Πώς να αλλάξετε διάταξη πληκτρολογίου στα Windows 11

Όπως κάθε άλλο λειτουργικό σύστημα για φορητές συσκευές ή επιτραπέζιους υπολογιστές, τα Windows 11 είναι επίσης πολύ φιλικά σε πολλές γλώσσες. Μπορείτε να εξερευνήσετε τις ρυθμίσεις ώρας και γλώσσας των Windows 11 για να προσθέσετε νέες γλώσσες με λίγα μόνο κλικ.

Το πιο χρήσιμο είναι ότι το λειτουργικό σύστημα σάς επιτρέπει ακόμη και να αλλάξετε τις διατάξεις του πληκτρολογίου ώστε να ταιριάζουν με τη γλώσσα σας. Ας υποθέσουμε ότι έχετε ένα εξωτερικό πληκτρολόγιο που χρησιμοποιεί διαφορετική διάταξη από το τυπικό QWERTY, μπορείτε εύκολα να αλλάξετε τη διάταξη του πληκτρολογίου από τις Ρυθμίσεις.

Πώς να προσθέσετε και να αλλάξετε διάταξη πληκτρολογίου στα Windows 11

Επομένως, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε διαφορετική διάταξη πληκτρολογίου ή μέθοδο εισαγωγής, μπορείτε εύκολα να προσθέσετε μια νέα ή να κάνετε εναλλαγή μεταξύ τους εύκολα στα Windows 11. Ακολουθούν τα βήματα για να προσθέσετε και να αλλάξετε τις διατάξεις πληκτρολογίου στα Windows 11.

1. Πώς να προσθέσετε μια νέα διάταξη πληκτρολογίου στα Windows 11

Μπορείτε εύκολα να προσθέσετε μια νέα διάταξη πληκτρολογίου στα Windows 11 μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις ώρας και γλώσσας των Windows 11. Ακολουθούν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows 11 και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή Ρυθμίσεις, μεταβείτε στο Χρόνος & Γλώσσα.

Χρόνος & Γλώσσα

3. Στη δεξιά πλευρά, κάντε κλικ στο Γλώσσα & Περιοχή.

Γλώσσα & Περιοχή

4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο τρεις τελείες δίπλα στην προστιθέμενη γλώσσα και επιλέξτε Επιλογές Γλώσσας.

Επιλογές Γλώσσας

5. Στην οθόνη Επιλογές γλώσσας, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Πληκτρολόγια. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Προσθήκη πληκτρολογίου.

Προσθήκη πληκτρολογίου

6. Επιλέξτε τη διάταξη πληκτρολογίου της επιλογής σας από τη λίστα.

Επιλέξτε τη διάταξη πληκτρολογίου

Αυτό θα προσθέσει αμέσως μια νέα διάταξη πληκτρολογίου στον υπολογιστή σας με Windows 11.

2. Πώς να προσθέσετε περισσότερες διατάξεις πληκτρολογίου;

Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με τις προεπιλεγμένες, μπορείτε να λάβετε περισσότερες διατάξεις πληκτρολογίου. Αλλά, για αυτό, πρέπει να προσθέσετε ένα νέο πακέτο γλώσσας. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο Γλώσσα & Περιοχή σελίδα.

Γλώσσα & Περιοχή

2. Στη συνέχεια, στην ενότητα Προτιμώμενες γλώσσες, κάντε κλικ στο Προσθέστε μια γλώσσα.

Προσθέστε μια γλώσσα

3. Στο αναδυόμενο παράθυρο που εμφανίζεται, επιλέξτε τη γλώσσα που θέλετε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε και κάντε κλικ στο Επόμενο.

επιλέξτε τη γλώσσα

4. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην οθόνη Γλώσσα & Περιοχή. Κάντε κλικ στις τρεις τελείες δίπλα στην προστιθέμενη γλώσσα και επιλέξτε Επιλογές Γλώσσας.

Επιλογές Γλώσσας

5. Στην οθόνη Επιλογές γλώσσας, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Πληκτρολόγια. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Προσθήκη πληκτρολογίου.

Προσθήκη πληκτρολογίου

6. Επιλέξτε τη διάταξη πληκτρολογίου της επιλογής σας από τη λίστα.

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αποκτήσετε περισσότερες διατάξεις πληκτρολογίου στα Windows 11 προσθέτοντας ένα νέο πακέτο γλώσσας.

3. Πώς να αλλάξετε διάταξη πληκτρολογίου στα Windows 11

Αλλαγή διάταξης πληκτρολογίου στα Windows 11

Τώρα που έχετε προσθέσει τις νέες διατάξεις πληκτρολογίου, μπορεί να σας ενδιαφέρει να μάθετε πώς να κάνετε εναλλαγή μεταξύ τους. Ακολουθήστε τα βήματα που κοινοποιούνται παρακάτω για να αλλάξετε τη διάταξη πληκτρολογίου στα Windows 11.

Για να αλλάξετε τη διάταξη πληκτρολογίου στα Windows 11, πρέπει να κάνετε κλικ στον Εναλλάκτη γλώσσας που βρίσκεται στο δίσκο συστήματος. Μόλις κάνετε κλικ στον Εναλλάκτη γλώσσας, μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των διαφορετικών διατάξεων πληκτρολογίου.

Μπορείτε επίσης να πατήστε και κρατήστε πατημένο το Πληκτρολογήστε Windows και πατήστε το πλήκτρο διαστήματος για εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών διατάξεων πληκτρολογίου στα Windows 11.

4. Πώς να αφαιρέσετε τη διάταξη πληκτρολογίου στα Windows 11;

Εάν θέλετε να καθαρίσετε το χάος στην εναλλαγή γλώσσας, μπορείτε να αφαιρέσετε τις διατάξεις πληκτρολογίου που δεν χρησιμοποιείτε ποτέ. Δείτε πώς μπορείτε να καταργήσετε τη διάταξη πληκτρολογίου στα Windows 11.

1. Ανοίξτε το Ρυθμίσεις εφαρμογή των Windows 11 σας.

2. Στη συνέχεια, κατευθυνθείτε προς το Ώρα & Γλώσσες > Γλώσσα και περιοχή.

Γλώσσα & Περιοχή

3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο τρεις τελείες δίπλα στη διάταξη πληκτρολογίου που θέλετε να καταργήσετε.

4. Στο μενού που εμφανίζεται, επιλέξτε Αφαιρώ.

Αφαιρώ

5. Εάν προσθέσατε ένα πακέτο γλώσσας για να λάβετε τη διάταξη πληκτρολογίου, μπορείτε να αφαιρέσετε τη γλώσσα από την ίδια οθόνη. Απλώς κάντε κλικ στις τρεις τελείες δίπλα στη γλώσσα και επιλέξτε Κατάργηση.

Αυτό θα καταργήσει αμέσως τη διάταξη πληκτρολογίου στον υπολογιστή σας με Windows 11.

Έτσι, όπως βλέπετε, η προσθήκη διατάξεων πληκτρολογίου σε υπολογιστή με Windows 11 είναι εξαιρετικά εύκολη. αλλά θα χάσετε χώρο αποθήκευσης εάν η διάταξη πληκτρολογίου χρειάζεται προσθήκη γλώσσας. Ενημερώστε μας εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για την προσθήκη ή την αλλαγή της διάταξης πληκτρολογίου σε έναν υπολογιστή με Windows 11.

Διαβάστε επίσης :Πώς να διορθώσετε το εικονίδιο Bluetooth που λείπει στα Windows 11 (11 Μέθοδοι)

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5304

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *