Πώς να εκτιμήσετε την υπολειπόμενη διάρκεια ζωής του SSD στα Windows

Οι περισσότεροι επιτραπέζιοι υπολογιστές και φορητοί υπολογιστές που φτάνουν αυτές τις μέρες διαθέτουν SSD ή μονάδες SSD. Σε σύγκριση με τις μονάδες σκληρού δίσκου (HDD), οι SSD ήταν ταχύτεροι, μικρότεροι και πιο αποτελεσματικοί. Προσφέρουν καλύτερη ταχύτητα μεταφοράς αρχείων και είναι επίσης πολύ ελαφριά, καθιστώντας τα πιο εύκολα στη μεταφορά.

Ωστόσο, το πρόβλημα με τους SSD είναι ότι έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής. Το SSD που είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή ή τον φορητό υπολογιστή σας έχει περιορισμένο αριθμό εγγραφών. Μετά από αυτό, η μονάδα διακόπτεται σε λειτουργία μόνο για ανάγνωση.

Δεδομένου ότι οι SSD είναι πολύ πιο δαπανηροί από τους κανονικούς σκληρούς δίσκους, ίσως θελήσετε να ελέγξετε την υπολειπόμενη διάρκεια ζωής του SSD σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο τρίτου κατασκευαστή που ονομάζεται CrystalDiskInfo για να ελέγξετε πόσα χρόνια απομένουν στον SSD σας.

Laptop Huawei MateBook 14s (Intel Core i5-11300H/8GB/512GB SSD/Intel Iris Xe Graphics)

Χρησιμοποιώντας το CrystalDiskInfo

Το CrystalDiskInfo είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα που έχει πρόσβαση σε πληροφορίες από την Τεχνολογία Αυτοελέγχου, Ανάλυσης και Αναφοράς (SMART) για να προσδιορίσει εάν ένας SSD αποτυγχάνει . Μπορεί να υπολογίσει την υπολειπόμενη διάρκεια ζωής του SSD σας και σας παρέχει λίγες πρόσθετες πληροφορίες.

Υπολογίστε την υπολειπόμενη διάρκεια ζωής του SSD στα Windows

Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί έναν βήμα προς βήμα οδηγό για την εκτίμηση της υπολειπόμενης διάρκειας ζωής της μονάδας στερεάς κατάστασης (SSD). Επομένως, εάν σας ενδιαφέρει να υπολογίσετε την υπολειπόμενη διάρκεια ζωής του SSD σας, διαβάζετε τον σωστό οδηγό. Ας αρχίσουμε.

1. Πρώτα απ ‘όλα, πραγματοποιήστε λήψη και εγκατάσταση του CrystalDiskInfo στη συσκευή σας με Windows 11. Μόλις εγκατασταθεί, ανοίξτε την εφαρμογή.

 

2. Στο αριστερό παράθυρο, ελέγξτε την κατάσταση υγείας . Θα σας ενημερώσει για την τρέχουσα κατάσταση του SSD σας. Όσο υψηλότερο είναι το ποσοστό, τόσο περισσότερο θα διαρκέσει ο SSD σας.

 

3. Η κατάσταση υγείας στα αριστερά μπορεί επίσης να δείχνει Προσοχή ή Κακή. Εάν δείχνει Προσοχή, σημαίνει ότι ο SSD σας υποβαθμίζεται. Εάν δηλώνει Bad, σημαίνει ότι η ζωή του SSD σας πρόκειται να τελειώσει και μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο αντικατάστασης του SSD σας.

4. Τώρα, στη δεξιά πλευρά, κοιτάξτε το « Σύνολο εγγραφών κεντρικού υπολογιστή ». Αυτό σας λέει πόσα συνολικά δεδομένα έχουν γραφτεί σε αυτήν τη μονάδα δίσκου μέχρι τώρα.

Pc Γραφείου Iggual Psipch435 I5-9400 8 Gb Ram 1 Tb Μαύρο Iggual(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Εάν ο αριθμός είναι περίπου 400 TB , η μισή διάρκεια ζωής του SSD σας έχει ήδη ολοκληρωθεί.
Εάν το νούμερο είναι περίπου 700 TB , ο SSD σας μετράει τις τελευταίες του μέρες και συνιστάται να έχετε μια εφεδρική μονάδα δίσκου για παν ενδεχόμενο.

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να γνωρίζετε πόσο χρόνο θα διαρκέσει ο SSD σας στα Windows 11. Γενικά, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη διάρκεια ζωής του SSD σας εάν είναι καινούργιο, επειδή χρειάζονται χρόνια βαριάς χρήσης για να αγγίξετε το σημάδι των 700 TB.

Έτσι, αυτός ο οδηγός έχει να κάνει με τον τρόπο εκτίμησης της υπολειπόμενης διάρκειας ζωής ενός SSD.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5021

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *