εναλλακτικές λύσεις Plex

Οι κορυφαίες 8 εναλλακτικές λύσεις Plex που πρέπει να δοκιμάσετε

Διακομιστής πολυμέσων Plex μπορεί να είναι το παιδί της αφίσας για προσωπικούς διακομιστές πολυμέσων, αλλά μην αφήσετε αυτό να σας κάνει να πιστεύετε ότι είναι η μόνη σας επιλογή. Ο κόσμος βρίθει από εξίσου ικανές και, σε ορισμένες περιπτώσεις, πιο ευέλικτες εναλλακτικές λύσεις.

Πριν σας παρουσιάσουμε αυτούς τους καλύτερους εναλλακτικούς κρυφούς πολύτιμους λίθους Plex, ας συζητήσουμε μερικούς παράγοντες που θα πρέπει να καθοδηγούν τη λήψη αποφάσεων.

Σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν από την κατάδυση

Είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι επιλέγετε την εναλλακτική λύση Plex που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Αυτοί είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Λειτουργικά συστήματα

Ο κόσμος σας περιστρέφεται γύρω από το Android TV ή έχετε ορκιστεί πίστη στο Apple iPhone; Είτε έτσι είτε αλλιώς, βεβαιωθείτε ότι ο νέος διακομιστής πολυμέσων σας μπορεί να χωρέσει άνετα στο υπάρχον οικοσύστημα των συσκευών σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν θέλετε να εκτελέσετε τον διακομιστή πολυμέσων σας σε ένα NAS (Δικτυακός Αποθηκευτικός Χώρος) συσκευή ή αν θέλετε να δημιουργήσετε έναν διακομιστή Linux ή macOS. Οι χρήστες των Windows γενικά δεν χρειάζεται να ανησυχούν, καθώς η υποστήριξη είναι καθολική.

Αρχεία και Μορφές πολυμέσων

Από mainstream MP4 Για πιο σκοτεινά αρχεία FLAC, ο διακομιστής πολυμέσων σας θα πρέπει να μπορεί να χειρίζεται όλες τις μορφές. Βεβαιωθείτε ότι δεν σας αφήνουν να μετατρέψετε αρχεία την τελευταία στιγμή ή ότι τουλάχιστον το λογισμικό διακομιστή σας μπορεί να μετατρέψει τα αρχεία σας εν κινήσει ή κατά τη διάρκεια της νύχτας ώστε να λειτουργούν ως βελτιστοποιημένα μέσα ροής.

“Κάντε το Σαλόνι σας Έξυπνο! Αποκτήστε Το Καλύτερο Android TV Box σε Προσφορά!”

Τρόπος εγκατάστασης του Plex στο Firestick

Γονικοί ελέγχοι

Ορισμένοι διακομιστές πολυμέσων προσφέρουν ενσωματωμένους γονικούς ελέγχους και αν παραδίδετε το tablet σας στα μικρά παιδιά, δεν θέλετε να έχουν πρόσβαση στη συλλογή ταινιών τρόμου vintage.

Συσκευές ροής

Είτε συνδέεται με Roku, Amazon Fire TV, Apple TV ή μετάδοση μέσω Chromecast, βεβαιωθείτε ότι ο διακομιστής πολυμέσων που θα επιλέξετε μπορεί να μεταδώσει απρόσκοπτα τη ροή στη συσκευή της επιλογής σας. Μερικές φορές, μπορεί να χρειαστεί να φορτώσετε εφαρμογές στη συσκευή σας για να λειτουργήσει μια συγκεκριμένη πλατφόρμα ροής.

1. Kodi: The Open-Source Powerhouse

Kodi

Kodi είναι ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων ανοιχτού κώδικα που προέκυψε από αυτό που αρχικά ήταν γνωστό ως Xbox Media Center (XBMC). Έχει αναπτύξει μια λατρεία, και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί. Η διεπαφή μπορεί να προσαρμοστεί σε σχεδόν γελοίο βαθμό. Θέλετε να προσθέσετε αναφορές καιρού στον πίνακα ελέγχου πολυμέσων σας; Μπορείς να τα καταφέρεις. Επιπλέον, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε ροές σε όλο τον κόσμο, όλα μέσα από την εξατομικευμένη διεπαφή σας.

Γιατί θα το λατρέψετε:

 1. Μια τεράστια επιλογή πρόσθετων οδηγεί την προσαρμογή στο επόμενο επίπεδο.
 2. Το Kodi τρέχει σχεδόν σε οποιαδήποτε συσκευή, από το τηλέφωνό σας Android έως ένα Raspberry Pi.
 3. Η ροή σε πραγματικό χρόνο διασφαλίζει ότι δεν περιμένετε ποτέ το περιεχόμενό σας να αποθηκευτεί στην προσωρινή μνήμη.

Η φύση ανοιχτού κώδικα του Kodi μπορεί να το κάνει πιο επιρρεπές σε σφάλματα και λιγότερο αξιόπιστη υποστήριξη. Ωστόσο, η κοινότητα είναι ενεργή, συχνά καλύπτοντας την ανάγκη για περισσότερα επίσημα κανάλια υποστήριξης. Ο ανοιχτός χαρακτήρας του σημαίνει επίσης ότι είναι πιο επιρρεπής σε μη εξουσιοδοτημένα πρόσθετα, τα οποία μπορεί να εγείρουν νομικές ανησυχίες. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι δεν θα εγκαταστήσετε κατά λάθος ένα πρόσθετο Kodi τρίτων κατασκευαστών που αντιβαίνει στους τοπικούς νόμους. Ωστόσο, η εγκατάσταση του vanilla Kodi είναι απολύτως νόμιμη και αυτό είναι το μόνο που χρειάζεστε για τη ροή της συλλογής αρχείων πολυμέσων σας.

2. Emby: The Plex Lookalike with a Twist

Έμμυ

Emby είναι σαν αυτόν τον συγγενή που σου μοιάζει πολύ αλλά είναι εντελώς δικός τους άνθρωπος. Οπτικά, μοιράζεται ομοιότητες με το Plex, αλλά το Emby προσφέρει πιο ισχυρές επιλογές προσαρμογής. Η premium έκδοση της πλατφόρμας, Emby Premiere, προσφέρει προηγμένες λειτουργίες, όπως δυνατότητες DVR και ζωντανής τηλεόρασης. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό του Emby είναι η υποστήριξή του για γονικούς ελέγχους και λήψεις υποτίτλων.

Γιατί θα το λατρέψετε:

 1. Η διεπαφή είναι αναζωογονητικά διαισθητική, αλλά δεν τσιγκουνεύεται τις επιλογές προσαρμογής.
 2. Το Emby Premiere απογειώνει την εμπειρία με DVR και ζωντανή τηλεόραση.
 3. Οι ενσωματωμένοι γονικοί έλεγχοι το καθιστούν μια επιλογή για οικογένειες.

Το πιθανό μειονέκτημα του Emby είναι ότι η δωρεάν έκδοση είναι περιορισμένη, ωθώντας σας προς την επί πληρωμή Emby Premiere. Έχει μικρότερη κοινότητα από άλλες πλατφόρμες, κάτι που μπορεί να σημαίνει λιγότερα πρόσθετα και πιο αργή επίλυση προβλημάτων. Αξίζει να έχετε υπόψη αυτούς τους παράγοντες καθώς εξερευνάτε τις επιλογές σας.

3. Jellyfin: The No-Frills Open-Source Solution

Jellyfin

Η Jellyfin δεν ασχολείται με ένα υπερ-γυαλισμένο εξωτερικό. Αλλά αυτό που του λείπει στην εμφάνιση, το αναπληρώνει με χαρακτηριστικά όπως η ενσωματωμένη διακωδικοποίηση και η εξαιρετική συμβατότητα NAS. Αυτή η πλατφόρμα είναι εξ ολοκλήρου ανοιχτού κώδικα, που σημαίνει ότι μια κοινότητα προγραμματιστών συμβάλλει συνεχώς στην εξέλιξή της. Μπορεί να αντιμετωπίσετε ένα ή δύο σφάλματα, αλλά να θυμάστε: Δεν πληρώνετε δεκάρα για αυτόν τον ισχυρό διακομιστή πολυμέσων.

Γιατί θα το λατρέψετε:

 1. Το Jellyfin είναι εντελώς δωρεάν, καθιστώντας το ιδανικό για όσους θέλουν να έχουν προϋπολογισμό.
 2. Η ενσωματωμένη διακωδικοποίηση διασφαλίζει ότι η αναπαραγωγή πολυμέσων σας παραμένει ομαλή.
 3. Η συμβατότητα με δικτυακό αποθηκευτικό χώρο (NAS) είναι ένα θεόσταλτο δώρο για εκτεταμένες βιβλιοθήκες πολυμέσων.
 4. Σε όλες σχεδόν τις πλατφόρμες και υποστηρίζει όλα τα μέσα, ακόμη και βιβλία και κόμικς.

Εκεί που σκοντάφτει το Jellyfin είναι στη διεπαφή χρήστη του—είναι λειτουργικό, αλλά δεν θα κερδίσει διαγωνισμούς ομορφιάς. Η πλατφόρμα δεν διαθέτει επίσης δυνατότητες υψηλής ποιότητας σε πιο καθιερωμένους διακομιστές, όπως μια εκλεπτυσμένη εφαρμογή για φορητές συσκευές ή ενσωματωμένες υπηρεσίες ροής. Ωστόσο, αυτές είναι πιθανώς μικρές ανησυχίες εάν θέλετε μια δωρεάν και λειτουργική εναλλακτική λύση στο Plex.

4. Universal Media Server: Μια πραγματικά καθολική εμπειρία

Διακομιστής πολυμέσων γενικής χρήσης

(Πίστωση εικόνας: MajorGeeks)

Universal Media Server υπόσχεται λειτουργικότητα πολλαπλών πλατφορμών και την προσφέρει σε μπαστούνια. Λειτουργεί με τα πάντα, από κονσόλες παιχνιδιών έως έξυπνες τηλεοράσεις, προσφέροντας μια καθολική εμπειρία. Αυτός ο διακομιστής πολυμέσων είναι μια λύση plug-and-play που απαιτεί ελάχιστη ρύθμιση. Εγκαταστήστε το λογισμικό και είστε έτοιμοι για ροή σε πολλές συσκευές.

Γιατί θα το λατρέψετε:

 1. Είτε πρόκειται για PlayStation είτε για Xbox, ο Universal Media Server μιλά τη γλώσσα.
 2. UPnP και Συσκευή DLNA συμβατότητα το καθιστούν μια ευέλικτη επιλογή.
 3. Η διεπαφή χρήστη είναι αναζωογονητικά απλή, ακόμη και για αρχάριους.

Μια προειδοποίηση που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι ο Universal Media Server δεν προσφέρει πολλά στον τρόπο προσαρμογής. Επίσης, ενώ ο διακομιστής υποστηρίζει διάφορες συσκευές, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε περιστασιακά προβλήματα συμβατότητας.

Αλλά αυτά τα ζητήματα μπορεί να σας απασχολούν ελάχιστα, εάν δεν είστε πολύ φασαριόζοι με την εξατομίκευση της διεπαφής σας και θέλετε να ξεκινήσετε γρήγορα τη λειτουργία σας. Απλά θυμηθείτε ότι αυτό είναι μόλις ένας διακομιστής. Δεν υπάρχει αποκλειστική εφαρμογή ή διεπαφή για τις συσκευές σας, επομένως θα πρέπει να αποκτήσετε την εφαρμογή πελάτη της επιλογής σας, η οποία θα λειτουργεί εφόσον είναι συμβατή με UPnP ή DLNA, αλλά αυτό είναι σχεδόν εγγυημένο.

5. MediaPortal: Η χώρα των θαυμάτων των Windows

MediaPortal

Αποκλειστικά σχεδιασμένο για Windows, MediaPortal είναι ένα όνειρο για όσους έχουν κάνει all-in με τη Microsoft. Με λειτουργίες όπως ζωντανές τηλεοπτικές εκπομπές και υποστήριξη DVR, μπορείτε να μετατρέψετε τον υπολογιστή σας σε μια ολοκληρωμένη λύση οικιακού κινηματογράφου. Ενώ το MediaPortal προσφέρει πληθώρα δυνατοτήτων, η διαθεσιμότητά του μόνο για Windows μπορεί να είναι περιοριστική εάν έχετε μια διαφορετική συλλογή συσκευών.

Γιατί θα το λατρέψετε:

 1. Εξατομικευμένο για χρήστες Windows με απρόσκοπτη ενσωμάτωση της Microsoft.
 2. Οι δυνατότητες ζωντανής τηλεόρασης και DVR το καθιστούν κάτι περισσότερο από μια απλή συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων.
 3. Οι προσθήκες που συνεισφέρονται από την κοινότητα προσθέτουν επιπλέον διαστάσεις στην εμπειρία πολυμέσων σας.
 4. Μπορεί να λειτουργήσει με συσκευές αναπαραγωγής Blu-ray καθώς και με αρχεία βίντεο.

Ένα από τα μειονεκτήματα του MediaPortal είναι η απότομη καμπύλη εκμάθησής του. Είναι πλούσιο σε χαρακτηριστικά, αλλά θα χρειαστείτε χρόνο για να περιηγηθείτε στις πολυπλοκότητες του. Ένα άλλο σημείο που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ο περιορισμός μόνο για Windows. Εάν χρησιμοποιείτε διάφορα λειτουργικά συστήματα στις συσκευές σας, αυτό θα μπορούσε να είναι περιοριστικός παράγοντας, αλλά διαθέτει διεπαφή ιστού και λειτουργικότητα Android μέσω aMPdroid.

6. Stremio: The Netflix Lover’s Dream

Stremio

Stremio υπερβαίνει την προσωπική σας βιβλιοθήκη πολυμέσων ενσωματώνοντας υπηρεσίες ροής όπως το Netflix χρησιμοποιώντας την πρόσθετη λειτουργία του. Με ένα καθαρό και διαισθητικό περιβάλλον χρήστη, η πρόσβαση στο αγαπημένο σας περιεχόμενο δεν ήταν ποτέ ευκολότερη. Και αν ανησυχείτε για τη συμβατότητα, το Stremio σας έχει καλύψει—είναι διαθέσιμο σε Android, iOS, Windows, ακόμη και Linux.

Γιατί θα το λατρέψετε:

 1. Συνδυάστε το Netflix, το YouTube και άλλες υπηρεσίες ροής με τη συλλογή πολυμέσων σας.
 2. Ένα μόνο κλικ σας μεταφέρει απευθείας στην εμπειρία ροής.
 3. Η διαθεσιμότητα μεταξύ πλατφορμών το καθιστά προσαρμόσιμο στον ψηφιακό τρόπο ζωής σας.
 4. Το Stremio μπορεί να μεταδίδει απευθείας περιεχόμενο από συνδέσμους torrent και μαγνήτη.

Το πιθανό μειονέκτημα είναι η εξάρτηση του Stremio από πρόσθετα τρίτων για μεγάλο μέρος της εκτεταμένης λειτουργικότητάς του. Αν και αυτό προσθέτει ένα επίπεδο ευελιξίας, σας εκθέτει επίσης σε πιθανούς κινδύνους ασφαλείας, εάν χρειάζεται να είστε πιο προσεκτικοί με τα πρόσθετα που εγκαθιστάτε. Επιπλέον, δεν έχει την εκτεταμένη δυνατότητα προσαρμογής που προσφέρουν ορισμένοι άλλοι διακομιστές, επομένως είστε κλειδωμένοι στην υπάρχουσα διεπαφή και τις δυνατότητές του.

7. Serviio: Οργάνωση, Stream, Repeat

Servioo

Serviio ξεχωρίζει για τα ισχυρά οργανωτικά χαρακτηριστικά του. Προσφέρει δυναμικές κατηγορίες πολυμέσων με βάση τα μεταδεδομένα του περιεχομένου σας, διατηρώντας την εκτεταμένη συλλογή πολυμέσων σας καλά ταξινομημένη. Με μια έκδοση Pro που προσθέτει επιπλέον λειτουργίες, όπως πρόγραμμα περιήγησης πολυμέσων και ζωντανή ροή, το Serviio προσφέρει ισχυρές δυνατότητες προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας.

Γιατί θα το λατρέψετε:

 1. Τα εξαιρετικά οργανωτικά χαρακτηριστικά διατηρούν τη βιβλιοθήκη πολυμέσων σας ταξινομημένη και προσβάσιμη.
 2. Οι δυνατότητες ζωντανής ροής με την έκδοση Pro προσφέρουν μια δυναμική εμπειρία πολυμέσων.
 3. Η συμβατότητα με μια ευρεία γκάμα συσκευών διασφαλίζει ότι τα πολυμέσα σας είναι διαθέσιμα οπουδήποτε.

Ένα μειονέκτημα του Serviio είναι ότι η δωρεάν έκδοση μοιάζει με teaser για την έκδοση Pro. Πολλά από τα πιο επιθυμητά χαρακτηριστικά, όπως η περιήγηση στα μέσα και η ζωντανή ροή, είναι κλειδωμένα πίσω από ένα paywall. Επιπλέον, η διεπαφή θα μπορούσε να είναι πιο φιλική προς το χρήστη από ορισμένες άλλες επιλογές, αλλά αν σας αρέσει η πολυπλοκότητα και το πιο λειτουργικό λογισμικό Serviio μπορεί να σας αρέσει.

8. JRiver Media Center: The All-in-One Maestro

JRiver Media Center

JRiver Media Center είναι σαν ένα ελβετικό μαχαίρι όσον αφορά τη λειτουργικότητα. Αυτό το λογισμικό έχει τα πάντα, από αναπαραγωγή πολυμέσων έως ροή οικιακού δικτύου και ακόμη και οικιακό αυτοματισμό. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η ποιότητα ήχου του, που συχνά επαινείται ως το καλύτερο στην επιχείρηση. Αυτό το καθιστά εξαιρετική επιλογή για ηχοφίλους που θέλουν να ενσωματώσουν τα συστήματα ήχου υψηλής ποιότητας τους.

Γιατί θα το λατρέψετε:

 1. Η αναπαραγωγή ήχου υψηλής ποιότητας είναι ένα όφελος για τους ηχοφίλους.
 2. Μια λύση all-in-one που καλύπτει τα πάντα, από την αναπαραγωγή πολυμέσων έως τον οικιακό αυτοματισμό.
 3. Η υποστήριξη για διάφορες μορφές διασφαλίζει ότι η συλλογή πολυμέσων σας είναι πλήρως συμβατή.

Το μειονέκτημα του JRiver Media Center είναι η τιμή του. Το λογισμικό είναι ακριβό, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι πολλοί από τους ανταγωνιστές του προσφέρουν παρόμοιες δυνατότητες δωρεάν ή με χαμηλότερο κόστος. Επιπλέον, η σειρά χαρακτηριστικών του μπορεί να κάνει τη διεπαφή να αισθάνεται ακατάστατη και συντριπτική για τους νέους χρήστες.

Διαβάστε επίσης :Πώς να εγκαταστήσετε το Emby στο Android TV Box

Πώς να παρακολουθήσετε ταινίες Stremio στο PS4

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4892

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *