Πώς να συνδέσετε ένα χειριστήριο Nintendo Switch σε έναν υπολογιστή

Πώς να συνδέσετε ένα χειριστήριο Nintendo Switch σε έναν υπολογιστή

Το πληκτρολόγιο και το ποντίκι είναι υπέροχα, αλλά ορισμένα παιχνίδια είναι καλύτερα με χειριστήριο. Εάν έχετε ένα χειριστήριο Nintendo Switch Pro, μπορείτε να το συνδέσετε απευθείας σε έναν υπολογιστή. […]

Το πληκτρολόγιο και το ποντίκι είναι υπέροχα, αλλά ορισμένα παιχνίδια είναι καλύτερα με χειριστήριο. Εάν διαθέτετε χειριστήριο Nintendo Switch Pro, μπορείτε να το συνδέσετε απευθείας σε έναν υπολογιστή. 

Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για παίκτες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν ένα χειριστήριο αλλά δεν έχουν διαθέσιμο χειριστήριο ειδικά για υπολογιστή. Μπορεί επίσης να είναι η τέλεια επιλογή όταν παίζετε παιχνίδια εξομοίωσης Nintendo στον υπολογιστή σας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να συνδέσετε τον ελεγκτή Switch Pro στον υπολογιστή σας. 

Πώς να συνδέσετε έναν ενσύρματο ελεγκτή διακόπτη σε έναν υπολογιστή

Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν ελεγκτή διακόπτη που λειτουργεί με πλήρη διάρκεια μπαταρίας και ένα καλώδιο USB για αυτό. Θα χρειαστεί να το συνδέσετε σε μια θύρα USB του υπολογιστή σας. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να συνδέσετε τον ελεγκτή Switch. 

Με το καλώδιο USB, συνδέστε το ένα άκρο στον ελεγκτή Switch (αν είναι αφαιρούμενο καλώδιο USB.) Συνδέστε το άλλο άκρο σε μια θύρα USB του υπολογιστή σας. Ο υπολογιστής σας θα σας ειδοποιήσει εάν αναγνωρίσει τη συνδεδεμένη συσκευή. Εάν όχι, δοκιμάστε να αποσυνδέσετε το USB και, στη συνέχεια, να το συνδέσετε ξανά ή επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας εάν αυτό δεν έχει αποτέλεσμα. 

Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χειριστήριό σας με τον υπολογιστή σας. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το χειριστήριό σας με ένα πρόγραμμα όπως το Steam, έχουμε μια ενότητα για αυτό πιο κάτω. 

Οπτικός διακόπτης RAZER Huntsman Mini Clicky(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς να συνδέσετε έναν ελεγκτή ασύρματου διακόπτη σε έναν υπολογιστή

Εάν έχετε ένα χειριστήριο Switch που δεν απαιτεί ενσύρματη σύνδεση, μπορείτε επίσης να το συνδέσετε στον υπολογιστή σας μέσω του μενού ρυθμίσεων συσκευής Bluetooth των Windows 10. Αυτό μπορεί να γίνει τόσο με ελεγκτές Pro όσο και με ελεγκτές Joy-con. Αυτή είναι επίσης μια απλή διαδικασία και το μόνο που χρειάζεστε είναι ο ελεγκτής και ο υπολογιστής σας. Εάν ο υπολογιστής σας δεν διαθέτει ενσωματωμένο Bluetooth, χρησιμοποιείτε dongle ή προσαρμογέα Bluetooth. 

Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μια σύνδεση Bluetooth:

Στον υπολογιστή σας, μεταβείτε στην Έναρξη και αναζητήστε Bluetooth και ανοίξτε τις ρυθμίσεις Bluetooth και άλλων συσκευών για να μεταβείτε στο μενού Bluetooth.  

Επιλέξτε Προσθήκη Bluetooth ή άλλης συσκευής .

Επιλέξτε Bluetooth

Στο χειριστήριο Switch, πατήστε παρατεταμένα το κουμπί Συγχρονισμός στο επάνω μέρος του χειριστηρίου μέχρι να ανάψουν τα φώτα. Το χειριστήριο θα εμφανιστεί στον υπολογιστή σας ως Pro Controller ή κάτι παρόμοιο. Κάντε κλικ σε αυτό όταν εμφανιστεί. 

Αφού συνδεθεί, επιλέξτε Τέλος

Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χειριστήριο Switch με ασύρματη σύνδεση στον υπολογιστή σας. 

JP Nintendo Φιγούρα 2.5″ Super Mario W.24 – 5 Σχέδια (401254)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν ελεγκτή διακόπτη στο Steam

Εάν παίζετε παιχνίδια σε υπολογιστή, πιθανότατα χρησιμοποιείτε το Steam για να εκκινήσετε και να παίξετε τα παιχνίδια σας (εάν όχι, θα σας καθοδηγήσουμε πώς να χρησιμοποιήσετε το χειριστήριό σας και με άλλα προγράμματα.) Ευτυχώς, το Steam διαθέτει Nintendo Switch Pro υποστήριξη διαμόρφωσης για αυτούς τους ελεγκτές. 

Ανοίξτε το Steam και επιλέξτε Steam > Ρυθμίσεις επάνω αριστερά. 

Μεταβείτε στο Controller > General Controller Settings

Η λειτουργία Big Picture θα ανοίξει και μπορείτε να δείτε εάν το συνδεδεμένο χειριστήριό σας λειτουργεί με το Steam. Θα πρέπει να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ελεγκτή σας για να επιλέξετε τις επιλογές. 

Από εδώ, μπορείτε να επιλέξετε το είδος της διάταξης ελεγκτή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε μέσω του Steam και να το βαθμονομήσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη διάταξη κουμπιών Nintendo ή τη διάταξη άλλων ελεγκτών όπως το Xbox. Τώρα, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανοίξετε ένα παιχνίδι και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το χειριστήριό σας. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις με το παιχνίδι σας, ωστόσο, καθώς μπορεί να χρειαστεί να ενεργοποιήσετε ένα χειριστήριο πριν το χρησιμοποιήσετε. Ορισμένα παιχνίδια Steam δεν υποστηρίζουν καθόλου χειριστήριο. 

Όταν ξεκινάτε ένα παιχνίδι στο Steam, ίσως χρειαστεί να ρυθμίσετε το χειριστήριο και στις ρυθμίσεις αυτού του παιχνιδιού. Εάν ένα παιχνίδι Steam είναι πλήρως συμβατό με ένα χειριστήριο, συνήθως, τα μηνύματα κουμπιών θα αλλάξουν για να αντικατοπτρίζουν τον τύπο του χειριστηρίου που χρησιμοποιείτε. Ίσως μπορέσετε να αντιστοιχίσετε ξανά τα κουμπιά και τα αναλογικά sticks στις ρυθμίσεις του παιχνιδιού. 

Μηχανικό πληκτρολόγιο RAZER Blackwidow V3 (πράσινος διακόπτης)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν ελεγκτή διακόπτη με παιχνίδια που δεν είναι Steam

Το Steam κάνει εύκολη την αναπαραγωγή παιχνιδιών με το χειριστήριο Switch. Αλλά με οποιαδήποτε παιχνίδια ή εξομοιωτές εκτός Steam, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε άλλη μέθοδο για να συνδέσετε το χειριστήριό σας στο παιχνίδι. Αυτό θα εξαρτηθεί από το παιχνίδι που παίζετε και αν παρέχει υποστήριξη για χειριστήρια. 

Μπορείτε να συνδέσετε τον ελεγκτή Switch στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας τις παραπάνω μεθόδους. Ωστόσο, όταν είστε μέσα στο παιχνίδι, μπορεί να χρειαστεί πρώτα να πλοηγηθείτε στις ρυθμίσεις του ελεγκτή και να το ρυθμίσετε πριν είναι συμβατό με οτιδήποτε παίζετε. 

Αυτό είναι προσβάσιμο στα περισσότερα παιχνίδια μέσω μιας επιλογής Επιλογές ή Ρυθμίσεις στο κύριο μενού του παιχνιδιού. Από εκεί, αναζητήστε μια επιλογή για να ρυθμίσετε έναν ελεγκτή ή μια διαμόρφωση. Μπορεί να θέλετε να αναζητήσετε το συγκεκριμένο παιχνίδι σας για να ελέγξετε αν είναι συμβατό με χειριστήρια σε υπολογιστή. 

Παίξτε τα παιχνίδια του υπολογιστή σας με έναν ελεγκτή διακόπτη

Ένα χειριστήριο Nintendo Switch είναι μια εξαιρετική επιλογή για να παίζετε παιχνίδια υπολογιστή. Εάν δεν έχετε άλλες επιλογές, όπως ένα χειριστήριο Playstation ή Xbox ή ένα συγκεκριμένο για υπολογιστή, ένα χειριστήριο Switch θα κάνει τη δουλειά εξίσου καλά. Είναι εξαιρετικά εύκολο να ρυθμίσετε ένα χειριστήριο Switch και με τον υπολογιστή σας, απαιτώντας μόνο σύνδεση USB ή χρησιμοποιώντας Bluetooth. Εάν χρησιμοποιείτε το Steam, διευκολύνουν τη σύνδεση ενός ελεγκτή Switch στα παιχνίδια σας. 

Ακολουθώντας τον παραπάνω οδηγό, θα μπορείτε να παίξετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια με ένα χειριστήριο σε ελάχιστο χρόνο. 

Πώς να διορθώσετε την υψηλή χρήση CPU του Steam Client WebHelper (5 Μέθοδοι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5006

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *