Πώς να διορθώσετε τα Windows 10 που έχουν κολλήσει στον ατελείωτο βρόχο επανεκκίνησης

Πιθανότατα γνωρίζετε για τα σφάλματα στο λειτουργικό σύστημα Windows, εάν το χρησιμοποιείτε εδώ και αρκετό καιρό. Η Microsoft κυκλοφορεί συχνά νέες ενημερώσεις για την εξάλειψη των παλαιών σφαλμάτων, αλλά προσθέτει νέα. Πρόσφατα, πολλοί χρήστες των Windows ανέφεραν το πρόβλημα ατελείωτου βρόχου επανεκκίνησης μετά από μια αναβάθμιση.

Οι χρήστες των Windows ισχυρίστηκαν ότι ο υπολογιστής τους με Windows 10 κολλάει σε έναν ατελείωτο βρόχο επανεκκίνησης μετά την ενημέρωση της έκδοσης των Windows. Οι χρήστες δεν μπόρεσαν να περάσουν την οθόνη σύνδεσης και τους υποδέχτηκαν με μια μπλε οθόνη που έλεγε ότι ο υπολογιστής χρειαζόταν επανεκκίνηση. Μετά την επανεκκίνηση συνεχίζεται η ίδια διαδικασία.

Μέθοδοι για τη διόρθωση των Windows 10 που έχουν κολλήσει στον ατελείωτο βρόχο επανεκκίνησης

Εάν χρησιμοποιείτε λειτουργικό σύστημα Windows 7 ή Windows 8 και αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα, τότε ίσως χρειαστεί να διαμορφώσετε και να εγκαταστήσετε ξανά το λειτουργικό σύστημα. Οι χρήστες των Windows 10 μπορούν εύκολα να διορθώσουν το πρόβλημα του βρόχου επανεκκίνησης χωρίς επανεγκατάσταση .

10 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις CCleaner για Windows 10

1. Αφαιρέστε το υλικό από τον υπολογιστή σας

Εάν τα Windows 10 έχουν κολλήσει σε βρόχο επανεκκίνησης μετά την εγκατάσταση νέου υλικού, πρέπει πρώτα να αποσυνδέσετε το Υλικό . Μερικές φορές, ένα κομμάτι του Υλικού που είναι συνδεδεμένο στον υπολογιστή σας, όπως εκτυπωτής, ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, συσκευή USB κ.λπ., παρεμβαίνει στη διαδικασία εκκίνησης των Windows.

Επομένως, πριν ακολουθήσετε τις επόμενες μεθόδους, βεβαιωθείτε ότι έχετε αποσυνδέσει όλα τα περιφερειακά και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

2. Εκτελέστε το Windows 10 Automatic Repair

Λοιπόν, το λειτουργικό σύστημα Windows 10 περιλαμβάνει μια λειτουργία αυτόματης επιδιόρθωσης που διορθώνει τα προβλήματα που σχετίζονται με την εκκίνηση. Η δυνατότητα σαρώνει τα αρχεία συστήματος, το μητρώο και τις ρυθμίσεις παραμέτρων και προσπαθεί να διορθώσει το πρόβλημα εμποδίζοντας τη σωστή εκκίνηση του υπολογιστή σας. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πρώτα απ ‘όλα, τοποθετήστε τον δίσκο εγκατάστασης των Windows 10 ή το USB στον υπολογιστή σας. Τώρα πατήστε το πλήκτρο επανεκκίνησης στον υπολογιστή σας και μπείτε στην επιλογή του μενού εκκίνησης . Μπορείτε να πατήσετε το πλήκτρο F8 ή F12 πλήκτρο στην πρώτη οθόνη της εκκίνησης για να εισάγετε την επιλογή εκκίνησης.

2. Αυτό θα ανοίξει το μενού εκκίνησης. Πρέπει να επιλέξετε το CD/DVD ROM ή το USB .

3. Ο υπολογιστής σας θα επανεκκινηθεί και θα δείτε την οθόνη εγκατάστασης των Windows. Εδώ πρέπει να κάνετε κλικ στην επιλογή Repair Your Computer .

4. Στην επόμενη σελίδα, κάντε κλικ στην επιλογή Αντιμετώπιση προβλημάτων .

5. Αυτό θα ανοίξει τη σελίδα Επιλογές για προχωρημένους. Σε αυτή τη σελίδα, πρέπει να κάνετε κλικ στο Startup Repair .

6. Θα σας ζητηθεί να επιλέξετε το λειτουργικό σύστημα προορισμού . Επιλέξτε το λειτουργικό σας σύστημα για να εκκινήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα Start Repair.

Αυτό είναι! Τώρα η λειτουργία Επιδιόρθωση εκκίνησης θα βρει και θα διορθώσει προβλήματα που προκαλούν προβλήματα εκκίνησης.

Πώς να δημιουργήσετε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας συστήματος του υπολογιστή σας με Windows 11

3. Εκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία

Η ασφαλής λειτουργία απενεργοποιεί όλες τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες τρίτων που εκτελούνται στο παρασκήνιο. Έτσι, στο πρώτο βήμα, πρέπει να εκκινήσετε σε ασφαλή λειτουργία. Για εκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία, ακολουθήστε μερικά απλά βήματα που δίνονται παρακάτω.

1. Εάν χρησιμοποιείτε σύστημα διπλής εκκίνησης, τότε αντί να επιλέξετε Windows 10, κάντε κλικ στο «Αλλαγή προεπιλογών.»

2. Τώρα κατευθυνθείτε στην Αντιμετώπιση προβλημάτων > Επιλογές για προχωρημένους > Ρυθμίσεις εκκίνησης των Windows .

3. Τώρα στις ρυθμίσεις εκκίνησης, πατήστε 4 στο πληκτρολόγιό σας. Αυτό θα ενεργοποιήσει την ασφαλή λειτουργία.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα μεμονωμένο λειτουργικό σύστημα, πατήστε το πλήκτρο F8 κατά την εκκίνηση και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή «Είσοδος σε ασφαλή λειτουργία». Μόλις μπείτε σε ασφαλή λειτουργία, ακολουθήστε τις ακόλουθες μεθόδους.

4. Απενεργοποιήστε την αυτόματη επανεκκίνηση σε περίπτωση αποτυχίας συστήματος

Τα Windows 10 επανεκκινούνται αυτόματα όταν εντοπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα λογισμικού ή προγράμματος οδήγησης. Επομένως, για να αποτρέψετε την επανειλημμένη επανεκκίνηση του υπολογιστή σας σε οποιοδήποτε πρόβλημα λογισμικού ή προγράμματος οδήγησης, ακολουθήστε μερικά από τα απλά βήματα που δίνονται παρακάτω.

1. Πρώτα απ ‘όλα, κάντε δεξί κλικ στο This PC και επιλέξτε Properties

2. Τώρα στη σελίδα System, κάντε κλικ στο Advanced System Settings

3. Στη συνέχεια, επιλέξτε την καρτέλα «Για προχωρημένους» .

4. Τώρα πρέπει να κάνετε κλικ στις « Ρυθμίσεις » κάτω από το «Έναρξη και ανάκτηση»

5. Εκεί καταργήστε την επιλογή «Αυτόματη επανεκκίνηση» .

Αυτό είναι; Τελείωσες! Τώρα, εάν τα Windows σας κολλούσαν λόγω ορισμένων σφαλμάτων, δεν θα επανεκκινήσουν τον υπολογιστή αλλά θα εμφανίσουν ένα μήνυμα σφάλματος.

5. Διορθώστε προβλήματα προγράμματος οδήγησης

Λοιπόν, τα προβλήματα προγραμμάτων οδήγησης στα Windows συχνά οδηγούν σε έναν ατελείωτο βρόχο επανεκκίνησης. Έτσι, εάν τα Windows 10 σας έχουν κολλήσει σε έναν βρόχο επανεκκίνησης, αυτό μπορεί να οφείλεται στα ξεπερασμένα προβλήματα του προγράμματος οδήγησης. Επομένως, πρέπει να ελέγξετε και να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης, ειδικά τα προγράμματα οδήγησης γραφικών.

6. Επανεγκαταστήστε τα Windows 10

Λοιπόν, εάν όλες οι μέθοδοι που αναφέρονται παραπάνω απέτυχαν να διορθώσουν τον ατελείωτο βρόχο επανεκκίνησης στα Windows 10, τότε ήρθε η ώρα να επανεγκαταστήσετε το λειτουργικό σύστημα Windows 10. Μπορείτε να επιλέξετε να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας με Windows 10 για να διορθώσετε τον ατελείωτο βρόχο επανεκκίνησης.

7. Μερικές άλλες μέθοδοι για τη διόρθωση ατελείωτου βρόχου επανεκκίνησης

Εάν ο βρόχος επανεκκίνησης εμφανιστεί μετά από μια αναβάθμιση, μπορείτε να επιλέξετε να επαναφέρετε τη νέα ενημέρωση. Ωστόσο, η μόλυνση από κακόβουλο λογισμικό ή ιούς θα μπορούσε επίσης να είναι μια πιθανή αιτία για την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας. Επομένως, συνιστάται επίσης μια βαθιά σάρωση του υπολογιστή σας με ένα κατάλληλο εργαλείο ασφαλείας.

Είμαστε σίγουροι ότι αυτές οι μέθοδοι θα διορθώσουν το πρόβλημα ατελείωτου βρόχου επανεκκίνησης των Windows 10. Ωστόσο, εάν εξακολουθείτε να λαμβάνετε σφάλματα, το να θέσετε μια ερώτηση στο φόρουμ της Microsoft θα μπορούσε να είναι η επόμενη καλύτερη λύση. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας.

Διαβάστε επίσης:Πώς να ελέγξετε τις εφαρμογές χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο στα Windows 11 (4 Μέθοδοι)

Πώς να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Gmail στα Windows 11 (Εύκολος οδηγός)

Πώς να κάνετε εγγραφή οθόνης χρησιμοποιώντας το εργαλείο αποκοπής στα Windows 11

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4826

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *