Γιατί το χειριστήριο DualShock του PS4 αναβοσβήνει λευκό, μπλε, κόκκινο και πορτοκαλί

Κατά τη διάρκεια του χρόνου που παίζατε το Playstation 4, πιθανότατα έχετε παρατηρήσει μια ποικιλία χρωμάτων να αναβοσβήνουν στο πίσω μέρος του χειριστηρίου Dualshock 4. Μερικά από αυτά μπορεί να εμφανίζονται πιο συχνά από άλλα, αλλά μερικές φορές δεν είναι ακριβώς σαφές τι προσπαθούν να υποδείξουν αυτά τα φώτα, ειδικά αν εμφανίζονται από το πουθενά.

Αυτές οι λυχνίες μπορεί να κυμαίνονται από ένδειξη σφαλμάτων στο PS4, προβλήματα σύνδεσης, ανάγκη φόρτισης, επισήμανση διαφορετικών παικτών κ.λπ. Μερικές φορές, τα ίδια τα παιχνίδια αλλάζουν τη γραμμή φωτός του ελεγκτή σας σε διαφορετικά χρώματα απλώς ως εφέ για το παιχνίδι.

Πώς να ενεργοποιήσετε την ειδοποίηση LED Flash στο iPhone

Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε φακό στο παιχνίδι, οι προγραμματιστές μπορεί να έχουν ρυθμίσει το χειριστήριο να γίνεται λευκό σε αυτήν την περίπτωση. Ωστόσο, εάν δεν παίζετε ένα παιχνίδι ή δεν μπορείτε να βρείτε άλλο λόγο για το χρώμα του χειριστηρίου σας, παρακάτω θα βρείτε όλους τους πιθανούς λόγους για το καθένα.

Τι σημαίνει ένα λευκό χειριστήριο που αναβοσβήνει

Εάν παρατηρείτε ότι το χειριστήριό σας αναβοσβήνει λευκό, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορεί να σημαίνει αυτό, αλλά κανένα δεν είναι εξαιρετικά σοβαρό. Το λευκό που αναβοσβήνει στο χειριστήριό σας μπορεί να σημαίνει:

  • Η σύνδεση Bluetooth ή USB απέτυχε. Θα θέλετε να δοκιμάσετε να επαναφέρετε ένα ή και τα δύο χειριστήρια και το PS4. Θα θελήσετε επίσης να ελέγξετε τυχόν καλώδια που μπορεί να χρησιμοποιείτε για να συνδέσετε το χειριστήριό σας στο PS4.
  • Η μπαταρία του ελεγκτή είναι χαμηλή. Εάν αναβοσβήνει ένα λευκό φως, ίσως χρειαστεί να συνδέσετε το χειριστήριό σας και να το φορτίσετε. Μπορεί επίσης να δείτε μια ένδειξη χαμηλής μπαταρίας στην οθόνη σας εάν συμβαίνει αυτό. Για να φορτίσετε το χειριστήριό σας, θα χρειαστεί να συνδέσετε ένα καλώδιο USB από το πίσω μέρος του χειριστηρίου σας στο PS4

Και τα δύο αυτά ζητήματα είναι συνήθως εύκολο να διορθωθούν εάν δεν φταίει κάτι άλλο, όπως ένα πρόβλημα λογισμικού ή υλικού.

Τι σημαίνει ένα μπλε ελεγκτής που αναβοσβήνει

Το μπλε είναι το πιο κοινό χρώμα που θα δείτε στη γραμμή φωτός όταν χρησιμοποιείτε το χειριστήριο PS4. Θα είναι ένα σταθερό μπλε χρώμα όταν συνδεθεί επιτυχώς στο PS4 σας αφού πατήσετε το κουμπί PS. Ωστόσο, εάν παρατηρείτε ένα μπλε φως που αναβοσβήνει αντί για ένα σταθερό, μπορεί να οφείλεται σε έναν από τους εξής λόγους:

  • Η σύνδεση Bluetooth απέτυχε. Αυτό είναι παρόμοιο με το πρόβλημα με ένα λευκό φως που αναβοσβήνει και θα θελήσετε να ακολουθήσετε μια παρόμοια διαδρομή για να το διορθώσετε. Δοκιμάστε να συνδεθείτε μέσω USB, να επανεκκινήσετε το χειριστήριό σας ή να επανεκκινήσετε την κονσόλα.
  • Προβλήματα λογισμικού ή υλικού. Αυτά θα έχουν να κάνουν με ζητήματα που προκαλούν την αδυναμία σύνδεσης του ελεγκτή στην κονσόλα. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το PS4 σας δεν θα ενεργοποιηθεί ή ότι τα καλώδια φόρτισης ή οι θύρες USB στην κονσόλα ή το χειριστήριο δεν λειτουργούν σωστά. Για να το διορθώσετε, ελέγξτε όλα τα καλώδια και τις θύρες και, στη συνέχεια, δοκιμάστε να επαναφέρετε το PS4.

Μια μπλε λυχνία που αναβοσβήνει θα μπορούσε να υποδεικνύει μια ποικιλία προβλημάτων συνδεσιμότητας, επομένως περάστε από τη λιγότερο επεμβατική τεχνικές αντιμετώπισης προβλημάτων να προσπαθήσω να το διορθώσω πρώτα.

Τι σημαίνει ένας ελεγκτής που αναβοσβήνει κόκκινο

Εάν το χειριστήριό σας αναβοσβήνει με κόκκινο χρώμα, αυτό θα μπορούσε να υποδεικνύει ένα πιο σοβαρό πρόβλημα με το υλικό του ελεγκτή σας. Θα μπορούσε να σημαίνει:

  • Παρουσιάζεται πρόβλημα θύρας, καλωδίου ή μπαταρίας. Συνήθως ένα κόκκινο φως αναβοσβήνει όταν προσπαθείτε να φορτίσετε ένα χειριστήριο, αλλά ένα πρόβλημα υλικού το εμποδίζει. Για να το διορθώσετε, μπορείτε να προσπαθήσετε επαναφορά του ελεγκτή PS4. Μπορείτε να βρείτε το κουμπί επαναφοράς κοντά στο κουμπί L2 στο πίσω μέρος του ελεγκτή. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε το καλώδιο ή την μπαταρία που χρησιμοποιείτε. Μπορείτε να πείτε ότι η μπαταρία δυσλειτουργεί εάν το χειριστήριό σας συνεχίσει να λειτουργεί όταν είναι συνδεδεμένο στο PS4.

Εάν αντικαταστήσετε το καλώδιο ή την μπαταρία και το χειριστήριο συνεχίζει να μην μπορεί να φορτιστεί, πιθανότατα θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε το ίδιο το χειριστήριο. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να αγοράσετε έναν σταθμό φόρτισης βάσης για να αποφύγετε ζημιά στη θύρα και να αφαιρέσετε την ανάγκη για καλώδιο.

Τι σημαίνει ένα πορτοκαλί ελεγκτής που αναβοσβήνει

Όταν εμφανίζεται ένα πορτοκαλί φως που αναβοσβήνει, σημαίνει ότι το χειριστήριό σας φορτίζεται αυτήν τη στιγμή και βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας. Αυτό θα συμβεί όταν συνδέσετε το χειριστήριό σας μέσω USB και η φόρτιση της μπαταρίας είναι χαμηλή και δεν χρησιμοποιείτε ενεργά το χειριστήριο.

Αυτό είναι μια καλή ένδειξη για να έχουμε. Εάν δεν το βλέπετε όταν η μπαταρία του ελεγκτή σας είναι χαμηλή και είναι συνδεδεμένο, αυτό σημαίνει ότι το χειριστήριό σας δεν φορτίζεται σωστά όταν βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε προβλήματα θύρας ή καλωδίου.

Συμβουλές για τα χρώματα που αναβοσβήνουν στο χειριστήριο PS4

Εάν παρατηρήσετε κάποιο από τα παραπάνω χρώματα ενώ παίζετε ένα παιχνίδι, μπορεί στην πραγματικότητα να μην υποδηλώνει πρόβλημα. Συνήθως τα φώτα που αναβοσβήνουν για να σηματοδοτήσουν προβλήματα ή άλλους λόγους εμφανίζονται μόνο εκτός παιχνιδιού. Όταν εμφανίζονται διαφορετικά χρώματα φωτός ενώ βρίσκεστε σε ένα παιχνίδι, είναι πιο πιθανό οι προγραμματιστές του παιχνιδιού να έχουν προγραμματίσει το φως να ανάβει για συγκεκριμένες ενέργειες ή ακολουθίες. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιήσετε μια συγκεκριμένη κίνηση σε ένα παιχνίδι, θα μπορούσε να αναβοσβήσει ένα μπλε φως. Εάν έχετε προβλήματα υγείας, θα μπορούσε να προκαλέσει κόκκινο φως.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο εμφανίζονται διαφορετικά χρώματα σε ένα χειριστήριο είναι όταν παίζετε ένα παιχνίδι για πολλούς παίκτες και έχετε περισσότερα από ένα χειριστήρια συνδυασμένα με το PS4 σας. Κάθε διαφορετικό χρώμα φωτός υποδηλώνει διαφορετικό παίκτη. Ο πρώτος παίκτης θα είναι μπλε, ο δεύτερος θα είναι κόκκινος, ο τρίτος είναι πράσινος και ο τέταρτος είναι ροζ.

Μάθετε γιατί το χειριστήριο του PS4 σας αναβοσβήνει αυτά τα φώτα

Το να εμφανίζονται αυτά τα φώτα που αναβοσβήνουν χωρίς να γνωρίζουμε τη σημασία τους μπορεί να είναι λίγο ανησυχητικό στην αρχή. Ωστόσο, η κατανόηση του τι υποδεικνύουν μπορεί να σας βοηθήσει να διορθώσετε οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να συμβαίνει με το PS4 ή το χειριστήριό σας. Αυτό μπορεί να διατηρήσει την ομαλή λειτουργία της κονσόλας σας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τι προβλήματα αντιμετωπίσατε με τα φώτα που αναβοσβήνουν στο χειριστήριο του PS4; Πείτε μας στα σχόλια.

Πώς να παρακολουθήσετε το Netflix στο PS4

Το χειριστήριο DualShock PS4 δεν φορτίζει;

Πώς να φορτίσετε το χειριστήριο PS5

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4824

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *