Video Games for Math Learning

Εξερευνώντας τα οφέλη των βιντεοπαιχνιδιών για την εκμάθηση μαθηματικών

Γενικά, πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι η αναπαραγωγή βιντεοπαιχνιδιών θα επηρεάσει αρνητικά την απόδοση των παιδιών τους στις σπουδές τους. Ως εκ τούτου, πολλοί γονείς αρνούνται στα παιδιά τους την πρόσβαση στα βιντεοπαιχνίδια χωρίς να γνωρίζουν ότι τα βιντεοπαιχνίδια επηρεάζουν θετικά την απόδοση του παιδιού στα μαθηματικά. Τα βιντεοπαιχνίδια μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τη διαδικασία εκμάθησης των μαθηματικών ενός παιδιού, όπως συζητείται παρακάτω.

Η σημασία των μαθηματικών δεξιοτήτων σε αυτόν τον ολοένα και πιο τεχνικό κόσμο(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

1. Απόκτηση δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων

Τα μαθηματικά είναι ένα μάθημα που απαιτεί από τον μαθητή να ερμηνεύσει ένα πρόβλημα και να βρει μια λύση είτε προσθέτοντας, αφαιρώντας, διαιρώντας ή πολλαπλασιάζοντας τις δεδομένες τιμές. Ορισμένα βιντεοπαιχνίδια στρατηγικής, όπως το StarCraft, απαιτούν από τους παίκτες να επινοήσουν λύσεις για να λύσουν παζλ και να αποφύγουν εμπόδια στη σχεδίαση του παιχνιδιού. Η ανταμοιβή στο τέλος του παιχνιδιού βοηθά στη βελτίωση του παίκτη αποφασιστικότητα και επιμονή να ξεπεράσουν τις προκλήσεις. Ακόμη και όταν πρόκειται για εκμάθηση μαθηματικών, το παιδί δεν θα αισθάνεται αποθαρρυμένο μετά την αποτυχία ενός ποσού, αλλά θα αισθάνεται πρόκληση και αποφασισμένο να βρει τη λύση στην ερώτηση.

Πού μπορείτε να ακούσετε διαδικτυακά Soundtracks βιντεοπαιχνιδιών(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

2. Βελτιώνει τον χρόνο συγκέντρωσης

Πολλά διαδικτυακά μαθήματα μαθηματικών έχουν υιοθετήσει τη σχεδίαση βιντεοπαιχνιδιών για να δημιουργήσουν τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα για να τα κάνουν διασκεδαστικά και ελκυστικά. Αν παρακολουθήσετε ένα παιδί να παίζει ένα βιντεοπαιχνίδι, όλη του η συγκέντρωσή του είναι επικεντρωμένη στο παιχνίδι έτσι ώστε να είναι τόσο χαμένο στο παιχνίδι που να μην σας ακούει να το καλείτε. Με τον ίδιο τρόπο, εάν τα μαθηματικά ενσωματωθούν στα βιντεοπαιχνίδια, θα αυξηθεί η συγκέντρωση και ο χρόνος εστίασης, οδηγώντας σε βαθύτερη και πλουσιότερη κατανόηση των μαθηματικών προβλημάτων και εννοιών.

15 καλύτεροι ιστότοποι για την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

3. Ενίσχυση των γνωστικών δεξιοτήτων

Γνωρίζετε ότι το παιδί σας μπορεί να είναι  νυχτερινό ή πρωινό άτομο? Εάν το παιδί σας είναι νυχτερινό άτομο, νιώθει πιο ενεργητικό το βράδυ, καθιστώντας την καλύτερη στιγμή για μελέτη. Η αναπαραγωγή βιντεοπαιχνιδιών δράσης συμβάλλει στη βελτίωση της ευαισθησίας αντίθεσης, η οποία βοηθά στον εντοπισμό ανεπαίσθητων αλλαγών στις αποχρώσεις του γκρι. Η ευαισθησία στην αντίθεση είναι απαραίτητη για την οδήγηση και τη μελέτη τη νύχτα. Ως εκ τούτου, καλύτερη ευαισθησία αντίθεσης σε συνδυασμό με εξαιρετική μαθηματικές πηγές για παιδιά θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν και να μάθουν καλύτερα τη νύχτα όταν η ενέργειά τους είναι κορυφαία.

4. Βοηθά στη βελτίωση της κριτικής σκέψης

Όταν παίζετε ένα βιντεοπαιχνίδι, πρέπει να σκεφτείτε κριτικά πριν κάνετε το επόμενο βήμα για να αποφύγετε μια ενέργεια που θα επηρεάσει αρνητικά την πρόοδό σας στο παιχνίδι. Εκμάθηση μαθηματικών μέσω βιντεοπαιχνιδιών εφαρμόζει την ίδια δεξιότητα όπου το παιδί πρέπει να εξετάσει τον αντίκτυπο του επόμενου βήματος στην επίλυση του μαθηματικού προβλήματος. Ακόμη και όταν πρόκειται για σωματική συγγραφή μαθηματικών εξετάσεων, ο μαθητής θα θυμάται να αποφεύγει να παίρνει αποφάσεις βιαστικά, βελτιώνοντας τη συνολική του απόδοση στα μαθηματικά.

7 ριμέικ βιντεοπαιχνιδιών καλύτερα από τα πρωτότυπα(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

5. Τονώστε τη δημιουργικότητα και την οπτική μνήμη

Τα βιντεοπαιχνίδια απαιτούν από τους παίκτες να βρουν διαφορετικές πιθανές ιδέες για να αντιμετωπίσουν τα εμπόδια για να κερδίσουν το παιχνίδι. Όλα τα μαθηματικά προβλήματα δεν έχουν συγκεκριμένη φόρμουλα για να ακολουθήσουν, επομένως με δημιουργικές δεξιότητες, ο μαθητής μπορεί να επινοήσει διαφορετικούς τρόπους για να λύσει το πρόβλημα. Όσον αφορά την οπτική μνήμη, είναι πιο εύκολο να θυμάστε κάτι που είδατε παρά κάτι που διαβάσατε, καθιστώντας ευκολότερη την κατανόηση των μαθηματικών μέσω βιντεοπαιχνιδιών.

Η χρήση μαθηματικών βιντεοπαιχνιδιών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παγιδεύσετε μαθητές που δείχνουν λιγότερο ενδιαφέρον για την εκμάθηση μαθηματικών, καθώς είναι πιο διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό από το να κάθονται σε μια αίθουσα μελέτης για ώρες.

20 καλύτερα κανάλια YouTube για να μάθετε Γλώσσες προγραμματισμου(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
Scroll to Top