Πώς να βάλετε μια στατική διεύθυνση IP σε υπολογιστή

Πώς να βάλετε μια στατική διεύθυνση IP σε υπολογιστή με Windows 11/10

Συνήθως, ο δρομολογητής δικτύου σας εκχωρεί μια δυναμική διεύθυνση IP στις συσκευές σας, συμπεριλαμβανομένων των υπολογιστών σας με Windows 10 και 11. Εάν χρειάζεστε μια στατική διεύθυνση IP για τον υπολογιστή σας, πρέπει είτε να διαμορφώσετε τον δρομολογητή σας είτε να αλλάξετε μια επιλογή ρυθμίσεων στον υπολογιστή σας.

Το καλό είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκχωρήσετε μια στατική διεύθυνση IP στον υπολογιστή σας με Windows. Ανάλογα με το τι νιώθετε άνετα, μπορείτε να επιλέξετε μια μέθοδο και να προχωρήσετε με αυτήν για να αποκτήσετε μια σταθερή διεύθυνση IP για το μηχάνημά σας.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε μια στατική διεύθυνση IP;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους χρειάζεστε μια στατική διεύθυνση IP. Είναι πιθανό να χρησιμοποιήσετε μια απομακρυσμένη σύνδεση για να συνδεθείτε στον υπολογιστή σας. Σε αυτήν την περίπτωση, η κατοχή μιας μόνιμης διεύθυνσης IP διευκολύνει τη δημιουργία της απομακρυσμένης σύνδεσης.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber  

 PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης :

Ομοίως, εάν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας για κοινή χρήση αρχείων δικτύου , μια στατική διεύθυνση IP διασφαλίζει ότι οι άλλες συσκευές στο δίκτυό σας μπορούν να συνδεθούν στον υπολογιστή σας χωρίς καμία αναδιαμόρφωση.

Εκχωρήστε μια στατική IP στον υπολογιστή σας με Windows 11/10 χρησιμοποιώντας το δρομολογητή σας

Ένας τρόπος για να αποκτήσετε μια στατική IP για τον υπολογιστή σας είναι να ρυθμίσετε τον δρομολογητή σας ώστε να εκχωρεί μια καθορισμένη διεύθυνση IP στο μηχάνημά σας. Οι περισσότεροι δρομολογητές προσφέρουν αυτήν την επιλογή, αλλά ο τρόπος με τον οποίο ρυθμίζετε τις παραμέτρους του δρομολογητή είναι διαφορετικός για κάθε μοντέλο δρομολογητή.

Γενικά, θα ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να διαμορφώσετε μια στατική IP για τον υπολογιστή σας στο δρομολογητή δικτύου σας.

Βρείτε τη διεύθυνση MAC του προσαρμογέα δικτύου σας

Για να μπορεί ο δρομολογητής σας να αναγνωρίσει τον υπολογιστή σας και να του εκχωρήσει μια συγκεκριμένη διεύθυνση IP, πρέπει να εισαγάγετε τη μοναδική διεύθυνση MAC του προσαρμογέα δικτύου σας (που βρίσκεται στον υπολογιστή σας) στη σελίδα ρυθμίσεων του δρομολογητή σας.

Λοιπόν, ας βρούμε πρώτα τη διεύθυνση MAC του προσαρμογέα δικτύου σας:

Ανοίξτε το μενού Έναρξη , αναζητήστε τη Γραμμή εντολών και επιλέξτε Γραμμή εντολών στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή στο παράθυρο της γραμμής εντολών και πατήστε Enter :

ipconfig /all

Η γραμμή εντολών θα εμφανίσει διάφορες τιμές στην οθόνη σας. Βρείτε τον προσαρμογέα δικτύου σας εδώ και αναζητήστε την τιμή του πεδίου Physical Address . Αυτή είναι η μοναδική διεύθυνση MAC του προσαρμογέα σας. Σημειώστε αυτή τη διεύθυνση.

Διαμορφώστε τον δρομολογητή σας ώστε να εκχωρεί μια στατική IP στον υπολογιστή σας

Τώρα πρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στη σελίδα ρυθμίσεων του δρομολογητή σας . Για τους περισσότερους δρομολογητές, μπορείτε να το κάνετε αυτό εισάγοντας τη διεύθυνση IP 192.168.1.1 σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού στον υπολογιστή σας. Εάν αυτό δεν λειτουργεί για εσάς, συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο του δρομολογητή σας για να μάθετε πώς μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη σελίδα ρυθμίσεων.

Ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης Ιστού στον υπολογιστή σας, πληκτρολογήστε την ακόλουθη διεύθυνση IP και πατήστε Enter .

192.168.1.1

Θα δείτε τη σελίδα σύνδεσης του δρομολογητή σας. Εισαγάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του δρομολογητή σας και συνεχίστε. Για τους περισσότερους δρομολογητές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον διαχειριστή και στα πεδία ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης. Επιλέξτε Ρυθμίσεις δικτύου στο επάνω μέρος της σελίδας ρυθμίσεων του δρομολογητή σας.

Επιλέξτε DHCP Client & Address Reservation από την πλαϊνή γραμμή στα αριστερά. Εισαγάγετε τη στατική διεύθυνση IP που θέλετε να εκχωρήσετε στον υπολογιστή σας στο πεδίο Διεύθυνση IP στα δεξιά.

Πληκτρολογήστε τη μοναδική διεύθυνση MAC του προσαρμογέα δικτύου σας στο πεδίο Διεύθυνση MAC . Στη συνέχεια, επιλέξτε Προσθήκη και μετά επιλέξτε ΟΚ στο κάτω μέρος της σελίδας. Κάντε επανεκκίνηση του δρομολογητή σας.

Όταν ο υπολογιστής σας με Windows 11 ή 10 συνδεθεί στον δρομολογητή σας, ο δρομολογητής σας θα εκχωρήσει την καθορισμένη διεύθυνση IP στον υπολογιστή σας. Αυτό θα συμβαίνει κάθε φορά που συνδέετε τον υπολογιστή σας στο δρομολογητή σας.

Εκχωρήστε μια στατική IP στον υπολογιστή σας με Windows 10

Εάν δεν θέλετε να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις του δρομολογητή σας, ο άλλος τρόπος για να εκχωρήσετε μια στατική διεύθυνση IP στον υπολογιστή σας με Windows 10 είναι χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Ρυθμίσεις των Windows. Μπορείτε να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις IP σε αυτήν την εφαρμογή για να διασφαλίσετε ότι ο υπολογιστής σας λαμβάνει πάντα μια μοναδική στατική IP.

Ωστόσο, υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα με αυτή τη μέθοδο. Εάν ο δρομολογητής σας έχει ήδη εκχωρήσει τη διεύθυνση IP που θέλετε για τον υπολογιστή σας σε άλλη συσκευή, θα αντιμετωπίσετε προβλήματα με τη σύνδεση του υπολογιστή σας με τον δρομολογητή σας .

Για να το αντιμετωπίσετε, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε μια διεύθυνση IP πολύ πέρα ​​από τις γενικές διευθύνσεις IP που εκχωρεί ο δρομολογητής σας. Για παράδειγμα, εάν ο δρομολογητής σας δίνει συνήθως διευθύνσεις IP έως, για παράδειγμα, 192.168.1.10, τότε χρησιμοποιήστε το 192.168.1.20 ως στατική IP για τον υπολογιστή σας.

Για να προχωρήσετε με αυτή τη μέθοδο:

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στον υπολογιστή σας πατώντας ταυτόχρονα τα πλήκτρα Windows + I. Επιλέξτε Δίκτυο και Διαδίκτυο στο παράθυρο Ρυθμίσεις.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω στη σελίδα Κατάσταση που ανοίγει και επιλέξτε Αλλαγή επιλογών προσαρμογέα .

Θα δείτε μια λίστα με τους προσαρμογείς δικτύου σας. Κάντε δεξί κλικ στον προσαρμογέα που χρησιμοποιείτε με το δίκτυό σας και επιλέξτε Ιδιότητες από το μενού.

Επιλέξτε Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) στη λίστα και επιλέξτε Ιδιότητες .

Ενεργοποιήστε την επιλογή Χρήση της ακόλουθης διεύθυνσης IP στο ακόλουθο παράθυρο.

Επιλέξτε το πεδίο διεύθυνσης IP και πληκτρολογήστε τη στατική διεύθυνση IP που θέλετε να εκχωρήσετε στον υπολογιστή σας. Συμπληρώστε το πεδίο μάσκα υποδικτύου , το οποίο είναι συνήθως 255.255.255.0 . Πληκτρολογήστε την πύλη του δρομολογητή σας, η οποία είναι συνήθως 192.168.1.1 , στο πεδίο Προεπιλεγμένη πύλη. Για διακομιστές DNS, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Δημόσιο DNS της Google. Για να τα χρησιμοποιήσετε, επιλέξτε το πεδίο Προτιμώμενος διακομιστής DNS και πληκτρολογήστε 8.8.8.8 . Επιλέξτε το πεδίο Εναλλακτικός διακομιστής DNS και πληκτρολογήστε 8.8.4.4 . Στη συνέχεια, επιλέξτε OK .Close το Ιδιότητες παράθυρο επιλέγοντας Close .

Ο υπολογιστής σας με Windows 10 θα αποσυνδεθεί από τον δρομολογητή σας και στη συνέχεια θα επανασυνδεθεί αυτόματα. Μετά από αυτήν την επανασύνδεση, ο υπολογιστής σας θα πρέπει τώρα να έχει την καθορισμένη στατική διεύθυνση IP που του έχει εκχωρηθεί.

Εκχωρήστε μια στατική IP στον υπολογιστή σας με Windows 11

Όπως και με τα Windows 10, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις των Windows για να εκχωρήσετε μια στατική διεύθυνση IP στον υπολογιστή σας με Windows 11.

Πατήστε τα πλήκτρα Windows + I ταυτόχρονα για να ανοίξετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Επιλέξτε Δίκτυο και διαδίκτυο από την πλαϊνή γραμμή στα αριστερά στις Ρυθμίσεις.

Επιλέξτε Σύνθετες ρυθμίσεις δικτύου στο κάτω μέρος της σελίδας Δίκτυο και Διαδίκτυο.

Βρείτε τον προσαρμογέα δικτύου σας στη λίστα και επιλέξτε τον προσαρμογέα. Στη συνέχεια, επιλέξτε Προβολή πρόσθετων ιδιοτήτων .

Επιλέξτε Επεξεργασία δίπλα στην εκχώρηση IP .

Επιλέξτε Manual από το αναπτυσσόμενο μενού Επεξεργασία ρυθμίσεων IP . Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε την επιλογή IPv4 .

Επιλέξτε το πεδίο διεύθυνση IP και πληκτρολογήστε τη στατική διεύθυνση IP που θα εκχωρήσετε στον υπολογιστή σας.

Επιλέξτε το πεδίο μάσκα υποδικτύου και πληκτρολογήστε 255.255.255.0 . Εισαγάγετε τη διεύθυνση IP του δρομολογητή σας, η οποία είναι συνήθως 192.168.1.1 , στο πεδίο Προεπιλεγμένη πύλη. Πληκτρολογήστε 8.8.8.8 στο πεδίο Προτιμώμενο DNS . Εισαγάγετε 8.8.4.4 στο πεδίο Εναλλακτικό DNS. Επιλέξτε Αποθήκευση στο κάτω μέρος.

Και ο υπολογιστής σας με Windows 11 έχει πλέον εκχωρηθεί μια στατική διεύθυνση IP. Στο μέλλον, ο υπολογιστής σας θα συνεχίσει να αποκτά αυτήν τη στατική διεύθυνση IP από τον δρομολογητή σας, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν προβλήματα διένεξης IP με τον δρομολογητή σας .

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4824

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *