Android 14:Γνωρίστε νέες δυνατότητες, υποστηριζόμενες συσκευές

Android 14:Γνωρίστε νέες δυνατότητες, υποστηριζόμενες συσκευές

Η Google ανακοίνωσε την Τετάρτη την κυκλοφορία της τελευταίας έκδοσης του λειτουργικού συστήματος Android, Android 14, μαζί με μια ποικιλία νέων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των σειρών Pixel 8, Pixel Buds Pro και Pixel Watch 2, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Made by Google στο Νέο Πόλη της Υόρκης.

Η Google κυκλοφορεί Android 14: Γνωρίστε νέες δυνατότητες, υποστηριζόμενες συσκευές

android 14 νέες δυνατότητες

“Το Android 14 είναι εδώ και είναι γεμάτο με ενημερώσεις που σας βοηθούν να προσαρμόσετε την εμπειρία της συσκευής σας, σας δίνουν περισσότερο έλεγχο της υγείας και της ασφάλειάς σας και βελτιώνουν την προσβασιμότητα”, δήλωσε ο Dave Burke, Αντιπρόεδρος Μηχανικής στο Android, έγραψε σε μια ανάρτηση ιστολογίου.

Το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα Android προσφέρει προσαρμογές στην οθόνη κλειδώματος και τις αρχικές οθόνες, δημιουργικές ταπετσαρίες τεχνητής νοημοσύνης, προσαρμοσμένες συντομεύσεις οθόνης κλειδώματος, βελτιωμένη ασφάλεια PIN, ενημερώσεις υγείας και πολλά άλλα.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο νέες δυνατότητες και ενημερώσεις που προσφέρει το Android 14:

Android 14: Περισσότερες επιλογές προσαρμογής

Επιλογέας προσαρμογής

Το ενημερωμένο εργαλείο επιλογής προσαρμογής διευκολύνει την εξατομίκευση της κλειδαριάς και των αρχικών οθονών σας. Μπορείτε εύκολα να κάνετε εναλλαγή μεταξύ ταπετσαριών και να ενημερώσετε αυτό που θέλετε να δείτε με μια ματιά. Μπορείτε επίσης να ορίσετε προσαρμοσμένες συντομεύσεις οθόνης κλειδώματος, όπως το πρόγραμμα ανάγνωσης QR ή την εφαρμογή Google Home, που σας δίνει γρήγορη πρόσβαση με ένα πάτημα στα χειριστήρια που χρησιμοποιείτε πιο συχνά απευθείας από την οθόνη κλειδώματος Android.

Επιμελημένα πρότυπα οθόνης κλειδώματος

Το Android 14 προσφέρει ένα σύνολο νέων, επιμελημένων προτύπων οθόνης κλειδώματος για γραμματοσειρές, γραφικά στοιχεία, χρώματα και μορφές που ταιριάζουν καλύτερα στο στυλ σας. Ανάλογα με την κατάστασή σας, αυτές οι επιλογές χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να προσαρμόσουν την οθόνη σας. Για παράδειγμα, το γραφικό στοιχείο καιρού κλειδώματος της οθόνης σας θα γίνει πιο εμφανές εάν υπάρξει ξαφνική αλλαγή του καιρού.

Δημιουργικές ταπετσαρίες AI

Το Android 14 διαθέτει επίσης μια δυνατότητα δημιουργίας ταπετσαριών τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιεί μοντέλα διάχυσης κειμένου σε εικόνα που δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ταπετσαρίες που ταιριάζουν με την όρασή σας. Μπορείτε να επιλέξετε από προκαθορισμένες προτάσεις για να δημιουργήσετε ταπετσαρίες που δεν έχετε ξαναδεί. Αυτή η δυνατότητα θα κυκλοφορήσει πρώτα στους χρήστες Pixel 8 και Pixel 8 Pro.

Μονόχρωμο Θέμα

Για όσους προτιμούν μια λιγότερο πολύχρωμη αισθητική τηλεφώνου, το Android 14 περιλαμβάνει ένα μονόχρωμο θέμα που κάνει τα minimal χρώματα να φαίνονται κομψά και όμορφα σε ολόκληρη τη συσκευή.

Ultra HDR

Με βάση την υποστήριξη του Android 13 για βίντεο υψηλού δυναμικού εύρους (HDR), το Android 14 υποστηρίζει εικόνες HDR με Ultra HDR. Αυτή η δυνατότητα κάνει τις φωτογραφίες σας να φαίνονται καλύτερα, αναδεικνύοντας ζωντανά χρώματα, φωτεινότερα σημεία και πιο σκούρες σκιές.


Android 14: Περισσότερος έλεγχος στην υγεία, την ασφάλεια και τα δεδομένα

Health Connect

Το Health Connect, μια νέα δυνατότητα ενσωματωμένη στις ρυθμίσεις του Android 14, σας επιτρέπει να αποθηκεύετε κεντρικά όλα τα δεδομένα υγείας και φυσικής κατάστασης σε ένα μέρος διατηρώντας παράλληλα το απόρρητο μέσω της κρυπτογράφησης δεδομένων.

Βελτιωμένα δικαιώματα δεδομένων

Με τις νέες ενημερώσεις κοινής χρήσης δεδομένων στο Android 14, θα έχετε μεγαλύτερη ορατότητα στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα δεδομένα σας από εφαρμογές που ζητούν πρόσβαση στα δεδομένα σας. Για παράδειγμα, εάν μια εφαρμογή μοιράζεται δεδομένα τοποθεσίας με τρίτους, το Android 14 θα σας ειδοποιήσει, επιτρέποντάς σας να αποφασίσετε εάν θα παραχωρήσετε πρόσβαση ή όχι.

Βελτιωμένη ασφάλεια PIN

Το Android 14 επεκτείνει πιο ισχυρή ψηφιακή προστασία για τους προσωπικούς αριθμούς αναγνώρισης (PIN) της συσκευής σας. Το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα ενισχύει την ασφάλεια PIN ενθαρρύνοντάς σας να ορίσετε ένα εξαψήφιο PIN. Μόλις πληκτρολογήσετε το σωστό 6ψήφιο ή μεγαλύτερο PIN, θα προκαλέσει αυτόματο ξεκλείδωμα της συσκευής σας.


Android 14: Περισσότερες δυνατότητες για χρήστες με χαμηλή όραση και βαρήκοους

Βελτιωμένος μεγεθυντικός φακός

Οι χρήστες χαμηλής όρασης μπορούν να λάβουν έναν βελτιωμένο μεγεθυντικό φακό στο Android 14, ο οποίος μπορεί να τσιμπήσει για μεγέθυνση και σμίκρυνση από 100%. Μπορούν επίσης να αλλάξουν το μέγεθος του μεγεθυντικού φακού σε ένα νέο πλαίσιο Ρυθμίσεις μεγεθυντικού φακού ή να προσαρμόσουν το μέγεθος της οθόνης που θέλετε να μεγεθύνεται. Επιπλέον, μπορούν να επιλέξουν τη “Διατήρηση ενεργοποίησης κατά την εναλλαγή εφαρμογών” στις ρυθμίσεις προσβασιμότητας του Android για να αποτρέψουν την απενεργοποίηση του μεγεθυντικού φακού κατά την εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών.

Μη γραμμική κλίμακα γραμματοσειράς

Το πλακίδιο Γρήγορες ρυθμίσεις μεγέθους γραμματοσειράς του Android 14 προσφέρει μη γραμμική κλιμάκωση γραμματοσειράς για να διασφαλίσει ότι το μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς μεγεθύνεται με πιο αργό ρυθμό από το μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς χωρίς να αποκόπτεται το κείμενο, να αναδιπλώνεται σε πολλές γραμμές ή να σπάει το κείμενο της διάταξης της σελίδας.

Ειδοποιήσεις βοηθημάτων ακοής και φλας

Το Android 14 εισάγει επίσης μια ειδική ροή ρύθμισης ακουστικού βαρηκοΐας από τις ρυθμίσεις Προσβασιμότητας για να επιτρέψει τη δυνατότητα γρήγορης πρόσβασης στα χειριστήρια ακουστικών βαρηκοΐας από μια συντόμευση. Επιπλέον, οι “Ειδοποιήσεις Flash” από τις ρυθμίσεις Προσβασιμότητας και Ειδοποιήσεων παρέχουν φλας οπτικού φωτός για εισερχόμενες ειδοποιήσεις για χρήστες με προβλήματα ακοής.


Διαθεσιμότητα

Το Android 14 κυκλοφορεί αυτήν τη στιγμή σε υποστηριζόμενες συσκευές Pixel (4A 5G και άνω). Αργότερα φέτος, θα είναι διαθέσιμο σε περισσότερες συσκευές από κατασκευαστές όπως Samsung Galaxy, iQOO, Nothing, OnePlus, Oppo, Realme, Sharp, Sony, Tecno, Vivo και Xiaomi.

Διαβάστε επίσης:

Ελέγξτε τις ζώνες 5G που υποστηρίζονται στο τηλέφωνό

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *