δονήσεις στο χειριστήριο PS5

Πώς να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε τις δονήσεις στο χειριστήριο PS5

Γρήγορος οδηγός

  • Μπορείς αλλάξτε την ένταση ή απενεργοποιήστε εντελώς την απτική ανάδραση του χειριστηρίου PS5 από τις Ρυθμίσεις PS5.
  • Για να αλλάξετε την ένταση ή να απενεργοποιήσετε τους κραδασμούς: Παω σε Ρυθμίσεις → Επιλέγω Προσιτότητα → Κάντε κλικ Ελεγκτές → Επιλογή Ένταση κραδασμών.

Το χειριστήριο PS5 DualSense είναι το πιο προηγμένο χειριστήριο παιχνιδιών που βελτιώνει την εμπειρία παιχνιδιού σας στο PS5. Το PlayStation έχει προσθέσει διάφορες δυνατότητες στο χειριστήριο τρέχουσας γενιάς. Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά είναι γνωστό ως Απτική Ανάδραση. Σε αντίθεση με τους κανονικούς κραδασμούς στον ελεγκτή προηγούμενης γενιάς, το απτική ανάδραση διεγείρει τακτικές δονήσεις να βυθιστείτε στη δράση των παιχνιδιών.

Διαβάστε επίσης :Πώς να εγκαταστήσετε το Plex στο PS5 [PlayStation5]

Επιπλέον, μπορείτε προσαρμόστε την ένταση της Απτικής Ανάδρασης με βάση τις προσωπικές σας προτιμήσεις από τις Ρυθμίσεις PS5. Σε αυτόν τον οδηγό, θα μάθετε πώς να ρυθμίζετε την ένταση ή να απενεργοποιείτε εντελώς τη λειτουργία απτικής ανάδρασης στο χειριστήριο PS5 DualSense.

Απτική ανατροφοδότηση PS5

Απτική ανατροφοδότηση στο PS5

Η απτική ανάδραση είναι ανάδραση με δόνηση, την οποία μπορεί κανείς να βιώσει ως απόκριση στη δράση και την αλληλεπίδραση κατά τη χρήση του ελεγκτή PS5 σε ένα βιντεοπαιχνίδι. Θα σας δώσει μια φυσική προσομοίωση του πώς θα ήταν να αγγίξετε ή να ζήσετε κάτι σε πραγματικό χρόνο.

Απτική ανατροφοδότηση PS5

Διαφορά μεταξύ απτικής ανάδρασης και κανονικού βουητού

Το PS5 έχει αντικαταστήσει τους παραδοσιακούς κινητήρες rumble με διπλούς ενεργοποιητές για να συμπεριλάβει ένα χαρακτηριστικό απτικής ανάδρασης σε αυτό. Το συνηθισμένο βουητό είναι μια δόνηση που δεν έχει καμία διακύμανση στην έντασή της. Μπορεί να υπάρχουν μικρές διακυμάνσεις στη δόνηση, αλλά δεν μπορεί να εμπλακεί πλήρως στους παίκτες στον κόσμο του παιχνιδιού, όπως η απτική ανάδραση. Ο αισθητήρας απτικής ανάδρασης θα μεταφέρει τους παίκτες στον κόσμο ενός βιντεοπαιχνιδιού για να βιώσουν το παιχνίδι στο καλύτερο του επίπεδο. Κρατήστε ή επιτεθείτε από το όπλο σας, την επιφάνεια στην οποία τρέχετε, περιβαλλοντικές συνθήκες όπως βροχή, σύγκρουση με άλλο αυτοκίνητο και όλα φαίνονται ρεαλιστικά με αυτό το χαρακτηριστικό.

Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία απτικής ανάδρασης στο χειριστήριο PS5

Το PlayStation 5 προσφέρει την επιλογή Ένταση δόνησης στις ρυθμίσεις του χειριστηρίου για την τροποποίηση της απόκρισης απτικής ανάδρασης. ο Ένταση κραδασμών έχει επιλογές για να διαλέξετε: Δυνατό, Μεσαίο, Αδύναμο, και Μακριά από. Για να προσαρμόσετε τη δυνατότητα απτικής ανάδρασης, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1. Ενεργοποιήστε το PS5 και μεταβείτε στο Ρυθμίσεις.

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις

2. Επιλέξτε το Προσιτότητα επιλογή κάτω από τις Ρυθμίσεις.

Επιλέξτε Accessibiltty

3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Ελεγκτές επιλογή.

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις απτικής ανάδρασης υπό την ένταση δόνησης στο PS5

4. Επιλέξτε Έντονη δόνησηy στις ρυθμίσεις του ελεγκτή.

5. Στο μενού Ένταση κραδασμών, επιλέξτε Ισχυρός, Μεσαίο, ή Αδύναμος για να ενεργοποιήσετε την Απτική Ανάδραση με βάση το επίπεδο δόνησης.

6. Κάντε κλικ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ στην Ένταση κραδασμών για να απενεργοποιήσετε πλήρως την Απτική Ανάδραση.

Αν και η απτική ανατροφοδότηση στο PlayStation 5 είναι μια εξαιρετική εφεύρεση για τον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών, δεν μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα για μεγάλο παιχνίδι. Ακόμα κι αν κάποιος επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τη λειτουργία, το παιχνίδι με ισχυρή ένταση δόνησης για παρατεταμένο χρονικό διάστημα είναι δύσκολο. Εάν χρησιμοποιείτε περισσότερους από έναν ελεγκτές, πρέπει να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία για τον καθένα. Ομοίως, δεν μπορείτε να ελέγξετε την ένταση της απτικής ανάδρασης κατά τις ρυθμίσεις. Αφού αλλάζετε τις ρυθμίσεις κάθε φορά, πρέπει να ανοίγετε το παιχνίδι για να δοκιμάσετε το επίπεδο έντασης.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την αλλαγή της Απτικής Ανάδρασης ή την απενεργοποίηση της λειτουργίας, δοκιμάστε να ενημερώσετε το υλικολογισμικό του ελεγκτή PS5. Εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα μετά την ενημέρωση, επαναφέρετε εργοστασιακά τον ελεγκτή. Επικοινωνήστε με το PlayStation υποστήριξη πελατών εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα μετά την ενημέρωση και την επαναφορά του ελεγκτή.

Συχνές Ερωτήσεις

1. Το χειριστήριο Xbox έχει απτική ανάδραση;

Ναί. Το Xbox Series X διαθέτει τεχνολογία απτικής ανάδρασης, η οποία είναι ένας πιο προηγμένος τύπος τεχνολογίας rumble.

2. Ποια είναι τα καλύτερα παιχνίδια για Haptic Feedback στο PS5;

Τα καλύτερα παιχνίδια είναι τα Call of Duty, Fortnite, FIFA, Godfall, God of War, Marvel Avengers, Marvel Spiderman, NBA και Warframe.

Διαβάστε επίσης :Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν χειριστήριο PS5 στο Mac ή τον υπολογιστή σας

Πώς να συνδέσετε το χειριστήριο PS5 στον υπολογιστή

Πώς να κάνετε streaming gameplay στο PS5 [PlayStation 5]Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4887

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *