Πώς να σταματήσετε την παρακολούθηση της διαδικτυακής δραστηριότητας Instagram και Facebook

Πώς να σταματήσετε την παρακολούθηση της διαδικτυακής δραστηριότητας Instagram και Facebook

Η εύρεση νέων τρόπων για τη διασφάλιση του απορρήτου σας στο διαδίκτυο έχει καταστεί ζωτικής σημασίας στη σημερινή ψηφιακή εποχή. Η Meta, η μητρική εταιρεία του Instagram, παρουσίασε πρόσφατα μια σημαντική ενημέρωση στο Κέντρο λογαριασμών της.

Τώρα, έχετε τη δυνατότητα να σταματήσετε τις πρακτικές παρακολούθησης του Instagram σε διάφορους ιστότοπους πέρα ​​από την ίδια την εφαρμογή. Αυτή η νέα δυνατότητα αλλαγής ρυθμίσεων στο Κέντρο Λογαριασμών επιτρέπει στους χρήστες να ακυρώνουν μεθόδους παρακολούθησης τρίτων που χρησιμοποιούνται συνήθως για εξατομικευμένη στόχευση διαφημίσεων στην πλατφόρμα.

Εάν δεν είστε λάτρης του Instagram και του Facebook που παρακολουθεί τις δραστηριότητές σας σε εφαρμογές και ιστότοπους κοινωνικών μέσων, πρέπει να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε αυτήν την ενημέρωση. Ακολουθήστε αυτό το άρθρο για να μάθετε πώς να σταματήσετε το Instagram και το Facebook να παρακολουθούν τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα.

Νέα Meta Feature με λίγα λόγια

Η Meta παρουσίασε πρόσφατα ένα νέο εργαλείο απορρήτου γνωστό ως Activity Off-Meta Technologies. Στοχεύει να δώσει στους χρήστες τον έλεγχο των κοινών δεδομένων με την εταιρεία μέσω εφαρμογών και ιστότοπων.

Νέο Meta Feature σε μια συνοπτική εικόνα

Το Meta άλλαξε τον τρόπο λειτουργίας του Accounts Center. Οι ισχυρισμοί για επεμβατικές πρακτικές παρακολούθησης δεδομένων, όπου οι διαδικτυακές δραστηριότητες των χρηστών παρακολουθούνταν και χρησιμοποιήθηκαν για στοχευμένη διαφήμιση, έχουν πλήξει τη φήμη της πλατφόρμας.

Τώρα, μπορείτε να ελέγχετε την παρακολούθηση τόσο από το Facebook όσο και από το Instagram. Πριν, μπορούσατε να το διαχειριστείτε μόνο για το Facebook. Αλλά τώρα, χρησιμοποιώντας μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται Activity Off-Meta Technologies, μπορείτε να σταματήσετε να παρακολουθείτε τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα και στις δύο πλατφόρμες.

Με αυτό το εργαλείο, μπορείτε να ελέγξετε ποιες επιχειρήσεις μοιράζονται τις πληροφορίες σας με το Meta. Εσείς αποφασίζετε ποια δραστηριότητα μπορούν να παρακολουθούν και μπορείτε να εμποδίσετε ορισμένες επιχειρήσεις να μοιράζονται τα δεδομένα σας.

Μπορείτε επίσης να σταματήσετε όλες τις επιχειρήσεις να στέλνουν τις πληροφορίες σας. Αυτό εμποδίζει το Instagram να χρησιμοποιεί τη δραστηριότητά σας για να σας εμφανίζει διαφημίσεις. Για παράδειγμα, αν ελέγξετε ένα προϊόν στο διαδίκτυο στο Amazon, δεν θα δείτε διαφημίσεις για αυτό στην εφαρμογή Instagram.

Η διακοπή της παρακολούθησης Instagram σε άλλες εφαρμογές είναι γρήγορη, αλλά η εύρεση των ρυθμίσεων μπορεί να διαρκέσει λίγο. Ακολουθεί ένας γρήγορος οδηγός που θα σας βοηθήσει να τα βρείτε πιο γρήγορα.

Πώς να σταματήσετε το Instagram από την παρακολούθηση της διαδικτυακής σας δραστηριότητας

Για να μπορέσετε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις τεχνολογιών εκτός Meta, πρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στο Κέντρο λογαριασμών σας στην εφαρμογή Instagram.

Πώς να σταματήσετε το Instagram να παρακολουθεί την εικόνα της διαδικτυακής σας δραστηριότητας

Δείτε πώς μπορείτε να βρείτε το Κέντρο λογαριασμών στον λογαριασμό σας στο Instagram. Οι οδηγίες είναι ίδιες για χρήστες iOS και Android, επομένως και οι χρήστες Android και Apple iPhone μπορούν να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα για να βρουν το Κέντρο λογαριασμών στο Instagram.

 1. Εκκινήστε την εφαρμογή Instagram και επιλέξτε τη δική σας εικονίδιο προφίλ στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης.
 2. Στη συνέχεια, επιλέξτε το εικονίδιο ρυθμίσεων τριών γραμμών στην επάνω δεξιά γωνία.
 3. Επιλέγω Ρυθμίσεις και απόρρητο.
Πώς να σταματήσετε το Instagram από την παρακολούθηση της διαδικτυακής σας δραστηριότητας εικόνα 2
 1. Κάτω από Του λογαριασμού σας επιλέγω Κέντρο Λογαριασμών.
Πώς να σταματήσετε το Instagram από την παρακολούθηση της διαδικτυακής σας δραστηριότητας εικόνα 3

Μόλις βρείτε το Κέντρο λογαριασμών, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις εκτός Meta τεχνολογιών ακολουθώντας τη διαδρομή Τα στοιχεία και τα δικαιώματά σας > Η δραστηριότητά σας εκτός των τεχνολογιών Meta.

Πώς να σταματήσετε το Instagram από την παρακολούθηση της διαδικτυακής σας δραστηριότητας εικόνα 4

Από το Η δραστηριότητά σας εκτός των τεχνολογιών Meta σελίδα, μπορείτε να σταματήσετε το Instagram να παρακολουθεί τη δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο, καθώς και σε άλλες εφαρμογές και ιστότοπους. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

 1. Στο Η δραστηριότητά σας εκτός των τεχνολογιών Meta σελίδα, επιλέξτε Διαχείριση μελλοντικής δραστηριότητας.
Πώς να σταματήσετε το Instagram από την παρακολούθηση της διαδικτυακής σας δραστηριότητας εικόνα 5
 1. Επιλέγω Αποσυνδέστε τη μελλοντική δραστηριότητα.
Πώς να σταματήσετε το Instagram από την παρακολούθηση της διαδικτυακής σας δραστηριότητας εικόνα 6
 1. Διαβάστε τις πληροφορίες που παρέχονται στο Τι πρέπει να ξέρετε σελίδα και μετά επιλέξτε Αποσυνδέστε τη μελλοντική δραστηριότητα.
Πώς να σταματήσετε το Instagram από την παρακολούθηση της διαδικτυακής σας δραστηριότητας εικόνα 7

Η Meta είναι υποχρεωμένη από το νόμο να αποκαλύψει πώς χρησιμοποιεί τα προσωπικά σας στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του αντίκτυπου της προσαρμογής των ρυθμίσεών σας.

Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη σας σχετικά με το τι πρόκειται να συμβεί όταν αποσυνδέσετε τη μελλοντική δραστηριότητα μέσω του Κέντρου λογαριασμών:

 • Η αποσύνδεση της μελλοντικής δραστηριότητας θα επηρεάσει όλους τους συνδεδεμένους λογαριασμούς στο Κέντρο λογαριασμών.
 • Η πλήρης αποσύνδεση της παρακολούθησης ενδέχεται να διαρκέσει έως και 48 ώρες.
 • Μπορεί να προκύψει αποσύνδεση από εφαρμογές και ιστότοπους που συνδέονται με το Facebook.
 • Η αποσύνδεση της μελλοντικής δραστηριότητας μπορεί επίσης να αποσυνδέσει το Instagram σας από άλλες εφαρμογές.
 • Αν και το Meta θα εξακολουθεί να συλλέγει δεδομένα από διάφορες εφαρμογές και ιστότοπους, δεν θα είναι συνδεδεμένο με τον λογαριασμό σας.
 • Θα βλέπετε τον ίδιο αριθμό διαφημίσεων στο Instagram, αλλά δεν θα εξατομικεύονται πλέον.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Instagram θα συνεχίσει να λαμβάνει δεδομένα δραστηριότητας από εφαρμογές και ιστότοπους, αλλά παραμένει ασαφές εάν πρόκειται για ολόκληρο το σύνολο δεδομένων. Η διατύπωση του Meta υποδηλώνει ότι τα δεδομένα που λαμβάνει είναι ανώνυμα.

Εάν προτιμάτε να αλλάξετε τους τύπους των διαφημίσεων που εμφανίζονται, μπορείτε να προσαρμόσετε τις προτιμήσεις διαφημίσεων Instagram στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε το μονοπάτι Σελίδα προφίλ Instagram > Ρυθμίσεις > Διαφημίσεις > Ενδιαφέροντα διαφήμισης. Εκεί μπορείτε να αλλάξετε τα ενδιαφέροντα της διαφήμισης και να επιλέξετε ποιους τύπους διαφημίσεων θα θέλατε να βλέπετε όλο και λιγότερο στο Instagram.

Πώς να σταματήσετε το Facebook από την παρακολούθηση της διαδικτυακής σας δραστηριότητας

Εάν ο λογαριασμός σας στο Facebook είναι συνδεδεμένος με τον λογαριασμό σας στο Instagram, τότε η αποσύνδεση της μελλοντικής δραστηριότητας θα ισχύει και για αυτόν και δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο για να σταματήσετε το Facebook να σας παρακολουθεί.

Ωστόσο, εάν δεν συνδέσατε τον λογαριασμό σας στο Facebook με τον λογαριασμό σας στο Instagram, θα πρέπει να τον αποσυνδέσετε ξεχωριστά. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

 1. Ανοίξτε το Facebook στη συσκευή σας.
 2. Μεταβείτε στο προφίλ σας στο Facebook και επιλέξτε το εικονίδιο με τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία για να ανοίξετε το Μενού.
 3. Επιλέγω Ρυθμίσεις & Απόρρητομετά επιλέξτε Ρυθμίσεις.
Πώς να σταματήσετε το Facebook να παρακολουθεί την εικόνα της διαδικτυακής σας δραστηριότητας
 1. Στο μενού της αριστερής στήλης, επιλέξτε Κέντρο λογαριασμών Meta.
Πώς να σταματήσετε το Facebook από την παρακολούθηση της διαδικτυακής σας δραστηριότητας εικόνα 2
 1. Στην αριστερή πλευρά της οθόνης, κάτω Ρυθμίσεις λογαριασμούεπιλέξτε Τα στοιχεία και τα δικαιώματά σας.
Πώς να σταματήσετε το Facebook από την παρακολούθηση της διαδικτυακής σας δραστηριότητας εικόνα 3
 1. Επιλέγω Η δραστηριότητά σας εκτός των τεχνολογιών Meta στα δεξιά.
Πώς να σταματήσετε το Facebook από την παρακολούθηση της διαδικτυακής σας δραστηριότητας εικόνα 4
 1. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε να αποσυνδέσετε μια συγκεκριμένη δραστηριότητα για να εμποδίσετε μια συγκεκριμένη εφαρμογή ή ιστότοπο να σας παρακολουθεί στο διαδίκτυο. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε Αποσυνδέστε τη συγκεκριμένη δραστηριότητα ή Πρόσφατη Δραστηριότητα.
 2. Για να εμποδίσετε το Facebook να παρακολουθεί τη δραστηριότητά σας σε άλλες εφαρμογές και ιστότοπους, επιλέξτε Διαχείριση μελλοντικής δραστηριότητας.
Πώς να σταματήσετε το Facebook από την παρακολούθηση της διαδικτυακής σας δραστηριότητας εικόνα 5
 1. Στο νέο παράθυρο, επιλέξτε Αποσυνδέστε τη μελλοντική δραστηριότητα. Στη συνέχεια επιλέξτε Να συνεχίσει για να επιβεβαιώσετε.
 2. Διαβάστε τις πληροφορίες για το Τι πρέπει να ξέρετε σελίδα και επιλέξτε Αποσυνδέστε τη μελλοντική δραστηριότητα στο κάτω μέρος της οθόνης.

Αυτό είναι. Τώρα και οι εφαρμογές Facebook και Instagram δεν θα πρέπει να μπορούν να σας παρακολουθούν μέσω των προγραμμάτων περιήγησης εντός εφαρμογής και άλλων εργαλείων.

Συμβουλές για να βελτιώσετε το απόρρητό σας στο Διαδίκτυο στο Facebook και το Instagram

Το Κέντρο λογαριασμών Meta είναι αρκετά νέο και δεν μπορούμε να πούμε πόσο καλά θα λειτουργήσουν αυτά τα εργαλεία από την άποψη ότι θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το απόρρητό σας στο διαδίκτυο. Συνιστούμε να ακολουθήσετε τα παρακάτω επιπλέον βήματα για να προστατέψτε τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα και παραμείνετε ασφαλείς κατά την περιήγηση στον ιστό.

Προσαρμόστε τις προτιμήσεις διαφημίσεων

Στο Facebook, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις μενού, επιλέξτε Διαφημίσειςκαι μετά επιλέξτε Ρυθμίσεις διαφημίσεων. Εδώ, μπορείτε να ελέγξετε και να τροποποιήσετε τις προτιμήσεις διαφημίσεων, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών που χρησιμοποιούνται για την εμφάνιση διαφημίσεων.

Ομοίως, στο Instagram, μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις, πατήστε Ασφάλεια και μετά Πρόσβαση στα δεδομένακαι τελικά Διαφημίσεις. Προσαρμόστε τις προτιμήσεις που σχετίζονται με τη στόχευση διαφημίσεων με βάση τις προτιμήσεις σας.

Περιορίστε τη συλλογή δεδομένων

Και οι δύο πλατφόρμες διαθέτουν εργαλεία που σας επιτρέπουν να ελέγχετε τα δεδομένα που συλλέγονται σχετικά με τη συμπεριφορά σας στο διαδίκτυο. Στις ρυθμίσεις του Facebook, εξερευνήστε την ενότητα Οι πληροφορίες σας στο Facebook και ελέγξτε τα δεδομένα που συλλέγει και έχει πρόσβαση η πλατφόρμα. Μπορείτε να προσαρμόσετε αυτές τις ρυθμίσεις ανάλογα με το επίπεδο άνεσής σας.

Στο Instagram, εντός του Απόρρητο και ασφάλεια ρυθμίσεις, θα βρείτε επιλογές για τη διαχείριση της συλλογής δεδομένων. Ελέγξτε και περιορίστε τις πληροφορίες που συλλέγει το Instagram για να βελτιώσει το απόρρητό σας.

Χρησιμοποιήστε τις λειτουργίες ιδιωτικής περιήγησης

Εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε την ιδιωτική περιήγηση ή Ινκόγκνιτο λειτουργίες στο πρόγραμμα περιήγησής σας κατά την πρόσβαση σε αυτές τις πλατφόρμες. Αυτό τους εμποδίζει να παρακολουθούν τη δραστηριότητά σας εκτός των εφαρμογών τους.

Ελέγξτε τις άδειες εφαρμογών τρίτων

Τόσο το Instagram όσο και το Facebook επιτρέπουν σε εφαρμογές τρίτων να έχουν πρόσβαση σε ορισμένες πληροφορίες από το προφίλ σας. Ελέγχετε τακτικά και ανακαλείτε την πρόσβαση για εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε πλέον ή δεν χρειάζεστε για πρόσβαση στα δεδομένα σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εξαίρεση από εξατομικευμένες διαφημίσεις

Μπορείτε να εξαιρεθείτε από εξατομικευμένες διαφημίσεις που προβάλλονται από το Facebook και το Instagram. Είναι καλύτερο να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις διαφημίσεων στις προτιμήσεις του λογαριασμού σας για να περιορίσετε τις στοχευμένες διαφημίσεις.

Αποφύγετε να κάνετε κλικ στις διαφημίσεις

Αποφύγετε να εμπλακείτε με διαφημίσεις που πιστεύετε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς παρακολούθησης. Η αλληλεπίδραση με ορισμένες διαφημίσεις μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένες δραστηριότητες παρακολούθησης.

Διατηρήστε τις εφαρμογές σας ενημερωμένες

Βεβαιωθείτε ότι τόσο οι εφαρμογές σας Instagram όσο και Facebook ενημερώνονται τακτικά. Προγραμματιστές συχνά κυκλοφορήσει ενημερώσεις που περιλαμβάνουν βελτιωμένες δυνατότητες απορρήτου και διορθώσεις ασφαλείας.

Χρησιμοποιήστε προγράμματα περιήγησης ή επεκτάσεις με επίκεντρο το απόρρητο

Εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε προγράμματα περιήγησης ιστού εστιασμένα στο απόρρητο ή επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης που βοηθούν στον αποκλεισμό σεναρίων παρακολούθησης και προστατεύουν τη δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο.

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τον βαθμό στον οποίο το Instagram και το Facebook παρακολουθούν τη συμπεριφορά σας στο διαδίκτυο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η πλήρης αποφυγή της παρακολούθησης μπορεί να μην είναι δυνατή ακόμη και με τις νέες δυνατότητες, καθώς αυτές οι πλατφόρμες βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στα δεδομένα χρηστών για τη λειτουργικότητα και τις υπηρεσίες τους.

Θυμηθείτε, η διατήρηση μιας ισορροπίας μεταξύ της ιδιωτικής ζωής και της ευκολίας είναι ζωτικής σημασίας στο σημερινό διασυνδεδεμένο ψηφιακό τοπίο.

Πάρτε τον έλεγχο της παρακολούθησης Instagram και Facebook

Οι νέες δυνατότητες αποσύνδεσης σάς επιτρέπουν να ελέγχετε τον τρόπο με τον οποίο το Facebook και το Instagram ανταλλάσσουν τα δεδομένα σας με τις επιχειρήσεις. Μπορείτε τελικά να το χρησιμοποιήσετε ως έναν τρόπο να απαλλαγείτε από την παρακολούθηση εκτός τοποθεσίας και να αποτρέψετε την περαιτέρω εξατομίκευση της διαφήμισης που βλέπετε στο διαδίκτυο.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *