Παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή ενός παρόχου υπηρεσιών Διαδικτύου

Παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή ενός παρόχου υπηρεσιών Διαδικτύου

Το Wi-Fi δεν είναι πλέον πολυτέλεια για την πλειοψηφία των ανθρώπων. είναι ανάγκη για καθημερινή ζωή! Ωστόσο, το Διαδίκτυο δεν είναι ποτέ καθολικό. Κάθε οικογένεια έχει διάφορες απαιτήσεις ταχύτητας και παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Είναι σημαντικό να αναλύσετε το ατομικό σας σενάριο πριν υπογράψετε το συμβόλαιό σας στο Διαδίκτυο. Εδώ είναι τα επτά πιο σημαντικά ζητήματα κατά την επιλογή ενός προμηθευτής υπηρεσίας διαδικτύου.

Πώς να κάνετε ροή IPTV στο Chromecast με το Google TV(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Διαθεσιμότητα στη γειτονιά σας

Πριν προσδιορίσετε τον τύπο Διαδικτύου που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σας, πρέπει να καθορίσετε ποιες δυνατότητες είναι διαθέσιμες στην περιοχή σας. Πιθανότατα θα έχετε λιγότερες επιλογές εάν μένετε σε αγροτική περιοχή σε σύγκριση με ανθρώπους που ζουν σε αστικές περιοχές.

Συνήθως, οι αγροτικές περιοχές θα έχουν λιγότερους παρόχους καλωδιακών δικτύων ή οπτικών ινών. Τα καλά νέα είναι ότι το δορυφορικό Διαδίκτυο (το οποίο είναι πιο προσβάσιμο στις αγροτικές περιοχές) έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Πιθανότατα θα είστε ευχαριστημένοι από το πόσο καλά λειτουργεί αν δεν το έχετε δοκιμάσει πρόσφατα.

Ποσοστό μεταφόρτωσης και λήψης

Κανείς δεν επιθυμεί να περάσει όλη την ημέρα στο φορητό υπολογιστή του περιμένοντας να ολοκληρωθεί η λήψη. Εάν κάνετε συχνή ροή βίντεο, θα πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στις ταχύτητες λήψης και μεταφόρτωσης όταν επιλέγετε έναν ISP. Ωστόσο, δεν πρέπει να το παρακάνετε αποκτώντας εξαιρετικά γρήγορο Διαδίκτυο που δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά και πιθανότατα δεν θα χρειαστείτε.

Τιμή και σύμβαση

Ανάλογα με τον τύπο της υπηρεσίας και την τοποθεσία σας, οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου ενδέχεται επίσης να σας προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα κόστους για τις υπηρεσίες τους. Εσείς μόνο μπορείτε να αποφασίσετε πόσα είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε στο Wi-Fi.

Θα πρέπει να λάβετε υπόψη τις ανάγκες σας κατά τον υπολογισμό του ποσού που είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε. Για παράδειγμα, εάν είστε μεμονωμένο άτομο, γενικά δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε ένα τεράστιο ποσό στην υπηρεσία Διαδικτύου. Αλλά αν έχετε μια οικογένεια γεμάτη εφήβους ή α μικρή επιχείρηση που επεκτείνεται, πιθανότατα θα θέλετε να ξοδέψετε περισσότερα στο Διαδίκτυό σας.

Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το κόστος που σχετίζεται με τη σύμβαση. Σε αντίθεση με τους παρόχους διαδικτύου καλωδιακών, οπτικών ινών ή DSL, οι οποίοι συνήθως προσφέρουν μονοετή συμβόλαια, οι εταιρείες δορυφορικού Διαδικτύου προσφέρουν συνήθως δεσμεύσεις δύο ετών.

Τύπος σύνδεσης

Έχετε πολλές επιλογές όσον αφορά τον τύπο σύνδεσης. Όλα έχουν και πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

  • Ψηφιακή Συνδρομητική Γραμμή (DSL): Συνήθως, αυτή είναι η πιο προσιτή επιλογή Διαδικτύου, ωστόσο οι ταχύτητες DSL ποικίλλουν πολύ. Η ταχύτητα DSL σας θα εξαρτηθεί από την τοποθεσία σας σε σχέση με τον πάροχο υπηρεσιών σας. Η μεγαλύτερη απόσταση μπορεί να βλάψει τη σταθερότητα του σήματος.
  • Καλώδιο: Είναι ταχύτερο από το DSL, αλλά η ταχύτητα θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των άλλων χρηστών καλωδίων στην περιοχή σας. Επομένως, εάν προσπαθείτε να μεταδώσετε μια ταινία τη νύχτα όταν πολλοί άλλοι είναι συνδεδεμένοι, θα πρέπει να περιμένετε μια πιο αργή σύνδεση.
  • Δορυφόρος: Αυτή είναι μια γενικά προσβάσιμη εναλλακτική. ακόμα κι αν ζείτε σε μια υποεξυπηρετούμενη αγορά, πιθανότατα θα εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτήν την υπηρεσία. Ωστόσο, είναι συνήθως πιο αργή από άλλες επιλογές.
  • Οπτικών ινών: Γενικά, η οπτική ίνα είναι ο ταχύτερος και πιο αξιόπιστος τύπος σύνδεσης στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, δεν είναι διαθέσιμο σε όλες τις αγορές και είναι συνήθως πιο δαπανηρή.
  • Κυτταρική τεχνολογία: Εάν ζείτε σε μια αγροτική περιοχή με λίγες άλλες επιλογές, μπορείτε να αποκτήσετε γρήγορο internet. Ορισμένοι ISP συνδυάζουν την πιο ενημερωμένη τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας σε ένα ενιαίο πρόγραμμα. Αυτό είναι επίσης εξαιρετικό για ταξίδια, καθώς μπορείτε να το πάρετε οπουδήποτε.

Αξιοπιστία

Όλοι επιθυμούν αξιόπιστο Wi-Fi! Η ευκολότερη προσέγγιση για τον προσδιορισμό της αξιοπιστίας ενός συγκεκριμένου παρόχου υπηρεσιών Διαδικτύου είναι να διαβάσετε online κριτικές από καταναλωτές στην περιοχή σας και να μάθετε για τις εμπειρίες τους με τον εν λόγω πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου. Εάν λειτουργείτε εξ αποστάσεως, η αξιοπιστία είναι πολύ σημαντική και Προσφορές στο Διαδίκτυο Xfinity προσφέρουν την καλύτερη αξιοπιστία.

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι ένας πάροχος δεν μπορεί να εγγυηθεί την αξιοπιστία του Διαδικτύου. Επιπλέον, πρέπει να λάβετε υπόψη το είδος του Διαδικτύου που έχετε και τις εξωτερικές συνθήκες, όπως ο καιρός. Για παράδειγμα, ο κακός καιρός μπορεί να επηρεάσει τη σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Εάν χρησιμοποιείτε internet οπτικών ινών, ωστόσο, οι γραμμές είναι συχνά θαμμένες υπόγεια, διασφαλίζοντας μια ισχυρή σύνδεση ανεξάρτητα από τον καιρό.

“Κάντε το Σαλόνι σας Έξυπνο! Αποκτήστε Το Καλύτερο Android TV Box σε Προσφορά!” Κωδικός Κουπονιού 10% έκπτωση “ mecoolbestandroid “

Εξοπλισμός

Η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο απαιτεί μόντεμ ή δρομολογητή. Εάν διαθέτετε αυτήν τη στιγμή ένα από αυτά, δεν θα υπάρχει πρόσθετη χρέωση για την εγκατάσταση του δικτύου σας. Εάν όχι, θα σας ζητηθεί να νοικιάσετε ένα από τον ISP σας για μηνιαία χρέωση.

Συνήθως, θα πρέπει να υπολογίζετε να πληρώνετε μεταξύ 5 και 20 $ το μήνα επιπλέον της συνδρομής σας στο Διαδίκτυο. Αυτό μπορεί να μην φαίνεται πολύ στην αρχή, αλλά αθροίζεται γρήγορα. Αν είναι δυνατόν, ψωνίστε για μια αξιοπρεπή προσφορά! Επιπλέον, θα χρειαστεί να πληρώσετε τον πάροχο για την εγκατάσταση του εξοπλισμού.

5 Κορυφαία Πορτοφόλια Bitcoin Για Τον Υπολογιστή(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Εξυπηρέτηση πελατών

Ανεξάρτητα από το πόσο σταθερή είναι η σύνδεσή σας, θα έχετε αναπόφευκτα τεχνικά προβλήματα με το Wi-Fi σας κάποια στιγμή. Μπορεί να μην είστε ο πιο γνώστης της τεχνολογίας και να έχετε συχνά ερωτήσεις σχετικά με προβλήματα Wi-Fi.

Ανεξάρτητα, η εξυπηρέτηση πελατών είναι ζωτικής σημασίας. Αφού επικοινωνήσετε με τους εκπροσώπους εξυπηρέτησης πελατών ενός ISP, ιδιαίτερα εάν έχετε απορίες, μπορείτε συνήθως να έχετε μια αίσθηση της ποιότητας της υπηρεσίας τους. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε κριτικές πελατών ή να ρωτήσετε φίλους για τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου τους να επιλέξουν έναν με καλή φήμη ότι βάζει τον καταναλωτή πρώτο.

Πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στο πρόγραμμα περιήγησης Διαδικτύου της Samsung(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ολα για όλα

Μπορείτε να επιλέξετε τον ιδανικό πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου για τις απαιτήσεις σας με λίγη έρευνα σε αυτές τις μεταβλητές. Έχουμε μοιραστεί όλους τους παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή ενός ISP. Καλή τύχη!

Αποκάλυψη: Εάν μας αρέσει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, ενδέχεται να τα παραπέμψουμε στους αναγνώστες μας μέσω ενός συνδέσμου συνεργάτη, πράγμα που σημαίνει ότι ενδέχεται να λάβουμε προμήθεια παραπομπής από την πώληση εάν αγοράσετε το προϊόν που σας προτείναμε, διαβάστε περισσότερα για αυτό στο αποκάλυψη συνεργατών.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *