Πώς να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Signal: Συμβουλές ,Κόλπα

Εάν θέλετε να διατηρήσετε τις συνομιλίες σας ασφαλείς, δεν μπορείτε να κάνετε πολλά καλύτερα από την εφαρμογή ασφαλών μηνυμάτων Signal. Χάρη στην κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο του Signal, κανείς —ακόμα και η Signal— δεν μπορεί να ακούσει τις κλήσεις σας ή να διαβάσει τα μηνύματά σας.

Δεν χρειάζεται να προσαρμόσετε καμία ρύθμιση για να έχετε υψηλό επίπεδο ασφάλειας από το Signal — αυτές οι λειτουργίες είναι ενσωματωμένες. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε μερικές τροποποιήσεις για να αξιοποιήσετε ακόμη περισσότερο την εφαρμογή. Θα σας δείξουμε πώς να χρησιμοποιείτε το Signal και θα προσφέρουμε μερικές συμβουλές και κόλπα που θα θέλετε να δοκιμάσετε.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber

Διαβάστε επίσης : 13 καλύτερες εφαρμογές κλήσης για Android το 2024

Γιατί Signal ;

Το Signal έχει πολλά να το κάνει.

Το Signal Foundation είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός.
Η εφαρμογή private messenger είναι δωρεάν.
Δεν είναι συνδεδεμένη με καμία εταιρεία τεχνολογίας.
Το σήμα λειτουργεί με δωρεές από υποστηρικτές, το οποίο πληρώνει για την ανάπτυξη και τις λειτουργίες.
Το Signal προστατεύει την ελεύθερη έκφραση επιτρέποντας την ασφαλή παγκόσμια επικοινωνία μέσω της τεχνολογίας απορρήτου ανοιχτού κώδικα.

Με το Signal, μπορείτε να πραγματοποιείτε φωνητικές κλήσεις, βιντεοκλήσεις, ομαδικές κλήσεις και μηνύματα SMS/κειμένου, όλα με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο . Άτομα όπως ο Έντουαρντ Σνόουντεν και ο Έλον Μασκ βασίζονται στο Signal (αντί για άλλες υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το WhatsApp, το Telegram ή το Facebook Messenger) για να κρατήσουν τα μηνύματά τους μακριά από τα χέρια των χάκερ.

Εγκαταστήστε το Signal Messenger

Λάβετε το Signal για συσκευές Android από το Google Play Store. Οι χρήστες iPhone ή iPad θα πρέπει να επισκεφτούν το κατάστημα εφαρμογών της Apple για να εγκαταστήσουν το Signal . Ή επισκεφτείτε το signal.org/install από το πρόγραμμα περιήγησης του τηλεφώνου σας.

Αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή Signal, θα σας ζητηθεί να εγγραφείτε με τον αριθμό τηλεφώνου σας. Θα πραγματοποιήσετε επαλήθευση μέσω ενός κωδικού επαλήθευσης μηνύματος κειμένου, θα δημιουργήσετε ένα PIN και θα συμπληρώσετε το προφίλ σας. Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα ψευδώνυμο!

Χρησιμοποιήστε το Signal και στην επιφάνεια εργασίας σας

Δωρεάν Ιστότοποι μεσολάβησης Youtube: Ξεμπλοκάρετε το YouTube το 2022(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων στο τηλέφωνό σας, εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε και την εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή της Signal . Οι εφαρμογές επιτραπέζιου υπολογιστή Signal είναι διαθέσιμες για Windows, Mac και Linux. Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε τις εφαρμογές για υπολογιστές ή iPad, θα τις συνδέσετε με την εφαρμογή του τηλεφώνου σας.

Στην επάνω δεξιά γωνία του Signal στο Android—ή πατώντας το εικονίδιο του προφίλ σας στην επάνω αριστερή γωνία—πατήστε Ρυθμίσεις > Συνδεδεμένες συσκευές. Στο iOS, πατήστε Ρυθμίσεις σήματος > Σύνδεση νέας συσκευής. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε την εφαρμογή της επιλογής σας για να σαρώσετε τον κωδικό QR στην εφαρμογή επιφάνειας εργασίας.

Πρόσθετες ρυθμίσεις ασφάλειας και απορρήτου

Πατήστε Ρυθμίσεις > Απόρρητο για πρόσβαση σε επιλογές, όπως:

Επιτρέπονται ή απαγορεύονται οι αποδείξεις ανάγνωσης.
Ασφάλεια οθόνης όπου μπορείτε να αποκλείσετε στιγμιότυπα οθόνης στην πρόσφατη λίστα και μέσα στο
πληκτρολόγιο Signal Incognito για να απενεργοποιήσετε την εξατομικευμένη εκμάθηση του πληκτρολογίου Στην ενότητα Για
προχωρημένους, επιλέξτε να αναμεταδίδετε πάντα κλήσεις που δρομολογούν κλήσεις μέσω του διακομιστή Signal, ώστε να μην εμφανίζετε τη διεύθυνση IP σας στο επαφές.
Οι επιλογές σφραγισμένου αποστολέα σάς βοηθούν να εμποδίσετε την υπηρεσία σήματος να γνωρίζει ποιος είναι ο αποστολέας των μηνυμάτων που στέλνετε.

Κάντε τα μηνύματα του σήματος να εξαφανιστούν

6 συμβουλές και κόλπα για νέους ιδιοκτήτες Oculus Quest 2(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Οι επιλογές μηνυμάτων που εξαφανίζονται βρίσκονται επίσης στις Ρυθμίσεις > Απόρρητο. Όταν ενεργοποιείτε το Προεπιλεγμένο χρονόμετρο για νέες συνομιλίες, όλες οι νέες συνομιλίες που ξεκινάτε θα εξαφανιστούν αφού τις δει ο παραλήπτης.

Σήμα κλειδώματος οθόνης

Στο Android, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Απόρρητο και στην περιοχή Ασφάλεια εφαρμογής, κάντε εναλλαγή στο Κλείδωμα οθόνης για να εφαρμόσετε το κλείδωμα οθόνης ή το δακτυλικό αποτύπωμα του Android για να ανοίξετε την εφαρμογή Σήμα.

Επαληθεύστε την ασφάλεια της συνεδρίας σήματος σας

Επαληθεύστε τη συνεδρία με έναν αριθμό ασφαλείας για να επιβεβαιώσετε ότι κανένα τρίτο μέρος δεν παρακολουθεί τη συνομιλία σας. Ανοίξτε μια συνομιλία και πατήστε το όνομα του ατόμου με το οποίο επικοινωνείτε. Από εκεί, πατήστε Προβολή αριθμού ασφαλείας. Ζητήστε από την επαφή σας να κάνει το ίδιο.

Μπορείτε είτε να συγκρίνετε τους αριθμούς ασφαλείας που βλέπετε για να βεβαιωθείτε ότι ταιριάζουν με τους αριθμούς που βλέπει η επαφή σας ή, εάν βρίσκεστε στο ίδιο μέρος με τον συνομιλητή σας, μπορείτε να σαρώσετε τον κωδικό QR στο τηλέφωνό του.

Απενεργοποιήστε το συγχρονισμό ιστορικού κλήσεων iPhone με το iCloud

Οι χρήστες σήματος σε iPhone που χρησιμοποιούν το Signal για φωνητικές κλήσεις μπορεί να θέλουν να απενεργοποιήσουν το συγχρονισμό του ιστορικού κλήσεων με το iCloud. Επαληθεύστε ότι ο συγχρονισμός είναι απενεργοποιημένος μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις σήματος > Απόρρητο > Εμφάνιση κλήσεων στα Πρόσφατα και βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει την επιλογή Απενεργοποίηση.

Ομαδικές συνομιλίες στο Signal

Για να δημιουργήσετε μια ομαδική συνομιλία, πατήστε το εικονίδιο με το μολύβι και μετά πατήστε Νέα ομάδα. Επιλέξτε μέλη της ομάδας από τη λίστα επαφών σας. Στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο με το βέλος για να προχωρήσετε. Δώστε στην ομάδα ένα όνομα και πατήστε Δημιουργία. Προσκαλέστε περισσότερους φίλους στην ομάδα πατώντας Πρόσκληση φίλων. Μπορείτε να επιλέξετε έναν διαχειριστή για να εγκρίνει νέα μέλη και να ενεργοποιήσει και να μοιραστεί έναν σύνδεσμο προς την ομαδική συνομιλία. Μοιραστείτε τον σύνδεσμο μέσω του Signal, μιας άλλης εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων ή ενός κωδικού QR.

Ταπετσαρίες και θέματα συνομιλίας

Επιλέξτε μια ταπετσαρία ή ένα θέμα για μια συνομιλία πατώντας Περισσότερα (3 κουκκίδες) > Ρυθμίσεις συνομιλίας/ομάδας > Χρώμα και ταπετσαρία συνομιλίας. Από εκεί, μπορείτε να επιλέξετε χρώμα συνομιλίας και ταπετσαρία. Για ταπετσαρίες, μπορείτε να επιλέξετε μια προεπιλογή σήματος ή να επιλέξετε μια φωτογραφία.

Χρησιμοποιήστε GIF και αυτοκόλλητα

Οι χρήστες Android μπορούν να προσθέσουν GIF και αυτοκόλλητα στις συνομιλίες πατώντας το κουμπί GIF στα αριστερά του πεδίου μηνυμάτων.

Οι χρήστες iPhone μπορούν να προσθέσουν ένα αυτοκόλλητο πατώντας το κουμπί στα δεξιά του πεδίου μηνύματος. Για να προσθέσετε ένα GIF, οι χρήστες iPhone θα πρέπει να πατήσουν το εικονίδιο συν και, στη συνέχεια, να αγγίξουν το GIF.

Δημιουργήστε το δικό σας κρυπτογραφημένο πακέτο αυτοκόλλητων

Στην εφαρμογή επιφάνειας εργασίας Signal, επιλέξτε Αρχείο > Δημιουργία/Μεταφόρτωση πακέτου αυτοκόλλητων. Μπορείτε να προσθέσετε έως και 200 ​​αυτοκόλλητα για να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο πακέτο αυτοκόλλητων. Στη συνέχεια, οποιοσδήποτε στον οποίο στέλνετε ένα αυτοκόλλητο από το πακέτο που φτιάξατε (ή σε όποιον μοιράζεστε τον σύνδεσμο) μπορεί να δει το πακέτο αυτοκόλλητων.

Αποστολή αρχείων σε Signal

Επιλέξτε μια συνομιλία και πατήστε το εικονίδιο συν δίπλα στο πεδίο μηνύματος. Από εκεί, πατήστε Συλλογή για να επιλέξετε μια εικόνα από το ρολό της κάμερας. Για να στείλετε ένα διαφορετικό είδος αρχείου, πατήστε Αρχείο και περιηγηθείτε στο αρχείο που θέλετε να στείλετε. Πατήστε το εικονίδιο Αποστολή για να στείλετε το αρχείο. Μπορείτε επίσης να στείλετε μια επαφή ή μια τοποθεσία.

Το Signal σάς επιτρέπει να θολώνετε τμήματα της εικόνας όταν στέλνετε φωτογραφίες ή βίντεο, όπως πρόσωπα ή άλλες ευαίσθητες περιοχές.

Δημιουργήστε μια σημείωση για τον εαυτό σας

Το να στέλνεις ένα σημείωμα στον εαυτό σου είναι σαν να στέλνεις ένα μήνυμα σε οποιονδήποτε άλλον. Αρχικά, πατήστε το εικονίδιο με το μολύβι για να ξεκινήσετε ένα νέο μήνυμα. Στη συνέχεια, πραγματοποιήστε κύλιση στη λίστα επαφών ή αναζητήστε τη λέξη Σημείωση για τον εαυτό σας. Εάν ενεργοποιήσετε οποιαδήποτε συνδεδεμένη συσκευή, οι σημειώσεις σας θα συγχρονιστούν σε όλες.

Πραγματοποιήστε πληρωμές εντός εφαρμογής

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Signal για να πραγματοποιήσετε πληρωμές εντός εφαρμογής σε μια επαφή, αλλά θα πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία πληρωμών. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Πληρωμές και πατήστε το κουμπί Ενεργοποίηση πληρωμών. Αυτή η δυνατότητα χρησιμοποιεί το MobileCoin, το οποίο η Signal περιγράφει ως «ένα νέο ψηφιακό νόμισμα που εστιάζει στο απόρρητο». Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις πληρωμές εντός εφαρμογής και το MobileCoin της Signal .

Υποστήριξη διακομιστή μεσολάβησης

Ορισμένες χώρες έχουν μπλοκάρει το Signal. Εάν διαθέτετε τηλέφωνο Android, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν διακομιστή μεσολάβησης . Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Δεδομένα και αποθήκευση > Χρήση διακομιστή μεσολάβησης. Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε τη δυνατότητα και εισαγάγετε μια διεύθυνση διακομιστή μεσολάβησης.

Η Signal συνιστά την εύρεση διευθύνσεων διακομιστή μεσολάβησης χρησιμοποιώντας μία από αυτές τις μεθόδους:

Αναζητήστε το hashtag #IRanASignalProxy στο Twitter.
Λάβετε έναν κωδικό QR ή έναν σύνδεσμο από την οικογένεια ή τους φίλους σας.
Ορίστε μόνοι σας μια διεύθυνση διακομιστή μεσολάβησης. Το Signal έχει μια υπέροχη ανάρτηση ιστολογίου που εξηγεί πώς .

Αυτές οι βασικές συμβουλές θα σας βοηθήσουν να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το Signal γρήγορα. Χρησιμοποιείτε το Signal κάθε μέρα; Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας;

Τι είναι το Telegram;

καλύτερες αυτοκαταστροφικές εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων

καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Google Hangouts

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4902

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *