Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τη συλλογή δεδομένων για κινητά

Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τη συλλογή δεδομένων για κινητά

Εκείνες οι μέρες είχαν φύγει όταν οι υπολογιστές ήταν οι πιο προτιμώμενες επιλογές για online πληρωμές, παιχνίδια, παραγωγικές εργασίες, tweeting και ροή βίντεο. Αυτές τις μέρες, τα smartphone Android μπορούν να χειριστούν όλα αυτά τα πράγματα πολύ εύκολα.

Από mobile banking έως πληρωμές που βασίζονται σε UPI, αποθηκεύουμε πολλά δεδομένα στα smartphone Android μας. Τα κινητά τηλέφωνα είναι χρήσιμα, αλλά έχουν και μερικά μειονεκτήματα. Στην πραγματικότητα, η χρήση του smartphone Android ως κεντρικής πηγής για όλες τις πληροφορίες ενέχει τεράστιους κινδύνους.

Πώς να αλλάξετε το όνομά σας στο Instagram

Μπορεί να το πιστεύετε ή όχι, αλλά κάθε δραστηριότητα που κάνετε στο διαδίκτυο από το κινητό σας παρακολουθείται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αυτός είναι ο μόνος λόγος που βλέπετε διαφημίσεις για τα ίδια πράγματα που αναζητήσατε στο διαδίκτυο πριν από μια ώρα.

Εκτός από την παρακολούθηση δραστηριότητας, δεν μπορούν επίσης να αποκλειστούν οι κίνδυνοι απόπειρας hacking, ειδικά αν συνδέετε συχνά το τηλέφωνό σας σε δημόσιο WiFi. Αν και δεν μπορείτε να εξαλείψετε όλους τους κινδύνους ασφάλειας και απορρήτου, μπορείτε σίγουρα να λάβετε κάποια προληπτικά μέτρα για να προστατευθείτε από τη συλλογή δεδομένων κινητής τηλεφωνίας .

Τρόποι για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τη συλλογή δεδομένων για κινητά

Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικά απλά βήματα για την ελαχιστοποίηση της συλλογής δεδομένων για κινητά . Θα πρέπει να εφαρμόσετε αυτά τα βήματα καθώς πρόκειται για καλές πρακτικές απορρήτου και ασφάλειας. Ας αρχίσουμε.

1. Χρησιμοποιήστε μια ιδιωτική μηχανή αναζήτησης

Το “PGA Tour 2K23” έρχεται με το εμβληματικό “Tiger Woods” τον Οκτώβριο

Παρόλο που το Google και το Bing είναι η πιο προτιμώμενη μηχανή αναζήτησης, εξακολουθείτε να παρακολουθείτε όταν αναζητάτε οτιδήποτε σε αυτές τις μηχανές αναζήτησης.

Το Google και το Bing καταγράφουν κάθε ερώτημα που αναζητάτε στη μηχανή αναζήτησής τους για να βελτιώσουν τα αποτελέσματα αναζήτησης. Ορισμένες μηχανές αναζήτησης πωλούν επίσης τις δραστηριότητες αναζήτησής σας σε τρίτους για να κερδίσουν έσοδα.

Ως εκ τούτου, για να αποφύγετε τέτοιες πρακτικές, πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ιδιωτικές μηχανές αναζήτησης όπως το DuckDuckGo. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προγράμματα περιήγησης ιστού με λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης.

2. Μην κάνετε λήψη εφαρμογών από πηγές τρίτων

Παραβίαση δεδομένων Plex Faced. Τώρα θέλει να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης

Θα πρέπει να αποφύγετε τη λήψη εφαρμογών από άλλες πηγές εκτός από το Google Play Store ή το iOS App Store, καθώς συνοδεύονται από κάποιους πρόσθετους κινδύνους.

Οι λεγόμενες «Ασφαλείς» εφαρμογές που θέλετε να κατεβάσετε από καταστήματα εφαρμογών τρίτων δεν είναι ασφαλείς, γι’ αυτό δεν είναι διαθέσιμες στο επίσημο κατάστημα εφαρμογών για Android και iOS.

Οι εφαρμογές που κατεβάζετε από πηγές τρίτων είναι συνήθως γεμάτες με κακόβουλο λογισμικό και adware. Μόλις εγκατασταθούν, εκτελούνται στο παρασκήνιο και σας εμφανίζουν διαφημίσεις ή ανταλλάσσουν τα δεδομένα που συλλέγονται από τη συσκευή σας στους διακομιστές της.

3. Αποφύγετε την παρακολούθηση τοποθεσίας με ένα VPN

 

Οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση στη διεύθυνση IP του τηλεφώνου σας μπορεί εύκολα να βρει τα ακριβή στοιχεία της τοποθεσίας σας. Οι μηχανές αναζήτησης, οι ιστότοποι που επισκέπτεστε και τα παιχνίδια που παίζετε μπορούν να δουν τη διεύθυνση IP της συσκευής σας.

Αν και η υπηρεσία, η εφαρμογή ή ο ιστότοπος που χρησιμοποιείτε είναι ασφαλής, η κοινή χρήση διεύθυνσης IP δεν θα είναι πρόβλημα. Ωστόσο, η παραχώρηση Διευθύνσεων IP σε μη αξιόπιστους ή κακόβουλους ιστότοπους μπορεί να είναι τεράστιος κίνδυνος απορρήτου.

Για να αποφύγετε τέτοιους κινδύνους, πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε υπηρεσίες VPN. Οι εφαρμογές VPN για ένα τηλέφωνο όχι μόνο αποκρύπτουν τη διεύθυνση IP, αλλά ξεμπλοκάρουν επίσης περιορισμένους ιστότοπους. Εάν σκοπεύετε να αγοράσετε μια εφαρμογή VPN, φροντίστε να αγοράσετε αυτήν που προσφέρει καλύτερη ταχύτητα και αξιοπιστία.

Χρονόμετρο ύπνου για το YouTube music,Πώς να δημιουργήσετε

4. Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή ασφαλείας

 

Ακριβώς όπως οι επιτραπέζιοι υπολογιστές και οι φορητοί υπολογιστές, το spyware μπορεί επίσης να εισέλθει στο smartphone σας. Το λογισμικό κατασκοπείας μπορεί να εισέλθει στο smartphone σας από διάφορες πηγές, όπως κατά τη λήψη εφαρμογών, κλικ σε κακόβουλους συνδέσμους, επίσκεψη σε κακόβουλους ιστότοπους κ.λπ.

Το κακόβουλο λογισμικό, το λογισμικό υποκλοπής spyware και το adware μπορούν επίσης να εισέλθουν στο smartphone σας από συνημμένα email. Αν και είναι δύσκολο να ακολουθήσετε όλες τις συνιστώμενες πρακτικές ασφαλείας, η εγκατάσταση μιας εφαρμογής ασφαλείας είναι το πιο εύκολο πράγμα που μπορείτε να κάνετε εδώ.

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες εφαρμογές προστασίας από ιούς Android στο Google Play Store που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προγράμματα προστασίας από ιούς ή άλλες εφαρμογές ασφαλείας για να προστατευτείτε από τη συλλογή δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

5. Διατηρείτε πάντα ενημερωμένες τις εφαρμογές και το Android

Πως να δείτε την ηλικία του υπολογιστή σας με Windows

Λοιπόν, οι ενημερώσεις συστήματος μπορούν να αντιμετωπίσουν σφάλματα και ζητήματα απόδοσης σε smartphone Android. Μερικές φορές, οι ενημερώσεις συστήματος περιέχουν επίσης ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας που υποτίθεται ότι διορθώνουν τα κενά ασφάλειας και απορρήτου.

Επομένως, είναι πάντα καλύτερο να διατηρείτε το Android ενημερωμένο. Όχι μόνο ενημερώσεις έκδοσης Android, αλλά θα πρέπει επίσης να διατηρείτε τις εφαρμογές σας ενημερωμένες όλη την ώρα. Η εγκατάσταση των ενημερώσεων συστήματος και εφαρμογών θα επιλύσει επίσης προβλήματα αποστράγγισης της μπαταρίας, απόδοσης και συμβατότητας.

Έτσι, αυτοί είναι οι λίγοι καλύτεροι τρόποι για να προστατεύσετε το τηλέφωνό σας από τη συλλογή δεδομένων . Γνωρίζουμε ότι η παρακολούθηση αυτών των αλλαγών μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά αυτό είναι για το καλό των gadget και του απορρήτου σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με αυτό, ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω.

 

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5021

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *