός είναι ένας λεπτομερής οδηγός για το πώς να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας στο iPhone. Εάν έχετε προβλήματα απορρήτου, συνιστάται να ακολουθήσετε τα βήματα που έχουμε μοιραστεί για να απενεργοποιήσετε την κοινή χρήση τοποθεσίας. Ενημερώστε μας εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για την απενεργοποίηση των υπηρεσιών τοποθεσίας στο iOS.

Διαβάστε επίσης :15 καλύτερες εφαρμογές γονικού ελέγχου για iPhone

Πώς να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης με κύλιση στο iPhone (iOS 17)

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5434

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *