κωδικού σφάλματος Steam E20

Κορυφαίοι 15 τρόποι για τη διόρθωση του κωδικού σφάλματος Steam E20

Περιεχόμενα

Το Steam, η δημοφιλής πλατφόρμα για τους λάτρεις των βιντεοπαιχνιδιών, μερικές φορές εκτοξεύει δυσάρεστες σφαίρες όταν θέλετε να μπείτε στα παιχνίδια σας. Ο περιβόητος “Κωδικός σφάλματος Steam E20” είναι ένα τέτοιο μύγα, αλλά τις περισσότερες φορές, μπορείτε να το αντιμετωπίσετε γρήγορα.

Κατανόηση του κωδικού σφάλματος Steam E20

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία αντιμετώπισης προβλημάτων, ας καταλάβουμε γιατί παρουσιάζεται αυτό το σφάλμα εξαρχής.

Το σφάλμα E20 εμφανίζεται συνήθως όταν υπάρχει πρόβλημα με τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο, όπως ένα τείχος προστασίας ή λογισμικό προστασίας από ιούς που παρεμβαίνει στη σύνδεσή σας με τον διακομιστή Steam. Πιθανότατα θα δείτε το μήνυμα: «Κάτι πήγε στραβά. Παρουσιάστηκε πρόβλημα στην επικοινωνία με το Steam. Παρακαλώ δοκιμάστε ξανά αργότερα.”

Ωστόσο, άλλα ζητήματα ενδέχεται επίσης να προκαλέσουν αυτό το σφάλμα, συμπεριλαμβανομένων προβλημάτων με τις ρυθμίσεις του δρομολογητή, του VPN ή του δικτύου σας. Εάν παρουσιαστεί ένα χρονικό όριο όταν ο πελάτης Steam προσπαθεί να συνδεθεί στον διακομιστή, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε σφάλμα E20.

Πριν από τη διόρθωση του κωδικού σφάλματος Steam E20 – Είναι το Steam Down;

Γνωρίζουμε ότι σπανίζετε να πάτε και να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα, αλλά προτού αφιερώσετε χρόνο στα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων, είναι καλή ιδέα να δείτε εάν το πρόβλημα δεν βρίσκεται στο τέλος του Steam.

Αποφύγετε να υποθέσετε ότι το πρόβλημα σύνδεσης είναι κάτι που έχετε τον έλεγχο. Εάν υπάρχουν προβλήματα με τους διακομιστές του Steam, αυτό είναι ένα ουσιαστικό διαγνωστικό γεγονός.

Μεταβείτε σε έναν ιστότοπο όπως SteamStat ή DownDetector και ελέγξτε αν υπάρχουν γνωστά προβλήματα με το Steam. Εάν υπάρχουν, μπορείτε να παραλείψετε οποιαδήποτε από τις παρακάτω συμβουλές που προσπαθούν να διορθώσετε τα προβλήματα στο τέλος σας.

1. Ελέγξτε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο

Αρχικά, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο είναι σταθερή. Αποσυνδεθείτε από το τρέχον δίκτυό σας και επανασυνδεθείτε. Θα μπορούσατε επίσης να δοκιμάσετε να μεταβείτε σε άλλο Wi-Fi ή ενσύρματο δίκτυο για να δείτε εάν αυτό επιλύει το πρόβλημα. Ελέγξτε τη διαμόρφωση του δρομολογητή σας, καθώς αυτό θα μπορούσε να συμβάλει στο πρόβλημα.

Η αντιμετώπιση προβλημάτων γενικών προβλημάτων συνδεσιμότητας στο Διαδίκτυο μπορεί να είναι δύσκολη και δεν μπορούμε να την καλύψουμε σε βάθος εδώ, επομένως ίσως θελήσετε να ανατρέξετε στον οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων σύνδεσης στο διαδίκτυο για αναλυτικές συμβουλές και κόλπα.

2. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις τείχους προστασίας και προστασίας από ιούς

Το Windows Defender ή άλλο λογισμικό προστασίας από ιούς ή τείχος προστασίας στον υπολογιστή σας μπορεί μερικές φορές να επηρεάσει το Steam, με αποτέλεσμα το σφάλμα E20.

 1. Μεταβείτε στις ρυθμίσεις του τείχους προστασίας σας κάνοντας κλικ στο Κουμπί εκκίνησης, στη συνέχεια αναζητήστε το “Windows Defender Firewall”. και επιλέξτε το από τα αποτελέσματα.
 1. Στην αριστερή πλευρά, θα δείτε μια λίστα επιλογών. επιλέγω Επιτρέψτε μια εφαρμογή ή μια δυνατότητα μέσω του Τείχους προστασίας του Windows Defender.
 1. Αναζητήστε το Steam στη λίστα με τις επιτρεπόμενες εφαρμογές και λειτουργίες. Εάν δεν υπάρχει, κάντε κλικ Αλλαξε ρυθμίσεις,
 1. Στη συνέχεια, επιλέξτε Επιτρέψτε μια άλλη εφαρμογή.
 1. Περιηγηθείτε στην τοποθεσία του Steam. Η προεπιλεγμένη ενημέρωση κώδικα είναι C:\ Program Files\(x86)\Steam\Steam.exe.
 1. Αποκορύφωμα Steam.exe και μετά επιλέξτε Ανοιξε.
 1. Τώρα επιλέξτε Προσθήκη.

Βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένα τόσο τα ιδιωτικά όσο και τα δημόσια πλαίσια, ώστε το Steam να επιτρέπεται μέσω ιδιωτικών και δημόσιων δικτύων. Επίσης, ελέγξτε το λογισμικό προστασίας από ιούς. Βεβαιωθείτε ότι δεν αποκλείει το Steam προσθέτοντάς το στη λίστα με τις επιτρεπόμενες εφαρμογές.

3. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του δρομολογητή σας

Οι δρομολογητές είναι μικροί αυτόνομοι υπολογιστές δικτύου και έχουν τα τείχη προστασίας και τις ρυθμίσεις προστασίας από ιούς ή κακόβουλου λογισμικού, ανάλογα με το μοντέλο που διαθέτετε αυτήν τη στιγμή.

Συνήθως, όταν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν αποκλεισμένο ιστότοπο μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού, ο δρομολογητής σας θα σας ανακατευθύνει σε μια σελίδα προειδοποίησης εντός του προγράμματος περιήγησης που σας ενημερώνει ότι ήταν ο δρομολογητής που απέκλεισε την πρόσβαση. Ωστόσο, εάν αυτό συμβεί μέσω ενός πελάτη όπως το Steam, το μόνο που θα λάβετε είναι το γενικό σφάλμα E20.

Κάθε δρομολογητής έχει διαφορετική μέθοδο πρόσβασης στις εσωτερικές ρυθμίσεις του. Η πιο συνηθισμένη πρακτική είναι να εισάγετε μια διεύθυνση IP (π.χ. 192.168.1.1) σε ένα πρόγραμμα περιήγησης, το οποίο θα σας μεταφέρει στη σελίδα σύνδεσης του δρομολογητή. Η διεύθυνση, το προεπιλεγμένο όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασης βρίσκονται συνήθως στο κάτω μέρος του δρομολογητή ή στο εγχειρίδιο χρήσης.

Οι σύγχρονοι δρομολογητές διαθέτουν επίσης εφαρμογές για smartphone. εάν το έχετε ήδη ρυθμίσει, μπορεί να είναι ένας πιο φιλικός τρόπος για να φτάσετε στις ρυθμίσεις.

Ωστόσο, εισέρχεστε στις ρυθμίσεις του δρομολογητή σας και ελέγχετε τη λίστα με τους αποκλεισμένους ιστότοπους και τις διευθύνσεις IP στις ρυθμίσεις του τείχους προστασίας και τυχόν τοποθεσίες με την ένδειξη anti-malware ή antivirus.

4. Ξεπλύνετε την προσωρινή μνήμη Steam

Το σφάλμα E20 θα μπορούσε να προκύψει από μια κατεστραμμένη κρυφή μνήμη Steam. Για να επαναφέρετε αυτή τη μνήμη cache, πρέπει να εκτελέσετε μια ειδική εντολή. Δείτε πώς να το ξεπλύνετε:

 1. Κλείστε τελείως το Steam. Ίσως χρειαστεί να ανοίξετε το Task Manager και να τερματίσετε μη αυτόματα όλες τις διαδικασίες του Steam.
 2. Πάτα το Πλήκτρο Windows + Rπληκτρολογήστε “steam://flushconfig” και πατήστε Εισαγω.

Αυτή η εντολή θα διαγράψει την προσωρινή μνήμη του Steam και δεν θα λάβετε καμία επιβεβαίωση, αλλά θα δείτε το Steam να ξεκινά από την αρχή. Εάν όχι, πιθανότατα δεν έχετε σκοτώσει όλες τις διεργασίες Steam σωστά και θα πρέπει να προσπαθήσετε ξανά.

5. Χρησιμοποιήστε τη γραμμή εντολών για να επαναφέρετε τη διεύθυνση IP και το DNS

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η επαναφορά της διεύθυνσης IP και του DNS μπορεί να βοηθήσει στη διόρθωση του σφάλματος E20.

Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε τη γραμμή εντολών πληκτρολογώντας “cmd” στη γραμμή αναζήτησης. Μετά από αυτό, θα πρέπει να κάνετε δεξί κλικ Γραμμή εντολώνεπιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής, ή επιλέξτε το ίδιο από το παράθυρο πληροφοριών της εφαρμογής στο μενού Έναρξη.

Πληκτρολογήστε τις παρακάτω εντολές τη μία μετά την άλλη, πατώντας Εισαγω μετά από κάθε ένα:

 1. ipconfig /release
 2. ipconfig / ανανέωση
 3. ipconfig /flushdns

Αφού εκτελέσετε αυτές τις εντολές, δοκιμάστε να συνδεθείτε ξανά στο Steam.

6. Ενημερώστε ή επανεγκαταστήστε το Steam Client

Μερικές φορές, η ενημέρωση του προγράμματος-πελάτη Steam θα μπορούσε να διορθώσει το πρόβλημα. Για να ελέγξετε για ενημερώσεις, ανοίξτε το Steam και κάντε κλικ Ατμός στην επάνω αριστερή γωνία, λοιπόν Ελέγξτε για ενημερώσεις πελάτη Steam. Εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση, εγκαταστήστε την και προσπαθήστε να συνδεθείτε ξανά.

Εάν η ενημέρωση δεν λειτουργεί, εξετάστε το ενδεχόμενο απεγκατάστασης και επανεγκατάστασης του προγράμματος-πελάτη Steam. Πριν το κάνετε αυτό, να θυμάστε ότι η απεγκατάσταση θα καταργήσει όλα τα αρχεία του παιχνιδιού σας, αλλά τα δεδομένα σας, συμπεριλαμβανομένης της προόδου του παιχνιδιού, θα είναι ασφαλή στον διακομιστή Steam.

Για να απεγκαταστήσετε το Steam, αναζητήστε “Προσθήκη ή αφαίρεση προγραμμάτων” στο Αρχικο ΜΕΝΟΥ και μετά επιλέξτε το. Στη συνέχεια, αναζητήστε το Steam και απεγκαταστήστε το μέσω του αναπτυσσόμενου μενού στη δεξιά πλευρά.

7. Ελέγξτε τη συμβατότητα και εκτελέστε ως διαχειριστής

Η εκτέλεση του Steam σε λειτουργία συμβατότητας ή ως διαχειριστής μπορεί μερικές φορές να λύσει το πρόβλημα.

Βρείτε τη συντόμευση Steam, κάντε δεξί κλικ σε αυτήν, επιλέξτε Ιδιότητεςέπειτα Συμβατότητα.

Ελεγχος Εκτελέστε αυτό το πρόγραμμα σε λειτουργία συμβατότητας και επιλέξτε την έκδοση των Windows από την αναπτυσσόμενη λίστα.

Μπορείτε να εκτελέσετε το Steam ως διαχειριστής επιλέγοντας «Εκτέλεση ως διαχειριστής» στο ίδιο μενού που επιλέξατε «Ιδιότητες» παραπάνω.

8. Επαληθεύστε την ακεραιότητα των αρχείων παιχνιδιού

Μερικές φορές, το σφάλμα μπορεί να οφείλεται σε πρόβλημα με τα αρχεία του παιχνιδιού. Το Steam έχει μια ενσωματωμένη δυνατότητα που σας επιτρέπει να ελέγχετε και να επιδιορθώνετε την ακεραιότητα αυτών των αρχείων.

Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε τον πελάτη Steam και μεταβείτε στη βιβλιοθήκη σας—Κάντε δεξί κλικ στο παιχνίδι προκαλώντας προβλήματα και επιλέξτε Ιδιότητες. Στο παράθυρο που εμφανίζεται, κάντε κλικ στο Εγκατεστημένα Αρχεία καρτέλα και Επαληθεύστε την ακεραιότητα των αρχείων του παιχνιδιού.

Στη συνέχεια, το Steam θα ελέγξει όλα τα αρχεία και θα κατεβάσει τυχόν λείπουν ή κατεστραμμένα.

9. Απενεργοποιήστε τους διακομιστές VPN ή Proxy

Εάν χρησιμοποιείτε VPN ή α διακομιστή μεσολάβησης, μπορεί να είναι ο λόγος που βλέπετε το σφάλμα E20. Ενώ ένα VPN μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των δεδομένων σας, μερικές φορές μπορεί να επηρεάσει τη σύνδεσή σας με τον διακομιστή Steam. Απενεργοποιήστε το VPN ή το διακομιστή μεσολάβησης και δοκιμάστε να συνδεθείτε ξανά στο Steam.

Σημείωση: Η χρήση ενός VPN είναι αντίθετη με τους όρους παροχής υπηρεσιών του Steam, ειδικά εάν προσπαθείτε να παρακάμψετε γεωγραφικούς περιορισμούς. Σε ακραίες περιπτώσεις, ο λογαριασμός σας μπορεί ακόμη και να αποκλειστεί ή να κλείσει. Επομένως, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να αποφύγετε τη χρήση VPN με το λογισμικό. Εάν το VPN σας υποστηρίζει “διάσπαση σήραγγας», μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να εξαιρέσετε το Steam από την επισκεψιμότητά σας VPN.

10 Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης δικτύου

Τα παλιά προγράμματα οδήγησης δικτύου θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα σύνδεσης που οδηγούν στο σφάλμα E20. Για να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης:

 1. Αναζητήστε τη “Διαχείριση Συσκευών” από το Αρχικο ΜΕΝΟΥ και επιλέξτε το όταν εμφανίζεται.
 1. Αναπτύξτε το Προσαρμογείς δικτύου ενότητα στο παράθυρο Διαχείριση Συσκευών, κάντε δεξί κλικ στο δικό σας συσκευή δικτύουκαι επιλέξτε Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης.
 1. Επιλέγω Αυτόματη αναζήτηση για ενημερωμένο λογισμικό προγραμμάτων οδήγησης και ακολουθήστε τις οδηγίες.

11. Αλλαγή περιοχής διακομιστή Steam

Μερικές φορές, ο διακομιστής στον οποίο είστε συνδεδεμένοι μπορεί να είναι υπερφορτωμένος ή να αντιμετωπίζει προβλήματα.

Η αλλαγή της περιοχής του διακομιστή σας θα μπορούσε να επιλύσει αυτό το πρόβλημα. Στην εφαρμογή Steam, κάντε κλικ στο Ατμός στην επάνω αριστερή γωνία, επιλέξτε Ρυθμίσειςμετά επιλέξτε Λήψεις.

Θα δείτε ένα αναπτυσσόμενο μενού κάτω Λήψη Περιοχής. Επιλέξτε μια διαφορετική περιοχή και δοκιμάστε να συνδεθείτε ξανά.

Σημείωση: Η αλλαγή αυτών των ρυθμίσεων γίνεται δεν αλλάξτε την περιοχή του καταστήματος Steam, μόνο από τον διακομιστή από τον οποίο γίνεται λήψη των παιχνιδιών σας.

12. Απενεργοποιήστε ή καταργήστε το λογισμικό σε διένεξη

Ορισμένο λογισμικό μπορεί να έρχεται σε διένεξη με το Steam, οδηγώντας στο σφάλμα E20. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει κακόβουλο λογισμικό ή συγκεκριμένες άλλες εφαρμογές που εκτελούνται στον υπολογιστή σας. Εκτελέστε μια σάρωση κακόβουλου λογισμικού για να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας είναι καθαρός και προσπαθήστε να κλείσετε τυχόν μη βασικές εφαρμογές προτού εκτελέσετε το Steam. Κάντε μια αναζήτηση στο Διαδίκτυο για εφαρμογές που είναι γνωστό ότι παρεμβαίνουν στο Steam.

13. Επαναφέρετε τις συνδέσεις και τις ρυθμίσεις δικτύου

Εάν καμία από τις παραπάνω λύσεις δεν λειτουργεί, επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου στις προεπιλογές τους:

 1. Στο Αρχικο ΜΕΝΟΥαναζητήστε “Δίκτυο & Διαδίκτυο” και επιλέξτε το.
 2. Επιλέγω Προηγμένες ρυθμίσεις δικτύου.
 1. Επιλέγω Επαναφορά δικτύου.
 1. Στη συνέχεια, επιλέξτε Επαναφορά τώρα αφού διαβάσετε την προειδοποίηση για όλα όσα θα μηδενιστούν.

Μετά την επαναφορά, θα χρειαστεί να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας.

14. Συμβουλευτείτε την Κοινότητα

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, να θυμάστε ότι δεν είστε μόνοι! ο Κοινότητα Steam είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να βρείτε συμβουλές και λύσεις. Ελέγξτε τους πίνακες συζητήσεων για συμβουλές από άλλους χρήστες που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα.

15. Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη Steam

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, ίσως είναι καιρός να επικοινωνήσετε Υποστήριξη Steam. Η ενότητα “Συχνές ερωτήσεις” έχει πληθώρα πληροφοριών. Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με την υποστήριξη πελατών τους.

Θυμηθείτε, κάθε σύστημα υπολογιστή είναι μοναδικό και αυτό που λειτουργεί για έναν χρήστη μπορεί να μην λειτουργεί για έναν άλλο. Η εύρεση της λύσης που λειτουργεί για εσάς μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο και υπομονή. Με αυτές τις συμβουλές, θα έχετε ένα καλό σημείο εκκίνησης για να αντιμετωπίσετε το Steam Error Code E20 και να επιστρέψετε στο gaming σε χρόνο μηδέν.

Διαβάστε επίσης :Το Steam δεν ανοίγει;

Πώς να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας στο Steam

Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος Steam (41)

Πώς να εκτελέσετε το παιχνίδι Steam ως διαχειριστή

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5006

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *