Είναι οι κωδικοί σας ασφαλείς; Ας ανακαλύψουμε

Χάρη στις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις τις τελευταίες δεκαετίες, σχεδόν κάθε κύρια βιομηχανία είναι πλέον ψηφιακή. Είτε πρόκειται για λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τραπεζικές υπηρεσίες ή ιστότοπους αγορών.

Για να εξασφαλίσουμε τα ψηφιακά μας αποτυπώματα σε αυτές τις πλατφόρμες, βασιζόμαστε Κωδικοί πρόσβασης. Η μοναδική σειρά χαρακτήρων βοηθά στην προστασία των πολύτιμων δεδομένων μας από ανεπιθύμητες οντότητες.

Δυστυχώς, εκατομμύρια άνθρωποι κάνουν κοινά λάθη κατά τη ρύθμιση ή την ασφάλεια των κωδικών πρόσβασής τους, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο ολόκληρη την παρουσία τους στο Διαδίκτυο.

Για να σας βοηθήσουμε, έχουμε μοιραστεί ορισμένα από τα πρέπει και τα μη που σχετίζονται με τους κωδικούς πρόσβασης που θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε είτε ο κωδικός πρόσβασής σας είναι ασφαλής είτε όχι.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Password Manager στο Android

Αποφύγετε αυτά τα λάθη δημιουργίας και διαχείρισης κωδικού πρόσβασης

Αποφύγετε αυτά τα λάθη δημιουργίας και διαχείρισης κωδικού πρόσβασης

Σε αυτήν την ενότητα, έχουμε συγκεντρώσει μερικά από τα λάθη δημιουργίας και διαχείρισης κωδικού πρόσβασης που πρέπει να αποφύγετε με κάθε κόστος,

1. Αδύναμοι κωδικοί πρόσβασης

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την ExpressVPN αποκάλυψε ότι το 15% των συμμετεχόντων στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν αδύναμους κωδικούς πρόσβασης.

Αυτοί οι κωδικοί πρόσβασης είναι εύκολο να μαντευτούν και γενικά αποτελούνται από ονόματα παιδιών, ονόματα κατοικίδιων, ημερομηνίες γενεθλίων, διευθύνσεις κατοικίας, μια εύκολη σειρά αριθμών και πολλά άλλα.
Κατά συνέπεια, εάν κάποιος συλλέξει ακόμη και βασικές δημόσιες πληροφορίες για εσάς, τότε μπορεί να μαντέψει αβίαστα τον κωδικό πρόσβασής σας.

Στην τελευταία ενότητα αυτού του άρθρου, έχουμε μοιραστεί μερικές εξαιρετικές συμβουλές για να δημιουργήσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης, οπότε συνεχίστε να διαβάζετε.

VPN για μια ζωή με 30€;;(μείνε ασφαλείς στην ψηφιακή σου ζωή)

2. Ίδιος κωδικός πρόσβασης σε πολλές υπηρεσίες

Το να έχετε τον ίδιο ή ελαφρώς τροποποιημένο κωδικό πρόσβασης σε πολλούς ιστότοπους και υπηρεσίες μπορεί επίσης να είναι επιβλαβές.

Για παράδειγμα, εάν ένας από τους κωδικούς πρόσβασής σας διαρρεύσει λόγω παραβίασης δεδομένων, τα ανεπιθύμητα μέρη θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στους άλλους λογαριασμούς σας σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, τραπεζών ή αγορών χρησιμοποιώντας τον ίδιο κωδικό πρόσβασης.

Συνιστούμε ιδιαίτερα στους αναγνώστες μας να μην χρησιμοποιούν ποτέ τον ίδιο κωδικό πρόσβασης σε πολλούς ιστότοπους.

3. Κοινή χρήση ή αποκάλυψη κωδικών πρόσβασης

Η κοινή χρήση ή η κατά λάθος αποκάλυψη του κωδικού πρόσβασής σας μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα.
Ακόμα κι αν εμπιστεύεστε κάποιον, μην μοιράζεστε ποτέ τους σημαντικούς κωδικούς πρόσβασης μαζί του.

Για παράδειγμα, ηθελημένα ή ακούσια, το άτομο με το οποίο μοιραστήκατε τον κωδικό πρόσβασής σας ενδέχεται να τον χρησιμοποιήσει σε μη ασφαλή υπολογιστή, δίκτυο ή ιστότοπο.

Επιπλέον, εάν εκθέσετε κατά λάθος τον κωδικό πρόσβασής σας σε κάποιον ή σε κάποιον ιστότοπο, αλλάξτε τον γρήγορα για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα.

Οι καλύτερες στρατηγικές για τη βελτίωση της ασφάλειας κωδικών πρόσβασης

Οι καλύτερες στρατηγικές για τη βελτίωση της ασφάλειας κωδικών πρόσβασης

1. Ενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βελτιώσετε δραστικά την ασφάλεια του κωδικού πρόσβασής σας είναι να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλιστεί ότι ακόμα κι αν κάποιος αποκτήσει πρόσβαση στον κωδικό πρόσβασής σας, δεν θα μπορεί να συνδεθεί στον λογαριασμό σας χωρίς τον κωδικό 2FA.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια αποκλειστική εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας όπως το Google Authenticator ή να ζητήσετε έναν κωδικό OTP χρησιμοποιώντας τον αριθμό τηλεφώνου σας για να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

2. Αλλάζετε τακτικά τον σημαντικό σας κωδικό πρόσβασης

Με την πάροδο του χρόνου, οι κωδικοί πρόσβασής σας ενδέχεται να είναι παλιοί, να παραβιαστούν ή να διαρρεύσουν.
Κατά συνέπεια, η τακτική αλλαγή σημαντικών κωδικών πρόσβασης είναι επίσης μια εξαιρετική πρακτική για την προστασία του κωδικού πρόσβασής σας από ανεπιθύμητη πρόσβαση από χάκερ.

Σας συνιστούμε να αλλάζετε τον κωδικό πρόσβασής σας κάθε λίγους μήνες ή εάν παρατηρήσετε κάποια ασυνήθιστη δραστηριότητα στους λογαριασμούς σας.

3. Χρησιμοποιήστε το Reliable Password Manager

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε, να αποθηκεύσετε, να προστατέψετε και να διαχειριστείτε τους κωδικούς πρόσβασής σας και να βελτιώσετε την ασφάλειά τους είναι χρησιμοποιώντας έναν αξιόπιστο και αξιόπιστο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης.

Οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να προτείνετε ισχυρούς και μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης. Επιπλέον, οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης κρυπτογραφούν τους κωδικούς πρόσβασής σας και τους αποθηκεύουν σε ένα θησαυροφυλάκιο.

Μια έρευνα για τους κωδικούς πρόσβασης αποκάλυψε ότι οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης χρησιμοποιούνται από το 21% των ερωτηθέντων. Ωστόσο, μόνο το 19% υιοθετεί έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για να συνδεθεί με ασφάλεια στους λογαριασμούς του.
Έτσι, ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει το 2FA.

Πώς να δημιουργήσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης;

Ακολουθώντας τα κοινά πρέπει και τα μη στις προαναφερθείσες ενότητες, έχετε ήδη βελτιώσει την ασφάλεια των κωδικών πρόσβασής σας. Τούτου λεχθέντος, η δημιουργία ενός ισχυρού και μοναδικού κωδικού πρόσβασης είναι επίσης μια καλή πρακτική.

Για να δημιουργήσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης, βεβαιωθείτε ότι ο κωδικός πρόσβασής σας έχει μήκος τουλάχιστον 10 χαρακτήρες και περιέχει έναν καλό συνδυασμό αριθμών, συμβόλων και κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων. Επιπλέον, μην χρησιμοποιείτε ποτέ εύχρηστες ή προσωπικές πληροφορίες ως κωδικό πρόσβασής σας.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Αυτό λοιπόν ήταν όλα όσα έπρεπε να ξέρετε για το World Of Passwords.
Σαφώς, οι κωδικοί πρόσβασης έχουν φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο προστατεύουμε τις πολύτιμες πληροφορίες μας. Ως αποτέλεσμα, η δημιουργία, η αποθήκευση και η οργάνωση ισχυρών κωδικών πρόσβασης μπορεί να σας βοηθήσει να προστατεύσετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο.

Συνιστούμε ιδιαίτερα στους αναγνώστες μας να ελέγξουν και να χρησιμοποιήσουν αξιόπιστους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης για να απλοποιήσουν ολόκληρη τη διαδικασία.

Διαβάστε επίσης :Πώς να διορθώσετε τους συνδέσμους Instagram που δεν λειτουργούν

Πώς να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στο Snapchat

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5434

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *