Η Apple σταματά το έργο του ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Από το Buzz στο Bust: Η Apple σταματά το έργο του ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Κατά την τελευταία δεκαετία, η βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων βρίσκεται σε σταθερή άνοδο, προσελκύοντας το ενδιαφέρον από σημαντικούς παίκτες στον κόσμο της τεχνολογίας. Μια τέτοια εταιρεία ήταν η Apple Inc. (NASDAQ:AAPL), γνωστή για την πρωτοποριακή της δουλειά στα ηλεκτρονικά και το λογισμικό. Ο θόρυβος γύρω από το εγχείρημα της Apple στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, γνωστό και ως «Titan», τράβηξε την προσοχή των επενδυτών, πυροδοτώντας ελπίδες για μια πιθανή αναζωπύρωση της βιομηχανίας. Ωστόσο, φαίνεται αυτές οι ελπίδες έχουν εξασθενίσει.

Όταν εμφανίστηκαν φήμες για τις φιλοδοξίες της Apple για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η αγορά ήταν γεμάτη προσμονή. Οι επενδυτές, συνηθισμένοι στο ιστορικό επιτυχημένων λανσαρισμών προϊόντων της Apple, εικασίες ανυπόμονα για την εισβολή του τεχνολογικού γίγαντα σε έναν νέο τομέα. Ιστορικά, η τιμή της μετοχής της Apple ήταν ευαίσθητη στα νέα σχετικά με νέα προϊόντα και οι αναφορές προόδου στο Project Titan επηρέασαν αναπόφευκτα την αξία.

Ωστόσο, παρά τις θετικές προσδοκίες, το Project Titan αντιμετώπισε πολλούς κινδύνους και αβεβαιότητες, που τελικά οδήγησαν στην κατάρρευσή του. Η απόφαση να τραβήξει την πρίζα στο έργο του ηλεκτρικού αυτοκινήτου ελήφθη από τον CEO Jeff Williams και τον αντιπρόεδρο Kevin Lynch και ανακοινώθηκε στους δύο χιλιάδες υπαλλήλους που συμμετείχαν.

Αν και δεν αποκαλύφθηκε δημόσια, πηγές εμπιστευτικών πληροφοριών εντός της εταιρείας αποκάλυψαν το κλείσιμο του έργου. Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι ορισμένοι θα μεταφερθούν στο τμήμα τεχνητής νοημοσύνης, με επικεφαλής τον John Giannandrea, όπου θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη νευρωνικών δικτύων, η οποία έχει γίνει μεγαλύτερη προτεραιότητα για την Apple.

Τιμή μετοχής της Apple εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογικών καινοτομιών, της αποτελεσματικής παραγωγής και της επιτυχημένης τοποθέτησης στην αγορά. Ως εκ τούτου, τα νέα για το κλείσιμο του Project Titan ενδέχεται να οδηγήσουν σε βραχυπρόθεσμη πτώση των μετοχών. Ωστόσο, μια πλήρης κατάρρευση φαίνεται απίθανη, δεδομένου ότι η τιμή της μετοχής έχει ήδη καταπολεμήσει το ιστορικό επίπεδο στήριξης στα 180 δολάρια. Η πιθανότητα να δοκιμαστεί το επίπεδο αντίστασης στα 190 $ και ακόμη και να φτάσει τα 200 $ είναι μεγαλύτερη από την πιθανότητα παραβίασης του επιπέδου υποστήριξης.

Έργο Ηλεκτρικού Αυτοκινήτου

Η φήμη της Apple για προϊόντα υψηλής ποιότητας και κομψά σχέδια θα μπορούσε να διευκολύνει την είσοδό της στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Ωστόσο, οι πρόσφατες οικονομικές επιδόσεις ήταν αμφιλεγόμενες, υποδηλώνοντας την ανάγκη για ένα πιο ανταγωνιστικό προϊόν να έχει απήχηση στους καταναλωτές.

Ενώ οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων θα μπορούσαν να ενισχύσουν τα κέρδη, η είσοδος στην αγορά συνεπάγεται σημαντικές επενδύσεις Ε&Α και κεφαλαίου. Το αυξανόμενο κόστος ανάπτυξης μπορεί να απέτρεψε την Apple από την είσοδο στη βιομηχανία. Επιπλέον, ο ανταγωνισμός, ειδικά από κινέζικες μάρκες, αποτελεί σημαντική πρόκληση για τον όγκο και την ταχύτητα των πωλήσεων. Ενώ κάποιοι υπέθεσαν ότι η είσοδος της Apple θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στην αυτοκινητοβιομηχανία, παρόμοια με τον αντίκτυπο του iPhone στα κινητά τηλέφωνα, η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων φαίνεται υπερκορεσμένη. Κατά συνέπεια, η εισαγωγή ενός νέου προϊόντος, έστω και ανώτερης ποιότητας, αντιμετωπίζει σημαντικό κίνδυνο αποτυχίας.

Αποκάλυψη: Εάν μας αρέσει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, μπορεί να τα παραπέμψουμε στους αναγνώστες μας μέσω συνδέσμου συνεργάτη, πράγμα που σημαίνει ότι ενδέχεται να λάβουμε προμήθεια παραπομπής από την πώληση εάν αγοράσετε το προϊόν που προτείναμε. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό στην αποκάλυψη συνεργατών.

Διαβάστε επίσης :Καλύτερος Server Project Zomboid για Gaming

Φόρτιση EV με Electrly: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *