Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν χειριστήριο PS5 στο Mac ή τον υπολογιστή σας

Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν χειριστήριο PS5 στο Mac ή τον υπολογιστή σας

Το PS Remote Play σάς επιτρέπει να παίζετε παιχνίδια PlayStation στον υπολογιστή σας με ένα χειριστήριο PS5. Περισσότερα παιχνίδια για υπολογιστή και πλατφόρμες παιχνιδιών υποστηρίζουν το χειριστήριο DualSense κάθε μέρα. Και το χειριστήριο PS5 λειτουργεί επίσης σε iPhone , iPad και συσκευές Android.

Αυτό το σεμινάριο καλύπτει τη χρήση ενός ελεγκτή PS5 στο Mac ή τον υπολογιστή σας. Πριν συνδέσετε ένα χειριστήριο στον υπολογιστή σας, απενεργοποιήστε το χειριστήριο PS5. Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί PlayStation (PS) μέχρι να σβήσει η ενδεικτική λυχνία ή η λυχνία κατάστασης του χειριστηρίου. Όταν γίνει αυτό, μπορείτε να συνδέσετε το χειριστήριο στον υπολογιστή σας με καλώδιο USB ή ασύρματα.

Ενσύρματη σύνδεση USB

Για ενσύρματη σύνδεση USB, χρησιμοποιήστε το καλώδιο Type-A σε Type-C που περιλαμβάνεται στη συσκευασία του PS5. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε το παρεχόμενο καλώδιο, χρησιμοποιήστε ένα καλώδιο USB άλλου κατασκευαστή που υποστηρίζει μεταφορά ενέργειας και συγχρονισμό δεδομένων. Τα Windows ή το macOS δεν θα εντοπίσουν τον ελεγκτή PS5 DualSense εάν χρησιμοποιείτε καλώδιο “μόνο φόρτιση”.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να λειτουργήσει είναι να συνδέσετε την υποδοχή USB-A του καλωδίου στον υπολογιστή σας και να εισάγετε την υποδοχή USB-C στη θύρα USB-C του ελεγκτή DualSense.

Το 10 καλύτερο χειριστήριο παιχνιδιών για υπολογιστή το 2022(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Σημείωση: Χρησιμοποιήστε ένα καλώδιο USB-C σε USB-C για υπολογιστές και MacBook χωρίς θύρα USB Type-A. Συνδέστε οποιοδήποτε άκρο του καλωδίου στο Mac ή τον υπολογιστή σας και το άλλο άκρο στο χειριστήριο.

Συνδέστε το χειριστήριο PS5 DualSense ασύρματα

Θυμηθείτε να απενεργοποιήσετε ή να αποσυνδέσετε το χειριστήριό σας από άλλες συσκευές πριν το αντιστοιχίσετε με τον υπολογιστή σας. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί PS στο χειριστήριο μέχρι να σβήσει η ενδεικτική λυχνία. Αυτό αποσυνδέει το χειριστήριο από άλλες συσκευές Bluetooth και το καθιστά διαθέσιμο για σύζευξη με μια νέα συσκευή.

Συνδέστε ένα χειριστήριο PS5 σε έναν υπολογιστή με Windows

Για να αντιστοιχίσετε ένα χειριστήριο PS5 DualSense με έναν υπολογιστή με Windows 10 ή Windows 11, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

Στα Windows 11, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις του υπολογιστή σας (πατήστε το πλήκτρο Windows + I). Επιλέξτε Bluetooth & συσκευές στην πλαϊνή γραμμή και, στη συνέχεια, επιλέξτε Προσθήκη συσκευής στα δεξιά.

Στα Windows 10, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Συσκευές > Bluetooth και άλλες συσκευές και επιλέξτε Προσθήκη Bluetooth ή άλλων συσκευών.

Επιλέξτε Bluetooth.

Το επόμενο βήμα είναι να θέσετε το χειριστήριό σας σε λειτουργία σύζευξης. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί Playstation και το κουμπί Δημιουργία για περίπου 5 δευτερόλεπτα. Αφήστε και τα δύο κουμπιά όταν η ενδεικτική λυχνία του ελεγκτή αναβοσβήνει δύο φορές.

Στον υπολογιστή σας, επιλέξτε Wireless Controller.

Περιμένετε να συνδεθεί ο υπολογιστής σας στο χειριστήριο. Επιλέξτε Τέλος για να κλείσετε το παράθυρο όταν δείτε ένα μήνυμα “Η συσκευή σας είναι έτοιμη για λειτουργία”.

Το χειριστήριό σας θα πρέπει να εμφανίζεται ως “Συνδεδεμένο” στο μενού ρυθμίσεων Bluetooth. Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χειριστήριο σε παιχνίδια Steam και άλλα συμβατά προγράμματα.

Συνδέστε ένα χειριστήριο PS5 σε Mac

Μεταβείτε στις Προτιμήσεις συστήματος > Bluetooth και βεβαιωθείτε ότι το Bluetooth είναι ενεργοποιημένο. Επιλέξτε το κουμπί Ενεργοποίηση Bluetooth για να ενεργοποιήσετε το Bluetooth του Mac σας.

Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί PS και το κουμπί Δημιουργία στο χειριστήριο PS5 έως ότου η ενδεικτική λυχνία αναβοσβήνει δύο φορές κατά διαστήματα. Αυτό θέτει το χειριστήριο σε λειτουργία σύζευξης.

Το Mac σας θα πρέπει να εντοπίσει ένα “Ασύρματο χειριστήριο DualSense” στο μενού ρυθμίσεων Bluetooth. Επιλέξτε το κουμπί Σύνδεση για να συνεχίσετε.

Σε αντίθεση με τα Windows, το macOS αναγνωρίζει σωστά και χαρακτηρίζει το χειριστήριο PS5 ως “Ασύρματο χειριστήριο DualSense”.

Επιλέξτε Επιλογές για να προσαρμόσετε τη λειτουργικότητα ορισμένων κουμπιών στον ελεγκτή DualSense.

Από προεπιλογή, πατώντας το κουμπί Home (PS) στο χειριστήριο ανοίγει το Launchpad του Mac σας.

Μπορείτε να διαμορφώσετε το macOS ώστε να ανοίγει την κινητή εναλλαγή εφαρμογών όταν πατάτε παρατεταμένα το κουμπί Home (PS) του ελεγκτή σας. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού «Πατήστε παρατεταμένα στο σπίτι» και επιλέξτε LaunchPad.

Το κουμπί “Κοινή χρήση” ή “Δημιουργία” είναι επίσης προσαρμόσιμο. Μπορείτε να ξεκινήσετε την εγγραφή της οθόνης σας ή να τραβήξετε “επισημάνσεις” κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού πατώντας δύο φορές ή πατώντας παρατεταμένα το κουμπί Κοινή χρήση. Η λήψη ενός highlight εξοικονομεί τα τελευταία 15 δευτερόλεπτα του παιχνιδιού.

Αναπτύξτε το μενού «Διπλό πάτημα κοινής χρήσης» ή «Κοινή χρήση παρατεταμένης πίεσης» και επιλέξτε Έναρξη/Διακοπή εγγραφής ή Λήψη επισήμανσης.

Επιλέξτε Οθόνη εγγραφής στη γραμμή εντολών επιβεβαίωσης.

Σημείωση: Η λήψη σημείων με το χειριστήριο DualSense ενδέχεται να μειώσει την ταχύτητα και την απόδοση του παιχνιδιού.

Επιλέξτε Τέλος για να αποθηκεύσετε τις προσαρμογές.

Ρυθμίστε και χρησιμοποιήστε τον ελεγκτή PS5 στον υπολογιστή σας

Ο υπολογιστής σας και οι συμβατές εφαρμογές σας θα πρέπει να εντοπίσουν αμέσως έναν ελεγκτή PS5 DualSense συνδεδεμένο μέσω καλωδίου ή ασύρματα. Ανάλογα με την εφαρμογή ή τα παιχνίδια υπολογιστή που παίζετε, μπορεί να χρειαστεί να ενεργοποιήσετε ρυθμίσεις για συγκεκριμένες εφαρμογές.

Στο Steam , για παράδειγμα, η ενεργοποίηση της «Υποστήριξης διαμόρφωσης PlayStation» σάς επιτρέπει να απολαμβάνετε όλες τις δυνατότητες του ελεγκτή DualSense.

Συνδέστε το χειριστήριο στον υπολογιστή σας και ανοίξτε τις ρυθμίσεις του Steam.
Μεταβείτε στην καρτέλα “Controller” στην αριστερή πλαϊνή γραμμή και επιλέξτε General Controller Settings.

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε χειριστήριο PlayStation 5 Pro(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Βεβαιωθείτε ότι το χειριστήριο PlayStation 5 εμφανίζεται στην ενότητα “Εντοπίστηκε ελεγκτής”. Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου PlayStation Configuration Support και κλείστε το παράθυρο ρυθμίσεων του ελεγκτή.

Θα πρέπει επίσης να επιλέξετε το πλαίσιο ελέγχου Generic Gamepad Configuration Support. Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει το χειριστήριο του PS5 σας να λειτουργήσει σωστά εάν η υποστήριξη διαμόρφωσης PlayStation του Steam δυσλειτουργεί.

Στο Remote Play, θα δείτε το επίπεδο μπαταρίας του χειριστηρίου σας στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης.

Εάν το χειριστήριο PS5 σας δεν λειτουργεί σε ένα συγκεκριμένο παιχνίδι, επικοινωνήστε με τον προγραμματιστή του παιχνιδιού για υποστήριξη.

Το χειριστήριο PS5 δεν συνδέεται ή δεν λειτουργεί σε υπολογιστή ή Mac; Δοκιμάστε αυτές τις διορθώσεις

Ο υπολογιστής σας μπορεί να μην αναγνωρίσει έναν ελεγκτή PS5 για πολλούς λόγους. Οι παρακάτω προτάσεις αντιμετώπισης προβλημάτων θα πρέπει να επιλύσουν το πρόβλημα.

1. Δοκιμάστε μια διαφορετική θύρα ή καλώδιο

Εάν συνδέετε το χειριστήριό σας χρησιμοποιώντας καλώδιο, βεβαιωθείτε ότι είναι το αρχικό καλώδιο που περιλαμβάνεται στη συσκευασία του PS5. Εάν χρησιμοποιείτε ένα καλώδιο κλονισμού ή πλαστό, ο υπολογιστής σας ενδέχεται να μην εντοπίσει τον ελεγκτή DualSense. Χρησιμοποιήστε ένα αυθεντικό καλώδιο που υποστηρίζει συγχρονισμό δεδομένων και μεταφορά ενέργειας.

Τα προβλήματα θύρας USB μπορούν επίσης να αποτρέψουν τη σύνδεση των ελεγκτών PS5 στον υπολογιστή σας. Δοκιμάστε μια διαφορετική θύρα στον υπολογιστή σας εάν ο ελεγκτής δεν λειτουργεί σε μια συγκεκριμένη θύρα. Συνιστούμε επίσης να συνδέσετε το χειριστήριο απευθείας στον υπολογιστή σας. Όταν χρησιμοποιείτε προσαρμογέα USB, βεβαιωθείτε ότι το αξεσουάρ υποστηρίζει συγχρονισμό δεδομένων και μεταφορά ενέργειας.

2. Ενημερώστε τον ελεγκτή

Η ενημέρωση του ελεγκτή σας στο πιο πρόσφατο υλικολογισμικό μπορεί να διορθώσει προβλήματα συνδεσιμότητας και απόδοσης.

Εάν χρησιμοποιείτε υπολογιστή με Windows, ενημερώστε τον ελεγκτή PS5 χρησιμοποιώντας την εφαρμογή ενημέρωσης υλικολογισμικού για την εφαρμογή ασύρματου ελεγκτή DualSense . Εγκαταστήστε την εφαρμογή στον υπολογιστή σας και συνδέστε το χειριστήριο χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο.

Η εφαρμογή θα κατεβάσει και θα εγκαταστήσει αυτόματα οποιαδήποτε ενημέρωση υλικολογισμικού είναι διαθέσιμη για τον ελεγκτή σας. Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας έχει σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Μπορείτε επίσης να ενημερώσετε το χειριστήριό σας από την κονσόλα PS5 . Ανοίξτε το μενού ρυθμίσεων του PS5, μεταβείτε στα Αξεσουάρ > Ελεγκτές και επιλέξτε Λογισμικό συσκευής ασύρματου ελεγκτή.

3. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας

Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας εάν το υλικολογισμικό του ελεγκτή σας είναι ενημερωμένο, αλλά δεν θα συνδεθεί ή δεν θα λειτουργήσει όταν παίζετε συμβατά παιχνίδια.

4. Επαναφέρετε τον ελεγκτή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις

Εάν το πρόβλημα παραμένει, επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του ελεγκτή PS5 DualSense στις εργοστασιακές προεπιλογές. Αποσυνδέστε ή αποσυνδέστε το χειριστήριο από την κονσόλα σας ή άλλες συσκευές πριν εκτελέσετε την επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Θα πρέπει επίσης να κλείσετε την κονσόλα σας.

Εντοπίστε μια μικροσκοπική τρύπα σε σχήμα κύκλου στο πίσω μέρος του ελεγκτή. Μέσα στην τρύπα βρίσκεται το κουμπί επαναφοράς του ελεγκτή DualSense. Τοποθετήστε μια καρφίτσα ή ένα συνδετήρα στην τρύπα και πατήστε το κουμπί επαναφοράς για 3-5 δευτερόλεπτα.

Ενεργοποιήστε το χειριστήριο, συνδέστε το στον υπολογιστή σας και ελέγξτε εάν τώρα λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα.

Απολαύστε παιχνίδια σαν κονσόλα στον υπολογιστή σας

Η σύνδεση ενός ελεγκτή PS5 DualSense σε υπολογιστή Windows ή Mac είναι εύκολη. Ενημερώστε το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη χρήση του ελεγκτή. Επισκεφτείτε ένα Κέντρο επισκευής υπηρεσιών PlayStation εάν το χειριστήριο DualSense δεν συνδεθεί ή δεν λειτουργεί στην κονσόλα ή τον υπολογιστή του.

Η Sony ανακοινώνει το νέο ασύρματο χειριστήριο PS5 DualSense Edge(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4889

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *