Πώς να κλειδώσετε την κρυπτογραφημένη μονάδα δίσκου BitLocker στα Windows

Τόσο τα Windows 10 όσο και τα Windows 11 διαθέτουν μια δυνατότητα ασφαλείας που ονομάζεται BitLocker. Το BitLocker είναι ένα εργαλείο κρυπτογράφησης αρχείων που μπορεί να προστατεύσει με κωδικό πρόσβασης τις μονάδες σκληρού δίσκου και το SSD σας. Τα Windows 11 διαθέτουν επίσης ένα πρόσθετο που ονομάζεται BitLocker To Go, το οποίο καλύπτει τις αφαιρούμενες μονάδες δίσκου.

Ενώ το BitLocker είναι μια εξαιρετική δυνατότητα ασφαλείας, μόλις ξεκλειδώσετε μια κλειδωμένη μονάδα δίσκου, δεν μπορείτε να την κλείσετε ξανά χωρίς επανεκκίνηση. Η επανεκκίνηση των Windows για να κλειδώσετε μια προστατευμένη μονάδα δίσκου δεν είναι η καλύτερη επιλογή, ειδικά εάν συχνά αφήνετε τον υπολογιστή σας χωρίς επίβλεψη.

Το BitLocker Manager δεν σας προσφέρει επίσης την επιλογή να κλειδώσετε μια ξεκλείδωτη μονάδα δίσκου. Ως εκ τούτου, πρέπει να βασιστείτε στη Γραμμή εντολών ή στο PowerShell για να κλειδώσετε άμεσα μια κρυπτογραφημένη μονάδα δίσκου BitLocker χωρίς επανεκκίνηση του υπολογιστή σας με Windows 10/11.

Πώς να απενεργοποιήσετε την κρυπτογράφηση μονάδας δίσκου BitLocker στα Windows 11(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

3 τρόποι για να κλειδώσετε την κρυπτογραφημένη μονάδα δίσκου BitLocker στα Windows

Επομένως, εάν ψάχνετε τρόπους για να κλειδώσετε την κρυπτογραφημένη μονάδα δίσκου BitLocker χωρίς επανεκκίνηση των Windows, διαβάζετε τον σωστό οδηγό. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί έναν οδηγό βήμα προς βήμα για το κλείδωμα της κρυπτογραφημένης μονάδας δίσκου BitLocker χωρίς επανεκκίνηση . Ας αρχίσουμε.

1) Κλειδώστε την κρυπτογραφημένη μονάδα BitLocker χρησιμοποιώντας ένα αρχείο Bat

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αρχείο Bat για το κλείδωμα μιας συγκεκριμένης κρυπτογραφημένης μονάδας δίσκου Bitlocker στον υπολογιστή σας με Windows 11. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πρώτα, κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε στην επιφάνεια εργασίας σας και επιλέξτε Νέο > Έγγραφο κειμένου .

2. Στο έγγραφο κειμένου, πληκτρολογήστε manager-bde -lock G:

Σημαντικό: Αντικαταστήστε το G με το πραγματικό γράμμα της μονάδας δίσκου που θέλετε να κλειδώσετε.

3. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Αρχείο και επιλέξτε Αποθήκευση ως .

4. Ονομάστε το Lock Drive.bat και κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση στο όνομα του αρχείου.

5. Τώρα, εάν θέλετε να κλειδώσετε μια ξεκλείδωτη κρυπτογραφημένη μονάδα BitLocker, κάντε δεξί κλικ στο αρχείο Bat που δημιουργήσατε και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής.

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να κλειδώσετε την κρυπτογραφημένη μονάδα δίσκου BitLocker χωρίς επανεκκίνηση στα Windows 10 και 11.

2) Κλειδώστε μια μονάδα BitLocker χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα Command Prompt για να κλειδώσετε μια κρυπτογραφημένη μονάδα δίσκου BitLocker. Δείτε πώς μπορείτε να κλειδώσετε μια μονάδα δίσκου BitLocker χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών στα Windows 10/11.

1. Κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε Γραμμή εντολών. Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εντολών και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής .

2. Στη γραμμή εντολών, εκτελέστε την εντολή:

management-bde -lock <γράμμα μονάδας δίσκου>: -ForceDismount

Σημείωση: Αντικαταστήστε το <drive letter> με τη μονάδα δίσκου που θέλετε να κλειδώσετε.

3. Μόλις τελειώσετε, πατήστε το κουμπί Enter στο πληκτρολόγιό σας για να κλειδώσετε την προστατευμένη μονάδα δίσκου χωρίς επανεκκίνηση.

3) Κλειδώστε την κρυπτογραφημένη μονάδα δίσκου BitLocker χρησιμοποιώντας το PowerShell

Όπως και η Γραμμή εντολών, μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα PowerShell για να κλειδώσετε μια ξεκλείδωτη μονάδα δίσκου Bitlocker. Πρέπει να ακολουθήσετε μερικά από τα απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε PowerShell. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στην εφαρμογή Powershell και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής .

2. Στο Powershell, πληκτρολογήστε Lock-BitLocker -MountPoint “<drive letter>:” -ForceDismount και πατήστε το κουμπί Enter.

Σημείωση: Αντικαταστήστε το <γράμμα μονάδας δίσκου> με το πραγματικό γράμμα μονάδας δίσκου που θέλετε να κλειδώσετε.

Αυτό είναι! Αυτό θα κλειδώσει την ξεκλείδωτη μονάδα Bitlocker στον υπολογιστή σας με Windows.

Έτσι, αυτές είναι οι λίγες καλύτερες μέθοδοι για να κλειδώσετε τη μονάδα δίσκου BitLocker στα Windows 10/11 χωρίς επανεκκίνηση. Εάν γνωρίζετε άλλους τρόπους για να κλειδώσετε μια μονάδα δίσκου BitLocker, ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια.

Διαβάστε επίσης:Πώς να χρησιμοποιήσετε το BitLocker στα Windows 11 χωρίς TPM(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς να ενεργοποιήσετε το BitLocker Auto Unlock στα Windows 11(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς να βρείτε το κλειδί αποκατάστασης BitLocker στα Windows 11;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς να κλειδώσετε εφαρμογές στο Android Smartphone σας(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4902

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *