Google Bard Vs. ChatGPT

Google Bard Vs. ChatGPT & Bing Chat: Όλες οι διαφορές εξηγούνται

Η Google ανακοίνωσε πρόσφατα ότι μπαίνει στον αγώνα τεχνητής νοημοσύνης με το chatbot που λειτουργεί με AI, Bard , και τώρα επιτέλους, αυτή την Τετάρτη, η εταιρεία άρχισε να επιτρέπει στους χρήστες να Εγγραφείτε λίστα αναμονής του.

Ο γίγαντας των μηχανών αναζήτησης αποφάσισε να λανσάρει το δικό του chatbot με τεχνητή νοημοσύνη, αφού είδε την επιτυχία άλλων προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT και το Bing Chat με τροφοδοσία GPT-4, επομένως αυτά τα chatbot AI είναι άμεσοι ανταγωνιστές του.

Και σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για τη σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο chatbot AI και ποιο είναι καλύτερο από όλες τις απόψεις, οπότε ας ξεκινήσουμε τη συζήτηση παρακάτω.

Google Bard Vs. ChatGPT & Bing Chat: Όλες οι λεπτομέρειες

Και τα δύο chatbot τεχνητής νοημοσύνης έχουν αναπτυχθεί στο ίδιο χρονικό διάστημα, αλλά η Google αντιμετώπισε ορισμένα προβλήματα κατά την ανάπτυξη αυτού του chatbot AI και του μοντέλου γλώσσας του, γι’ αυτό το χάσμα εκκίνησης μεταξύ των δύο είναι περίπου πέντε μήνες.

Η Google είναι μια δημοφιλής εταιρεία με τη δημοφιλή της εξουσία στις μηχανές αναζήτησης, αλλά ακόμα, Σαν Φρανσίσκο εταιρεία με έδρα OpenAI μπόρεσε να κερδίσει εκατομμύρια χρήστες σε μόλις ένα μήνα για το ChatGPT που λειτουργεί με AI.

Fire Stick Lite vs Fire TV Stick: Ποιο πρέπει να αγοράσετε;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Διαφορές στην Τεχνολογία

Google

Το Google Bard προς το παρόν δεν έχει κυκλοφορήσει για δημόσια χρήση, αλλά η εταιρεία αποκάλυψε πολλές λεπτομέρειες και μοτίβα σχετικά με αυτό.

Ενώ αυτό το Bard AI τρέχει σε μια απλοποιημένη έκδοση της εταιρείας Μοντέλο γλώσσας για εφαρμογές διαλόγου (Λάμδα) γλωσσικό μοντέλο, το οποίο αποκάλυψαν το 2021.

Αρέσει OpenAI, η Google εκπαίδευσε επίσης τον Bard της να παρέχει πιο ακριβείς και ανθρώπινες απαντήσεις με το δικό της σύνολο διαδικασιών. Προς το παρόν, δεν έχουν διευκρινιστεί περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την πίσω τεχνολογία του.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα δικτύου ChatGPT (8 μέθοδοι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αλλά η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι το παρείχε πιο ακριβής και απαντήσεις υψηλής ποιότηταςπου ακούγονται καλύτερα από το ChatGPT.

Ωστόσο, η Google επίσης χαμένος περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια όταν το αποκάλυψε για πρώτη φορά δημόσια με ένα διαφημιστικό βίντεο επειδή περιείχε ένα μεγάλο λάθος στο αποτέλεσμα.

Αλλά ήταν καλύτερο για την Google να βελτιώσει το chatbot της ακόμα καλύτερα για το μέλλον.

ChatGPT

Τώρα από την άλλη πλευρά, υπάρχει το ChatGPT, το οποίο είναι το πιο δημοφιλές chatbot AI αυτή τη στιγμή, και αφού είδε τη δημοτικότητά του, ακόμη και ο γίγαντας των Windows Microsoft έδειξε ενδιαφέρον και επένδυσε ένα τεράστιο ποσό στην τεχνολογία του.

Το ChatGPT τροφοδοτείται από την εσωτερική τεχνολογία του Open AI GPT-3, το οποίο εκπαιδεύεται από την ίδια την εταιρεία, αλλά υπάρχει ένα όριο σε αυτό, καθώς όλα τα εκπαιδευμένα δεδομένα περιλαμβάνουν μόνο δεδομένα μέχρι Δεκέμβριος 2021.

Πρόσφατα, η εταιρεία κυκλοφόρησε επίσης το ChatGPT Plus, το οποίο τροφοδοτείται από το μοντέλο γλώσσας GPT επόμενης γενιάς που ονομάζεται GPT-4αλλά βρίσκεται πίσω από ένα paywall, επομένως έχει λιγότερους χρήστες από το κανονικό ChatGPT.

Amazon Echo vs Echo Dot: Τι είναι διαφορετικό;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ωστόσο, η τεχνολογία GPT-3 είναι επίσης ικανή για διάφορες προόδους, όπως ανθρώπινες αποκρίσεις, γραφή κωδικών και ακριβή αποτελέσματα, και μάλιστα έχει πέρασε διάφορες νομικές και επιχειρηματικές εξετάσεις.

Διαφορές στα χαρακτηριστικά

Ακόμη και το Google Bard αντιμετώπισε κριτική αφού έδειξε λάθος αποτελέσματα, αλλά αναμένεται να έχει περισσότερες δυνατότητες από το ChatGPT.

Για παράδειγμα, θα είναι σε θέση να παρέχει ενημερωμένα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, επειδή η Google κατέχει πραγματικά μεγάλη εξουσία στον ιστό αναζήτησης με αμέτρητα ενημερωμένα δεδομένα.

“Κάντε το Σαλόνι σας Έξυπνο! Αποκτήστε Το Καλύτερο Android TV Box σε Προσφορά!” Κωδικός Κουπονιού 10% έκπτωση “ mecoolbestandroid “

Προς το παρόν, οι δυνατότητές του δεν έχουν αναγνωριστεί καθώς δεν είναι διαθέσιμο για δοκιμή αυτή τη στιγμή λόγω της λίστας αναμονής, αλλά αρέσει Bing Chatθα περιλαμβάνει επίσης μια περιοχή πηγών στις απαντήσεις που θα αναφέρει την πηγή του περιεχομένου.

Και μπορείτε επίσης να το Google με ένα μόνο κλικ, καθώς θα υπάρχει ένα κουμπί για αυτό, με όλα αυτά, μπορούμε να πούμε ότι ο Bard είναι πραγματικά μπροστά από το ChatGPT όσον αφορά το φιλική προς το χρήστη διεπαφή.

Η Microsoft αποκάλυψε το «Νέο Bing» που υποστηρίζεται από το ChatGPT του Open AI(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το ChatGPT υστερεί επειδή είναι καλό σε ορισμένους από τους όρους του, όπως π.χ γράφοντας άρθρα, emailsκαι ιδέες περιεχομένου.

Εν κατακλείδι, αν θέλετε να πάτε με ένα διαδραστική εμπειρία όπως το Bing Chat, οπότε το Google Bard είναι καλύτερο για εσάς και αν έχετε κειμενική λειτουργία Αυτό λειτουργεί έτσι, το ChatGPT είναι ακόμα καλύτερο.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4902

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *