Οι 7 καλύτερες εφαρμογές για τον προσδιορισμό των φυτών του σπιτιού

Εάν μόλις ξεκινάτε τη φροντίδα των φυτών εσωτερικού χώρου , σύντομα θα παρατηρήσετε ότι υπάρχουν πολλά να μάθετε. Αυτό περιλαμβάνει τον προσδιορισμό των φυτών του σπιτιού, είτε τα βλέπετε σε ένα κατάστημα είτε σας έχει χαρίσει ένα φυτό από φίλο ή μέλος της οικογένειας. Στη συνέχεια, μόλις μάθετε τι είδους φυτό πρόκειται να φροντίσετε, θα πρέπει να γνωρίζετε τις ανάγκες του σε φως, το πρόγραμμα ποτίσματος και πιθανά προβλήματα, όπως ασθένειες ή προσβολές από έντομα.

Όπως πολλά προβλήματα στη σημερινή εποχή, υπάρχουν διαθέσιμες εφαρμογές για να σας βοηθήσουν να τα καταλάβετε όλα. Οι εφαρμογές σε αυτήν τη λίστα μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε τους τύπους φυτών που έχετε ή βρίσκετε και πολλές από αυτές μπορούν να σας πουν πότε και πώς να τα φροντίζετε. Ορισμένες από αυτές τις εφαρμογές μπορούν ακόμη και να εντοπίσουν προβλήματα με το εργοστάσιό σας. Εδώ είναι οι καλύτερες εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε και να φροντίσετε τα φυτά εσωτερικού χώρου.

NatureID

Αυτή η εφαρμογή είναι μια ολοκληρωμένη εφαρμογή φροντίδας φυτών εσωτερικού χώρου, που σας επιτρέπει να αναγνωρίζετε γρήγορα τα φυτά καθώς και να σας ειδοποιεί για τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει το φυτό σας. Τα χαρακτηριστικά αναγνώρισης λειτουργούν γρήγορα και πολύ καλά, ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Εάν η εφαρμογή παρατηρήσει ότι υπάρχει πρόβλημα με το εργοστάσιό σας, θα λάβετε πιθανές αιτίες και ορισμένες πληροφορίες σχετικά με αυτό. Η εφαρμογή περιλαμβάνει επίσης οδηγούς φροντίδας φυτών για να σας βοηθήσουν στο ταξίδι σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε φυτά σε μια βάση δεδομένων και να λάβετε υπενθυμίσεις για τη φροντίδα τους. Η δωρεάν έκδοση της εφαρμογής έχει πολλές διαθέσιμες δυνατότητες ή μπορείτε να πληρώνετε 14,99 $ το χρόνο για να αποκτήσετε πρόσβαση στην πλήρη εφαρμογή.

Κατεβάστε το Nature ID για iOS

Κατεβάστε το Nature ID για Android

Φαντάσου αυτό

Αυτή η εφαρμογή υπερέχει στο να σας παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες για τα φυτά που σαρώνετε για αναγνώριση. Θα λάβετε εικόνες, περιγραφές φυτών, συμβουλές κηπουρικής, απαιτήσεις κατάστασης, οδηγούς φροντίδας, χρήσεις και ακόμη και ποιήματα. Μπορείτε να αποθηκεύσετε κάθε εγκατάσταση που σαρώνετε σε μια βάση δεδομένων και να χρησιμοποιήσετε την καταχώρηση για να προσθέσετε υπενθυμίσεις ή ένα ημερολόγιο της προόδου της εγκατάστασης σας.

Η εφαρμογή διαθέτει επίσης μια ενότητα για τη διάγνωση προβλημάτων με το φυτό σας τραβώντας φωτογραφίες των προβληματικών περιοχών. Μπορείτε επίσης να λάβετε συμβουλές από ειδικούς μέσω της εφαρμογής, εάν χρειάζεται. PictureThis έχει τόνους δυνατοτήτων δωρεάν, αλλά μπορείτε να πληρώνετε 29,99 $ το χρόνο για να λαμβάνετε όλα όσα προσφέρει.

Κατεβάστε το PictureThis για iOS

Κατεβάστε το PictureThis για Android

PlantSnap

Το PlantSnap, εκτός από μια εφαρμογή αναγνώρισης, έχει επίσης μερικές ενδιαφέρουσες δυνατότητες κοινωνικής δικτύωσης και εξερεύνησης. Αυτά σας επιτρέπουν να δημοσιεύετε φωτογραφίες φυτών που έχετε εντοπίσει, να ζητάτε συμβουλές από άλλους σχετικά με τα φυτά ή να βλέπετε φωτογραφίες άλλων. Με τη λειτουργία εξερεύνησης, μπορείτε επίσης να κοιτάξετε στην περιοχή σας ή οπουδήποτε στον κόσμο, για να δείτε συλλογές φυτικών εικόνων από αυτήν την περιοχή.

Η εφαρμογή διαθέτει επίσης μια βάση δεδομένων με φυτά που μπορείτε να αναζητήσετε με το όνομα για να βρείτε πληροφορίες όπως περιγραφή, πληροφορίες φροντίδας και ακόμη και πού να αγοράσετε τα φυτά. Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τις περισσότερες δυνατότητες δωρεάν, αλλά μπορείτε να λάβετε premium για 2,99 $ το μήνα, 19,99 $ το χρόνο ή 39,99 $ για μόνιμη πρόσβαση.

Κατεβάστε το PlantSnap για iOS

Κατεβάστε το PlantSnap για Android

PlantIn

Για τους λάτρεις των φυτών εσωτερικού χώρου, το PlantIn είναι μια εξαιρετική εφαρμογή για τον εντοπισμό και τη διαχείριση των φυτών του σπιτιού σας. Μπορείτε να προσθέσετε κάθε φυτό που έχετε είτε με φωτογραφία, είτε αναζητώντας το με το όνομά τους. Από εκεί, μπορείτε να λάβετε ένα πρόγραμμα φροντίδας για κάθε φυτό για να διασφαλίσετε ότι όλα παίρνουν αυτό που χρειάζονται για να ευδοκιμήσουν. Μπορείτε επίσης να λάβετε πληροφορίες για τη φροντίδα των φυτών κατά τη διάρκεια κάθε αντίστοιχης εποχής.

Υπάρχει επίσης μια ενότητα ιστολογίου όπου μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τα φυτά και τη φροντίδα τους. Ακόμη περισσότερες δυνατότητες που είναι διαθέσιμες σε αυτήν την εφαρμογή περιλαμβάνουν διάγνωση ασθενειών, βοήθεια βοτανολόγου, προσαρμογή εφαρμογής, ημερολόγιο σελήνης και πολλά άλλα. Πολλές από αυτές τις λειτουργίες είναι προσβάσιμες δωρεάν, αλλά μπορείτε να λάβετε premium για 7,99 $ την εβδομάδα ή 49,99 $ το μήνα.

Κατεβάστε το PlantIn για iOS

Κατεβάστε το PlantIn για Android

Αναγνώριση φυτών

Αυτή η εφαρμογή παρέχει πολλές πληροφορίες για κάθε φυτό που τραβάτε μια φωτογραφία για να αναγνωρίσετε. Αφού τραβήξετε ή ανεβάσετε μια φωτογραφία, θα λάβετε μια λίστα με πιθανά είδη από τα περισσότερα έως τα λιγότερο πιθανά. Όταν πατάτε σε ένα είδος, μπορείτε να δείτε πληροφορίες όπως πώς να το φροντίζετε, κριτικές άλλων για το φυτό, περιγραφή, ταξινόμηση και πολλά άλλα. Η εφαρμογή θα σας ενημερώσει επίσης εάν το φυτό σας είναι υγιές ή όχι.

Μπορείτε επίσης να δείτε φωτογραφίες που έχουν τραβήξει άλλοι από το φυτό για να προσδιορίσετε καλύτερα αν το δικό σας φαίνεται όπως πρέπει και σε ποιο είδος ταιριάζει. Μόλις αναγνωρίσετε ένα φυτό, θα προστεθεί στη συλλογή σας στην εφαρμογή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεγάλο μέρος της εφαρμογής δωρεάν, αλλά το premium σας δίνει πλήρη πρόσβαση και κοστίζει 1,49 $ την εβδομάδα, 3,99 $ το μήνα ή 29,99 $ για το έτος.

Κατεβάστε το Plant Identification σε iOS

Planty

Το Planty είναι μια όμορφα σχεδιασμένη και χρήσιμη εφαρμογή για ιδιοκτήτες φυτών. Όταν ξεκινήσετε για πρώτη φορά την εφαρμογή, θα σας κάνει μερικές ερωτήσεις για να καθορίσετε καλύτερα πώς θα σας βοηθήσει. Από εκεί, μπορείτε να προσθέσετε φυτά ανεβάζοντας ή τραβώντας μια φωτογραφία. Στη συνέχεια, μπορείτε να εισαγάγετε ορισμένες πληροφορίες σχετικά με τη βοήθεια που θα θέλατε με αυτό το φυτό και, στη συνέχεια, να το προσθέσετε στη σελίδα Ο Κήπος μου.

Το Planty θα σας βοηθήσει με υπενθυμίσεις νερού και έχει ακόμη και λειτουργία να μετράει τα επίπεδα φωτός γύρω από το φυτό σας για να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνει επαρκές ηλιακό φως. Όλα αυτά είναι καταπληκτικά πράγματα που πρέπει να έχετε εάν μόλις ξεκινήσετε με τη φροντίδα των φυτών. Το καλύτερο από όλα, κάθε δυνατότητα σε αυτήν την εφαρμογή είναι δωρεάν.

Κατεβάστε το Planty για iOS

Φυτό

Το Planta είναι μια εξαιρετικά καλή εφαρμογή για τη φροντίδα όλων των φυτών σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε ομάδες “τοποθεσιών” όπου αναπτύσσονται τα φυτά σας και να προσθέσετε κάθε φυτό σε κάθε τοποθεσία. Έτσι, για παράδειγμα, θα μπορούσατε να ομαδοποιήσετε χωριστά τα φυτά «περβάζι παραθύρου», «βεράντα» και «κήπο», κάνοντας πολύ πιο εύκολη την ικανοποίηση των αναγκών τους. Η εφαρμογή παρέχει επίσης διάγνωση ασθενειών, οπότε εάν κάποιο από τα φυτά σας αντιμετωπίζει προβλήματα, μπορείτε να προσδιορίσετε τι πρέπει να γίνει.

Φυσικά, η εφαρμογή βοηθά επίσης στην αναγνώριση των φυτών τραβώντας μια φωτογραφία. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε φυτά με το όνομα για να βρείτε πληροφορίες για αυτά. Το Planta σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε πολλές δυνατότητες δωρεάν, αλλά για ορισμένες από τις πιο εμπεριστατωμένες λειτουργίες θα χρειαστείτε μια premium συνδρομή 35,99 $ το χρόνο, 17,99 $ για τρεις μήνες ή 7,99 $ για έναν μήνα.

Κατεβάστε το Planta για iOS

Κατεβάστε το Planta για Android

Φροντίστε τα φυτά σας με αυτές τις εφαρμογές φυτών

Κάθε μία από αυτές τις εφαρμογές μπορεί να σας βοηθήσει πάρα πολύ, είτε μόλις αρχίζετε να αναλαμβάνετε τη φροντίδα των φυτών είτε είστε έμπειρος κηπουρός και χρειάζεστε απλώς κάποια βοήθεια για να κρατάτε τα πάντα σε τάξη. Πολλές από τις δυνατότητες αυτών των εφαρμογών μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν εντελώς δωρεάν. Αυτές είναι επίσης εξαιρετικές εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εάν θέλετε να αναγνωρίσετε φυτά στη φύση ή ότι κάποιος άλλος φυτεύει.

Υπάρχουν εφαρμογές που σας αρέσει να χρησιμοποιείτε για να αναγνωρίζετε ή να φροντίζετε φυτά; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω.

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4904

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *