ανάκτησης χαμένων κατατμήσεων σε Mac

Μέθοδοι ανάκτησης χαμένων κατατμήσεων σε Mac

Η ξαφνική απώλεια του διαμερίσματος μπορεί να σας φέρει σε μπελάδες. Έχει επίσης ως αποτέλεσμα την πιθανή διαγραφή πολύτιμων αρχείων στη συσκευή σας. Είτε λόγω τυχαίας διαγραφής, σφαλμάτων μορφοποίησης ή οποιουδήποτε άλλου λόγου, όταν συμβαίνει απώλεια διαμερίσματος στο Mac σας, μην εκνευρίζεστε!

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες μέθοδοι ανάκτησης δεδομένων Mac που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ανακτήσετε χαμένα αρχεία από τις συσκευές MacOS. Αυτές οι μέθοδοι έχουν σχεδιαστεί για την ανάκτηση χαμένων κατατμήσεων και την επαναφορά της πρόσβασης σε κρίσιμα αρχεία. Σε αυτόν τον περιεκτικό οδηγό, θα εξερευνήσουμε διάφορες μεθόδους για την ανάκτηση χαμένων κατατμήσεων σε Mac, συμπεριλαμβανομένων προηγμένων τεχνικών και λύσεων λογισμικού αποκατάστασης τρίτων.

Κατανόηση των κατατμήσεων macOS

Προτού εφαρμόσετε οποιαδήποτε μέθοδο για την ανάκτηση δεδομένων σε Mac, προσπαθήστε να κατανοήσετε τι είναι ένα διαμέρισμα Mac και πώς ακριβώς συμβαίνει η απώλεια διαμερίσματος. Τα διαμερίσματα είναι λογικά διαχωρισμένα τμήματα σκληρών δίσκων ή άλλων συσκευών αποθήκευσης, που το καθένα λειτουργεί ως ξεχωριστός τόμος.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους συμβαίνει απώλεια διαμερίσματος στη συσκευή σας. Ορισμένοι σημαντικοί λόγοι απώλειας διαμερίσματος περιλαμβάνουν τυχαία διαγραφή, μορφοποίηση δίσκου, καταστροφή του πίνακα διαμερισμάτων ή προβλήματα με το σύστημα αρχείων.

Πώς να ανακτήσετε το χαμένο διαμέρισμα σε Mac;

Σε αυτό το μέρος του ιστολογίου, έχουμε περιγράψει ορισμένες ευρέως χρησιμοποιούμενες μεθόδους ανάκτησης δεδομένων Mac που μπορείτε να εφαρμόσετε για την ανάκτηση χαμένων κατατμήσεων στο Mac σας. Ας ξεκινήσουμε πρώτα με την απλούστερη μέθοδο:

Μέθοδος 01: Ανακτήστε το χαμένο διαμέρισμα χρησιμοποιώντας λογισμικό αποκατάστασης

Μπορείτε να κάνετε λήψη και εγκατάσταση λογισμικού ανάκτησης δεδομένων Mac στο Mac σας για να επαναφέρετε τα χαμένα διαμερίσματα και το αποθηκευμένο περιεχόμενό τους. Μεταξύ πολλών τέτοιων εργαλείων ανάκτησης, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το Stellar Data Recovery Professional για Mac για να επαναφέρετε τα χαμένα διαμερίσματα σε χρόνο μηδέν. Αυτό το λογισμικό ανάκτησης δεδομένων all-in-one σάς επιτρέπει να στοχεύετε και να ανακτάτε εύκολα χαμένα ή διαγραμμένα διαμερίσματα.

Το λογισμικό Stellar Data Recovery Professional είναι γνωστό για τα εκπληκτικά χαρακτηριστικά του, όπως:

 • Υποστήριξη ανάκτησης από διάφορα συστήματα αρχείων όπως HFS, HFS+, APFS και FAT.
 • Το λογισμικό σάς επιτρέπει να κάνετε προεπισκόπηση των ανακτήσιμων αρχείων πριν τα αποθηκεύσετε στη συσκευή σας.
 • Μπορεί να εκτελέσει μια βαθιά σάρωση της επιλεγμένης μονάδας αποθήκευσης για να ανακτήσει δεδομένα από σοβαρά κατεστραμμένα ή διαμορφωμένα διαμερίσματα.
 • Προσφέρει μια διαισθητική και εύχρηστη διεπαφή για να παρέχει μια απλή διαδικασία ανάκτησης.
 • Το λογισμικό είναι συμβατό με τις πιο πρόσφατες εκδόσεις macOS Sonoma 14 και χαμηλότερες εκδόσεις.

Μπορείτε να εφαρμόσετε τα παρακάτω βήματα για να ανακτήσετε το χαμένο διαμέρισμα σε Mac χρησιμοποιώντας το εργαλείο Stellar Data Recovery Professional:

 • Κατεβάστε και εγκαταστήστε το εργαλείο Stellar Data Recovery Professional για Mac στη συσκευή σας.
 • Εκκινήστε το λογισμικό, επιλέξτε τον τύπο του αρχείου που θέλετε να ανακτήσετε και κάντε κλικ στο «Επόμενο».
Ανάκτηση χαμένων κατατμήσεων σε Mac
 • Τώρα, επιλέξτε Δεν είναι δυνατή η εύρεση του όγκου και πατήστε Επόμενο.
Δεν είναι δυνατή η εύρεση του όγκου
 • Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Χαμένος τόμος (που εμφανίζεται με μια σημαία) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Βαθιά σάρωση επιλογή που βρίσκεται στην κάτω αριστερή γωνία.
Σάρωση
 • Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία σάρωσης. Μετά από αυτό, επιλέξτε τα αρχεία που θέλετε να επαναφέρετε και κάντε κλικ στο Αναρρώνω κουμπί για να αποθηκεύσετε τα επιλεγμένα αρχεία πίσω στη συσκευή σας.

Μέθοδος 02: Ανάκτηση χαμένων κατατμήσεων χρησιμοποιώντας το βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου

Το διαμέρισμα μπορεί μερικές φορές να εμφανίζεται χαμένο στο Mac σας επειδή είναι κρυφό ή αποπροσαρτημένο. Σε τέτοιες περιπτώσεις, πρέπει να προσαρτήσετε το κρυφό διαμέρισμα. Ακολουθήστε το παρακάτω βήμα για να επαληθεύσετε και να προσαρτήσετε κρυφά διαμερίσματα στο macOS χρησιμοποιώντας το εργαλείο Disk Utility:

 • Εκκινήστε το Disk Utility χρησιμοποιώντας το Spotlight. Κάντε κλικ Θέα > Εμφάνιση όλων των συσκευών.
Ανάκτηση χαμένων κατατμήσεων σε Mac
 • Μεταβείτε στο διαμέρισμα που πρέπει να επαναφέρετε και κάντε κλικ στο Επαναφέρω κουμπί.
 • Μεταβείτε στις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία ανάκτησης.

Μέθοδος 03: Χρησιμοποιήστε το αντίγραφο ασφαλείας του Time Machine

Μια άλλη εναλλακτική για ανάκτηση δεδομένων σε Mac είναι χρησιμοποιώντας το αντίγραφο ασφαλείας του Time Machine. Το Time Machine είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας macOS που σας επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας σημαντικών αρχείων και να τα επαναφέρετε σε περίπτωση απώλειας δεδομένων. Για να επαναφέρετε τα χαμένα διαμερίσματα χρησιμοποιώντας το αντίγραφο ασφαλείας του Time Machine, πρέπει:

 • Αρχικά, ανοίξτε το Time Machine από τη γραμμή μενού και κάντε κλικ Μπείτε στο Time Machine.
Ανάκτηση χαμένων κατατμήσεων σε Mac
 • Επιλέξτε τον φάκελο αντιγράφων ασφαλείας όταν τα διαμερίσματα σας είναι άθικτα.
 • Τέλος, κάντε κλικ στο Επαναφέρω κουμπί για να αποθηκεύσετε τα επιλεγμένα αρχεία ή διαμερίσματα στην αρχική τους θέση.
Ανάκτηση χαμένων κατατμήσεων σε Mac

Μέθοδος 04: Ζητήστε επαγγελματική βοήθεια

Εάν όλες οι παραπάνω μέθοδοι αποτύχουν και το διαμέρισμα εξακολουθεί να διαγράφεται στο Mac σας, εξετάστε το ενδεχόμενο να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια από οποιαδήποτε υπηρεσία ανάκτησης δεδομένων Mac. Αυτές οι υπηρεσίες προσφέρουν εξειδικευμένα εργαλεία και τεχνογνωσία για την ανάκτηση δεδομένων από κατατμήσεις που έχουν υποστεί σοβαρή ζημιά ή έχουν χαθεί.

Συμβουλές για την αποφυγή προβλημάτων απώλειας διαμερισμάτων σε Mac

Η αποτροπή απώλειας διαμερισμάτων σε Mac θεωρείται ύψιστης σημασίας για την προστασία των δεδομένων σας από οποιαδήποτε απειλή ή ξαφνική απώλεια. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που μπορείτε να λάβετε υπόψη για να αποφύγετε προβλήματα απώλειας διαμερισμάτων:

 • Τακτικά αντίγραφα ασφαλείας: Εφαρμόστε τη σωστή στρατηγική δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των σημαντικών αρχείων σας χρησιμοποιώντας το Time Machine ή άλλες λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου του χώρου αποθήκευσης στο cloud.
 • Επαλήθευση πριν από την κατάτμηση: Πριν δημιουργήσετε, αλλάξετε το μέγεθος ή διαγράψετε ένα διαμέρισμα σε Mac, ελέγξτε δύο φορές για να βεβαιωθείτε ότι εκτελείτε λειτουργίες στη σωστή συσκευή αποθήκευσης και διαμέρισμα.
 • Παρακολούθηση της υγείας του δίσκου: Ελέγχετε τακτικά την υγεία των συσκευών αποθήκευσης χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως το Disk Utility ή οποιοδήποτε λογισμικό τρίτων κατασκευαστών. Εάν εντοπιστεί οποιοδήποτε πιθανό πρόβλημα υλικού, αντιμετωπίστε το και προσπαθήστε να το διορθώσετε το συντομότερο.

Τυλίγοντας:

Η απώλεια διαμερίσματος σε Mac μπορεί να είναι ενοχλητική, αλλά με τις παραπάνω μεθόδους ανάκτησης δεδομένων Mac μπορείτε εύκολα να επαναφέρετε τα χαμένα διαμερίσματα. Μαζί με τις μη αυτόματες μεθόδους, όπως η εκτέλεση βασικών ελέγχων χρησιμοποιώντας το Disk Utility ή η ανάκτηση χαμένων κατατμήσεων μέσω του Time Machine, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επαγγελματίες Λογισμικό ανάκτησης δεδομένων Mac. Εργαλεία όπως το Stellar Data Recovery Professional για Mac υποστηρίζουν την εύκολη και γρήγορη ανάκτηση χαμένων κατατμήσεων. Το κλειδί είναι να ενεργήσετε άμεσα καθώς όσο πιο γρήγορα ενεργήσετε, τόσο πιο εύκολο θα είναι για εσάς να επαναφέρετε το χαμένο διαμέρισμα.

Αποκάλυψη: Εάν μας αρέσει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, μπορεί να τα παραπέμψουμε στους αναγνώστες μας μέσω συνδέσμου συνεργάτη, πράγμα που σημαίνει ότι ενδέχεται να λάβουμε προμήθεια παραπομπής από την πώληση, εάν αγοράσετε το προϊόν που προτείναμε. Διαβάστε περισσότερα για αυτό στην αποκάλυψη συνεργατών μας.

Διαβάστε επίσης :

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5019

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *