κωδικό σφάλματος Steam (41) στα Windows

Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος Steam (41) στα Windows

Το Steam είναι μια τέτοια πλατφόρμα που σύντομα έγινε viral. Δεν είναι καινούργιο. η υπηρεσία ψηφιακής διανομής βιντεοπαιχνιδιών και η βιτρίνα της Valve κυκλοφόρησε το 2003.

Ακόμη και από την έναρξή του, ο ιστότοπος ανεβαίνει τα σκαλιά της επιτυχίας. Σήμερα, έχει γίνει μια δημοφιλής πλατφόρμα για εκατομμύρια χρήστες να κατεβάζουν και να παίζουν παιχνίδια στο διαδίκτυο.

Μιλάμε για το Steam επειδή, πρόσφατα, πολλοί χρήστες λαμβάνουν τον ‘Κωδικό σφάλματος Steam (41)’ κατά την εκκίνηση ορισμένων παιχνιδιών στους υπολογιστές τους με Windows. Το μήνυμα σφάλματος λέει, ‘Οι διακομιστές Steam είναι πολύ απασχολημένοι για να χειριστούν το αίτημά σαςακολουθούμενο από το όνομα του παιχνιδιού που πρόκειται να παίξετε.

Το μήνυμα σφάλματος μπορεί να είναι απογοητευτικό, ειδικά αν θέλετε απεγνωσμένα να παίξετε το παιχνίδι. Η εμφάνιση του μηνύματος σφάλματος υποδεικνύει ότι οι διακομιστές του Steam αντιμετώπιζαν πρόβλημα και έπρεπε να περιμένετε μερικά λεπτά ή ώρες.

Μερικές φορές το μήνυμα σφάλματος μπορεί να εμφανιστεί λόγω εσφαλμένων ρυθμίσεων, ξεπερασμένου προγράμματος-πελάτη Steam, κατεστραμμένων αρχείων εγκατάστασης εφαρμογών και άλλων παραγόντων. Ωστόσο, το καλό είναι ότι Κωδικός σφάλματος Steam (41) μπορεί εύκολα να επιδιορθωθεί σε υπολογιστή με Windows, αν είναι στο πλάι σας.

Οι καλύτερες μέθοδοι για τη διόρθωση του κωδικού σφάλματος Steam (41) στα Windows

Επομένως, εάν λαμβάνετε συχνά τον «Κωδικό σφάλματος Steam (41)» ενώ παίζετε το αγαπημένο σας παιχνίδι, συνεχίστε να διαβάζετε τον οδηγό. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικά εύκολα βήματα για την επίλυση του Steam Error Code 41 σε υπολογιστή με Windows. Ας αρχίσουμε.

1. Ελέγξτε εάν το Διαδίκτυό σας λειτουργεί

 

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε αν το αποκτήσετε ‘Κωδικός σφάλματος Steam 41’ είναι να ελέγξετε αν λειτουργεί το διαδίκτυο.

Ακόμα κι αν το Διαδίκτυό σας λειτουργεί, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα διακοπής σύνδεσης. Ο πελάτης επιτραπέζιου υπολογιστή steam βασίζεται στο Διαδίκτυο για να συνδεθεί στον διακομιστή. Επομένως, εάν πέσει η σύνδεση στο Διαδίκτυο, θα λάβετε αυτό το μήνυμα σφάλματος.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε ιστότοπο δοκιμής ταχύτητας για να ελέγξετε την τρέχουσα ταχύτητα διαδικτύου σας. Για ακριβείς πληροφορίες δοκιμής ταχύτητας, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το fast.com.

2. Ελέγξτε εάν οι διακομιστές του Steam είναι εκτός λειτουργίας

Πώς να συνδέσετε ένα χειριστήριο Nintendo Switch σε έναν υπολογιστή(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Εάν διαβάσετε προσεκτικά το μήνυμα σφάλματος, «Οι διακομιστές Steam είναι πολύ απασχολημένοι για να χειριστούν το αίτημά σας», θα γνωρίζετε ότι οι διακομιστές του Steam είναι πολύ απασχολημένοι.

Οι διακομιστές του Steam είναι απασχολημένοι όταν συνδέονται πάρα πολλοί χρήστες στον πελάτη. Αν και είναι ένα σπάνιο ζήτημα, μερικές φορές μπορεί να συμβεί. Μια άλλη πιθανότητα είναι οι διακομιστές του Steam να αντιμετωπίζουν διακοπή λειτουργίας ή να είναι εκτός λειτουργίας λόγω συντήρησης.

Θα λάβετε το ίδιο μήνυμα σφάλματος “Οι διακομιστές Steam είναι πολύ απασχολημένοι για να χειριστούν το αίτημά σας” και στις δύο περιπτώσεις. Για να επιβεβαιώσετε εάν οι διακομιστές του Steam είναι ανοιχτοί, πρέπει να ελέγξετε το Σελίδα κατάστασης διακομιστή Steam στον ανιχνευτή καθόδου.

Εάν η σελίδα του downdetector δείχνει ότι οι χρήστες έχουν αναφέρει προβλήματα, πρέπει να περιμένετε μέχρι να γίνει επαναφορά των διακομιστών. Μετά την επαναφορά, μπορείτε να παίξετε το αγαπημένο σας παιχνίδι χωρίς σφάλματα.

3. Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών

Αν και η ενημέρωση του προγράμματος οδήγησης γραφικών είναι άσχετη, μπορείτε να το δοκιμάσετε. Η ενημέρωση του προγράμματος οδήγησης γραφικών θα αποκλείσει δυσλειτουργίες που ενδέχεται να επηρεάσουν τον υπολογιστή-πελάτη του Steam για επιτραπέζιους υπολογιστές.

Επίσης, συνιστάται να έχετε ένα ενημερωμένο πρόγραμμα οδήγησης γραφικών για καλύτερη απόδοση γραφικών και ομαλό παιχνίδι. Δείτε πώς μπορείτε να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών στα Windows.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε Διαχειριστή της συσκευής. Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Διαχείριση Συσκευών από τη λίστα.

2. Στη Διαχείριση Συσκευών, αναπτύξτε το Προσαρμογείς οθόνης Ενότητα.

 

3. Κάντε δεξί κλικ στο πρόγραμμα οδήγησης γραφικών και επιλέξτε Ιδιότητες.

4. Στο πλαίσιο διαλόγου Ιδιότητες, πατήστε το Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης επιλογή.

Πώς να διορθώσετε την υψηλή χρήση CPU του Steam Client WebHelper (5 Μέθοδοι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

5. Στην προτροπή που εμφανίζεται στη συνέχεια, επιλέξτε ‘Αναζητήστε αυτόματα προγράμματα οδήγησης‘.

 

Αυτό είναι! Τώρα ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών σε έναν υπολογιστή με Windows.

4. Επιτρέψτε το Steam μέσω του τείχους προστασίας

Το Windows Defender είναι το ενσωματωμένο εργαλείο ασφαλείας του λειτουργικού συστήματος Windows. Ενώ το εργαλείο ασφαλείας λειτουργεί εξαιρετικά, μερικές φορές μπορεί να εμποδίσει την εκτέλεση εφαρμογών. Οι πιθανότητες είναι ότι το τείχος προστασίας του Windows Defender εμποδίζει τη σύνδεση του προγράμματος-πελάτη steam στον διακομιστή. Ως αποτέλεσμα, λαμβάνετε το μήνυμα σφάλματος.

Ως εκ τούτου, αυτή η μέθοδος θα επιτρέψει στο steam μέσω του τείχους προστασίας του Windows Defender να διορθώσει τον κωδικό σφάλματος Steam 41. Δείτε τι πρέπει να κάνετε.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε τείχος προστασίας των Windows. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Τείχος προστασίας του Windows Defender από τη λίστα των διαθέσιμων επιλογών.

 

2. Όταν ανοίξει το πρόγραμμα τείχους προστασίας, κάντε κλικ στο «Να επιτρέπεται μια εφαρμογή ή μια δυνατότητα μέσω του τείχους προστασίας του Windows Defenderσύνδεσμος στην αριστερή πλευρά.

Πώς να ενεργοποιήσετε το Steam Guard Mobile Authenticator το 2022(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

3. Στην επόμενη οθόνη, κάντε κλικ στο Αλλαξε ρυθμίσεις κουμπί.

 

4. Τώρα βρείτε Ατμός και επιλέξτε τα πλαίσια και για τα δύο “Ιδιωτικός‘ και ‘Δημόσιο‘. Πρέπει να κάνετε το ίδιο για Steam Web Helper.

 

Αυτό είναι! Αφού κάνετε τις αλλαγές, κάντε κλικ στο κουμπί Ok και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows. Αυτό θα πρέπει να διορθώσει το μήνυμα σφάλματος Steam.

5. Επαληθεύστε την ακεραιότητα του αρχείου παιχνιδιού

Εάν εξακολουθείτε να λαμβάνετε τον κωδικό σφάλματος κατά την εκτέλεση ενός συγκεκριμένου παιχνιδιού στο Steam, το πιθανότερο είναι ότι τα αρχεία του παιχνιδιού είναι ελαττωματικά. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να επαληθεύσετε την ακεραιότητα του αρχείου του παιχνιδιού για να επιδιορθώσετε κατεστραμμένα ή ελαττωματικά αρχεία. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Εκκινήστε το πρόγραμμα-πελάτη επιτραπέζιου υπολογιστή Steam στον υπολογιστή σας και μεταβείτε στο Βιβλιοθήκη αυτί.

10 καλύτερα δωρεάν παιχνίδια Steam που αξίζει να παίξετε(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

2. Στη βιβλιοθήκη, κάντε δεξί κλικ στο παιχνίδι που προσπαθείτε να εκκινήσετε και επιλέξτε ‘Ιδιότητες‘.

 

3. Στην οθόνη Ιδιότητες, μεταβείτε στο Τοπικά Αρχεία αυτί.

 

4. Στη δεξιά πλευρά, κάντε κλικ στο ‘Επαληθεύστε την ακεραιότητα των αρχείων του παιχνιδιούεπιλογή.

 

Αυτό είναι! Τώρα το steam θα βρει και θα διορθώσει αυτόματα τα αρχεία σφαλμάτων του επιλεγμένου παιχνιδιού σας.

6. Απενεργοποιήστε το VPN/Διακομιστή μεσολάβησης

 

Εάν είστε συνδεδεμένοι σε διακομιστή VPN ή διακομιστή μεσολάβησης κατά την εκτέλεση του παιχνιδιού, πρέπει να το απενεργοποιήσετε. Τα VPN και οι διακομιστής μεσολάβησης αναγκάζουν τον υπολογιστή-πελάτη υπολογιστή Steam να συνδεθεί από διαφορετική τοποθεσία.

Το σφάλμα εμφανίζεται όταν ο πελάτης Steam προσπαθεί να συνδεθεί σε έναν διακομιστή μακριά από εσάς. Επομένως, πρέπει να αποσυνδέσετε τις εφαρμογές VPN ή τους διακομιστές μεσολάβησης καθώς προσπαθείτε να εκτελέσετε ένα παιχνίδι.

Έκανες προπαραγγελία Steam Deck; Καλά νέα – Η Valve αυξάνει την παραγωγή(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

7. Εγκαταστήστε ξανά το προβληματικό παιχνίδι

Λοιπόν, αν το παιχνίδι που προσπαθείτε να εκτελέσετε εξακολουθεί να σας εμφανίζει τον κωδικό σφάλματος 41 του Steam, η επόμενη καλύτερη επιλογή είναι η επανεγκατάσταση των προβληματικών παιχνιδιών.

Ωστόσο, η επανεγκατάσταση πρέπει να είναι η τελευταία σας επιλογή γιατί θα αφαιρέσει το παιχνίδι μέσω του Steam. Πρέπει να κατεβάσετε ξανά το παιχνίδι από την αρχή, κάτι που μπορεί να πάρει πολύ χρόνο και να καταναλώσει εύρος ζώνης στο διαδίκτυο.

Είναι εύκολο να επανεγκαταστήσετε παιχνίδια στο Steam. Για αυτό, ακολουθήστε μερικά από τα απλά βήματα που κοινοποιούνται παρακάτω.

Πρώτα απ ‘όλα, ανοίξτε το Ατμός εφαρμογή στον υπολογιστή σας.
Στη συνέχεια, μεταβείτε στο Βιβλιοθήκη καρτέλα για να δείτε όλα τα εγκατεστημένα παιχνίδια.
Τώρα, κάντε δεξί κλικ στο προβληματικό παιχνίδι και επιλέξτε ‘Απεγκατάσταση‘.
Στην προτροπή επιβεβαίωσης κατάργησης εγκατάστασης, κάντε κλικ στο Απεγκατάσταση κουμπί πάλι.

Αυτό είναι! Τώρα επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows και εγκαταστήστε ξανά το παιχνίδι. Μόλις εγκατασταθεί, εκτελέστε το παιχνίδι. Δεν θα λάβετε πια το σφάλμα.

Έτσι, αυτός ο οδηγός έχει να κάνει με το πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος 41 του Steam. Οι διακομιστές Steam είναι πολύ απασχολημένοι για να χειριστούν το αίτημά σας και συνήθως συνδέονται με τους διακομιστές Steam. Έτσι, πριν ακολουθήσετε τις μεθόδους, είναι σημαντικό να ελέγξετε εάν οι διακομιστές του Steam αντιμετωπίζουν διακοπές.  Επίσης, αν το άρθρο σας βοήθησε, φροντίστε να το μοιραστείτε με τους φίλους σας.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4902

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *