μηχανικό πληκτρολόγιο

Χρειάζεστε πραγματικά ένα μηχανικό πληκτρολόγιο για παιχνίδια;

Σημαντικά σημεία

  • Η ελαφριά δύναμη ενεργοποίησης των μηχανικών πλήκτρων μειώνει την ανάγκη για έντονο πάτημα των πλήκτρων παιχνιδιού.
  • Τα μηχανικά πληκτρολόγια προσφέρουν ανώτερη απτική ανάδραση, μειώνοντας την αβεβαιότητα κατά τη διάρκεια έντονων περιόδων παιχνιδιού.
  • Τα μηχανικά πληκτρολόγια gaming διαθέτουν προηγμένες δυνατότητες, βελτιώνοντας το παιχνίδι με κουμπιά macro και προσαρμόσιμη ενεργοποίηση.

Τα μηχανικά πληκτρολόγια είναι εύκολα ένα από τα πιο δημοφιλή πράγματα που προτείνονται για ρυθμίσεις υπολογιστή παιχνιδιών. Ωστόσο, τα μηχανικά πληκτρολόγια μπορεί να μην είναι τόσο απαραίτητα για την εμπειρία παιχνιδιού σας όσο νομίζετε, παρά τα πλεονεκτήματά τους.

Πλεονεκτήματα των μηχανικών πληκτρολογίων για παιχνίδια

Εφόσον μιλάμε για gaming, θα εστιάσουμε κυρίως στα μηχανικά πληκτρολόγια παιχνιδιών, καθώς προσφέρουν πολλές δυνατότητες που δεν προσφέρουν τα κανονικά μηχανικά πληκτρολόγια. Φυσικά, θα αναφέρουμε επίσης τα οφέλη από τη χρήση οποιουδήποτε μηχανικού πληκτρολογίου για παιχνίδια.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber  

 PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης :Πώς να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε τις δονήσεις στο χειριστήριο PS5

Τα κορυφαία 7 αθόρυβα μηχανικά πληκτρολόγια για κρυφή πληκτρολόγηση και παιχνίδια

DISCLAIMER: Οι πληροφορίες σε αυτόν τον ιστότοπο εκφράζουν μόνο τη γνώμη μας και παρέχονται για γενική ενημέρωση. Δεν φέρουμε καμιά ευθύνη . Συνιστάται η συμβουλή επαγγελματιών πριν την εφαρμογή τεχνολογικών οδηγιών.

Δύναμη ενεργοποίησης

Αν δεν κατασκευάσετε ειδικά το μηχανικό πληκτρολόγιό σας για να έχει μεγάλη δύναμη ενεργοποίησης, οι πιο δημοφιλείς διακόπτες μηχανικού πληκτρολογίου απαιτούν μικρή δύναμη ενεργοποίησης σε σύγκριση με τα κοινά πληκτρολόγια με θόλο από καουτσούκ.

Τα πληκτρολόγια από καουτσούκ με θόλο απαιτούν επίσης να πατήσετε το πλήκτρο μέχρι το τέρμα για να καταγράψετε ένα κλικ και να προσθέσετε σε αυτό την αίσθηση στριμωγμού που σας κάνει να θέλετε να πιέζετε το πληκτρολόγιο πιο δυνατά για να νιώσετε κάποιου είδους απτική ανάδραση. Τα μηχανικά πληκτρολόγια, από την άλλη πλευρά, έχουν την ενεργοποίηση κάπου στη μέση, καθιστώντας το πάτο λιγότερο απαραίτητο.

Τα μηχανικά πληκτρολόγια έχουν καλύτερη απτική ανάδραση

Όπως αναφέραμε, τα μη μηχανικά πληκτρολόγια συνήθως απαιτούν από εσάς να βάζετε τα πλήκτρα από κάτω προς τα έξω για να τα ενεργοποιήσετε και να έχουν κακή απτική ανάδραση. Τα μηχανικά πληκτρολόγια σάς δίνουν εξαιρετική απτική ανατροφοδότηση, ακόμα κι αν οι διακόπτες στο μηχανικό πληκτρολόγιό σας δεν είναι συγκεκριμένα διακόπτες αφής.

Αυτήν τη στιγμή το γράφω στο μηχανικό μου πληκτρολόγιο που χρησιμοποιεί γραμμικούς διακόπτες και το χρησιμοποιώ τόσο για παιχνίδια όσο και για εργασία. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει απτικό χτύπημα στο σημείο ενεργοποίησης, η ανάδραση από κάτω προς τα έξω είναι σταθερή, επιτρέποντάς μου να καταλάβω ότι δεν χρειάζεται να πιέσω περισσότερο.

Όταν παίζετε έντονα παιχνίδια, αυτή η απτική ανατροφοδότηση είναι πολύτιμη. Σας ενημερώνει ότι κάνατε τη δράση χωρίς να μαντέψετε τον εαυτό σας. Εάν δεν ανησυχείτε συνεχώς για το αν έχετε πατήσει επιτυχώς ένα πλήκτρο στο πληκτρολόγιό σας ή όχι, έχετε περισσότερη πνευματική ικανότητα να ανησυχείτε για το τι πρέπει να κάνετε στο παιχνίδι.

Τα μηχανικά πληκτρολόγια παιχνιδιών έχουν πολλές λειτουργίες και χαρακτηριστικά

Τα μηχανικά πληκτρολόγια τυχερών παιχνιδιών έχουν προχωρήσει πολύ από τότε που πρωτοδημοσιεύτηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 2010. Οι επωνυμίες gaming έχουν δημιουργήσει πολλές νέες δυνατότητες που φέρνουν το gaming σε διαφορετικό επίπεδο.

Έχετε τα χαρακτηριστικά που συναντάτε συνήθως, όπως ανατροπή κλειδιού N (που σας επιτρέπει να πατάτε πολλά πλήκτρα ταυτόχρονα), προσαρμόσιμα πλήκτρα μακροεντολής, ασύρματα χαμηλής καθυστέρησης και λειτουργίες ενεργού φωτισμού.

Ωστόσο, υπάρχουν μοναδικά χαρακτηριστικά όπως το Wooting HE, εξοπλισμένο με αισθητήρες εφέ αίθουσας που σας επιτρέπουν να έχετε αναλογικές εισόδους αντί για τον τυπικό διακόπτη on-off που διαθέτουν τα περισσότερα πληκτρολόγια. Εάν δεν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε σε αναλογική λειτουργία, μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε την απόσταση ενεργοποίησης, επιτρέποντας την άμεση ενεργοποίηση εάν η ακρίβεια χιλιοστού του δευτερολέπτου είναι ανησυχητική.

Τα περισσότερα μηχανικά πληκτρολόγια παιχνιδιών διαθέτουν επίσης ειδικά κουμπιά μακροεντολών—κουμπιά εύκολα προσβάσιμα στα οποία μπορείτε να εκχωρήσετε οποιαδήποτε ενέργεια. Το Arma, για παράδειγμα, έχει τόσα πολλά πλήκτρα που συχνά θα πρέπει είτε να μετακινήσετε το χέρι σας από τη μια πλευρά του πληκτρολογίου στην άλλη ή να μετακινήσετε το άλλο σας χέρι από το ποντίκι στο πληκτρολόγιό σας. Οι μακροεντολές και τα επίπεδα θα σας επιτρέψουν να φέρετε αυτά τα πλήκτρα και τις λειτουργίες μόνο στη μία πλευρά, εξοικονομώντας χρόνο.

Τα μηχανικά πληκτρολόγια είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμα

Ένα από τα πιο δημοφιλή χαρακτηριστικά που έχουν τα κανονικά μηχανικά πληκτρολόγια είναι η δυνατότητα προσαρμογής. Μπορείτε είτε να αγοράσετε ένα μηχανικό πληκτρολόγιο που είναι ήδη κατασκευασμένο, έτοιμο για χρήση, είτε να αγοράσετε διάφορα εξαρτήματα που ταιριάζουν στις ανάγκες σας.

Καθώς το παιχνίδι είναι πρακτικά ένα άθλημα, είναι πολύ σημαντικό να έχετε εξοπλισμό που μπορείτε να προσαρμόσετε ώστε να ταιριάζει στο στυλ παιχνιδιού σας. Μιλώντας πιο συγκεκριμένα για την προσαρμογή προσανατολισμένη στα παιχνίδια, μπορείτε να λάβετε πλήκτρα με ελαστικό ή υφή για να θυμάστε πού βρίσκονται ορισμένα πλήκτρα στο πληκτρολόγιό σας.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διακόπτες με κλικ, απτικό ή γραμμικό, ή ακόμα και διακόπτες με διαφορετικά σημεία ενεργοποίησης. Υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις που μπορείτε να ακολουθήσετε με ένα μηχανικό πληκτρολόγιο που ίσως θέλετε να δείτε τον απόλυτο οδηγό για αρχάριους για μηχανικά πληκτρολόγια.

Μειονεκτήματα των μηχανικών πληκτρολογίων για παιχνίδια

Δεν υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα στα μηχανικά πληκτρολόγια αφού κάνουν ό,τι κάνουν τα κανονικά πληκτρολόγια αλλά καλύτερα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Εάν χρησιμοποιείτε ένα μη μηχανικό πληκτρολόγιο αυτήν τη στιγμή, θα πρέπει να τα λάβετε υπόψη και να δείτε εάν αξίζει να αλλάξετε σε ένα μηχανικό πληκτρολόγιο.

Τα μηχανικά πληκτρολόγια είναι βαρύτερα

Τα μηχανικά πληκτρολόγια τείνουν να είναι πιο βαριά. Ενώ οι λάτρεις θα το έβλεπαν αυτό ως πλεονέκτημα, αυτό μπορεί να είναι ένα μειονέκτημα για πολλούς. Η επανατοποθέτηση του πληκτρολογίου σας στα μέσα του παιχνιδιού μπορεί να γίνει κουραστική και να το κάνει λιγότερο φορητό.

Η τοποθέτηση μη μηχανικών πληκτρολογίων δίπλα-δίπλα με μηχανικά ισοδύναμα θα έχει ως αποτέλεσμα το μηχανικό πληκτρολόγιο να είναι σχεδόν πάντα το βαρύτερο. Αντί να έχετε ένα ελαστικό πλέγμα πάνω από ένα PCB, έχετε μεμονωμένους διακόπτες που είναι κατασκευασμένοι από πολλαπλά εξαρτήματα που συμβάλλουν σε αυτό το βάρος.

Ωστόσο, η προσαρμόσιμη φύση των μηχανικών πληκτρολογίων σημαίνει ότι αν πραγματικά θέλατε ένα ελαφρύ, εξαιρετικά φορητό πληκτρολόγιο, μπορείτε σίγουρα να το φτιάξετε μόνοι σας.

Τα μηχανικά πληκτρολόγια κοστίζουν περισσότερο

Τα μηχανικά πληκτρολόγια αποτελούνται από περισσότερα εξαρτήματα: διακόπτες, πληκτρολόγια, PCB, θήκη, backplate, κ.λπ. Αυτά τα πράγματα σε συνδυασμό καταλήγουν να κάνουν ένα πλήρως λειτουργικό μηχανικό πληκτρολόγιο πιο ακριβό.

Τα περισσότερα μη μηχανικά πληκτρολόγια είναι αρκετά απλά, έχοντας ένα PCB που δεν χρειάζεται διακόπτες για να ενεργοποιηθεί, ένα μοναδικό λαστιχένιο πλέγμα που είναι πρακτικά άφθαρτο κατά την κανονική χρήση και ένα απλό πλαστικό περίβλημα και καλύμματα πλήκτρων. Αυτό τα κάνει φθηνότερα και ελαφρύτερα.

Τα μηχανικά πληκτρολόγια είναι πιο δυνατά

Ο ήχος ενός μηχανικού πληκτρολογίου είναι κάτι που πραγματικά πολώνει τις απόψεις. Πολλοί αγαπούν τον ήχο, αλλά φαινομενικά εξίσου τον μισούν.

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι διακοπτών με διαφορετικά προφίλ ήχου, αλλά τα περισσότερα από αυτά είναι πιο δυνατά από τα μη μηχανικά πληκτρολόγια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δακτυλίους O για να απαλύνετε τον ήχο από κάτω προς τα έξω, αλλά αυτό συνήθως καταστρέφει την αίσθηση του μηχανικού πληκτρολογίου και δεν λαμβάνει υπόψη τον ήχο ανάκαμψης μετά την αφαίρεση του διακόπτη.

Για να αποκτήσετε ένα αρκετά αθόρυβο μηχανικό πληκτρολόγιο, θα πρέπει να κάνετε πολύ μεγάλες προσπάθειες για να το πετύχετε, κάτι που μπορεί να μην σας αξίζει.

Χρειάζεστε ένα μηχανικό πληκτρολόγιο για παιχνίδια;

Ένα μηχανικό πληκτρολόγιο δεν είναι απαραίτητο για gaming. Είναι διαφορετικό από ένα ποντίκι όπου ένα ποντίκι χρειάζεται να μεταφράσει τις αναλογικές κινήσεις των χεριών σας με ακρίβεια στον υπολογιστή σας. Τα πληκτρολόγια είναι στην πραγματικότητα απλώς σανίδες που αποτελούνται από διακόπτες ενεργοποίησης-απενεργοποίησης.

Οι επαγγελματίες παίκτες έχουν φτάσει σε επίπεδα υψηλών επιδόσεων μόνο από κανονικά, φθηνά, μη μηχανικά πληκτρολόγια. Ακόμη και όταν άλλαξα σε ένα μηχανικό πληκτρολόγιο, απλώς δεν υπήρχε τόσο μεγάλη αύξηση της απόδοσης – αλλά ένιωσα πολύ καλά.

Η ετυμηγορία είναι η εξής: Δεν χρειάζεστε μηχανικό πληκτρολόγιο, αλλά πιθανότατα θέλετε ένα. Μπορείτε εύκολα να τα δοκιμάσετε σε ίντερνετ καφέ ή σε καταστήματα τεχνολογίας. Πάρτε μια αίσθηση για αυτά, αλλά αν δεν μπορείτε να δικαιολογήσετε την τιμή, να είστε σίγουροι ότι δεν χάνετε πολλές επιδόσεις.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *