Πώς να αποκτήσετε το YouTube Kids στο Roku

Android TV vs Roku: ποιο είναι καλύτερο;

Γίνεται όλο και πιο δύσκολο να δικαιολογήσετε την αγορά ενός ξεχωριστού stick ροής όταν το προεπιλεγμένο Android TV σας κάνει ήδη τη δουλειά. Αξίζει πια να επιλέγετε το Roku από το Android TV;

Φυσικά, το Roku δεν είναι το μόνο κέντρο πολυμέσων ροής εκεί έξω. Έχετε εκπληκτικές επιλογές όπως το Apple TV, το Amazon Fire Stick και το Chromecast της Google . Αλλά επειδή το Roku είναι μακράν το πιο δημοφιλές από τη δέσμη , ας δούμε πώς αντέχει στο Android TV – η πλατφόρμα ροής καταβροχθίζει γρήγορα την αγορά.

Apple TV εναντίον Amazon Fire Stick

1: Υποστήριξη καναλιών

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν συγκρίνετε οποιαδήποτε υπηρεσία ροής είναι η διαθεσιμότητα καναλιού. Σίγουρα, μπορείτε να φορτώσετε άλλες εφαρμογές Android με λίγη δουλειά, αλλά είναι καλή ιδέα να εξασφαλίσετε τη μέγιστη υποστήριξη αμέσως.

Και οι δύο πλατφόρμες έχουν καλή απόδοση σε αυτήν τη μέτρηση. Οι συνήθεις ένοχοι όπως το YouTube, το Netflix ή το Amazon Prime Video υποστηρίζονται προφανώς, αλλά τόσο το Android TV όσο και το Roku ενσωματώνουν επίσης άλλες δημοφιλείς εφαρμογές ροής όπως το Hulu, το HBO Max, το Disney+ ή το Peacock TV.

Οι διαφορές σέρνονται όταν υπερβείτε τα βασικά. Το Android TV, για παράδειγμα, μπορεί να τρέξει σχεδόν κάθε εφαρμογή που είναι διαθέσιμη στο Google Play Store, συμπεριλαμβανομένων παιχνιδιών καθώς και εφαρμογών ζωντανής τηλεόρασης όπως το Sling και το Pluto TV.

Το Roku ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση, ρίχνοντας εκατοντάδες δωρεάν κανάλια, συμπεριλαμβανομένου του δικού του The Roku Channel. Κανένα από αυτά δεν είναι μεγάλα ονόματα , αλλά μερικές φορές η ποσότητα – ειδικά όταν είναι δωρεάν – είναι μια ιδιότητα από μόνη της.

Takeaway: Και οι δύο υπηρεσίες ροής ενσωματώνουν όλες τις δημοφιλείς προσφορές, ώστε να μην μένετε ψηλά και στεγνά επιλέγοντας κάποια από αυτές. Πηγαίνετε με το Android TV εάν θέλετε απεριόριστη πρόσβαση στο Google Play Store, διαφορετικά, το Roku σας προσφέρει περισσότερα χρήματα για το χρήμα σας.

2: Διεπαφή χρήστη

Ο επόμενος σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το UI. Και αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο ο Roku διαπρέπει σίγουρα.

Η απλότητα είναι το κλειδί όσον αφορά τη διεπαφή χρήστη, και το Roku το παίρνει στο επίκεντρο με τη μινιμαλιστική, ακατάστατη διεπαφή του. Αν και σίγουρα δεν μπορείτε να ξεφύγετε από τις διάχυτες διαφημίσεις, η μεταβίβασή τους σε ένα πλαϊνό πλαίσιο βοηθά.

Αντίθετα, το Android TV τοποθετεί ένα διαφημιστικό banner μπροστά και στο κέντρο, που εκτείνεται σε ολόκληρο το επάνω μισό της οθόνης. Τα εικονίδια είναι μικρότερα και συγκεντρώνονται σφιχτά μεταξύ τους, δημιουργώντας μια πολυάσχολη διεπαφή τηλεόρασης.

Τούτου λεχθέντος, δεν είναι ότι το UI του Android TV δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Και αν το θέλετε, μπορείτε ακόμη και να τροποποιήσετε τη διεπαφή χρήστη και να το ταιριάξετε περισσότερο με τις προσδοκίες σας.

Takeaway: Το Roku έχει μια πιο καθαρή, απλούστερη διεπαφή χρήστη από το Android TV, με μεγαλύτερα εικονίδια και μικρότερες διαφημίσεις. Ωστόσο, δεν είναι τόσο προσαρμόσιμο, επομένως μπορεί να θέλετε να παραμείνετε με το Android TV αν θέλετε να αλλάξετε τα πράγματα.

3: Φωνητικός έλεγχος

Όσον αφορά τους φωνητικούς βοηθούς, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από την απρόσκοπτη ενσωμάτωση του Βοηθού Google του Android TV. Σας δίνει την πλήρη γκάμα χαρακτηριστικών του φωνητικού βοηθού AI, σε αντίθεση με την ανανεωμένη έκδοση που προσφέρει μια συσκευή Roku.

Αυτό δεν είναι μεγάλο πρόβλημα εάν το μόνο που πρόκειται να κάνετε είναι να αναζητήσετε τις αγαπημένες σας εκπομπές με φωνητικές εντολές – ακόμη και ο εγγενής φωνητικός βοηθός του Roku μπορεί να το κάνει αυτό.

Αλλά αν έχετε έξυπνες οικιακές συσκευές που σας αρέσει να παραγγείλετε με τον Βοηθό Google σας, η επιλογή μιας Android TV δεν είναι άσκοπη. Εκτός αν έχετε Alexa , οπότε η τηλεόρασή σας μπορεί να γίνει χαζή.

Επειδή εκτός των έξυπνων συσκευών, δεν υπάρχουν πραγματικά πολλοί λόγοι για τους οποίους θα θέλατε την πλήρη ενσωμάτωση του Βοηθού Google του Android TV. Μπορείς να το ρωτήσεις για τον καιρό, ομολογουμένως, αλλά γιατί στο καλό χρειάζεσαι την τηλεόρασή σου γι’ αυτό;

Takeaway: Το τηλεχειριστήριο φωνής του Roku υποστηρίζει τόσο την Alexa όσο και το Google Assistant – για βασικά πράγματα όπως η αναζήτηση τίτλου. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε πιο φανταχτερές φωνητικές εντολές, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε τον πλήρη Βοηθό Google του Android TV.

4: Συνδεσιμότητα Bluetooth

Θα περιμένατε κάθε κουτί ροής το 2022 να έχει τουλάχιστον συνδεσιμότητα Bluetooth. Αλλά δεν μπορείτε να βασιστείτε αξιόπιστα στο Roku τόσο πολύ.

Για να είμαστε δίκαιοι, τα νεότερα μοντέλα του στικ ροής Roku μπορούν να συνδυαστούν με τα ηχεία Bluetooth σας μια χαρά. Είναι οι παλαιότερες εκδόσεις της συσκευής που μερικές φορές στερούνται αυτή τη βασική επιλογή συνδεσιμότητας.

Αντίθετα, το Roku προσφέρει μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να αντιστοιχίσετε την έξοδο ήχου του τηλεφώνου σας με το stick ροής, παρέχοντάς σας έμμεση ασύρματη συνδεσιμότητα. Ορισμένα τηλεχειριστήρια Roku διαθέτουν ακόμη και υποδοχή ακουστικών 3,5 mm, δίνοντάς σας μια επιλογή παλαιού τύπου σε περίπτωση που δεν έχετε πετάξει ακόμα τα παλιά σας ακουστικά.

Το Android TV είναι πολύ καλύτερο από αυτή την άποψη, παρέχοντας συνδεσιμότητα Bluetooth σε όλους τους τομείς. Και επειδή οι περισσότερες συσκευές ροής αυτές τις μέρες (βήχας, Fire TV Stick, βήχας) βασίζονται επίσης στο Android TV, είναι απίθανο να αντιμετωπίσετε προβλήματα Bluetooth με οποιαδήποτε άλλη συσκευή.

Takeaway: Το Bluetooth δεν είναι πρόβλημα με καμία συσκευή που αγοράσατε πρόσφατα, αλλά να είστε προσεκτικοί με τα παλαιότερα στικάκια τηλεόρασης Roku, καθώς μερικές φορές δεν διαθέτουν αυτό το βασικό χαρακτηριστικό. Το αντισταθμίζουν κάπως με μια εφαρμογή smartphone, αλλά η προεπιλεγμένη υποστήριξη Bluetooth του Android TV είναι πολύ πιο χωρίς προβλήματα.

5: Screencasting

Με τη σωστή εφαρμογή, είναι βασικά δυνατό να αντικατοπτρίσετε οποιαδήποτε συσκευή Android ή iOS σε οποιαδήποτε πλατφόρμα ροής. Αλλά η ενσωματωμένη υποστήριξη μετάδοσης οθόνης είναι διαφορετικό θέμα και δεν είναι σχεδόν ποτέ καθολική.

Το Android TV, προφανώς, διαθέτει Chromecast, επιτρέποντάς σας να προβάλλετε την έξοδο βίντεο του τηλεφώνου Android στην τηλεόραση με ένα πάτημα. Αυτό σας γλιτώνει από το να χρειαστεί να αγοράσετε ένα αποκλειστικό dongle Chromecast αν είστε λάτρης αυτής της δυνατότητας.

Το Roku, από την άλλη, παίζει πιο όμορφα με τις συσκευές της Apple. Με την εγγενή υποστήριξη του AirPlay σε νεότερα μοντέλα, μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε mirroring από το iPhone ή το Mac σας σε μια στιγμή.

Όχι ότι έχει μεγάλη σημασία μακροπρόθεσμα, καθώς μπορείτε να αντικατοπτρίσετε οποιοδήποτε τηλέφωνο στην τηλεόρασή σας κατεβάζοντας την απαιτούμενη εφαρμογή ούτως ή άλλως.

Φαγητό σε πακέτο: Το φθηνό Roku διαθέτει AirPlay στα πιο πρόσφατα μοντέλα του, καθιστώντας το μια καλή επιλογή για χρήστες iPhone που δεν είναι πρόθυμοι να χαζέψουν μια Apple TV . Το Android TV είναι επίσης εξαιρετικό για χρήστες Android, καθώς η εγγενής υποστήριξη του Chromecast κάνει τον κατοπτρισμό της οθόνης πιο έντονο.

6: Διάφορα

Εδώ μπαίνουν όλες οι μικρές διαφορές που δεν αξίζουν μεμονωμένες υποενότητες. Κανένας από αυτούς τους παράγοντες δεν πρόκειται να αποτρέψει τις συμφωνίες, αλλά μπορεί να βοηθήσουν στην ανατροπή της ζυγαριάς εάν εξακολουθείτε να είστε αναποφάσιστοι.

Διαφορές μεταφοράς

Το Roku, παρά τους ισχυρισμούς του για 2000+ κανάλια, είναι στην πραγματικότητα λίγο ασταθές όσον αφορά τη διαθεσιμότητα καναλιών. Στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει διαφωνίες με μεγάλους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς όπως το YouTube και ενδέχεται να οδηγηθεί σε διαμάχη με το Netflix τα επόμενα χρόνια.

Το Android TV δεν πάσχει από τέτοια προβλήματα, καθώς κάθε κανάλι είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα στο πλαίσιο μιας σύμβασης με τη σωστή διαπραγμάτευση. Η επιλογή μπορεί να είναι μικρότερη, αλλά περιλαμβάνει όλο το περιεχόμενο ροής που είναι πιθανό να παρακολουθήσετε ούτως ή άλλως.

Ενημερώσεις

Οι αλλαγές λογισμικού προστίθενται με την πάροδο του χρόνου, επομένως μια πλατφόρμα που ενημερώνεται πιο συχνά θα έχει ένα πλεονέκτημα. Και αυτή η πλατφόρμα είναι το Roku.

Το streaming stick είναι γνωστό για τον γρήγορο ρυθμό καινοτομίας του, με σημαντικές ενημερώσεις να κυκλοφορούν δύο φορές το χρόνο και μικρότερες ενημερώσεις κώδικα ακόμα πιο συχνά. Αυτό το γρήγορο πρόγραμμα δεν ταιριάζει με το Android TV, το οποίο ενημερώνεται με πολύ πιο αργό ρυθμό.

HDMI

Ένας παράγοντας που συνήθως παραβλέπεται στη συζήτηση Android TV εναντίον Roku είναι η υποδοχή HDMI. Καθώς δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως ένα Android TV box, δεν χρειάζεται να καταλαμβάνετε μια υποδοχή HDMI της τηλεόρασής σας για να κάνετε ροή εκπομπών σε αυτήν.

Καθώς οι περισσότερες τηλεοράσεις διαθέτουν δύο ή περισσότερες υποδοχές HDMI, αυτό συνήθως δεν αποτελεί μεγάλο πρόβλημα. Αλλά αν είστε παίκτης με κονσόλα συνδεδεμένη επίσης, η δωρεάν υποδοχή μπορεί να είναι χρήσιμη.

Αν και αν είστε παίκτης, πιθανότατα θα τα πηγαίνατε καλύτερα με την Nvidia Shield TV παρά με οποιαδήποτε από αυτές τις επιλογές.

Android TV εναντίον Roku: Ποιο είναι καλύτερο;

Η Roku διατηρεί το προβάδισμα στην αγορά ροής για χρόνια, καθώς είναι η φθηνότερη επιλογή για την αναβάθμιση μιας κανονικής τηλεόρασης σε έξυπνη τηλεόραση . Τώρα όμως που το Android TV διαθέτει όλες τις σχετικές λειτουργίες από προεπιλογή, έχουμε έναν νέο νικητή.

Για να είμαστε σαφείς, το Roku δεν είναι σε καμία περίπτωση κακή συσκευή. Με τη βελτιωμένη διεπαφή χρήστη και τον εντυπωσιακό αριθμό καναλιών ροής, είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα για να λαμβάνετε την καθημερινή σας δόση ψυχαγωγίας.

Ωστόσο, το γεγονός παραμένει ότι δεν προσφέρει ένα αρκετά σημαντικό πλεονέκτημα ώστε να δικαιολογεί τη μετάβαση από το Android TV. Στην πραγματικότητα, είναι το Android TV που παρέχει μοναδικές δυνατότητες, όπως τον πλήρη Βοηθό Google ή πρόσβαση στο Google Play Store.

Οπότε ναι, το Android TV είναι καλύτερο από το Roku.

Διαβάστε επίσης :Γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος: Η υπόσχεση του 5G για αγροτική συνδεσιμότητα

Πώς να διορθώσετε την αυτόματη ενεργοποίηση του Bluetooth στο Android

 

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4882

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *