παλιές πλατφόρμες social media

6 παλιές πλατφόρμες social media που μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιείτε σήμερα

Πολλές πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν έρθει και παρέρχονται, αφήνοντας πίσω τους ένα ίχνος νοσταλγίας. Ωστόσο, μερικά από αυτά τα παλιά αγαπημένα έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου και παραμένουν προσβάσιμα στους χρήστες σήμερα.

Ας κάνουμε μια βόλτα στη λωρίδα μνήμης και ας εξερευνήσουμε αυτές τις κλασικές πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης που συνεχίζουν να συνδέουν τους ανθρώπους.

MySpace

στιγμιότυπο οθόνης της αρχικής σελίδας του MySpace

Ο χώρος μου ήταν το πρόσωπο των social media στην ακμή τους. Ξεκίνησε το 2003 (σημειωτέον, ένα χρόνο πριν από το Facebook) έγινε γρήγορα ένα πολιτιστικό φαινόμενο. Το MySpace ήταν το πρώτο κοινωνικό δίκτυο που προσέγγισε παγκόσμιο κοινό, επηρεάζοντας σημαντικά την ποπ κουλτούρα και τη μουσική.

Ήταν ένα καταφύγιο για την ανακάλυψη νέας μουσικής και καλλιτεχνών, που συνέβαλαν σημαντικά στη δημοτικότητά του. Μερικά από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του MySpace ήταν η μουσική και πιο προσωπικά προφίλ. Παρά την πτώση του ενόψει της ανόδου του Facebook, το MySpace εξακολουθεί να είναι ενεργό σήμερα, εστιάζοντας περισσότερο στο να λειτουργεί ως πλατφόρμα για μουσικούς και διασκεδαστές.

PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN ΣτηνΕλλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex στο Viber  

Διαβάστε επίσης : Πώς να βρείτε το παλιό σας βιογραφικό στο Instagram

Πώς να εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στο Tumblr

Μπορείτε να ελέγξετε το MySpace χρησιμοποιώντας είτε τον ιστότοπο είτε την έκδοση Android. Εάν είστε παλιός χρήστης, μπορεί να παρατηρήσετε ότι κάποια από τα αρχεία σας λείπουν. Αυτό συμβαίνει επειδή το MySpace έχασε 12 χρόνια μεταφορτωμένων αρχείων κατά τη διάρκεια μιας άσκησης μετεγκατάστασης διακομιστή το 2015.

Κατεβάστε: MySpace για Android

Tumblr

στιγμιότυπο οθόνης της αρχικής σελίδας του tumblr

Tumblr χάραξε μια θέση για τον εαυτό του ως πλατφόρμα δημιουργικής έκφρασης. Η μορφή του microblogging ήταν ιδανική για κοινή χρήση GIF, τέχνη και γρήγορες σκέψεις, προσελκύοντας μια διαφορετική και παθιασμένη βάση χρηστών.

Το Tumblr αντιμετώπισε σημαντική μείωση χρηστών μετά την απαγόρευση περιεχομένου για ενηλίκους. Επίσης, έχει υποστεί αρκετές αλλαγές ιδιοκτησίας, με πιο πρόσφατη την εξαγορά του από την Automattic, τη μητρική εταιρεία του WordPress. Παρά αυτές τις αλλαγές, το Tumblr παραμένει ένας δημοφιλής ιστότοπος για εκφραστικό περιεχόμενο και ζωντανές κοινότητες.

Κατεβάστε: Tumblr για iOS | Android

LiveJournal

Στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει αναρτήσεις στο Livejournal

LiveJournal ξεκίνησε ως μια απλή πλατφόρμα blogging, αλλά μεγάλωσε σε μια κοινότητα όπου οι χρήστες μπορούσαν να μοιράζονται προσωπικές ιστορίες και να συμμετέχουν σε ομάδες με κοινά ενδιαφέροντα. Παρά τα ισχυρά χαρακτηριστικά της κοινότητας, η πλατφόρμα αγωνίστηκε να ανταγωνιστεί την άνοδο άλλων κολοσσών των κοινωνικών μέσων.

Η απόφασή της να μεταφέρει διακομιστές στη Ρωσία το 2016 προκάλεσε ανησυχίες σχετικά με τη λογοκρισία και το απόρρητο των δεδομένων, γεγονός που οδήγησε στη μετέπειτα παρακμή της. Παρά τη μείωση των δυτικών χρηστών, το LiveJournal παραμένει ενεργό, ειδικά στις ρωσόφωνες χώρες, όπου συνεχίζει να είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα blogging.

YikYak

στιγμιότυπο οθόνης του yikyak

YikYak πρόσφερε μια μοναδική ανατροπή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα ανώνυμα μηνύματα που βασίζονται στην τοποθεσία. Έγινε δημοφιλές στις πανεπιστημιουπόλεις, αλλά αντιμετώπισε σημαντικές προκλήσεις λόγω προβλημάτων με τον διαδικτυακό εκφοβισμό και τη ρητορική μίσους, που οδήγησαν στον τερματισμό της λειτουργίας του.

Η εφαρμογή έκανε μια εκπληκτική επιστροφή το 2021 με ανανεωμένη εστίαση στην τοπική δέσμευση και αυστηρές πολιτικές μετριοπάθειας για τον περιορισμό της κακής χρήσης. Το YikYak προσφέρει μια πλατφόρμα για τους χρήστες να μοιράζονται και να συνδέονται με άλλους στην περιοχή τους χωρίς την πίεση της ταυτότητας.

Κατεβάστε: YikYak για iOS

hi5

στιγμιότυπο οθόνης της αρχικής σελίδας hi5

Ξεκίνησε το 2004, γεια5 ήταν γνωστή για τις δυνατότητες gaming και ως πλατφόρμα για νέες κοινωνικές συνδέσεις. Έγινε ένα από τα κορυφαία κοινωνικά δίκτυα στα μέσα της δεκαετίας του 2000, ιδιαίτερα δημοφιλές στις ΗΠΑ και τη Λατινική Αμερική.

Αν και δεν είναι τόσο εξέχων όσο ήταν κάποτε, ο ιστότοπος εξακολουθεί να λειτουργεί και να λειτουργεί, προσφέροντας έναν μοναδικό συνδυασμό λειτουργιών κοινωνικοποίησης, παιχνιδιού και γνωριμιών. Μπορείτε να το ελέγξετε μέσω του ιστότοπού του και της εφαρμογής Android.

Κατεβάστε: hi5 για Android

Friendster

στιγμιότυπο οθόνης του φίλου

Friendster ήταν ένα από τα πρώτα κοινωνικά δίκτυα που κέρδισαν ευρεία δημοτικότητα. Αρχικά ήταν μια πλατφόρμα για τη σύνδεση φίλων και πιθανών ρομαντικών συντρόφων. Ωστόσο, καθώς άλλα δίκτυα όπως το Facebook κέρδισαν την έλξη, η βάση χρηστών του μειώθηκε.

Το Friendster επιστρέφει αφού αρχικά έκλεισε τις πόρτες του το 2018 και δέχεται χρήστες σε λίστα αναμονής. Αυτή η αναβίωση αγγίζει τη βαθιά νοσταλγία για την πλατφόρμα που κάποτε συνέδεε εκατομμύρια χρήστες.

Μπορείτε να εγγραφείτε στη λίστα αναμονής στον ιστότοπό της. Μπορείτε επίσης να “κόψετε τη γραμμή και να αποκτήσετε έγκαιρη πρόσβαση” προσκαλώντας τους φίλους σας με τον σύνδεσμο παραπομπής σας.

Το MySpace, το Tumblr και τα παρόμοια μπορεί να μην έχουν την ίδια βάση χρηστών ή δημοτικότητα όπως παλιά, αλλά προσφέρουν μια μοναδική ματιά στην ιστορία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μια ευκαιρία να ξαναζήσετε μερικές από αυτές τις πρώτες ψηφιακές αναμνήσεις. Είτε είστε πρώην χρήστης με νοσταλγία είτε περίεργος νεοφερμένος, αυτές οι πλατφόρμες αξίζει να εξερευνήσετε.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *