ο Microsoft Edge δεν ανταποκρίνεται;

Πώς να διορθώσετε το Microsoft Edge που δεν ανταποκρίνεται στα Windows 11

Χάρη στις υλοποιήσεις τεχνητής νοημοσύνης, ο Microsoft Edge μπορεί πλέον να δώσει σκληρό ανταγωνισμό στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome. Παρόλο που το Google Chrome εξακολουθεί να κυριαρχεί στην ενότητα του προγράμματος περιήγησης, ο Microsoft Edge κερδίζει σιγά σιγά δημοτικότητα και έχει ήδη γίνει το δεύτερο πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης για υπολογιστές.

Σήμερα, το Microsoft Edge έχει γίνει ένα δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης για εκατοντάδες χρήστες, προσφέροντάς σας καλύτερες δυνατότητες, ταχύτητα και σταθερότητα από το Google Chrome. Ενώ το πρόγραμμα περιήγησης ιστού είναι πλούσιο σε δυνατότητες, εξακολουθεί να έχει ορισμένα προβλήματα.

Κατά καιρούς, ο Microsoft Edge μπορεί να συμπεριφέρεται ασυνήθιστα και μπορεί να σταματήσει να ανταποκρίνεται. Πρόσφατα, πολλοί χρήστες ανέφεραν ότι το Microsoft Edge δεν ανταποκρίνεται πρόβλημα στον υπολογιστή τους με Windows 11. Σύμφωνα με τους χρήστες, ο Microsoft Edge σταματά να ανταποκρίνεται, αυξάνει τη χρήση της CPU και παγώνει τον υπολογιστή τους.

Το Microsoft Edge κολλάει στην αρχή

Γιατί ο Microsoft Edge δεν ανταποκρίνεται;

Λοιπόν, δεν υπάρχουν ένας, αλλά πολλοί λόγοι που συνήθως οδηγούν σε τέτοια προβλήματα. Ο Microsoft Edge ενδέχεται να σταματήσει να ανταποκρίνεται λόγω κατεστραμμένων αρχείων εγκατάστασης, λανθασμένων ρυθμίσεων προγράμματος περιήγησης, επιθέσεων ιών/κακόβουλων προγραμμάτων, κατεστραμμένων αρχείων συστήματος κ.λπ.

Είναι αρκετά δύσκολο να εντοπίσετε έναν μόνο λόγο που μπορεί να οδηγήσει σε πρόβλημα μη απόκρισης του Microsoft Edge. Ως εκ τούτου, είναι δύσκολο να βρεθεί και να διορθωθεί η βασική αιτία. Εν πάση περιπτώσει, μπορείτε να ακολουθήσετε ορισμένες γενικές συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων για να διορθώσετε το πρόβλημα μη απόκρισης του Microsoft Edge στα Windows 11.

Πώς να διορθώσετε το Microsoft Edge που δεν ανταποκρίνεται στα Windows 11;

Εάν αντιμετωπίζετε παρόμοια προβλήματα κατά τη χρήση του προγράμματος περιήγησης Microsoft Edge, συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικούς από τους καλύτερους τρόπους για να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν ανταποκρίνεται ο Microsoft Edge σε υπολογιστές με Windows 11. Ας αρχίσουμε.

1. Επανεκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης Edge

Πριν δοκιμάσετε οτιδήποτε άλλο, επανεκκινήστε τουλάχιστον μια φορά το πρόγραμμα περιήγησής σας. Η επανεκκίνηση του προγράμματος περιήγησης ιστού είναι μια αειθαλή λύση σε διάφορα προβλήματα.

Η επανεκκίνηση θα εξαλείψει προσωρινές δυσλειτουργίες ή σφάλματα που εμποδίζουν τη σωστή λειτουργία του προγράμματος περιήγησης Edge. Επομένως, κλείστε το πρόγραμμα περιήγησης Edge και ανοίξτε το ξανά.

2. Κλείστε τις Διαδικασίες του προγράμματος περιήγησης από τη Διαχείριση εργασιών

Παρόλο που δεν χρησιμοποιείτε ενεργά το πρόγραμμα περιήγησης Edge, το πιθανότερο είναι ότι ορισμένες από τις διεργασίες του εξακολουθούν να εκτελούνται αθόρυβα στο παρασκήνιο. Είναι επίσης πιθανό το πρόγραμμα περιήγησης Edge να μην έκλεισε σωστά την προηγούμενη περίοδο λειτουργίας. Ως εκ τούτου, εμφανίζει το σφάλμα “Δεν ανταποκρίνεται”.

Ως εκ τούτου, πρέπει να κλείσετε σωστά τον Microsoft Edge και να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει διαδικασία που να σχετίζεται με το πρόγραμμα περιήγησης που εκτελείται στο παρασκήνιο.

1. Πληκτρολογήστε τη Διαχείριση εργασιών στην αναζήτηση των Windows 11. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Διαχειριστής εργασιών εφαρμογή από τη λίστα με τα καλύτερα αποτελέσματα.

Διαχειριστής εργασιών

2. Όταν ανοίξει η Διαχείριση εργασιών, βρείτε Microsoft Edge.

3. Κάντε δεξί κλικ στον Microsoft Edge και επιλέξτε Τέλος εργασίας.

Τέλος εργασίας

Αυτό είναι! Αφού κλείσετε όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με το πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows 11. Μετά την επανεκκίνηση, ελέγξτε εάν ο Microsoft Edge ανταποκρίνεται.

3. Εκτελέστε τον Microsoft Edge ως διαχειριστής

Πολλοί χρήστες ισχυρίστηκαν ότι διόρθωσαν το σφάλμα «Microsoft Edge Not Responding» εκτελώντας το πρόγραμμα περιήγησης με δικαιώματα διαχειριστή. Ως εκ τούτου, μπορείτε να δοκιμάσετε να το κάνετε επίσης. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πληκτρολογήστε Microsoft Edge στην αναζήτηση των Windows 11.

2. Κάντε δεξί κλικ στον Microsoft Edge και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.

Εκτελέστε ως διαχειριστής

3. Αυτό θα ανοίξει τον Microsoft Edge με δικαιώματα διαχειριστή. Εάν το πρόγραμμα περιήγησης λειτουργεί σωστά, ακολουθήστε τα επόμενα βήματα.

4. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του προγράμματος περιήγησης Microsoft Edge και επιλέξτε Ανοίξτε την τοποθεσία αρχείου.

Ανοίξτε την τοποθεσία αρχείου

5. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο εκτελέσιμο αρχείο msedge και επιλέξτε Ιδιότητες.

Ιδιότητες

6. Τώρα μεταβείτε στο Συμβατότητα αυτί. Κάτω από τις Ρυθμίσεις, ελέγξτε το Εκτελέστε αυτό το πρόγραμμα ως διαχειριστής.

Εκτελέστε αυτό το πρόγραμμα ως διαχειριστής

7. Αφού κάνετε τις αλλαγές, κάντε κλικ στο Ισχύουν και μετά Εντάξει.

Ισχύουν

Αυτό είναι! Αυτό θα εκτελεί πάντα τον Microsoft Edge ως διαχειριστής στα Windows 11.

4. Βεβαιωθείτε ότι το σύστημά σας έχει αρκετούς δωρεάν πόρους

Όπως κάθε πρόγραμμα περιήγησης ιστού, το Microsoft Edge χρησιμοποιεί επίσης μεγάλη ποσότητα μνήμης RAM και CPU για να λειτουργεί σωστά. Εάν άλλα προγράμματα στον υπολογιστή σας έχουν ήδη καλύψει τους πόρους του συστήματός σας, ο Microsoft Edge θα συνεχίσει να εμφανίζει το σφάλμα “Δεν ανταποκρίνεται”.

Ως εκ τούτου, συνιστάται να ανοίξετε τη Διαχείριση εργασιών και να δώσετε προσοχή σε όλα τα προγράμματα που χρησιμοποιούν CPU/RAM. Εάν βρείτε περιττά προγράμματα που εκτελούνται στο παρασκήνιο, κλείστε τα και εκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge.

5. Απενεργοποιήστε τις επεκτάσεις

Εάν εξακολουθείτε να βλέπετε ένα σφάλμα Δεν ανταποκρίνεται στο πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge, είναι καλύτερο να διασταυρώσετε τις επεκτάσεις που χρησιμοποιείτε.

Μερικές φορές, επεκτάσεις που δεν είναι συμβατές με την εγκατεστημένη έκδοση του προγράμματος περιήγησης Edge μπορεί να οδηγήσουν σε τέτοια προβλήματα. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να απενεργοποιήσετε τις επεκτάσεις στο πρόγραμμα περιήγησης Edge.

1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Edge και κάντε κλικ στο τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία.

τρεις τελείες

2. Στο μενού Edge, επιλέξτε Επεκτάσεις.

Επεκτάσεις

3. Στην επόμενη οθόνη, απενεργοποιήστε όλες τις ενεργές επεκτάσεις. Μόλις απενεργοποιηθεί, επανεκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης Edge.

απενεργοποιήστε όλες τις επεκτάσεις

Αυτό είναι! Τώρα, χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα περιήγησης Edge για λίγο και ελέγξτε αν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα.

6. Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης Edge

Εάν ο Microsoft Edge εξακολουθεί να μην αποκρίνεται, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να είναι κατεστραμμένα τα αρχεία προσωρινής μνήμης του προγράμματος περιήγησης. Ως εκ τούτου, συνιστάται να διαγράψετε την υπάρχουσα προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης για να επιλύσετε το πρόβλημα.

1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Edge και κάντε κλικ στο τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία.

τρεις τελείες

2. Στο μενού Edge, κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις

3. Στην οθόνη Ρυθμίσεις, πληκτρολογήστε Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης στη γραμμή αναζήτησης.

Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης

4. Τώρα επιλέξτε Choose what to clear option.

Διαγραφή δεδομένων περιήγησης τώρα

5. Στη συνέχεια, ελέγξτε τα Cookies και άλλα δεδομένα ιστότοπου & εικόνες και αρχεία στην κρυφή μνήμη.

Καθαρίστε τώρα

6. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο Καθαρίστε τώρα κουμπί.

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν ανταποκρίνεται ο Microsoft Edge στα Windows 11 εκκαθαρίζοντας την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης.

7. Επιδιορθώστε το πρόγραμμα περιήγησης Edge

Λίγοι θα το γνώριζαν, αλλά ο Microsoft Edge διαθέτει ένα εργαλείο επισκευής που μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα που σχετίζονται με το πρόγραμμα περιήγησης. Δείτε πώς μπορείτε να επιδιορθώσετε το πρόγραμμα περιήγησης Edge.

1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows 11 και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή Ρυθμίσεις, μεταβείτε στο Εφαρμογές > Εγκατεστημένες εφαρμογές.

Εφαρμογές > Εγκατεστημένες εφαρμογές

3. Βρείτε το πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge και κάντε κλικ στο τρεις τελείες δίπλα του.

τρεις τελείες

4. Στη λίστα επιλογών που εμφανίζεται, επιλέξτε Τροποποιώ.

Τροποποιώ

5. Αυτό θα ξεκινήσει το εργαλείο επιδιόρθωσης Microsoft Edge. Απλά κάντε κλικ στο Επισκευή και περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

κάντε κλικ στο κουμπί Επιδιόρθωση

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να επιδιορθώσετε το πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge στα Windows 11.

8. Διαγράψτε τα δεδομένα χρήστη του Microsoft Edge

Ίσως υπάρχουν ορισμένα προβλήματα με τα δεδομένα χρήστη του Microsoft Edge. Ως εκ τούτου, η διαγραφή των δεδομένων χρήστη μπορεί να βοηθήσει. Δείτε πώς μπορείτε να διαγράψετε τα δεδομένα χρήστη του Microsoft Edge με απλά βήματα.

1. Πατήστε το Windows Key + R κουμπί στο πληκτρολόγιό σας. Επικολλήστε την ακόλουθη διαδρομή στο πλαίσιο διαλόγου RUN και πατήστε Enter.

appdata/Local/Microsoft/Edge/User Data

επικολλήστε την παρακάτω διαδρομή

2. Βρείτε τον φάκελο Προεπιλογή, κάντε δεξί κλικ πάνω του και επιλέξτε Διαγράφω.

Προκαθορισμένο

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να εκκινήσετε τα δεδομένα χρήστη του Microsoft Edge σε έναν υπολογιστή με Windows 11.

Έτσι, αυτός ο οδηγός έχει να κάνει με το πώς να διορθώσετε το Microsoft Edge Not Responding σε υπολογιστή με Windows 11. Έχουμε μοιραστεί όλες τις μεθόδους εργασίας για την επίλυση του προβλήματος. φροντίστε να τα ακολουθήσετε μεμονωμένα. Ενημερώστε μας εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για την επίλυση προβλημάτων του Microsoft Edge στον υπολογιστή σας.

Διαβάστε επίσης :Πώς να αφαιρέσετε το κουμπί Copilot στο Microsoft Edge

Πώς να ρυθμίσετε πολλά προφίλ στον Microsoft Edge (Πλήρης οδηγός)

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4902

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *