Εκχωρήστε μια στατική διεύθυνση IP σε εκτυπωτή ή οποιαδήποτε συσκευή δικτύου

Εκχωρήστε μια στατική διεύθυνση IP σε εκτυπωτή ή οποιαδήποτε συσκευή δικτύου

Είναι εύχρηστο και απλό να αφήνετε το δρομολογητή να χρησιμοποιεί DHCP για να αποφασίζει ποιες διευθύνσεις IP θα λαμβάνουν οι συσκευές. Δεν χρειάζεται να τα διαλέξουμε, να τα αναθέσουμε και, ακόμα καλύτερα, να προσπαθήσουμε να τα θυμόμαστε.

Συσκευές όπως οι εκτυπωτές έχουν συχνά διαχείριση μέσω web, η οποία μπορεί να διαμορφωθεί και να διατηρηθεί από οπουδήποτε. Αυτό καθιστά τους εκτυπωτές κορυφαίους υποψήφιους για στατικές διευθύνσεις IP .

Γιατί να εκχωρήσετε μια στατική διεύθυνση IP σε μια συσκευή;

Φαίνεται σαν περισσότερη δουλειά, αλλά κάνει τη ζωή πιο απλή και ευκολότερη. Εάν η συσκευή πρέπει να είναι προσβάσιμη από άλλες συσκευές, μια στατική διεύθυνση IP είναι ο καλύτερος τρόπος. Φανταστείτε να έχετε έναν διακομιστή ιστού όπου η διεύθυνση IP αλλάζει καθημερινά. Είναι σαν να αλλάζετε τον αριθμό τηλεφώνου σας κάθε μέρα.

Όταν σκέφτεστε άλλες συσκευές που πρέπει να είναι προσβάσιμες από οπουδήποτε, έρχονται στο μυαλό έξυπνες τηλεοράσεις , συστήματα ασφαλείας , οικιακός αυτοματισμός και συστήματα κάμερας .

Ένας άλλος λόγος, σε μικρότερο βαθμό, είναι η ασφάλεια. Ένας δρομολογητής μπορεί να εκδώσει εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες διευθύνσεις IP. Δεν τον νοιάζει ποιανού συσκευή είναι. Χρησιμοποιώντας στατικές IP και περιορίζοντας τον αριθμό των διαθέσιμων διευθύνσεων IP, οι απατεώνες δυσκολεύονται να μπουν στο δίκτυο. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην επίλυση μιας διένεξης διεύθυνσης IP .

Ποιες διευθύνσεις IP μπορώ να χρησιμοποιήσω;

Η Αρχή Εκχωρημένων Αριθμών Διαδικτύου (IANA) έχει παραμερίσει τα ακόλουθα μπλοκ IP για ιδιωτική χρήση . Ιδιωτική χρήση σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις διευθύνσεις IP μόνο σε ιδιωτικό δίκτυο. Δεν είναι για τον έξω κόσμο. Το IANA ορίζει τις ακόλουθες περιοχές για ιδιωτικές IP:

10.0.0.0 έως 10.255.255.255 – ισούται με 16.777.214 διευθύνσεις IP172.16.0.0 έως 172.31.255.255 – ισούται με 1.048.574 διευθύνσεις IP192.168.025.0 ισούται με 192.168.025.0.0.0.

Εάν ο δρομολογητής χρησιμοποιείται ήδη, έχει εμβέλεια. Είναι πιο εύκολο να μείνετε σε αυτό το εύρος. Ορισμένοι δρομολογητές προκαθορίζουν το εύρος.

Πώς να διαγράψετε το Windows.Old Folder στον υπολογιστή Windows 11

Κάντε ένα στατικό σχέδιο IP

Εάν το δίκτυο έχει συνδεδεμένες δέκα ή λιγότερες συσκευές, δεν απαιτείται σχέδιο. Απλώς βάλτε τα όλα σε ένα εύρος, όπως 192.168.2.10 έως 192.168.2.19. Παραλείψτε το υπόλοιπο αυτής της ενότητας.

Εάν το δίκτυο έχει περισσότερες από δέκα συσκευές, είναι συνετό να κάνετε ένα σχέδιο. Αυτός είναι μόνο ένας τρόπος για να κάνετε ένα σχέδιο. Εάν δεν σας κάνει, αλλάξτε το.

Μετρήστε όλες τις συσκευές που θα συνδεθούν στο δίκτυο. Ομαδοποιήστε τις συσκευές ανά τύπο. Για παράδειγμα, μπορεί να υπάρχουν 3 τηλέφωνα, 2 έξυπνες τηλεοράσεις, 4 κάμερες και ένα DVR, 2 συσκευές IoT όπως έξυπνα ψυγεία και ένας εκτυπωτής. Εκχωρήστε μπλοκ διευθύνσεων IP για κάθε τύπο συσκευής και αφήστε χώρο για ανάπτυξη. Εάν χρησιμοποιείται το εύρος 192.168.2.0 έως 192.168.2.255, τα μπλοκ ενδέχεται να εκχωρηθούν όπως: Τηλέφωνα και tablet: 192.168.2.20 έως 192.168.2.29Τηλεοράσεις: 192.168.2.2.30 π.μ.: 192.168.2.2.30 π.μ. .2.49 Συσκευές IoT: 192.168.2.50 έως 192.168.2.59 Εκτυπωτές: 192.168.2.60 έως 192.168.2.69

Μερικές βέλτιστες πρακτικές για τη χρήση σειρών:

Ξεκινήστε ένα εύρος IP τύπου συσκευής με έναν αριθμό που τελειώνει σε μηδέν και τελειώστε το εύρος με έναν αριθμό που τελειώνει σε 9 Αύξηση εύρους σε δεκάδες. Κάθε λιγότερο μπορεί να προκαλέσει σύγχυση και μπορείτε εύκολα να τα ξεπεράσετε.

Επιπλέον, επιτρέπει επιπλέον συσκευές του ίδιου τύπου σε αυτό το εύρος. Εάν ο αριθμός των συσκευών είναι ήδη κοντά στις 10, κάντε το εύρος να καλύπτει 20 διευθύνσεις IP, όπως 192.168.2.40 έως 192.168.2.59. Όποια και αν είναι η διεύθυνση IP του δρομολογητή, αφήστε ολόκληρο το μπλοκ ανοιχτό για την προσθήκη εξοπλισμού δικτύου, όπως άλλοι δρομολογητές , διακόπτες, τείχη προστασίας κ.λπ. Για παράδειγμα, εάν ο δρομολογητής χρησιμοποιεί 192.168.2.1, τότε δεσμεύστε το 192.168.2.2 στο 192.168.2.9 για εξοπλισμό δικτύου. Σε ένα υπολογιστικό φύλλο, εκχωρήστε στις συσκευές τις διευθύνσεις IP τους. Αυτό γίνεται ένα απόθεμα συσκευών και διευκολύνει την αναγνώριση των συσκευών στο δίκτυο. Είναι καλή ιδέα να εκχωρήσετε την πρώτη IP σε ένα εύρος σε συσκευές ελεγκτή. Για παράδειγμα, τοΤο DVR είναι ο ελεγκτής των καμερών , άρα θα έχει IP 192.168.2.50.

 

Πώς να αντιστοιχίσετε στατικές IP σε συσκευές στο δρομολογητή

Συμβουλευτείτε το άρθρο μας σχετικά με τον τρόπο εύρεσης της διεύθυνσης IP του δρομολογητή, εάν χρησιμοποιείτε Mac ή δεν αισθάνεστε άνετα με τη γραμμή εντολών . Επιλέξτε το μενού Έναρξη και αναζητήστε το CMD . Η γραμμή εντολών θα είναι το κορυφαίο αποτέλεσμα, επομένως επιλέξτε την.

Όταν ανοίξει το παράθυρο της γραμμής εντολών , πληκτρολογήστε την εντολή <pre>ipconfig</pre> και πατήστε Enter .

Η τιμή για το Default Gateway είναι η διεύθυνση IP του δρομολογητή. Γράψε αυτό κάπου.

Ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού και εισαγάγετε τη διεύθυνση IP του δρομολογητή στη γραμμή τοποθεσίας και , στη συνέχεια, πατήστε Enter . Αυτό θα ανοίξει τη σελίδα διαχείρισης του δρομολογητή που βασίζεται στο web.

Εκχώρηση στατικών IP – Asus Router

Συνδεθείτε στο δρομολογητή Asus, βρείτε το κουμπί LAN και επιλέξτε το.

Επιλέξτε την καρτέλα Διακομιστής DHCP . Αυτός ο δρομολογητής επιτρέπει την παραμονή σε λειτουργία DHCP ενώ εκχωρεί στατικές IP σε επιλεγμένες συσκευές. Εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να χρησιμοποιεί μόνο στατικές IP.

Μεταβείτε στην ενότητα Μη αυτόματη ανάθεση . Όπου γράφει Ενεργοποίηση μη αυτόματης ανάθεσης , επιλέξτε Ναι .

Επιλέξτε το αναπτυσσόμενο πλαίσιο κάτω από το Όνομα πελάτη (Διεύθυνση MAC) και επιλέξτε μια συσκευή στη Μη αυτόματη αντιστοίχιση IP γύρω από τη λίστα DHCP. Παρατίθενται όλες οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες αυτήν τη στιγμή στο δρομολογητή. Για να δείτε συσκευές που είχατε συνδέσει προηγουμένως, επιλέξτε Εμφάνιση λίστας πελατών εκτός σύνδεσης .

Θα εμφανίσει την τρέχουσα διεύθυνση IP της συσκευής στο πεδίο Διεύθυνση IP . Αυτό μπορεί να παραμείνει ως έχει ή μπορεί να αλλάξει σε αυτό το σημείο. Προσθέστε τη διεύθυνση IP ενός διακομιστή DNS στο πεδίο Διακομιστής DNS (Προαιρετικό) , εάν χρειάζεται. Επιλέξτε το κουμπί με το σύμβολο συν για να προσθέσετε τη συσκευή στη λίστα των συσκευών IP που έχουν εκχωρηθεί με μη αυτόματο τρόπο. Επαναλάβετε αυτό για όλες τις επιθυμητές συσκευές.

Μόλις εκχωρηθούν στατικά IP σε όλες τις επιθυμητές συσκευές, επιλέξτε το κουμπί Εφαρμογή για να ορίσετε τις αλλαγές.

Εκχώρηση στατικών IP – TrendNet Router

Συνδεθείτε στο δρομολογητή TrendNet και επιλέξτε την καρτέλα Για προχωρημένους .

Στο αριστερό μενού, επιλέξτε Ρύθμιση και , στη συνέχεια, επιλέξτε Ρυθμίσεις LAN .

Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Προσθήκη κρατήσεων DHCP . Επιλέξτε το πλαίσιο Ενεργοποίηση και , στη συνέχεια, εισαγάγετε τα στοιχεία της συσκευής για να λάβετε μια στατική διεύθυνση IP. Βεβαιωθείτε ότι οι λεπτομέρειες είναι σωστές και, στη συνέχεια, επιλέξτε Προσθήκη .

Η συσκευή που μόλις προστέθηκε θα εμφανιστεί στην ομάδα ετοιμότητας κρατήσεων DHCP . Εάν όλα είναι σωστά, επιλέξτε Εφαρμογή και η συσκευή θα έχει στατική IP.

Εκχώρηση στατικών IP – Belkin Router

Συνδεθείτε στο δρομολογητή Belkin και επιλέξτε την καρτέλα Διαμόρφωση . Στη συνέχεια, στην ενότητα Συνδεσιμότητα επιλέξτε Τοπικό δίκτυο. Τώρα επιλέξτε το κουμπί Κράτηση DHCP 

Στο παράθυρο του πίνακα πελάτη DHCP , εμφανίζονται όλες οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες αυτήν τη στιγμή. Εάν είναι η συσκευή που απαιτεί στατική διεύθυνση IP, επιλέξτε το πλαίσιο Επιλογή και , στη συνέχεια, επιλέξτε Προσθήκη πελατών .

Στο ίδιο παράθυρο, μπορείτε να προσθέσετε και πελάτες χειροκίνητα. Πρώτα, εισαγάγετε τα στοιχεία της συσκευής και, στη συνέχεια, επιλέξτε το κουμπί Προσθήκη . Αφού οριστούν όλες οι συσκευές που απαιτούν στατικές διευθύνσεις IP, επιλέξτε Αποθήκευση για να πραγματοποιήσετε τις αλλαγές.

Τι γίνεται με την εκχώρηση στατικών IP σε άλλους δρομολογητές;

Υπάρχουν τουλάχιστον δώδεκα κατασκευαστές δρομολογητών εκεί έξω και ο καθένας έχει πολλά μοντέλα δρομολογητών. Απλώς είναι πάρα πολλά για να τα καλύψουμε όλα.

Ωστόσο, διαβάζοντας τις παραπάνω οδηγίες, θα δείτε ότι υπάρχει ένα μοτίβο. Μάθετε πού να εργαστείτε με το LAN, αναζητήστε κάτι που ονομάζεται DHCP Reservation και, στη συνέχεια, συνεχίστε για να εκχωρήσετε διευθύνσεις IP. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα, ενημερώστε μας. Ένας από τους συγγραφείς μας ή οι έμπειροι αναγνώστες μας πιθανότατα θα έχουν την απάντηση.

Πώς να εκχωρήσετε μια στατική διεύθυνση IP σε υπολογιστή με Windows

Πως αλλάζω το DNS στο router της NOVA

Πώς να κρύψετε τη διεύθυνση IP

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4826

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *