Γιατί μετανιώνω που έχω συνδρομή στο Adobe All Apps

Βασικά Takeaways

  • Το πακέτο λογισμικού της Adobe αναγκάζει τους χρήστες να πληρώνουν για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, πολλές από τις οποίες θα μείνουν αχρησιμοποίητες. Αυτή η προσέγγιση αυξάνει άσκοπα το κόστος.
  • Η υιοθέτηση μιας σπονδυλωτής προσέγγισης τιμολόγησης, παρόμοια με το πρόγραμμα Adobe Photography, θα ωφελούσε τους χρήστες, επιτρέποντάς τους να επιλέγουν συγκεκριμένα πακέτα λογισμικού αντί να πληρώνουν για ένα διογκωμένο πακέτο εφαρμογών που δεν θα χρησιμοποιήσουν.
  • Οι εναλλακτικές λύσεις του λογισμικού Adobe, όπως το Affinity Photo και το DaVinci Resolve, όχι μόνο έχουν ένα κλάσμα του κόστους (ή είναι δωρεάν), αλλά παρέχουν επίσης πολλές από τις ίδιες ισχυρές δυνατότητες.

Αναμφίβολα, η Adobe κατασκευάζει μερικά από τα καλύτερα λογισμικά για δημιουργικούς επαγγελματίες, από παραγωγούς βίντεο έως φωτογράφους, σχεδιαστές ιστοσελίδων, εμψυχωτές και όχι μόνο. Ωστόσο, ως πρώην συνδρομητής επί πληρωμή στις υπηρεσίες της Adobe, δεν είμαι όλα αυτά — δεν θέλω να πληρώσω για λογισμικό που δεν χρειάζομαι, αλλά πρέπει.

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να εξοικονομήσετε περισσότερο από 80% στο CyberGhost VPN.

Διαβάστε επίσης :Είναι αυτό το δωρεάν Adobe Illustrator εναλλακτική λύση καλύτερη από την πραγματική συμφωνία;

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο λυπάμαι που πλήρωσα για τη συνδρομή Adobe All Apps για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα—με το περιττό λογισμικό που δεν χρησιμοποιώ, την επιθετική τιμολόγηση και την απώλεια εξαιρετικών εναλλακτικών.

Η Adobe με κάνει να πληρώσω για λογισμικό που δεν θα χρησιμοποιήσω

Όπως αναφέρθηκε, η Adobe παρέχει λογισμικό για μια μεγάλη ποικιλία δημιουργικών επαγγελματιών, ωστόσο οι περισσότεροι δημιουργικοί επαγγελματίες χρειάζονται μόνο μια μικρή επιλογή λογισμικού της Adobe. Για τη φωτογραφία, η Adobe προσφέρει μια χρήσιμη δέσμη Photoshop και Lightroom με έκπτωση σε σχέση με την αγορά μόνο του Photoshop, αλλά κατά τα άλλα, δεν υπάρχουν σχετικά πακέτα εκτός από την αγορά των πάντων.

Για να δείξω τον αγώνα μου, ως δημιουργός περιεχομένου YouTube, χρησιμοποιώ μια ποικιλία εφαρμογών της Adobe:

  • Premiere Pro για επεξεργασία βίντεο
  • Οντισιόν για επεξεργασία ήχου—ειδικά με μια διασκεδαστική μέθοδο που επιταχύνει την επεξεργασία
  • Photoshop για τη δημιουργία μικρογραφιών
  • Lightroom για επεξεργασία φωτογραφιών που γίνονται μικρογραφίες και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
  • Κωδικοποιητής πολυμέσων για εξαγωγή βίντεο

Παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιώ μόνο πέντε εφαρμογές της Adobe, πρέπει να πληρώσω για 25-20 από τις οποίες δεν χρησιμοποιώ. Ανεξάρτητα, εάν πλήρωνα για κάθε στοιχείο λογισμικού ξεχωριστά, θα εξακολουθούσα να πληρώνω, εάν πληρωνόμουν ετησίως, ως εξής:

  • 263,88 $ για το Premiere Pro
  • 239,88 $ για φωτογραφία (Photoshop και Lightroom)
  • 263,88 $ για ακρόαση
  • Ο Κωδικοποιητής πολυμέσων φαίνεται ότι δεν είναι διαθέσιμος για μεμονωμένη αγορά

Αυτό ανέρχεται συνολικά σε 767,64 $, το οποίο είναι σημαντικά υψηλότερο από την ετήσια χρέωση των 659,88 $ για το Creative Cloud All Apps. Αν και εκτιμώ τη σχετική έκπτωση, θα εκτιμούσα ένα πακέτο πιο συγκεκριμένο για τους σκοπούς της παραγωγής βίντεο. Στην πραγματικότητα, θα ήμουν έτοιμος να αφαιρέσω το Adobe από τον υπολογιστή μου εντελώς, αλλά η διαδικασία απεγκατάστασης είναι επίσης δύσκολη!

Θα προτιμούσα μια αρθρωτή δομή πληρωμών

Adobe Photography Bundle

Λαμβάνοντας υπόψη τις υπέρογκες τιμές της μεμονωμένης αγοράς μιας από τις εφαρμογές της Adobe, σε συνδυασμό με την εξίσου υπερβολική τιμή του Creative Cloud, πολλοί δημιουργικοί επαγγελματίες θα επωφεληθούν πολύ από μια πιο αρθρωτή προσέγγιση που ενθαρρύνει μικρότερα πακέτα, παρόμοια με το σχέδιο Φωτογραφίας.

Για παράδειγμα, ένα πακέτο αξίας 400 $ ετησίως, συμπεριλαμβανομένων των Premiere Pro, Photoshop και Audition, πιθανότατα θα προσελκύσει πολύ τους δημιουργούς του YouTube.

Ανεξάρτητα από τις συγκεκριμένες συνθήκες, μια αρθρωτή προσέγγιση στο λογισμικό έκπτωσης θα ωφελούσε τους χρήστες της Adobe και πιθανώς την ίδια την εταιρεία. Οι χρήστες θα μπορούν να βρίσκουν ή να δημιουργούν πακέτα που ταιριάζουν στις ανάγκες τους χωρίς να πληρώνουν για μεμονωμένο λογισμικό που δεν το κάνει.

Ταυτόχρονα, η Adobe θα εξοικονομούσε εύρος ζώνης διακομιστή από αυτούς τους χρήστες που δεν κατέβαζαν λογισμικό που δεν θα χρησιμοποιήσουν και θα βοηθούσε να δείξει στην Adobe ποιο λογισμικό θέλουν πραγματικά οι άνθρωποι σε σαφή, οικονομική βάση, αντί για το ανεξήγητο συνολικό εισόδημα από το Creative Cloud.

Εν ολίγοις, η Adobe πιθανότατα θα μείωνε τα έξοδά της και θα παρακολουθούσε καλύτερα τη δημοτικότητα του μεμονωμένου λογισμικού επιτρέποντας τη σπονδυλωτή ομαδοποίηση.

Η Adobe με τιμωρεί γιατί προσπάθησα να ακυρώσω νωρίς

Τούτου λεχθέντος, εξακολουθώ να έχω βόειο κρέας με τη δομή πληρωμών της Adobe και γενικά αποτρέπω τους ανθρώπους από το να αγοράσουν τα προϊόντα της εκτός και αν χρειαστεί. Όταν πλήρωσα για μια συνδρομή Adobe, επέλεξα τη φθηνότερη «μηνιαία» πληρωμή χωρίς να συνειδητοποιήσω ότι ήταν ένα ετήσιο συμβόλαιο.

Κάποια στιγμή, προσπάθησα να ακυρώσω και χτυπήθηκα με ένα βαρύ τέλος ακύρωσης, το οποίο είναι στο Όροι ακύρωσης της Adobe ακόμα δύσκολο να βρεθεί. Μόνο αυτή η χρέωση με εμπόδισε να ακυρώσω και ενώ θα μπορούσα να είχα διαβάσει καλύτερα τα ψιλά γράμματα, παραμένει μια επιθετική δομή τιμολόγησης…

Φανταστείτε έναν ανεξάρτητο παραγωγό βίντεο να παίρνει τον πρώτο του πελάτη, να αγοράζει την Adobe για ένα μήνα, να επιλέγει το «φθηνότερο» μηνιαίο πρόγραμμα και μετά να δέχεται ακριβή χρέωση ακύρωσης μετά το τέλος του έργου του. Πολλά ανερχόμενα δημιουργικά δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά αυτές τις εκπλήξεις.

Πολλές εναλλακτικές λύσεις είναι δωρεάν ή εφάπαξ πληρωμή

DaVinci Resolve License Pricing

Λαμβάνοντας υπόψη το κόστος χρήσης της Adobe, έχω εξετάσει εναλλακτικές λύσεις για τον τρόπο χρήσης του λογισμικού. Ευτυχώς, πολλά από αυτά είναι δωρεάν ή διαθέσιμα για εφάπαξ πληρωμή.

Για παράδειγμα, το Affinity Photo και το πρόσθετο λογισμικό της εταιρείας χρησιμεύουν ως εναλλακτικές λύσεις για το Photoshop, το Lightroom και άλλα λογισμικά της Adobe που προσανατολίζονται στον σχεδιασμό. Δεν είναι μόνο το πλήρης σουίτα Affinity με εφάπαξ πληρωμή 164,99 $ (φθηνότερο από ένα χρόνο Adobe “Photography”), προσφέρει επίσης δωρεάν δοκιμή έξι μηνών.

Άλλες εναλλακτικές περιλαμβάνουν audacityteam (δωρεάν) επι πληρωμή (263,88 $/έτος), DaVinci Resolve (δωρεάν ή 295 $ για premium) για το Premiere Pro (263,88 $ για ένα χρόνο) και πολλά άλλα. Ενώ η Adobe είναι το πρότυπο του κλάδου και προσφέρει όντως εξαιρετικό λογισμικό, τα δημιουργικά που είναι πρόθυμα να αφιερώσουν λίγο επιπλέον χρόνο εκμάθησης μπορούν να αποκομίσουν τα περισσότερα από τα ίδια χαρακτηριστικά για πολύ λιγότερο από ακόμη και ένα χρόνο Creative Cloud.

Επιπλέον, οι λειτουργίες λογισμικού της Adobe έχουν επίσης πολλές δωρεάν εναλλακτικές λύσεις.

Η Adobe παίρνει πάρα πολλά από τους χρήστες

Παραμένω χρήστης της Adobe χάρη στο πανεπιστήμιό μου που παρέχει δωρεάν άδειες, αλλά δεν θα πλήρωνα ξανά για αυτό, λαμβάνοντας υπόψη το αδικαιολόγητα άκαμπτο κόστος, το επιθετικό μοντέλο τιμολόγησης και τις προσιτές εναλλακτικές λύσεις. Για τα λίγα χρόνια που πλήρωσα για την Adobe, αν είχα επενδύσει εξαρχής σε εναλλακτικές λύσεις—όπως το DaVinci Resolve—θα είχα εξοικονομήσει εκατοντάδες δολάρια, ενώ θα έπαιρνα συγκρίσιμα αποτελέσματα.

Εάν το Adobe είναι αυτό που χρειάζεστε για τη δουλειά σας, προσπαθήστε το, αλλά οι δημιουργικοί επαγγελματίες με προϋπολογισμό ή οποιοσδήποτε δεν χρησιμοποιεί το σύνολο της σουίτας της Adobe, μπορεί να θέλει να ψάξει αλλού.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *