κείμενο σε εικόνες που δημιουργούνται από AI

4 εργαλεία για να διορθώσω το ασυνήθιστο κείμενο σε εικόνες που δημιουργούνται από AI

Απογοητευμένος από το δυσδιάκριτο ασυνήθιστο κείμενο στις εικόνες που δημιουργούνται από AI, αποφάσισα να δοκιμάσω μια χούφτα εργαλεία για να δω αν μπορούσαν να το μετατρέψουν σε ευανάγνωστο κείμενο. Ας δούμε τι έγινε.

Ποιο είναι το πρόβλημα με το κείμενο στις εικόνες AI;

Οι εικόνες που δημιουργούνται από AI είναι εντυπωσιακές, αλλά συνοδεύονται και από τα προβλήματά τους. Προβλήματα όπως τα περίεργα δάχτυλα και τα χέρια που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη, τα μη αναγνωρίσιμα αντικείμενα και το ασυνήθιστο κείμενο είναι κοινά ζητήματα στις εικόνες τεχνητής νοημοσύνης.

Παρόλο που ορισμένες συσκευές δημιουργίας εικόνων τεχνητής νοημοσύνης βελτιώνουν τα αποτελέσματα κειμένου τους, συχνά, το κείμενο σε εικόνες τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να περιγραφεί μόνο ως ασυναρτησία. Με την πρώτη ματιά, μπορεί να φαίνεται ευανάγνωστο, αλλά με δεύτερη ματιά, μεγεθύνοντας ή επιχειρώντας να το διαβάσετε, το κείμενο είναι συχνά μη αναγνωρίσιμο σε οποιαδήποτε γλώσσα.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber  

 PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 2 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

 Διαβάστε επίσης : Αξίζει το Canva Pro το κόστος;

Με τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης και των παραδοσιακών εργαλείων, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να διορθώσετε το ασυνήθιστο κείμενο στις εικόνες σας με τεχνητή νοημοσύνη.

4 Εργαλεία για να διορθώσετε το ασυνήθιστο κείμενο AI

Δοκίμασα τέσσερα εργαλεία για να δω πόσο καλά καθένα από αυτά μπορεί να αναγνωρίσει ασυνήθιστο κείμενο σε εικόνες που δημιουργούνται από AI, να το επιλέξει και να το διορθώσει. Θα αναφέρω κάθε εργαλείο από τα 10 για να σας δείξω ποια είναι πιο χρήσιμα να χρησιμοποιήσετε.

1. Canva’s Grab Text Tool

Canva AI Generated Image with Prompt

Η Canva έχει τις δικές της γεννήτριες εικόνας AI, ενσωματωμένες στο Canva Magic Studio και ως εξωτερικές εφαρμογές στην εκτενή και αυξανόμενη λίστα των εφαρμογών Canva. Τα αποτελέσματα του Canva παράγουν συχνά ασυνήθιστο κείμενο στις εικόνες τεχνητής νοημοσύνης του, όπως και πολλές άλλες γεννήτριες εικόνων AI.

Canva Grab Text Tool

Το εργαλείο Grab Text—βρίσκεται κάτω Επεξεργασία εικόνας > Υπάρχοντα > Magic Studio— μπορεί να διορθώσει ασυνήθιστο κείμενο AI και να το μετατρέψει σε ευανάγνωστο κείμενο.

Με επιλογές μεμονωμένης αναγνώρισης και επιλογής κειμένου ή με χρήση της δυνατότητας Επιλογή όλου του κειμένου, μόλις επιλεγεί το ασυνήθιστο κείμενο στην εικόνα σας, μετατρέπεται σε ένα ζωντανό πλαίσιο κειμένου έτοιμο να το επεξεργαστείτε και να το διορθώσετε.

Επεξεργασμένο κείμενο AI στο Canva

Το εργαλείο Grab Text του Canva είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βελτιώσετε τις εικόνες σας που δημιουργούνται από AI στο Canva. Αυτό δεν είναι δωρεάν εργαλείο, αλλά αν έχετε ήδη εγγραφεί στο Canva ή έχετε πρόσβαση σε μια δωρεάν δοκιμή Canva Pro, αυτό το εργαλείο είναι 10/10. Είναι ένα από τα πολλά προνόμια που θα λάβετε όταν μεταβείτε από το Canva Free στο Pro.

2. Εργαλείο Textify της Storia Lab (Freemium)

Το Storia Lab είναι ένα εργαλείο σχεδίασης που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης με μερικές δυνατότητες AI, συμπεριλαμβανομένου του εργαλείου Textify Change Text. Οι δωρεάν χρήστες έχουν 10 μονάδες τεχνητής νοημοσύνης για χρήση, αλλά τα αποτελέσματα έχουν ένα υδατογράφημα εκτός και αν κάνετε αναβάθμιση. Το ετήσιο πρόγραμμα είναι 19 $ το μήνα και το μηνιαίο πρόγραμμα είναι 22 $ το μήνα.

Σφάλμα εργαλείου AI Textify του Storia Lab

Προσπάθησα να χρησιμοποιήσω το εργαλείο Textify σε δύο από τις δικές μου μεταφορτωμένες εικόνες —και οι δύο δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας τη γεννήτρια τεχνητής νοημοσύνης κειμένου σε εικόνα της Canva— και το Textify μου έδωσε ένα σφάλμα εξόδου και για τις δύο εικόνες.

Στη συνέχεια, χρησιμοποίησα ένα από τα δείγματα εικόνων που δημιουργήθηκαν από την τεχνητή νοημοσύνη της Storia Lab που είχε κάποιο ασυνήθιστο κείμενο. Όταν χρησιμοποίησα για πρώτη φορά το εργαλείο Textify, επέλεξα πολλές περιοχές κειμένου που παρήγαγαν μόνο σφάλματα εξόδου.

Το Storia Lab AI δημιούργησε ένα ασυνήθιστο αποτέλεσμα κειμένου

Ως τελική προσπάθεια, επέλεξα μόνο μία περιοχή κειμένου για αντικατάσταση. Αυτό λειτούργησε και παρήγαγε μια χούφτα αποτελέσματα ποικίλης επιτυχίας. Κατά την επιλογή του κειμένου, μπορείτε να επιλέξετε το χρώμα, τη γραμματοσειρά και το μέγεθος για τα αποτελέσματα που δημιουργούνται ή μπορείτε να αφήσετε το AI να επιλέξει το χρώμα και την οικογένεια γραμματοσειρών για λογαριασμό σας.

Ενώ τα αποτελέσματα του Textify μετατρέπουν την ασυνήθιστη γλώσσα στις λέξεις που έχετε επιλέξει, δεν δημιουργεί επεξεργάσιμο κείμενο από τα αποτελέσματά του. Δημιουργεί πέντε αποτελέσματα ανά χρήση πίστωσης και χρειάζεται πολύς χρόνος και προσπάθεια όταν προσπαθείτε να διορθώσετε πολλές περιπτώσεις δυσανάγνωστου κειμένου σε μια εικόνα.

Συνολικά, θα έδινα στο Textify ένα 6/10, καθώς λειτουργεί αν είστε υπομονετικοί, αλλά τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα καθώς δεν είναι επεξεργάσιμα μετά την αναγέννηση του κειμένου.

3. Adobe Acrobat

Το Adobe Acrobat είναι μέρος του Adobe Creative Cloud και παρόλο που μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Acrobat ως δωρεάν εργαλείο με έναν λογαριασμό Adobe, πολλές από τις δυνατότητες του είναι διαθέσιμες μόνο μέσω συνδρομής, η οποία ξεκινά από 12,99 $ ανά μήνα. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό ως μέρος του προγράμματος Όλες οι εφαρμογές. Η λειτουργία Επεξεργασία PDF είναι διαθέσιμη μόνο σε συνδρομητές επί πληρωμή.

Το Adobe Acrobat Fixing AI Gibberish Text

Για να λειτουργήσει το Acrobat για την εικόνα AI σας, πρέπει πρώτα να μετατρέψετε την εικόνα σε PDF για να τη ανεβάσετε. Μετά τη μεταφόρτωση, το εργαλείο θα πρέπει να ανιχνεύει αυτόματα οποιοδήποτε κείμενο στην εικόνα σας.

Επεξεργάσιμα πλαίσια κειμένου Adobe Acrobat

Μόλις εντοπιστούν, όλες οι περιοχές του κειμένου θα μετατραπούν σε επεξεργάσιμα πλαίσια κειμένου για να τα επιλέξετε και να τα ξαναγράψετε. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τη γραμματοσειρά, το μέγεθος, τη γραμματοσειρά, τη στοίχιση και πολλά άλλα χρησιμοποιώντας τα εργαλεία μορφοποίησης κειμένου του Acrobat.

Το Adobe Acrobat Fixed AI Gibberish Text

Το Acrobat κάνει εξαιρετική δουλειά στην αναγνώριση του μεγαλύτερου μέρους του κειμένου, αλλά δεν εντόπισε όλο το ασυνήθιστο κείμενο στην εικόνα που ανέβασα. Ανάλογα με την τοποθέτηση του κειμένου στην εικόνα σας, το Adobe Acrobat προσφέρει επιτυχημένα αποτελέσματα. Μπορείτε να αποθηκεύσετε το PDF σε άλλες μορφές για να λάβετε τον τύπο αρχείου που θέλετε.

Το Adobe Acrobat παίρνει 9/10 από εμένα.

4. Εργαλείο επεξεργασίας κειμένου Fotor’s (Freemium)

Fotor Text Remover Brush

Το Fotor είναι ένα εργαλείο γραφικού σχεδιασμού και πρόγραμμα επεξεργασίας AI παρόμοιο με το Canva. Έχει ένα δωρεάν πρόγραμμα, αλλά το πρόγραμμα Pro είναι μόνο 3 $ το μήνα ή 6 $ το μήνα για το Pro+, και οι νέοι χρήστες μπορούν επίσης να λάβουν δωρεάν δοκιμή του προγράμματος Pro.

Fotor Remove Text Αποτελέσματα

Ενώ το Fotor δεν διαθέτει ένα εγγενές εργαλείο που αναγνωρίζει κείμενο για να το αντικαταστήσει ή να το διορθώσει σε μια εικόνα, έχει ένα εργαλείο αφαίρεσης κειμένου, ώστε να μπορείτε να αφαιρέσετε οποιοδήποτε κείμενο στις εικόνες.

Εργαλείο κειμένου Fotor

Μπορείτε να αναγνωρίσετε το κείμενο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ή να βασιστείτε στο Αυτόματο εργαλείο του—αλλά για ασυναρτησίες τεχνητής νοημοσύνης, το πινέλο είναι το καλύτερο στοίχημά σας. Αφού αφαιρεθεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Fotor’s Text για να ξαναγράψετε το κείμενο. Θα πρέπει να ταιριάξετε χειροκίνητα το στυλ, το χρώμα, το μέγεθος και την τοποθέτηση για αυτό.

Θα έδινα στο εργαλείο Fotor’s Text Remover 9/10, αλλά συνολικά για να διορθώσει το Fotor κείμενο ασυναρτησίας που δημιουργείται από AI, το εργαλείο λαμβάνει 5/10.

Ποιο είναι το καλύτερο εργαλείο για τη διόρθωση ασυνήθιστου κειμένου σε εικόνες AI;

Κανένα από τα τέσσερα εργαλεία που δοκίμασα δεν είναι δωρεάν, γεγονός που καθιστά το κόστος σημαντικό παράγοντα για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς τους. Εξέτασα επίσης τον χρόνο ή την προσπάθεια που χρειάζεται για να διορθώσω το ασυνήθιστο κείμενο σε ευανάγνωστη γλώσσα.

Η Canva πήρε την υψηλότερη βαθμολογία για τα αποτελέσματά της με 10/10. Ενώ η τιμή του Canva στα 12,99 $ ανά μήνα είναι το δεύτερο υψηλότερο από τα τέσσερα εργαλεία, η Canva προσφέρει συνήθως δωρεάν δοκιμές Canva Pro πολλές φορές το χρόνο, καθιστώντας αποτελεσματικά αυτό το εργαλείο μερικές φορές δωρεάν.

Το Canva θα ήταν το εργαλείο μου για να διορθώσω ασυναρτησίες που δημιουργούνται από AI. Η δεύτερη επιλογή μου θα ήταν το Adobe Acrobat καθώς τα αποτελέσματά του ήταν εξίσου ευχάριστα, αλλά υπάρχει το μειονέκτημα του να πρέπει πρώτα να μετατρέψετε την εικόνα σας σε PDF.

Τόσο το Storia Lab όσο και το Fotor προσφέρουν κάπως αξιοπρεπή αποτελέσματα, αλλά πρέπει να πληρώσετε για μια αναβάθμιση για λήψη εικόνων υψηλής ποιότητας. Εάν πρόκειται να πληρώσετε ούτως ή άλλως, θα πρότεινα να πληρώσετε για μια συνδρομή στο Canva Pro για το καλύτερο εργαλείο για τη δουλειά.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *