Πώς να θολώσω το φόντο στο ζουμ

Πώς να θολώσω το φόντο στο ζουμ

Δεν έχουν όλοι ένα επαγγελματικό υπόβαθρο για βιντεοκλήσεις. Εάν θέλετε να καλύψετε την περιοχή πίσω σας από άτομα που πραγματοποιούν βιντεοκλήσεις Zoom , μπορείτε να θολώσετε το φόντο. Αυτό διατηρεί την εστίαση σε εσάς και κρύβει τα πράγματα στο παρασκήνιο.

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το χαρακτηριστικό θολώνει μόνο το φόντο. Τα περιγράμματα των αντικειμένων και των ανθρώπων στο παρασκήνιο θα είναι ορατά ακόμα και αν χρησιμοποιείτε αυτήν τη δυνατότητα. Γι’ αυτό θα σας δείξουμε επίσης πώς να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία εικονικού φόντου του Zoom για να αποκρύψετε εντελώς το φόντο σας κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων.

Ποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει τη λειτουργία θαμπώματος φόντου του Zoom

Το Zoom θα σας εμφανίσει την επιλογή θολώματος φόντου εάν ο υπολογιστής σας πληροί μερικές ελάχιστες απαιτήσεις. Αρχικά, θα πρέπει να ελέγξετε εάν έχετε μια έκδοση του Zoom που υποστηρίζει θολά φόντο. Ακολουθεί μια γρήγορη λίστα με τις ελάχιστες απαιτούμενες εκδόσεις που θα σας βοηθήσουν με αυτό:

Windows: 5.5.0 (12454.0131) ή νεότερο
macOS: 5.5.0 (12467.0131) ή νεότερο
Linux: 5.7.6 (31792.0820) ή νεότερο
Android: 5.6.6 (2076) ή νεότερο
iOS: 5.6.6

Μπορείτε να ελέγξετε γρήγορα την έκδοση του προγράμματος-πελάτη για υπολογιστές Zoom κάνοντας κλικ στην εικόνα του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία και μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Βοήθεια > Σχετικά με το ζουμ. Εάν έχετε μια παλαιότερη έκδοση της εφαρμογής, θα πρέπει να ενημερώσετε το Zoom στην πιο πρόσφατη έκδοση μεταβαίνοντας στο Εικονίδιο προφίλ > Έλεγχος για ενημερώσεις.

Σε smartphone, μπορείτε να μεταβείτε στο App Store ή στο Google Play store, να αναζητήσετε το Zoom και να το ενημερώσετε από εκεί.

Το Zoom παραθέτει επίσης μερικές ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος για τη δυνατότητα εικονικού φόντου και σημειώνει ότι αυτές ισχύουν και για την επιλογή θολού φόντου. Μπορείτε να ελέγξετε εάν η συσκευή σας πληροί αυτές τις απαιτήσεις συστήματος στον ιστότοπο του Zoom . Υπάρχουν διαφορετικές προδιαγραφές για όσους σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν πράσινη οθόνη, οπότε φροντίστε να το ελέγξετε κι αυτό.

Τέλος, η συσκευή σας απαιτεί μια λειτουργική κάμερα web για να μπορεί να χρησιμοποιεί τη λειτουργία θολώματος φόντου στο Zoom.

Πώς να αλλάξετε το χρώμα του επισημασμένου κειμένου & Φόντο στα Windows 11(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς να θολώσετε το φόντο στο Zoom για Windows, Mac και Linux

 

Η λειτουργία θολώματος φόντου μπορεί να ρυθμιστεί πριν ξεκινήσετε μια κλήση Zoom. Στην εφαρμογή για υπολογιστές Zoom, μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο Ρυθμίσεις κάτω από την εικόνα του προφίλ σας για να ξεκινήσετε. Στην αριστερή πλαϊνή γραμμή, επιλέξτε Φόντο και εφέ.

Κάντε κλικ στην καρτέλα Εικονικό φόντο και επιλέξτε Θάμπωμα. Αυτό θα θολώσει το φόντο σας και θα μπορείτε να δείτε μια προεπισκόπηση του εφέ στο παράθυρο προεπισκόπησης βίντεο πάνω από την καρτέλα Virtual Backgrounds. Εάν όλα πήγαν καλά, θα πρέπει να είστε εστιασμένοι και μια θολή εικόνα να βρίσκεται πίσω σας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε ένα διαφορετικό εικονικό φόντο όπως το Σαν Φρανσίσκο, το Grass ή το Earth. Αυτά είναι προεγκατεστημένα και μπορείτε εύκολα να τα έχετε πρόσβαση χωρίς άλλα βήματα. Έχετε επίσης την επιλογή να χρησιμοποιήσετε μια προσαρμοσμένη εικόνα φόντου στο Zoom.

Στην ίδια καρτέλα Virtual Backgrounds στις ρυθμίσεις Zoom, κάντε κλικ στο εικονίδιο + στη δεξιά πλευρά, πάνω από τη γραμμή κύλισης. Τώρα μπορείτε να επιλέξετε είτε Προσθήκη εικόνας είτε Προσθήκη βίντεο και να επιλέξετε ένα προσαρμοσμένο φόντο για όλες τις μελλοντικές συναντήσεις.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μπορείτε να ρυθμίσετε ένα θολό φόντο ή ένα εικονικό φόντο ακόμα και μετά την έναρξη μιας σύσκεψης Zoom. Για να το δοκιμάσετε, μπορείτε να ανοίξετε το Zoom και να κάνετε κλικ στην επιλογή Νέα σύσκεψη.

Μόλις ξεκινήσει η σύσκεψη, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το επάνω βέλος δίπλα στο κουμπί Έναρξη βίντεο. Επιλέξτε Blur My Background για να προσθέσετε ένα απλό εφέ θαμπώματος. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε την επιλογή “Επιλογή εικονικού φόντου” και να προσθέσετε μια εικόνα ή ένα φόντο βίντεο στη βιντεοκλήση σας.

Πώς να θολώσετε το φόντο με ζουμ σε Android, iPhone και iPad

Εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Zoom για κινητά, μπορείτε να θολώσετε το φόντο μετά την έναρξη μιας νέας συνάντησης. Σε συσκευές Apple, όπως iPhone ή iPad, ξεκινήστε μια νέα σύσκεψη Zoom και πατήστε το κουμπί Περισσότερα στην κάτω δεξιά γωνία. Επιλέξτε Φόντο & εφέ και πατήστε Θάμπωμα για να θολώσετε το φόντο σας.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε άλλα εικονικά φόντα σε αυτήν τη σελίδα ή να πατήσετε το κουμπί + για να προσθέσετε ένα προσαρμοσμένο φόντο μέσω της κινητής συσκευής σας.

Σε smartphone Android, μπορείτε να ξεκινήσετε μια νέα σύσκεψη Zoom και να πατήσετε το κουμπί Περισσότερα στην κάτω δεξιά γωνία. Στη συνέχεια, επιλέξτε Virtual Background και επιλέξτε Blur. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα από τα προεπιλεγμένα φόντα του Zoom ή να χρησιμοποιήσετε το κουμπί + για να προσθέσετε προσαρμοσμένα φόντο.

Εάν το εφέ δεν εφαρμοστεί αμέσως, μπορείτε να πατήσετε το κουμπί Διακοπή βίντεο και να πατήσετε Έναρξη βίντεο για να λειτουργήσει.

Αφού βγείτε από μια σύσκεψη Zoom σε συσκευές Android ή iOS, μπορείτε να πατήσετε το κουμπί Περισσότερα στην κάτω δεξιά γωνία της αρχικής οθόνης της εφαρμογής και να μεταβείτε στις Συσκέψεις. Πατήστε Διατήρηση εικονικού φόντου για και επιλέξτε Όλες οι συσκέψεις για να διατηρήσετε το εικονικό φόντο του Zoom σε όλες τις μελλοντικές συσκέψεις.

Διατηρήστε τη βιντεοδιάσκεψη διασκεδαστική

Η τηλεδιάσκεψη δεν χρειάζεται να είναι εντελώς βαρετή. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο φόντο στο Zoom ή στο Google Meet για να κάνετε τις συναντήσεις σας πολύ πιο ενδιαφέρουσες. Αυτό θα αποδειχτεί ένα εξαιρετικό ξεκίνημα συζήτησης και το καλύτερο μέρος είναι ότι δεν απαιτεί ούτε τεχνική τεχνογνωσία.

Τώρα που αισθάνεστε άνετα χρησιμοποιώντας το Zoom, φροντίστε να μάθετε όλες τις συντομεύσεις πληκτρολογίου του για να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας.

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5030

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *