Οι εικόνες του Facebook δεν φορτώνονται; 10 τρόποι για να διορθώσετε

Το Facebook είναι μια από τις παλαιότερες και πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης . Περιμένουμε πάντα να είναι διαθέσιμο, μόλις ένα κλικ μακριά, έτοιμο να λειτουργήσει και να εμφανίζει τα πάντα στο News Feed μας. Ωστόσο, το Facebook δεν είναι απαλλαγμένο από σφάλματα και δυσλειτουργίες , επομένως μερικές φορές δεν μπορούμε να δημοσιεύουμε σχόλια, να στέλνουμε μηνύματα ή να προβάλλουμε εικόνες.

Μπορεί να είναι απογοητευτικό όταν το Facebook αποτυγχάνει να φορτώσει εικόνες στο News Feed και εμφανίζονται ως άδεια ή μαύρα κουτιά. Αυτές είναι επίσης γνωστές ως σπασμένες εικόνες και οι σπασμένες εικόνες μπορούν να διορθωθούν.

Γιατί οι εικόνες του Facebook δεν φορτώνονται

Είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι το Facebook αποτυγχάνει να φορτώσει φωτογραφίες λόγω κακής σύνδεσης στο Διαδίκτυο . Αλλά οι σπασμένες εικόνες μπορεί να είναι σημάδι ενός πολύ μεγαλύτερου ζητήματος. Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους το Facebook δεν εμφανίζει εικόνες.

1. Κακή σύνδεση δικτύου

Η χαμηλή ταχύτητα Διαδικτύου είναι μια από τις πιο συχνές αιτίες για τη μη φόρτωση εικόνων από το Facebook. Ένα άλλο είναι η κακή συνδεσιμότητα δικτύου.

2. Προσωρινή μνήμη

Το πρόγραμμα περιήγησής σας στο Διαδίκτυο και η εφαρμογή Facebook αποθηκεύουν προσωρινά αρχεία στη συσκευή σας για να τα βοηθήσουν να λειτουργούν καλύτερα. Αυτό είναι γνωστό ως προσωρινή μνήμη και μπορεί να καταστραφεί και να προκαλέσει διάφορα προβλήματα. Αυτό θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει στη μη σωστή φόρτωση των εικόνων στο Facebook.

3. Ζητήματα με τον διακομιστή DNS

Το Σύστημα Ονομάτων Τομέα (DNS) μεταφράζει τα ονόματα ιστοσελίδων σε διευθύνσεις IP, ώστε τα προγράμματα περιήγησης να μπορούν να τα φορτώσουν. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι διακομιστών DNS και ο καθένας έχει την αποστολή να σας συνδέσει με μια ιστοσελίδα, ένα διαδικτυακό παιχνίδι ή άλλο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο. Είναι άμεσα υπεύθυνοι για τη σύνδεσή σας. Εάν έχετε κακό DNS , μπορείτε να περιμένετε να συμβούν σφάλματα σύνδεσης.

4. Δωρεάν λειτουργία Facebook

Το Facebook διαθέτει μια δωρεάν λειτουργία που δεν χρησιμοποιεί κανένα από τα δεδομένα σας, αλλά είναι διαθέσιμη μόνο σε μερικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Μπορείτε να κάνετε like, να μοιραστείτε και να δημοσιεύσετε σχόλια, αλλά τα βίντεο και οι φωτογραφίες δεν θα εμφανίζονται σε ελεύθερη λειτουργία. Εάν η εφαρμογή σας στο Facebook δεν εμφανίζει εικόνες, μπορεί να έχετε ενεργοποιήσει τη δωρεάν λειτουργία.

5. Επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης Ιστού

Οι επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης και τα προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων μπορεί να δυσκολέψουν το Facebook να φορτώσει φωτογραφίες. Θα πρέπει να ελέγξετε εάν υπάρχει επέκταση τρίτου μέρους που προκαλεί προβλήματα με το πρόγραμμα περιήγησής σας απενεργοποιώντας την. Οτιδήποτε, από εργαλεία απόδοσης έως προγράμματα αποκλεισμού αναδυόμενων παραθύρων, μπορεί να ευθύνεται για την αποτυχία του Facebook να φορτώσει φωτογραφίες.

6. Απενεργοποιήσατε τις εικόνες

Μερικοί άνθρωποι απενεργοποιούν σκόπιμα τη δυνατότητα του προγράμματος περιήγησής τους να φορτώνει φωτογραφίες και άλλο περιεχόμενο. Με αυτόν τον τρόπο μειώνουν την κατανάλωση δεδομένων και βελτιώνουν την απόδοση του προγράμματος περιήγησης. Εάν το Facebook δεν φορτώνει εικόνες, θα πρέπει να ελέγξετε αν απενεργοποιήσατε το πρόγραμμα περιήγησης για τη φόρτωσή τους.

7. Το Facebook αντιμετωπίζει προβλήματα διακομιστή

Το Facebook είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία και ενδέχεται να υπάρχουν κάποια προβλήματα συνδεσιμότητας. Συνέβη στο παρελθόν και πολλοί άνθρωποι αντιμετώπισαν ότι το Facebook δεν φορτώνει εικόνες λόγω ενός προβλήματος με τον διακομιστή του Facebook. Ελέγξτε για τυχόν επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με διακοπές λειτουργίας.

Πώς να διορθώσετε το Facebook που δεν φορτώνει εικόνες

Δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιείτε πρόγραμμα περιήγησης για να συνδεθείτε στο Facebook ή μια εφαρμογή Android ή iPhone, το Facebook μπορεί να αποτύχει να φορτώσει φωτογραφίες σε οποιαδήποτε συσκευή. Ακολουθούν ορισμένες λύσεις, τόσο για το πρόγραμμα περιήγησης όσο και για τις εκδόσεις εφαρμογών του Facebook που μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

1. Διορθώστε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο

Ίσως το Facebook να μην φορτώνει εικόνες λόγω κακής σύνδεσης στο διαδίκτυο. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι για αυτό και θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο στην αντιμετώπιση προβλημάτων . Πρώτα, ελέγξτε εάν έχετε ακόμη και ενεργή σύνδεση στο Διαδίκτυο και βεβαιωθείτε ότι έχετε κατάλληλο εύρος ζώνης και ότι ο ISP σας δεν έχει προβλήματα.

Μπορείτε επίσης να κάνετε μια δοκιμή ταχύτητας Διαδικτύου για να προσδιορίσετε την ταχύτητα μεταφόρτωσης και λήψης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο τεστ ταχύτητας google ή να αναζητήσετε μια δωρεάν διαδικτυακή έκδοση, υπάρχουν πολλές επιλογές εκεί έξω.

2. Ελέγξτε την Επίσημη Κατάσταση διακομιστή Facebook

Στο παρελθόν, το Facebook αντιμετώπισε ορισμένα προβλήματα διακομιστή που μείωσαν την υπηρεσία του. Διακοπές διακομιστή συμβαίνουν κατά καιρούς για διαφορετικούς λόγους. Θα μπορούσε να είναι επίθεση στον κυβερνοχώρο ή τακτική συντήρηση. Πριν κάνετε οποιαδήποτε άλλα βήματα για να διορθώσετε το Facebook να μην φορτώνει εικόνες, ίσως είναι καλύτερο να ελέγξετε την κατάσταση των διακομιστών του Facebook.

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να ελέγξετε εάν το Facebook είναι σε λειτουργία και λειτουργεί είναι να επισκεφτείτε το Downdetector και να δείτε εάν υπάρχουν άλλες αναφορές σχετικά με ζητήματα διακομιστή.

3. Επαναφέρετε το Router

Εάν καμία από αυτές τις επιδιορθώσεις δεν βοηθά στη μη φόρτωση εικόνων από το Facebook, δοκιμάστε να επαναφέρετε τον δρομολογητή σας. Ελέγξτε τον λεπτομερή οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο επαναφοράς του δρομολογητή σας , εάν δεν είστε σίγουροι πώς να το κάνετε.

4. Ελέγξτε για την πιο πρόσφατη έκδοση εφαρμογής

Αυτή η λύση ισχύει μόνο εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Facebook στην κινητή συσκευή σας. Ανοίξτε την εφαρμογή Facebook, μεταβείτε στις ρυθμίσεις και κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να δείτε την επιλογή Πληροφορίες. Πατήστε σε αυτό και θα εμφανιστεί η έκδοση της εφαρμογής Facebook που είναι εγκατεστημένη στη συσκευή σας. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε το Play Store της Google ή το App Store της Apple για ενημερώσεις.

5. Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη και τα δεδομένα του προγράμματος περιήγησης

Εάν ένα κατεστραμμένο αρχείο προσωρινής μνήμης είναι αυτό που κάνει το Facebook να μην φορτώνει εικόνες, η λύση είναι πολύ απλή. Η μέθοδος που θα χρησιμοποιήσετε για να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη και τα δεδομένα θα εξαρτηθεί από το πρόγραμμα περιήγησής σας. Ίσως χρειαστεί να μεταβείτε στο ιστορικό του προγράμματος περιήγησής σας και να το διαγράψετε από εκεί. Το καλύτερο είναι να διαγράψετε όλα τα προσωρινά αρχεία, τα cookies και άλλα προσωρινά αρχεία.

Μπορείτε επίσης να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη της εφαρμογής εάν είστε χρήστης κινητού. Για να γινει αυτο:

1. ανοίξτε την εφαρμογή, πατήστε το μενού χάμπουργκερ και κάντε κύλιση προς τα κάτω στις Ρυθμίσεις & Απόρρητο.

2. Πατήστε την ενότητα Ρυθμίσεις και μετακινηθείτε προς τα κάτω στην επιλογή Δικαιώματα.

3. Βρείτε την επιλογή Browser και πατήστε την. Πατήστε το κουμπί Διαγραφή δίπλα στα Δεδομένα περιήγησής σας.

6. Ορίστε ένα δημόσιο DNS

Ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο είναι να ρυθμίσετε ένα Google Public DNS. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο οι παίκτες και οι επαγγελματίες συνδέονται με διάφορους διακομιστές για να αποκτήσουν σταθερή σύνδεση. Δείτε πώς μπορείτε να το ρυθμίσετε:

1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου. Μπορείτε να το βρείτε στο μενού Έναρξη του υπολογιστή σας με Windows ή να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή αναζήτησης.

2. Μεταβείτε στο Δίκτυο και Διαδίκτυο και βρείτε το Κέντρο Δικτύου και κοινής χρήσης.

3. Κάντε δεξί κλικ στο δίκτυο που χρησιμοποιεί το σύστημά σας και επιλέξτε ιδιότητες.

4. Βρείτε το IPv4 (έκδοση πρωτοκόλλου Internet 4) στη λίστα των διακομιστών που εμφανίζεται και επιλέξτε την επιλογή Χρήση της ακόλουθης διεύθυνσης διακομιστή DNS. Αυτό θα καταστήσει διαθέσιμες τις απενεργοποιημένες επιλογές.

5. Βρείτε την περιοχή Προτιμώμενος διακομιστής DNS και πληκτρολογήστε 8.8.8.8. Στην περιοχή Εναλλακτικός διακομιστής DNS πληκτρολογήστε 8.8.4.4.

6. Εφαρμόστε τις αλλαγές πατώντας OK και επανασυνδεθείτε στο διαδίκτυο.

Δοκιμάστε το Facebook για να δείτε αν εμφανίζει σωστά τις εικόνες.

7. Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη DNS

Εάν ο υπολογιστής σας με Windows αντιμετωπίζει προβλήματα δικτύου, μπορείτε πάντα να προσπαθήσετε να επαναφέρετε τις διαμορφώσεις δικτύου. Αυτό μπορεί να ακούγεται τρομακτικό, αλλά η διαδικασία είναι πολύ γρήγορη και καθόλου περίπλοκη αν ακολουθήσετε αυτά τα βήματα:

1. Ανοίξτε τη Γραμμή εντολών. Βρείτε το στο μενού Έναρξη και κάντε δεξί κλικ για να εκτελεστεί ως διαχειριστής.

2. Πληκτρολογήστε ipconfig /release και πατήστε enter.

3. Στη συνέχεια πληκτρολογήστε ipconfig /new και πατήστε enter.

4. Τέλος, πληκτρολογήστε ipconfig /flushdns και πατήστε Enter.

Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, συνδεθείτε στο Διαδίκτυο και δείτε αν αυτό έλυσε το πρόβλημα μη φόρτωσης των εικόνων σας στο Facebook.

8. Μεταβείτε στο Facebook Lite

Η εφαρμογή Facebook είναι βαριά και με ασταθή σύνδεση στο διαδίκτυο θα έχει προβλήματα με τη φόρτωση εικόνων και βίντεο. Για να το αποφύγετε αυτό, μπορείτε να επιλέξετε να μεταβείτε στο Facebook Lite, μια πιο ελαφριά έκδοση της εφαρμογής Facebook. Αυτή η έκδοση της εφαρμογής σχεδιάστηκε για ένα δίκτυο 2G και δεν θα έχει προβλήματα με τη φόρτωση όλου του περιεχομένου όταν η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο είναι κακή.

9. Απενεργοποιήστε το Ad Blockers

Τα προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων μπορεί να αναγκάσουν το πρόγραμμα περιήγησής σας να επιβραδύνει τη φόρτωση σελίδων. Αυτό αντικατοπτρίζεται στο ότι η πλατφόρμα του Facebook δεν μπορεί να εμφανίσει σωστά τις φωτογραφίες. Δοκιμάστε να τα απενεργοποιήσετε και δείτε αν αυτό διορθώνει το πρόβλημα. Πιθανότατα είναι εγκατεστημένα ως επεκτάσεις στο πρόγραμμα περιήγησής σας, αλλά μπορούν επίσης να έχουν τη μορφή προγραμμάτων τρίτων που είναι εγκατεστημένα απευθείας στον υπολογιστή σας.

10. Δοκιμάστε ένα VPN

Ένα VPN μπορεί να είναι μια απάντηση σε αυτό το πρόβλημα εάν το Facebook αντιμετωπίζει πρόβλημα μόνο στην περιοχή σας. Ίσως είναι πρόβλημα με τον ISP σας ή περιορισμούς στη χώρα σας. Ένα VPN μπορεί να σας εκχωρήσει μια νέα διεύθυνση IP και να επαναδρομολογήσει τη σύνδεσή σας στο Facebook μέσω άλλου διακομιστή. Δείτε το λεπτομερές άρθρο μας για τα VPN για να κατανοήσετε πώς λειτουργούν.

Διορθώστε τις φωτογραφίες του Facebook που δεν φορτώνονται; (10 καλύτεροι τρόποι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς να διορθώσετε το Snapchat που δεν φορτώνει τα Snaps (9 Μέθοδοι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς να διορθώσετε τις εικόνες που δεν φορτώνονται στο Chrome(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς να διορθώσετε ιστοσελίδες που δεν φορτώνονται(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς να παίξετε παιχνίδια στο Facebook Messenger(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

 

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5306

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *