εξομοιωτές βιντεοπαιχνιδιών στο iPhone

Οι 4 καλύτεροι εξομοιωτές βιντεοπαιχνιδιών στο iPhone

Τα σύγχρονα παιχνίδια για κινητά είναι διασκεδαστικά, αλλά τα ρετρό παιχνίδια κονσόλας είναι ακόμα καλύτερα αν μεγαλώσατε παίζοντας αυτά. Οι εξομοιωτές σάς επιτρέπουν να παίζετε χιλιάδες ρετρό παιχνίδια χωρίς να ανησυχείτε για διαφημίσεις ή μικροσυναλλαγές. Εδώ είναι οι καλύτεροι εξομοιωτές που μπορείτε να εγκαταστήσετε στο iPhone σας.

Αν και η χρήση εξομοιωτών για την αναπαραγωγή παιχνιδιών είναι εντός νομικών ορίων, η λήψη ISO για παιχνίδια που δεν σας ανήκουν είναι αυστηρά παράνομη.

1 Delta

Το Delta είναι το καλύτερο στοίχημά σας αν θέλετε να μιμηθείτε τους κλασικούς τίτλους της Nintendo στο iPhone σας. Είναι ο διάδοχος του εξαιρετικά δημοφιλούς εξομοιωτή GBA4iOS και μπορείτε να το κατεβάσετε απευθείας από το App Store.

Η Delta υποστηρίζει μια τεράστια γκάμα κονσολών Nintendo, όπως:

  • Game Boy, Game Boy Color και Game Boy Advance
  • NES και SNES
  • N64
  • Nintendo DS

Προσφέρει πολλά φανταστικά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας επιτάχυνσης του παιχνιδιού σε κουραστικές ενότητες, την επιλογή να αποθηκεύσετε την πρόοδό σας με μη αυτόματο τρόπο σε οποιοδήποτε σημείο και την πλήρη υποστήριξη για χειριστήρια και πληκτρολόγια. Αν θέλετε να παίξετε όλα τα κλασικά παιχνίδια Pokémon στο iPhone σας, μην ψάξετε περισσότερο από το Delta.

PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN ΣτηνΕλλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex στο Viber  

Διαβάστε επίσης : Πως να παίζετε κλασικά PSP στο iPhone σας

Πως να βελτιώσετε την εμπειρία σας στο iPhone

Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τα skins του εξομοιωτή που εμφανίζονται στην οθόνη του iPhone σας και να επιλέξετε κουμπιά για να κρατήσει πατημένο το Delta, ώστε να μην χρειάζεται να συνεχίσετε να πατάτε ορισμένα κουμπιά καθώς παίζετε.

Η Delta ενσωματώνεται επίσης πολύ καλά με το AirPlay, που σημαίνει ότι μπορείτε να συνδέσετε ασύρματα το iPhone σας σε μια τηλεόραση ενώ χρησιμοποιείτε το iPhone σας ως ελεγκτή. Η εφαρμογή υποστηρίζει ακόμη και τοπικό multiplayer.

Κατεβάστε: Δέλτα (Ελεύθερο)

εξομοιωτές στο iPhone
εξομοιωτές στο iPhone

2  DolphiniOS

Το DolphiniOS σάς επιτρέπει να παίζετε παιχνίδια GameCube και Wii στο iPhone ή το iPad σας. Με το DolphiniOS, μπορείτε να απολαύσετε κλασικά έργα όπως το Super Mario Sunshine, το The Legend of Zelda: Twilight Princess, το Pikmin και άλλα.

Το DolphiniOS σάς επιτρέπει επίσης να αναβαθμίσετε την ανάλυση των παιχνιδιών σας και ορισμένα παιχνίδια Wii μοιάζουν πραγματικά με μοντέρνους τίτλους μετά από αυτήν την οπτική αναβάθμιση.

Δυστυχώς, το DolphiniOS δεν είναι διαθέσιμο στο App Store, που σημαίνει ότι θα πρέπει να φορτώσετε την εφαρμογή χρησιμοποιώντας το AltStore, κάτι που μπορεί να είναι λίγο ενοχλητικό. Επιπλέον, εάν έχετε μια παλαιότερη συσκευή, θα πρέπει να σημειώσετε ότι η εμπειρία σας μπορεί να μην είναι εξαιρετική, καθώς η εξομοίωση Wii μπορεί να είναι αρκετά απαιτητική στο μέτωπο του υλικού.

Μόλις εγκαταστήσετε το DolphiniOS, μπορείτε να ανεβάσετε την εμπειρία παιχνιδιού σας στο επόμενο επίπεδο, εκμεταλλευόμενοι την υποστήριξή του για cheats και save states.

Κατεβάστε: DolphiniOS (Ελεύθερο)

 

3 PPSSPP

Το PPSSPP είναι αφιερωμένο στην εξομοίωση παιχνιδιών PlayStation Portable (PSP) σε διάφορες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένου του iPhone και του iPad σας. Ενώ θα πρέπει να μπορεί να εκτελεί οποιοδήποτε παιχνίδι PSP στη συσκευή σας, τα παλαιότερα iPhone ενδέχεται να μην εκτελούν τα παιχνίδια σε πλήρη ταχύτητα.

Ίσως ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του PPSSPP είναι ότι σας επιτρέπει να μεταφέρετε υπάρχουσες αποθηκεύσεις από το πραγματικό σας PSP. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να συνεχίσετε από εκεί που σταματήσατε σε παιχνίδια όπως το GTA: Vice City και το Assassin’s Creed: Bloodlines.

Συνιστώ ανεπιφύλακτα να συνδέσετε ένα χειριστήριο στο iPhone σας όταν χρησιμοποιείτε το PPSSPP για εξομοίωση παιχνιδιών. Τα χειριστήρια αφής δεν είναι υπέροχα, ειδικά επειδή το PSP έχει δύο κουμπιά ώμου που δεν ταιριάζουν καλά σε μια οθόνη αφής.

Ένα μειονέκτημα του PPSSPP είναι η έλλειψη κατάλληλης υποστήριξης για αποθήκευση cloud, γεγονός που καθιστά λίγο δύσκολη την εναλλαγή μεταξύ πολλών συσκευών ενώ παίζετε παιχνίδια.

Κατεβάστε: PPSSPP (Ελεύθερο)

εξομοιωτές στο iPhone
εξομοιωτές στο iPhone

4 RetroArch

Εάν έχετε δοκιμάσει ποτέ να μιμηθείτε παιχνίδια σε άλλες πλατφόρμες στο παρελθόν, μπορεί να έχετε ακούσει για το RetroArch. Είναι ο πιο εκτενής εξομοιωτής all-in-one που διατίθεται για το iPhone σας και θεωρείται ως ο βασικός εξομοιωτής στην κοινότητα ρετρό παιχνιδιών.

Εκτός από τους εξομοιωτές PlayStation, Game Boy και SNES, το RetroArch υποστηρίζει επίσης παλαιότερες πλατφόρμες, όπως:

  • Atari
  • ΑΠΟ
  • MSX
  • Neo Geo Pocket
  • Μηχανή Η/Υ
  • Sega Genesis

Το RetroArch χρησιμοποιεί το ίδιο gamepad για όλους τους διαφορετικούς εξομοιωτές που περιλαμβάνονται. Αυτό διευκολύνει την άνεση με τη διάταξη της οθόνης αφής, ανεξάρτητα από το παιχνίδι που παίζετε, κάτι που είναι δυνατό λόγω της ευρείας υποστήριξης του RetroArch.

Η δυνατότητα Netplay του RetroArch σάς επιτρέπει να συνδεθείτε με άλλους παίκτες για συνεδρίες πολλών παικτών. Αυτό λειτουργεί σε πολλές πλατφόρμες, ώστε να μπορείτε να παίξετε ακόμη και με χρήστες Android ή PC.

Δυστυχώς, η ρύθμιση του RetroArch μπορεί να είναι περίπλοκη λόγω των εκτεταμένων επιλογών προσαρμογής του. Ωστόσο, είναι μια εξαιρετική επιλογή αν ψάχνετε για έναν εξομοιωτή πολλαπλών χρήσεων.

Κατεβάστε: RetroArch (Ελεύθερο)

Οι εξομοιωτές προσφέρουν έναν φανταστικό τρόπο για να ξαναζήσετε τα αγαπημένα σας ρετρό παιχνίδια στο iPhone σας. Είτε είστε λάτρης των κλασικών Nintendo, των επιτυχιών του PlayStation ή παιχνιδιών από άλλες πλατφόρμες, υπάρχει ένας εξομοιωτής που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Ενώ η ρύθμιση ορισμένων από αυτούς τους εξομοιωτές μπορεί να απαιτεί λίγη προσπάθεια, η ανταμοιβή της ύπαρξης μιας τεράστιας βιβλιοθήκης παιχνιδιών χωρίς διαφημίσεις στα χέρια σας αξίζει τον κόπο. Εξερευνήστε λοιπόν αυτές τις επιλογές, βρείτε το αγαπημένο σας και βουτήξτε στον κόσμο των ρετρό παιχνιδιών στο iPhone σας!

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *