λειτουργίες Android που με βοήθησαν να ταξιδέψω χωρίς άγχος

7 λειτουργίες Android που με βοήθησαν να ταξιδέψω χωρίς άγχος

Το τηλέφωνό σας Android μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο ενώ ταξιδεύετε. Αρκετές ενσωματωμένες λειτουργίες και εύχρηστες εφαρμογές έχουν κάνει την ταξιδιωτική μου εμπειρία χωρίς άγχος. Από την αναλυτική πλοήγηση μέχρι τη μετάφραση γλωσσών εν κινήσει, δείτε πώς το τηλέφωνό σας Android μπορεί να σας βοηθήσει κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας.

1 Λειτουργία συνομιλίας στο Google Translate για να μιλήσετε με τους ντόπιους

Εάν επισκέπτεστε μια χώρα όπου δεν μιλάτε την τοπική γλώσσα, μπορεί να είναι δύσκολο να μετακινηθείτε και να μιλήσετε με ντόπιους. Οι μεταφραστικές εφαρμογές είναι χρήσιμες σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά το να χρειάζεται να περιμένουμε τη μετάφραση μετά την πληκτρολόγηση κάθε πρότασης είναι πολύ άβολο. Για να είναι απρόσκοπτη η ομιλία με τους ντόπιους, το Google Translate διαθέτει λειτουργία συνομιλίας.

Μόλις ενεργοποιηθείτε, εσείς και το άλλο άτομο μπορείτε να μιλάτε όπως κάνατε συνήθως σε μια συνομιλία και η εφαρμογή θα συνεχίσει να μεταφράζει αυτά που λέτε σε πραγματικό χρόνο. Μπορείτε να διαβάσετε τη μετάφραση στην οθόνη ή να ρυθμίσετε την εφαρμογή να διαβάζει τη μετάφραση δυνατά αφού ολοκληρώσετε την ομιλία.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, ανοίξτε την εφαρμογή Μετάφραση Google, πατήστε Συνομιλία και αρχίστε να μιλάτε. Για να διαβάσετε τη μετάφραση δυνατά, πατήστε το εικονίδιο ρυθμίσεων και ενεργοποιήστε το Αυτόματη αναπαραγωγή. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε το μέγεθος κειμένου της μεταφρασμένης ομιλίας από το ίδιο μενού.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber  

 PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : Πώς να μοιραστείτε την τοποθεσία σας στους Χάρτες Google

2 Χάρτες εκτός σύνδεσης για πλοήγηση χωρίς σύνδεση στο Διαδίκτυο

Οι Χάρτες Google σάς επιτρέπουν να κάνετε λήψη χαρτών εκτός σύνδεσης, ώστε να μπορείτε να πλοηγηθείτε σε μια καθορισμένη περιοχή χωρίς σύνδεση στο Διαδίκτυο. Αυτό είναι χρήσιμο σε περίπτωση που θέλετε να αποθηκεύσετε τα δεδομένα του κινητού σας ή το σήμα είναι αναξιόπιστο. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή Χάρτες Google, πατήστε στην εικόνα του προφίλ σας και, στη συνέχεια, πατήστε Χάρτες εκτός σύνδεσης.

Εδώ, πατήστε ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΧΑΡΤΗ, στη συνέχεια τσιμπήστε την οθόνη σας για μεγέθυνση ή σμίκρυνση και ορίστε την περιοχή για την οποία θέλετε να κάνετε λήψη ενός χάρτη εκτός σύνδεσης. Θα μπορείτε επίσης να δείτε μια εκτίμηση του αποθηκευτικού χώρου που θα πάρει ο χάρτης εκτός σύνδεσης στη συσκευή σας. Όσο μεγαλύτερη είναι η περιοχή που επιλέγετε, τόσο περισσότερος αποθηκευτικός χώρος θα απαιτείται. Κτύπημα Κατεβάστε να ξεκινήσω.

Οι χάρτες εκτός σύνδεσης λήγουν μετά από ένα χρόνο. Οι Χάρτες Google συνήθως προσπαθούν να τους ενημερώσουν αυτόματα, αλλά αν αυτό αποτύχει, μπορείτε να τους ενημερώσετε μη αυτόματα πατώντας το εικόνα προφίλ > Χάρτες εκτός σύνδεσης > περιοχή που έληξε ή λήγει > Ενημέρωση.

3 Κοινή χρήση τοποθεσίας για να διατηρείτε ενημερωμένα τα αγαπημένα σας πρόσωπα

Οι Χάρτες Google σάς επιτρέπουν επίσης να μοιράζεστε την τοποθεσία σας σε πραγματικό χρόνο με φίλους και συγγενείς για να τους κρατάτε ενήμερους για το πού βρίσκεστε. Για να μοιραστείτε την τοποθεσία σας, ανοίξτε την εφαρμογή Χάρτες Google, πατήστε το δικό σας εικόνα προφίλκαι μετά πατήστε Κοινή χρήση τοποθεσίας. Στην επόμενη σελίδα, πατήστε Κοινή χρήση τοποθεσίας.

Εδώ, επιλέξτε εάν θέλετε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας για ένα σταθερό χρονικό διάστημα (έως 24 ώρες) ή μέχρι να απενεργοποιήσετε την κοινή χρήση τοποθεσίας. Στη συνέχεια, πατήστε τις επαφές με τις οποίες θέλετε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας.

Η κοινή χρήση της τοποθεσίας σας απαιτεί να διατηρείτε ενεργοποιημένη την υπηρεσία τοποθεσίας, επομένως όσο περισσότερο μοιράζεστε την τοποθεσία σας, τόσο περισσότερη μπαταρία καταναλώνει το τηλέφωνό σας.

Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε την τοποθεσία σας χρησιμοποιώντας έναν σύνδεσμο μέσω Gmail, WhatsApp, Messages ή οποιασδήποτε άλλης τέτοιας εφαρμογής, εάν η επιθυμητή επαφή δεν εμφανίζεται στις προτάσεις. Μπορείτε να διακόψετε τη μη αυτόματη κοινή χρήση της τοποθεσίας σας ανά πάσα στιγμή, μεταβαίνοντας στο Κοινή χρήση τοποθεσίας μενού.

4 Εφαρμογή αρχείων για αποθήκευση σημαντικών εγγράφων

Η ενσωματωμένη εφαρμογή Αρχεία στο τηλέφωνό σας Android σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν ξεχωριστό φάκελο όπου μπορείτε να αποθηκεύετε όλα τα σημαντικά ταξιδιωτικά σας έγγραφα σε ένα μέρος για να κρατάτε τα πάντα οργανωμένα και να αποφύγετε πανικό της τελευταίας στιγμής.

Απλώς ανοίξτε την εφαρμογή Αρχεία, μεταβείτε στον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης ή στην κάρτα SD (αν έχετε τοποθετήσει), δημιουργήστε έναν νέο φάκελο εδώ και δώστε του ένα όνομα. Τώρα, επιστρέψτε στο κύριο μενού και χρησιμοποιήστε το εργαλείο αναζήτησης για να βρείτε τα σημαντικά έγγραφά σας και να τα μετακινήσετε στον φάκελο που δημιουργήσατε.

5 Εξαιρετική εξοικονόμηση μπαταρίας για διατήρηση της φόρτισης

Το τηλέφωνό σας εξαντλείται η μπαταρία ενώ ταξιδεύετε δεν είναι μόνο άβολο, αλλά μπορεί ακόμη και να είναι επικίνδυνο. Αν δεν έχετε μαζί σας ένα βαρύ power bank, το να μην έχετε πρόσβαση σε μια πρίζα μπορεί να είναι μια πρόκληση, ειδικά αν ταξιδεύετε κάπου απομακρυσμένα.

Για περιπτώσεις που δεν είστε βέβαιοι εάν θα έχετε διαθέσιμη τροφοδοσία όταν χρειάζεται, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Extreme Battery Saver σε συσκευές Android.(η να εχετε μαζί σας ενα power bank) Διαφορετικοί κατασκευαστές ονομάζουν και εφαρμόζουν διαφορετικά αυτή τη δυνατότητα στις συσκευές τους, αλλά ουσιαστικά κάνει το ίδιο πράγμα.

Το Extreme Battery Saver εξοικονομεί περισσότερη ενέργεια από την κανονική λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας σταματώντας όλες τις διαδικασίες στο παρασκήνιο, επιβραδύνοντας την επεξεργασία, απενεργοποιώντας μη βασικές λειτουργίες και παύοντας ή αποκλείοντας εφαρμογές που δεν έχετε επιτρέψει.

Για να το ενεργοποιήσετε στη συσκευή Samsung, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις > Μπαταρία > Εξοικονόμηση ενέργειας και ενεργοποιήστε Περιορίστε τις εφαρμογές και την Αρχική οθόνη. Τώρα, μόλις ενεργοποιηθεί η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας με αυτήν τη δυνατότητα ενεργή, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο οκτώ εφαρμογές. Τέσσερις από αυτές τις εφαρμογές είναι προρυθμισμένες (Τηλέφωνο, Μηνύματα, Συλλογή και Ρυθμίσεις), αλλά μπορείτε να ορίσετε τις άλλες τέσσερις χειροκίνητα.

6 Εντοπίστε ένα χαμένο τηλέφωνο με το Find My Device

Η υπηρεσία Find My Device της Google είναι σωτήρια εάν χάσετε το τηλέφωνό σας Android και χρειάζεστε βοήθεια για να το βρείτε. Εάν χάσετε το τηλέφωνό σας, μεταβείτε στον Ιστότοπο Εύρεση της συσκευής μου σε άλλη συσκευή και συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας Google.

Εδώ, θα μπορείτε να δείτε το τρέχον ποσοστό μπαταρίας του χαμένου τηλεφώνου σας, την κατάστασή του τελευταία φορά, το δίκτυο στο οποίο είναι συνδεδεμένο και αν είναι ενεργοποιημένη η υπηρεσία τοποθεσίας σε αυτό. Εάν η τοποθεσία είναι ενεργοποιημένη, θα μπορείτε να παρακολουθείτε τη συσκευή σε πραγματικό χρόνο.

Κάντε κλικ στο Αναπαραγωγή ήχου επιλογή εάν βρίσκεστε κοντά στην τοποθεσία όπου χάσατε το τηλέφωνό σας. Εάν κάποιος μεταφέρει το χαμένο σας τηλέφωνο, δεν θα μπορεί να απενεργοποιήσει τον ήχο. Και αν πιστεύετε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα ενδέχεται να διατρέχουν κίνδυνο, χρησιμοποιήστε το Ασφαλής συσκευή επιλογή για να κλειδώσετε τη συσκευή σας και να την αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας Google.

Εάν δεν μπορείτε να ανακτήσετε το χαμένο σας τηλέφωνο Android για οποιονδήποτε λόγο, χρησιμοποιήστε το Συσκευή επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων για να διαγράψετε όλα τα δεδομένα σε αυτό. Μετά την επαναφορά, το Find My Device δεν θα μπορεί να παρακολουθεί την τοποθεσία του.

Στιγμιότυπο οθόνης ιστοσελίδας επιφάνειας εργασίας Google Find My Device

7 Χαρακτηριστικά έκτακτης ανάγκης

Η συσκευή σας Android διαθέτει πολλές λειτουργίες έκτακτης ανάγκης που μπορούν να σας σώσουν όταν βρίσκεστε σε κίνδυνο. Πρώτον, μπορείτε να προσθέσετε τις επαφές έκτακτης ανάγκης και τις ιατρικές σας πληροφορίες στην οθόνη κλειδώματος, ώστε εάν βρίσκεστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ένας πρώτος ανταποκριτής μπορεί να ενημερώσει τους αγαπημένους σας και να σας βοηθήσει.

Για να το κάνετε αυτό στη συσκευή σας Samsung, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις > Ασφάλεια και έκτακτη ανάγκη > Επαφές έκτακτης ανάγκης. Εδώ, ενεργοποιήστε Εμφάνιση στην οθόνη κλειδώματος και πατήστε Προσθήκη επαφής έκτακτης ανάγκης για να ξεκινήσετε την επιλογή των επαφών που επιθυμείτε. Μόλις τελειώσετε, πατήστε Εγινε.

Το SOS έκτακτης ανάγκης δεν χρειάζεται να ρυθμιστεί χειροκίνητα. Εάν βρίσκεστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εάν πατήσετε γρήγορα το κουμπί λειτουργίας τρεις φορές, θα καλέσετε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης για την περιοχή σας. Σε τηλέφωνα που δεν ανήκουν στη Samsung, μπορεί να χρειαστεί να πατήσετε το κουμπί λειτουργίας πέντε φορές.

Εκτός από το Emergency SOS, θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε για την κοινή χρήση έκτακτης ανάγκης, η οποία στέλνει την τρέχουσα τοποθεσία σας και ένα αίτημα βοήθειας στις επαφές έκτακτης ανάγκης και τις ενημερώνει εάν η τοποθεσία σας αλλάξει ή η μπαταρία σας εξαντληθεί.

Για να το ενεργοποιήσετε σε ένα τηλέφωνο Samsung, μεταβείτε στο Ασφάλεια και έκτακτη ανάγκη μενού, πατήστε Κοινή χρήση έκτακτης ανάγκηςκαι πατήστε Να συνεχίσει. Εδώ, θα δείτε την επιλογή να Έναρξη κοινής χρήσης έκτακτης ανάγκης. Πατώντας αυτό θα ενεργοποιηθεί η δυνατότητα.

Το Android προσφέρει περισσότερες λειτουργίες που μπορούν να σας φανούν χρήσιμες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, επομένως αξίζει να βουτήξετε στις ρυθμίσεις της συσκευής σας και να κοιτάξετε γύρω σας. Οι κατασκευαστές smartphone προσθέτουν συχνά μια σειρά από πρόσθετες λειτουργίες πάνω από το Android μέσω των προσαρμοσμένων επιφανειών τους που μπορεί να αποδειχθούν εξίσου χρήσιμες.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *