Τι είναι διαφορετικό και ποιο είναι καλύτερο;

Google Keep εναντίον OneNote :Τι είναι διαφορετικό και ποιο είναι καλύτερο;

Σε ό,τι αφορά το λογισμικό παραγωγικότητας γραφείου, η Microsoft και η Google είναι οι δύο πάροχοι τζάμπαρα. Αλλά μια πτυχή της πλατφόρμας τους που συχνά περνά απαρατήρητη είναι η εφαρμογή λήψης σημειώσεων — το Microsoft OneNote ή το Google Keep.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε ποιο είναι καλύτερο σε μια απευθείας σύγκριση Google Keep με OneNote.

Google Keep εναντίον OneNote με μια ματιά

Το Microsoft OneNote είναι ένα αρκετά εκτενές πρόγραμμα λήψης σημειώσεων με ισχυρές δυνατότητες επεξεργασίας κειμένου. Υποστηρίζει επίσης τη δημιουργία και την αποθήκευση σχεδίων, πινάκων και κωδικών πρόσβασης.

Δείτε και αυτό:Τρόπος λήψης &Εγκαταστήστε το Google Keep στα Windows 11

Συγκριτικά, το Google Keep είναι μια σχετικά απλή εφαρμογή που σας επιτρέπει να αποθηκεύετε σημειώσεις με βάση το κείμενο, λίστες ελέγχου, εικόνες, ηχογραφήσεις φωνής και σχέδια.

Google Keep έναντι OneNote: Προσβασιμότητα

Το Google Keep και το OneNote προσφέρουν διαφορετικούς τρόπους πρόσβασης και χρήσης κάθε εφαρμογής.

Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Google Keep μέσω:

 1. Ο ιστότοπος του Google Keep (keep.google.com).
 2. Η αποκλειστική εφαρμογή για κινητά είναι διαθέσιμη τόσο σε Android, iPhone και iPad.
 3. Υποστήριξη εφαρμογών, όπως το Gmail, τα Έγγραφα Google, τα Φύλλα Google, οι Παρουσιάσεις Google και το Ημερολόγιο Google.

Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Microsoft OneNote μέσω:

 1. Μια αποκλειστική εφαρμογή για υπολογιστές που διατίθεται δωρεάν στο Microsoft Store.
 2. Η έκδοση Ιστού μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού όπως το Google Chrome
 3. Εφαρμογές για κινητά τόσο για συσκευές Apple iOS, Mac και Android.

Google Keep έναντι OneNote: Λειτουργίες

Τόσο το Google Keep όσο και το Microsoft OneNote υποστηρίζουν μια στοίβα λειτουργιών λήψης σημειώσεων. Δείτε τι μπορείτε να περιμένετε από κάθε εφαρμογή:

Google Keep

Με το Google Keep, η κύρια λειτουργία είναι η λήψη σημειώσεων. Για σημειώσεις, μπορείτε να προσθέσετε:

 1. Επιλογές μορφοποίησης εμπλουτισμένου κειμένου
 2. Υπενθυμίσεις και ειδοποιήσεις
 3. Συνεργάτες
 4. Σχέδια χρωμάτων
 5. εικόνες
 6. Ετικέτες (για καλύτερη οργάνωση)

Η εφαρμογή για κινητά προωθεί τις δυνατότητες περαιτέρω, επιτρέποντάς σας να τραβήξετε φωτογραφίες που ανεβαίνουν απευθείας στις σημειώσεις σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε εικόνες, σχέδια, ηχογραφήσεις και πλαίσια επιλογής. Αυτές οι λειτουργίες δεν είναι διαθέσιμες στην εφαρμογή που βασίζεται στον ιστό.

Μπορείτε επίσης να καρφιτσώσετε σημειώσεις έτσι ώστε να εμφανίζονται στην κορυφή είτε του ιστού είτε της εφαρμογής για κινητά.

Microsoft OneNote

Οι δυνατότητες του Microsoft OneNote είναι λίγο πολύ οι ίδιες στις διαφορετικές εκδόσεις. Σε κάθε ένα, μπορείτε να προσθέσετε:

 1. Επιλογές μορφοποίησης εμπλουτισμένου κειμένου, γραμματοσειρές, πίνακες, λίστες ελέγχου και σύνδεσμοι
 2. Εικόνες και στιγμιότυπα οθόνης
 3. Ηχογραφήσεις
 4. Σχέδια ζωγραφικής
 5. Ετικέτες (όπως οι ετικέτες του Keep)
 6. Συνεργάτες
 7. Στυλ

Ένα πλεονέκτημα της υποστήριξης σχεδίασης στην εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή είναι ότι είναι εύκολο να προσθέσετε σχολιασμούς σε σημειώσεις συσκέψεων ή σημάνσεις εάν έχετε γραφίδα.

Μπορείτε επίσης να συνδέσετε την εφαρμογή Microsoft OneNote με τη σουίτα του Office για να ενσωματώσετε τις δυνατότητές της ή να συνδέσετε με άλλα έγγραφα.

Google Keep έναντι OneNote: Ευχρηστία

Τόσο το Keep όσο και το OneNote είναι εύχρηστες, εξαιρετικά εύχρηστες εφαρμογές σημειώσεων. Και για τα δύο, η εφαρμογή για κινητά φαίνεται να έχει λάβει τη μεγαλύτερη αγάπη στην ανάπτυξη, και αυτό αντικατοπτρίζεται από το πόσο εύχρηστες είναι.

Δείτε τι να περιμένετε:

Google Keep

Στην έκδοση web του Google Keep, οι ψηφιακές σημειώσεις εμφανίζονται σε μια “ροή” ή λίστα, με την πιο πρόσφατη σημείωση στην κορυφή. Για να προσθέσετε μια σημείωση, απλά επιλέξτε το Σημείωσε… ενότητα και αρχίστε να πληκτρολογείτε.

Οι σημειώσεις του Google Keep στην εφαρμογή για κινητά εμφανίζονται σε ένα είδος πρώτης σελίδας, με τη νεότερη σημείωση να εμφανίζεται στην επάνω αριστερή γωνία. Μπορείτε να προσθέσετε μια σημείωση επιλέγοντας το “+σύμβολο ” στην κάτω δεξιά γωνία. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε άλλες μορφές μέσων επιλέγοντας το αντίστοιχο εικονίδιο στο κάτω μέρος της οθόνης.

Για να οργανώσετε τις σημειώσεις σας, μπορείτε να προσθέσετε ετικέτες. Στη συνέχεια, από την πλαϊνή γραμμή Keep, μπορείτε να επιλέξετε αυτήν την ετικέτα για να βλέπετε μόνο σημειώσεις σε αυτήν την κατηγορία. Είναι επίσης δυνατό να προσθέσετε χρωματικά κωδικοποιημένα φόντο, ώστε να είναι εύκολο να δείτε σε ποια κατηγορία ανήκουν οι σημειώσεις σας με μια ματιά. Το Google Keep σάς επιτρέπει επίσης να καρφιτσώσετε μια σημείωση στο επάνω μέρος της οθόνης για εύκολη πρόσβαση.

Ακολουθούν ορισμένα πρόσθετα χαρακτηριστικά:

 1. Αποθήκευση στο Keep. Αυτή η επιλογή σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε κείμενο και εικόνες από ένα έγγραφο των Εγγράφων Google στο Google Keep.
 2. Ημερολόγιο Google υποστήριξη. Οι υπενθυμίσεις που έχετε ορίσει στο Google Keep θα εμφανίζονται στο Ημερολόγιο Google.

Microsoft OneNote

Το OneNote λειτουργεί σχεδόν με τον ίδιο τρόπο όπως το Google Keep. Μια διαφορά είναι ότι είναι οργανωμένο σε σημειωματάρια, με κάθε μεμονωμένη σημείωση να λειτουργεί σαν μια σελίδα στο βιβλίο. Στον ιστό και τις εφαρμογές επιτραπέζιου υπολογιστή, επιλέγετε πρώτα ποιο σημειωματάριο θέλετε να εισάγετε. Μόλις εισέλθετε, μπορείτε να προσθέσετε και να επεξεργαστείτε σημειώσεις, να προσθέσετε ετικέτες και να προσαρμόσετε το σημειωματάριό σας όπως κρίνετε κατάλληλο.

Η εφαρμογή επιφάνειας εργασίας εμφανίζει σημειώσεις σε μορφή λίστας στην αριστερή πλευρά του παραθύρου. Η σημείωση, όταν ανοίγει, εμφανίζεται σε ένα παράθυρο που καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της οθόνης. Οι δυνατότητες μορφοποίησης κειμένου λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο όπως άλλες εφαρμογές της Microsoft όπως το Microsoft Word.

Η εφαρμογή για κινητά είναι ελαφρώς διαφορετική (και πιο παρόμοια με το Google Keep), εμφανίζοντας όλες τις σημειώσεις σε ένα είδος «πρώτης σελίδας». Στο επάνω μέρος της οθόνης, μπορείτε να επιλέξετε τα άλλα σημειωματάρια σας, εάν χρειάζεται. Μια νέα σημείωση μπορεί εύκολα να προστεθεί επιλέγοντας το “+σύμβολο ” στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης.

Για να οργανώσετε σημειώσεις στο Microsoft OneNote, πρέπει να τις μετακινήσετε σε διαφορετικά σημεία στο σημειωματάριό σας. Μπορείτε να διαχωρίσετε το σημειωματάριό σας σε Ενότητες (που λειτουργούν σαν κεφάλαια), αλλά αυτό απαιτεί λίγο χρόνο και δεν είναι τόσο εύκολο όσο απλά να προσθέσετε μια ετικέτα. Αυτό είναι ένα μέρος όπου το Google Keep λάμπει πραγματικά πάνω από το OneNote, με την οργάνωση να γίνεται πολύ πιο εύκολη.

Ακολουθούν ορισμένα πρόσθετα χαρακτηριστικά:

 1. Λειτουργία μελανιού. Ενεργοποιήστε αυτόματα το σχέδιο όταν η γραφίδα σας δεν είναι από τη θήκη της (σε συσκευές Note).
 2. Σήμα OneNote. Σε συσκευές Android, μπορείτε να έχετε πάντα ένα αιωρούμενο εικονίδιο στην οθόνη σας. Απλώς πατήστε αυτό το κουμπί για να ξεκινήσετε μια νέα σημείωση.
 3. Εισαγωγή ιστοσελίδας. Εισαγάγετε μια ιστοσελίδα από το πρόγραμμα περιήγησής σας στο OneNote.
 4. Κολλώδεις σημειώσεις. Δημιουργήστε μια σημείωση που εμφανίζεται στην κορυφή της σελίδας σας.

Google Keep εναντίον Microsoft OneNote: Συνεργασία

Το Google Keep και το Microsoft OneNote αντιμετωπίζουν τη συνεργασία λίγο διαφορετικά. Δείτε πώς λειτουργούν:

 1. Google Keep σας επιτρέπει να προσθέτετε συνεργάτες σε μεμονωμένες σημειώσεις. Όλοι οι συνεργάτες μπορούν να εργάζονται σε σημειώσεις σε πραγματικό χρόνο και να βλέπουν ενημερώσεις καθώς συμβαίνουν.
 2. Microsoft OneNote σας επιτρέπει να μοιράζεστε ολόκληρα σημειωματάρια με άλλους χρήστες. Μπορούν να δουν κάθε σημείωση σε αυτό το σημειωματάριο και να δημιουργήσουν και να επεξεργαστούν τις δικές τους σημειώσεις.

Και οι δύο αυτές προσεγγίσεις λειτουργούν καλά, αλλά το Microsoft OneNote μπορεί να είναι καλύτερο για μεγαλύτερες ομάδες ή έργα που απαιτούν πολλά τρένα σκέψης ταυτόχρονα.

Google Keep έναντι Microsoft OneNote: Τιμολόγηση

Το Google Keep είναι εντελώς δωρεάν για χρήση χωρίς συνδρομή premium. Χρειάζεστε απλώς έναν λογαριασμό Google. Εάν το χρησιμοποιείτε για εργασία, ίσως χρειαστεί να επενδύσετε σε αυξημένο αποθηκευτικό χώρο στους διακομιστές της Google (ειδικά αν χρησιμοποιείτε άλλες εφαρμογές χώρου εργασίας όπως το Google Drive, το Gmail και ούτω καθεξής).

Η εφαρμογή Microsoft OneNote διαθέτει μια δωρεάν έκδοση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο πρόγραμμα περιήγησης και στις εκδόσεις για κινητά. Ωστόσο, για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις δυνατότητες του (συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης με άλλα εργαλεία της Microsoft και πρόσθετου χώρου στο OneDrive), θα χρειαστεί να αγοράσετε μια συνδρομή στο Microsoft 365.

Τι είναι καλύτερο: Google Keep ή Microsoft OneNote;

Στο τέλος της ημέρας, κάθε εφαρμογή λήψης σημειώσεων έχει τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία της.

Αν ψάχνετε για μια βασική εφαρμογή λήψης σημειώσεων που δίνει προτεραιότητα στην ευκολία χρήσης, χρησιμοποιήστε το Google Keep. Είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο Google Workspace και διαθέτει όλες τις λειτουργίες που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε λίστες υποχρεώσεων, λίστες αγορών και βασικές σημειώσεις.

Εάν χρειάζεστε ένα εργαλείο λήψης σημειώσεων που είναι λίγο πιο βαρύ σε δυνατότητες, χρησιμοποιήστε το Microsoft OneNote. Οι δυνατότητες συνεργασίας και η ενσωμάτωσή του με τις εφαρμογές του Microsoft Office, καθώς και οι πρόσθετες λειτουργίες λήψης σημειώσεων σημαίνει ότι υπερέχει τόσο για εργασία όσο και για ιδιωτική χρήση.

Δείτε και αυτό:5 καλύτεροι ιστότοποι για δωρεάν πρότυπα OneNote

Πώς να συγχρονίσετε ένα σημειωματάριο στο OneNote

7 τρόποι για να αποθηκεύσετε μια εικόνα από τα Έγγραφα Google

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5021

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *