Πώς να συνδέσετε ένα Nintendo Switch Controller σε έναν υπολογιστή

How to Connect a Nintendo Switch Controller to a PC

Το πληκτρολόγιο και το ποντίκι είναι υπέροχα, αλλά ορισμένα παιχνίδια είναι καλύτερα με χειριστήριο. Εάν διαθέτετε ένα χειριστήριο Nintendo Switch Pro, μπορείτε να το συνδέσετε απευθείας σε έναν υπολογιστή. 

Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για παίκτες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν ένα χειριστήριο αλλά δεν έχουν διαθέσιμο χειριστήριο ειδικά για υπολογιστή. Μπορεί επίσης να είναι η τέλεια επιλογή όταν παίζετε παιχνίδια εξομοίωσης Nintendo στον υπολογιστή σας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να συνδέσετε τον ελεγκτή Switch Pro στον υπολογιστή σας. 

Πώς να συνδέσετε έναν ενσύρματο ελεγκτή διακόπτη σε έναν υπολογιστή

Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν ελεγκτή διακόπτη που λειτουργεί με πλήρη διάρκεια μπαταρίας και ένα καλώδιο USB για αυτό. Θα χρειαστεί να το συνδέσετε σε μια θύρα USB του υπολογιστή σας. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να συνδέσετε τον ελεγκτή Switch. 

Με το καλώδιο USB, συνδέστε το ένα άκρο στον ελεγκτή Switch (αν είναι αφαιρούμενο καλώδιο USB.) Συνδέστε το άλλο άκρο σε μια θύρα USB του υπολογιστή σας. Ο υπολογιστής σας θα σας ειδοποιήσει εάν αναγνωρίσει τη συνδεδεμένη συσκευή. Εάν όχι, δοκιμάστε να αποσυνδέσετε το USB και, στη συνέχεια, να το συνδέσετε ξανά ή επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας εάν αυτό δεν έχει αποτέλεσμα. 

Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χειριστήριό σας με τον υπολογιστή σας. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το χειριστήριό σας με ένα πρόγραμμα όπως το Steam, έχουμε μια ενότητα για αυτό πιο κάτω. 

Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν χειριστήριο PS5 στο Mac ή τον υπολογιστή σας(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς να συνδέσετε έναν ελεγκτή ασύρματου διακόπτη σε έναν υπολογιστή

Εάν έχετε ένα χειριστήριο Switch που δεν απαιτεί ενσύρματη σύνδεση, μπορείτε επίσης να το συνδέσετε στον υπολογιστή σας μέσω του μενού ρυθμίσεων συσκευής Bluetooth των Windows 10. Αυτό μπορεί να γίνει τόσο με ελεγκτές Pro όσο και με ελεγκτές Joy-con. Αυτή είναι επίσης μια απλή διαδικασία και το μόνο που χρειάζεστε είναι ο ελεγκτής και ο υπολογιστής σας. Εάν ο υπολογιστής σας δεν διαθέτει ενσωματωμένο Bluetooth, χρησιμοποιείτε dongle ή προσαρμογέα Bluetooth. 

Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μια σύνδεση Bluetooth:

Στον υπολογιστή σας, μεταβείτε στην Έναρξη και αναζητήστε Bluetooth και ανοίξτε τις ρυθμίσεις Bluetooth και άλλων συσκευών για να μεταβείτε στο μενού Bluetooth.  

Επιλέξτε Προσθήκη Bluetooth ή άλλης συσκευής .

Επιλέξτε Bluetooth

Στο χειριστήριο Switch, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί Sync στο επάνω μέρος του χειριστηρίου μέχρι να ανάψουν τα φώτα. Το χειριστήριο θα εμφανιστεί στον υπολογιστή σας ως Pro Controller ή κάτι παρόμοιο. Κάντε κλικ σε αυτό όταν εμφανιστεί. 

Αφού συνδεθεί, επιλέξτε Τέλος

Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χειριστήριο Switch με ασύρματη σύνδεση στον υπολογιστή σας. 

Πώς να απενεργοποιήσετε το χειριστήριο του PS5 όταν είναι ζευγοποιημένο(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν ελεγκτή διακόπτη στο Steam

Εάν παίζετε παιχνίδια σε υπολογιστή, πιθανότατα χρησιμοποιείτε το Steam για να εκκινήσετε και να παίξετε τα παιχνίδια σας (εάν όχι, θα σας καθοδηγήσουμε πώς να χρησιμοποιήσετε το χειριστήριό σας και με άλλα προγράμματα.) Ευτυχώς, το Steam διαθέτει Nintendo Switch Pro υποστήριξη διαμόρφωσης για αυτούς τους ελεγκτές. 

Ανοίξτε το Steam και επιλέξτε Steam > Ρυθμίσεις επάνω αριστερά. 

Μεταβείτε στο Controller > General Controller Settings

Η λειτουργία Big Picture θα ανοίξει και μπορείτε να δείτε εάν το συνδεδεμένο χειριστήριο σας λειτουργεί με το Steam. Θα πρέπει να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ελεγκτή σας για να επιλέξετε τις επιλογές. 

Από εδώ, μπορείτε να επιλέξετε το είδος της διάταξης ελεγκτή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε μέσω του Steam και να το βαθμονομήσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη διάταξη κουμπιών Nintendo ή τη διάταξη άλλων ελεγκτών όπως το Xbox. Τώρα, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανοίξετε ένα παιχνίδι και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το χειριστήριό σας. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις με το παιχνίδι σας, ωστόσο, καθώς μπορεί να χρειαστεί να ενεργοποιήσετε ένα χειριστήριο πριν το χρησιμοποιήσετε. Ορισμένα παιχνίδια Steam δεν υποστηρίζουν καθόλου χειριστήριο. 

Όταν ξεκινάτε ένα παιχνίδι στο Steam, ίσως χρειαστεί να ρυθμίσετε το χειριστήριο και στις ρυθμίσεις αυτού του παιχνιδιού. Εάν ένα παιχνίδι Steam είναι πλήρως συμβατό με ένα χειριστήριο, συνήθως, τα μηνύματα κουμπιών θα αλλάξουν για να αντικατοπτρίζουν τον τύπο του χειριστηρίου που χρησιμοποιείτε. Ίσως μπορείτε να αντιστοιχίσετε ξανά τα κουμπιά και τα αναλογικά sticks στις ρυθμίσεις του παιχνιδιού. 

Η Sony ανακοινώνει το νέο ασύρματο χειριστήριο PS5 DualSense Edge(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν ελεγκτή διακόπτη με παιχνίδια που δεν είναι Steam

Το Steam κάνει εύκολη την αναπαραγωγή παιχνιδιών με το χειριστήριο Switch. Αλλά με οποιαδήποτε παιχνίδια ή εξομοιωτές εκτός Steam, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε άλλη μέθοδο για να συνδέσετε το χειριστήριό σας στο παιχνίδι. Αυτό θα εξαρτηθεί από το παιχνίδι που παίζετε και αν παρέχει υποστήριξη για χειριστήρια. 

Μπορείτε να συνδέσετε τον ελεγκτή Switch στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας τις παραπάνω μεθόδους. Ωστόσο, όταν βρίσκεστε στο παιχνίδι, ίσως χρειαστεί πρώτα να πλοηγηθείτε στις ρυθμίσεις του ελεγκτή και να το ρυθμίσετε προτού είναι συμβατό με οτιδήποτε παίζετε. 

Αυτό είναι προσβάσιμο στα περισσότερα παιχνίδια μέσω μιας επιλογής Επιλογές ή Ρυθμίσεις στο κύριο μενού του παιχνιδιού. Από εκεί, αναζητήστε μια επιλογή για να ρυθμίσετε έναν ελεγκτή ή μια διαμόρφωση. Μπορεί να θέλετε να αναζητήσετε το συγκεκριμένο παιχνίδι σας για να ελέγξετε αν είναι συμβατό με χειριστήρια σε υπολογιστή. 

Παίξτε τα παιχνίδια του υπολογιστή σας με έναν ελεγκτή διακόπτη

Ένα χειριστήριο Nintendo Switch είναι μια εξαιρετική επιλογή για να παίζετε παιχνίδια υπολογιστή. Εάν δεν έχετε άλλες επιλογές, όπως ένα χειριστήριο Playstation ή Xbox ή ένα συγκεκριμένο για υπολογιστή, ένα χειριστήριο Switch θα κάνει τη δουλειά εξίσου καλά. Είναι εξαιρετικά εύκολο να ρυθμίσετε έναν ελεγκτή Switch και με τον υπολογιστή σας, απαιτώντας μόνο σύνδεση USB ή χρησιμοποιώντας Bluetooth. Εάν χρησιμοποιείτε το Steam, διευκολύνουν τη σύνδεση ενός χειριστηρίου Switch στα παιχνίδια σας. 

Ακολουθώντας τον παραπάνω οδηγό, θα μπορείτε να παίξετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια με ένα χειριστήριο σε ελάχιστο χρόνο. 

 

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4887

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *