Όλες οι συντομεύσεις πληκτρολογίου Zoom και πώς να τις χρησιμοποιήσετε

Καθώς περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται από το σπίτι με πλήρη απασχόληση, είναι σύνηθες να έχετε το Zoom ανοιχτό όλη την ημέρα. Αλλά μπορεί να μην συνειδητοποιείτε ότι υπάρχουν δεκάδες συντομεύσεις που μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία χρήστη σας και να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητά σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα καλύψουμε όλες τις συντομεύσεις Zoom για Windows, Mac, Linux και iOS, καθώς και τον τρόπο χρήσης τους.

Συντομεύσεις ζουμ για Windows, Mac και Linux

Το Zoom διαθέτει διάφορες συντομεύσεις για κάθε υποστηριζόμενη πλατφόρμα. Αυτές οι ρυθμίσεις προσβασιμότητας έχουν σχεδιαστεί για να εξοικονομούν χρόνο και προσπάθεια στις συσκέψεις Zoom .

Για να λειτουργούν οι συντομεύσεις στα Windows, πρέπει να χρησιμοποιείτε την έκδοση 5.2.0 ή μεταγενέστερη του προγράμματος-πελάτη για υπολογιστές Zoom. Επιπλέον, όλες οι συντομεύσεις πληκτρολογίου μπορούν να προβληθούν και να προσαρμοστούν. Για να αλλάξετε τις συντομεύσεις σας:

Ανοίξτε το Zoom desktop client και συνδεθείτε. Κάντε κλικ στο εικονίδιο γρανάζι κάτω από την εικόνα του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις .

Κάντε κλικ στις Συντομεύσεις πληκτρολογίου στο αριστερό μενού.

Επιλέξτε οποιαδήποτε συντόμευση και πατήστε το πλήκτρο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για αυτήν.

Με αυτό να μην υπάρχει, εδώ είναι οι προεπιλεγμένες συντομεύσεις:

Γενικές συντομεύσεις

Για εναλλαγή μεταξύ των ανοιχτών παραθύρων Zoom, πατήστε F6 στα Microsoft Windows, Ctrl + T σε Mac και Ctrl + Tab στο Linux. Για να αλλάξετε την εστίαση στα χειριστήρια σύσκεψης του Zoom, πατήστε Ctrl + Alt + Shift στα Windows.

76 πιο χρήσιμες συντομεύσεις πληκτρολογίου Adobe Photoshop(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Συντομεύσεις συνάντησης

Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο για να μιλήσετε ενώ είναι σε σίγαση: Spacebar σε Windows, Linux και Mac. Εμφάνιση ή απόκρυψη στοιχείων ελέγχου σύσκεψης: Alt σε Windows και Linux και Ctrl + / σε Mac (αυτό εναλλάσσει την επιλογή Να εμφανίζονται πάντα τα στοιχεία ελέγχου σύσκεψης). Μετάβαση στο ενεργό ηχείο προβολή: Alt + F1 στα Windows και Command + Shift + W σε Mac (ανάλογα με την τρέχουσα προβολή). Μετάβαση στην προβολή συλλογής: Alt + F2 στα Windows και Command + Shift + W σε Mac (ανάλογα με την τρέχουσα προβολή). Κλείστε το τρέχον παράθυρο: Alt + F4 στα Windows και Command + W σε Mac. Έναρξη/διακοπή βίντεο: Alt + V σε Windows και Linux και Command + Shift + Vσε Mac.Κατάργηση σίγασης ή σίγαση ήχου: Alt + A σε Windows και Linux και Command + Shift + A σε Mac.

Σίγαση ή κατάργηση σίγασης ήχου για όλους, εκτός από τον κεντρικό υπολογιστή (διατίθεται μόνο στον κεντρικό υπολογιστή της σύσκεψης): Alt + M σε Windows και Linux και Command + Control + M σε Mac (και Command + Control + U για κατάργηση σίγασης). Κοινή χρήση οθόνης (σύσκεψη τα στοιχεία ελέγχου πρέπει να είναι εστιασμένα): Alt + S σε Windows και Linux και Command + Control + S σε Mac. Παύση ή συνέχιση της κοινής χρήσης οθόνης (τα στοιχεία ελέγχου της σύσκεψης πρέπει να είναι εστιασμένα): Alt + T σε Windows και Linux και Command + Shift + T σε Mac. Έναρξη ή διακοπή τοπικής εγγραφής της σύσκεψης: Alt + R σε Windows και Linux και Command + Shift + R σε Mac. Έναρξη ή διακοπή εγγραφής στο cloud: Alt + Cσε Windows και Linux και Command + Shift + C σε Mac. Παύση ή συνέχιση της εγγραφής: Alt + P σε Windows και Linux και Command + Shift + P για Mac. Εναλλαγή κάμερας: Alt + N σε Windows και Linux και Command + Shift + N σε Mac. Εναλλαγή λειτουργίας πλήρους οθόνης: Alt + F στα Windows, Command + Shift + F σε Mac και Esc σε Linux. Εναλλαγή του πίνακα συνομιλίας στη σύσκεψη: Alt + H στα Windows και Command + Shift + H σε Mac .Εμφάνιση ή απόκρυψη πλαισίου συμμετεχόντων: Alt + U σε Windows και Linux και Command + U σε Mac. Άνοιγμα παραθύρου πρόσκλησης: Alt + Iσε Windows και Linux και Command + I  σε macOS. Σηκώστε ή κατεβάστε το χέρι στη σύσκεψη : Alt + Y σε Windows και Linux και Option + Y σε Mac.

Συντομεύσεις πληκτρολογίου Windows 11 – Λίστα με 200+ συντομεύσεις πληκτρολογίου(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Διαβάστε το όνομα του ενεργού ομιλητή: Ctrl + 2 στα Windows. Εναλλαγή αιωρούμενης γραμμής εργαλείων ελέγχου σύσκεψης: Ctrl + Alt + Shift + H στα Windows και Ctrl + Option + Command + H σε Mac. Τερματισμός ή έξοδος από τη σύσκεψη: Alt + Q στα Windows και Command + W σε τηλεχειριστήριο Mac.Gain: Alt + Shift + R σε Windows και Linux και Control + Shift + R σε Mac. Τηλεχειριστήριο Stop: Alt + Shift + G σε Windows και Linux και Control + Shift + G σε Mac .Προβολή των προηγούμενων 25 ροών βίντεο σε προβολή συλλογής: PageUp στα Windows. Προβολή των επόμενων 25 ροών σε προβολή συλλογής: PageDown στα Windows.

Συντομεύσεις συνομιλίας

Τραβήξτε ένα στιγμιότυπο οθόνης: Alt + Shift + T σε Windows και Linux και Command + T σε Mac. Εναλλαγή κατακόρυφης ή οριζόντιας προβολής: Alt + L στα Windows και Command + L σε Mac. Κλείσιμο τρέχουσας συνομιλίας: Ctrl + W σε Windows και Linux .Άνοιγμα προηγούμενης συνομιλίας: Ctrl + Up στα Windows. Ανοίξτε την επόμενη συνομιλία: Ctrl + Down στα Windows. Μετάβαση στο παράθυρο συνομιλίας: Ctrl + T στα Windows και Command + K σε Mac. Αναζήτηση στη συνομιλία: Ctrl + F στα Windows .

Συντομεύσεις τηλεφωνικών κλήσεων

Αποδεχτείτε την εισερχόμενη κλήση: Ctrl + Shift + A σε Windows, Linux και macOS. Τερματισμός της τρέχουσας κλήσης: Ctrl + Shift + E σε Windows, Linux και macOS. Απόρριψη της εισερχόμενης κλήσης: Ctrl + Shift + D σε Windows, Linux και macOS.Σίγαση ή κατάργηση σίγασης μικροφώνου: Ctrl + Shift + M σε Windows, Linux και macOS. Αναστολή ή απενεργοποίηση της τρέχουσας κλήσης: Ctrl + Shift + H σε Windows, Linux και macOS. Καλέστε τον επισημασμένο αριθμό: Ctrl + Shift + P στα Windows και Ctrl + Shift + C σε Mac.

Συντομεύσεις ζουμ για iOS

Η εφαρμογή Zoom iOS έχει επίσης μια χούφτα συντομεύσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εάν έχετε πρόσβαση στο Zoom από iPad ή iPhone με πληκτρολόγιο. Αυτά είναι:

Command + Shift + A: Σίγαση ή κατάργηση σίγασης ήχου. Command + Shift + V: Έναρξη ή διακοπή βίντεο. Command + Shift + H: Εμφάνιση ή απόκρυψη συνομιλίας. Command + Shift + M: Ελαχιστοποίηση της σύσκεψης. Command + U: Εναλλαγή λίστας συμμετεχόντων. Command + W: Κλείστε το παράθυρο συμμετεχόντων ή ρυθμίσεων (όποιο είναι ανοιχτό).

Ανεβάζοντας την αποτελεσματικότητα στο επόμενο επίπεδο

Αυτή είναι κάθε συντόμευση πληκτρολογίου Zoom για τις εφαρμογές Windows, Mac, Linux και iOS. Με αυτά τα πλήκτρα πρόσβασης, μπορείτε να βελτιώσετε τη συνολική εμπειρία χρήστη, να εξοικονομήσετε χρόνο και να γίνετε επαγγελματίας τηλεδιάσκεψης.

συντομεύσεις πληκτρολογίου των Εγγράφων Google(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4826

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *