Copilot

Γιατί το Copilot δεν σας βοηθά να διορθώσετε προβλήματα στα Windows;

Βασικά Takeaways

  • Το Copilot στα Windows 11 είναι ανυπόφορο, δεν έχει βάθος πέρα ​​από τη σύνοψη των αποτελεσμάτων ιστού.
  • Ο Copilot μπορεί να ολοκληρώσει εργασίες ρουτίνας, αλλά συχνά αποτυγχάνει με πιο σύνθετα αιτήματα.
  • Η Microsoft σχεδιάζει να βελτιώσει τις δυνατότητες του Copilot με ένα NPU για καλύτερη ενσωμάτωση AI στα Windows 11.

Η Microsoft κάνει πολλά χρήματα στο Copilot για να πάει τα Windows 11 στο επόμενο επίπεδο. Ενσωμάτωσε το Copilot στο Bing και στη συνέχεια το πρόσθεσε στα Windows 11 με την ενημέρωση 23H2. Ωστόσο, ενώ η Microsoft τοποθετεί το Copilot ως βοηθό τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να κάνει τη ζωή σας πιο παραγωγική, δεν ανταποκρίνεται ακόμα σε αυτούς τους ισχυρισμούς.

Παρά το γεγονός ότι είναι διαθέσιμο στα Windows, το Copilot δεν κάνει τίποτα θεαματικό εκτός από την παρουσίαση των αποτελεσμάτων ιστού σε μια συνοπτική μορφή. Αλλά γιατί δεν κάνει ακόμα περισσότερα, και θα αλλάξει αυτό σύντομα; Ας συζητήσουμε.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVorteX⁩ στο Viber

Διαβάστε επίσης : Πώς να κατεβάσετε την Copilot στο Android

Πώς να ενεργοποιήσετε το Copilot στα Windows 11

Ο Copilot έχει απαντήσεις, αλλά δεν είναι χρήσιμες

Όταν εισάγετε ένα ερώτημα στο Copilot, ανακτά αποτελέσματα Ιστού και τα συνοψίζει με αναφορές. Το Copilot υποστηρίζει επίσης προσθήκες που μπορούν να παράγουν πιο προσαρμοσμένες απαντήσεις. Ωστόσο, τα αποτελέσματα για τα ερωτήματα των Windows δεν είναι εξαιρετικά χρήσιμα και συχνά γενικά. Οι απαντήσεις σε απλά ερωτήματα όπως “πώς να διαγράψετε ένα αρχείο” είναι ικανοποιητικές. Αλλά μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο θα σας δώσει το ίδιο αποτέλεσμα και πιο γρήγορα.

Το Copilot μπορεί να κάνει καθημερινές εργασίες, όπως αλλαγή μερικών ρυθμίσεων στον υπολογιστή σας με Windows 11. Για παράδειγμα, μπορείτε να του ζητήσετε να αλλάξει το θέμα. Υποστηρίζει επίσης φωνητικές εντολές, εξαλείφοντας την ανάγκη πληκτρολόγησης ερωτημάτων.

Copilot

Αλλά το τρέχον επίπεδο νοημοσύνης του Copilot δεν είναι αξιέπαινο. Συχνά αποτυγχάνει να ενεργήσει με εργασίες όπως η αλλαγή των ρυθμίσεων του συστήματος, οι οποίες δεν είναι και τόσο πολλές στην αρχή. Σύμφωνα με την εμπειρία μας, εάν αποτύχετε να ακολουθήσετε την ακριβή σύνταξη μιας εντολής, το Copilot αποτυγχάνει να την καταχωρήσει και αντ ‘αυτού παρουσιάζει μια απάντηση Ιστού.

άδειασμα του κάδου ανακύκλωσης χρησιμοποιώντας το Copilot

Δεν θα έπρεπε μια τεχνητή νοημοσύνη σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος να γνωρίζει περισσότερα;

Η Microsoft αναφέρει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Copilot για την αντιμετώπιση προβλημάτων, αλλά τα Windows 11 διαθέτουν την εφαρμογή Λήψη βοήθειας. Τα εργαλεία αντιμετώπισης προβλημάτων πραγματοποιούν ορισμένους προκαταρκτικούς ελέγχους για να διορθώσουν το πρόβλημα με μια συσκευή. Αλλά αυτή δεν είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για την επίλυση κάθε προβλήματος που προκύπτει στα Windows.

Εάν ρωτήσετε το Copilot σχετικά με ένα πρόβλημα όπως το “Microsoft Store δεν κατεβάζει εφαρμογές”, παρουσιάζει μια σειρά μεθόδων που μπορείτε να δοκιμάσετε, οι οποίες, φυσικά, προέρχονται από άλλες πηγές. Δεν προσδιορίζει την ακριβή διαδικασία που μπορεί να σας βοηθήσει.

ζητώντας από τον copilot να λύσει ένα πρόβλημα στα Windows

Το Copilot δεν ενεργεί ανεξάρτητα για να εφαρμόσει τα βήματα για την επίλυση του προβλήματος. Μια άλλη μικρή ενόχληση είναι ότι το Copilot θα επιβεβαιώνει πάντα εάν θέλετε να κάνετε μια συγκεκριμένη ενέργεια, με αποτέλεσμα μια δραστηριότητα να διαρκεί περισσότερο και να απαιτεί περισσότερες πληροφορίες από το χρήστη από όσο χρειάζεται.

Μπορεί να είναι πολύ νωρίς για να πέσει στην επωνυμία AI σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος, επειδή η τρέχουσα δεξιότητά του περιορίζεται στην εκτέλεση ορισμένων ενεργειών και στην αναφορά πηγών από τον Ιστό. Είναι απλώς μια εφαρμογή web και δεν είναι βαθιά ενσωματωμένη με εφαρμογές συστήματος. Ωστόσο, η Microsoft έχει ήδη σχεδιάσει το επόμενο κύμα υπολογιστών τεχνητής νοημοσύνης με μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας (NPU) για την εκτέλεση όλων των εργασιών AI σε έναν υπολογιστή με Windows 11.

Τι επιφυλάσσει το μέλλον;

Κλειδί Microsoft Copilot στο Tecno Megabook T16 Pro

Για να αξιοποιήσει την πραγματική δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης στα Windows 11, το Copilot πρέπει να είναι πιο καινοτόμο. Μια NPU επί του σκάφους μπορεί να επεξεργαστεί εργασίες πιο γρήγορα χωρίς να επιβαρύνει υπερβολικά τη CPU.

Χρησιμοποιώντας αυτό το στοιχείο, επερχόμενες λειτουργίες όπως τα Windows Studio Effects μπορούν να λειτουργήσουν εγγενώς. Τα σχέδια είναι η ενσωμάτωση του βοηθού AI στο Σημειωματάριο, την Εξερεύνηση αρχείων και τη Ζωγραφική. Η Microsoft φαίνεται να ενδιαφέρεται να εισαγάγει περισσότερες δυνατότητες AI, οι οποίες θα μπορούσαν επίσης να κάνουν το Copilot ένα αποτελεσματικό εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων. Εάν γίνει σωστά, θα μπορούσε αυτόματα να εντοπίσει και να διορθώσει μικρά προβλήματα με έναν υπολογιστή με Windows 11 και να στείλει μια λεπτομερή αναφορά στο κέντρο σχολίων για πολύπλοκα.

Οι επερχόμενοι υπολογιστές AI αναφέρουν το NPU ως υποχρεωτική απαίτηση, γεγονός που πυροδοτεί τη συζήτηση σχετικά με τους τρέχοντες και τους υπολογιστές παλαιάς γενιάς με Windows. Θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν την πλήρη ισχύ μιας τεχνητής νοημοσύνης σε επίπεδο συστήματος; Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να λύσει η Microsoft. Η αναμονή για να καλυφθεί το υλικό μπορεί να μην είναι το μόνο σχέδιο, επειδή το Copilot, στην τρέχουσα επανάληψη του, δεν είναι ακόμα εκεί.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *