Πώς να αλλάξετε ή να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης του Λογαριασμού σας Google

Ο κωδικός πρόσβασης στον Λογαριασμό σας Google είναι η πύλη προς όλες τις υπηρεσίες Google και είναι απαραίτητο να τον διατηρείτε ασφαλή για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Ωστόσο, ενδέχεται να υπάρξουν φορές που πρέπει να αλλάξετε ή να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης του Λογαριασμού σας Google. Ίσως υποψιάζεστε ότι κάποιος έχει πρόσβαση στον λογαριασμό σας ή έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασής σας ή απλά θέλετε να τον ενημερώσετε για λόγους ασφαλείας.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, η αλλαγή ή η επαναφορά του κωδικού πρόσβασης του Λογαριασμού σας Google είναι μια απλή διαδικασία και σε αυτό το σεμινάριο, θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε βήμα προς βήμα.

Πώς να ξεκινήσετε το Firefox σε ασφαλή λειτουργία [Windows, Mac]

Γιατί πρέπει να αλλάξετε ή να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης του Λογαριασμού σας Google

Η αλλαγή του κωδικού πρόσβασης του Λογαριασμού σας Google είναι ένα σημαντικό βήμα για την αποτροπή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στα δεδομένα σας. Εάν πιστεύετε ότι ο λογαριασμός σας έχει παραβιαστεί, πρέπει να αλλάξετε αμέσως τον κωδικό πρόσβασής σας. Οι τακτικές ενημερώσεις κωδικών πρόσβασης ενισχύουν επίσης την ασφάλεια του λογαριασμού.

Σημείωση: Όλες οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες Google χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης. Για παράδειγμα, η αλλαγή του κωδικού πρόσβασης στο Gmail είναι ίδια με την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης του Λογαριασμού σας Google.

Εάν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασης του Λογαριασμού σας Google ή αντιμετωπίζετε προβλήματα πρόσβασης σε αυτόν, πρέπει να ακολουθήσετε ένα διαφορετικό σύνολο βημάτων για να τον επαναφέρετε. Αυτό εξαρτάται από τη ρύθμιση ασφαλείας σας και θα πρέπει να επαληθεύσετε τον εαυτό σας μέσω ενός εφεδρικού λογαριασμού email, ενός αριθμού τηλεφώνου ή ενός κωδικού επαλήθευσης.

Αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης του Λογαριασμού Google σε έναν υπολογιστή

Για να αλλάξετε ή να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης του Λογαριασμού Google σε μια επιτραπέζια συσκευή, όπως έναν υπολογιστή Windows ή macOS, πρέπει:

 1. Ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού, επισκεφτείτε το Σελίδα σύνδεσης Λογαριασμού Googleκαι συνδεθείτε στον Λογαριασμό σας Google. Εάν είστε ήδη συνδεδεμένοι σε μια υπηρεσία Google (π.χ. Gmail, Αναζήτηση ή Φωτογραφίες), επιλέξτε το εικονίδιο της εικόνας του προφίλ σας επάνω δεξιά στην ιστοσελίδα και επιλέξτε Διαχειριστείτε το δικό σας Λογαριασμός Google.
 2. Επιλέγω Προσωπικές πληροφορίες στην πλαϊνή γραμμή ρυθμίσεων Λογαριασμού Google και, στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο Άλλες πληροφορίες και προτιμήσεις για τις υπηρεσίες Google ενότητα και επιλέξτε Κωδικός πρόσβασης

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να μεταβείτε στο Ασφάλεια πλαϊνή καρτέλα και επιλέξτε Κωδικός πρόσβασης κάτω από Πώς συνδέεστε στο Google.

 1. Εισαγάγετε τον τρέχοντα κωδικό πρόσβασής σας για να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας και επιλέξτε Επόμενο.
 2. Εισαγάγετε τον νέο σας κωδικό πρόσβασης και επιβεβαιώστε τον. Στη συνέχεια, επιλέξτε Αλλαξε κωδικό
 3. Επιλέγω Ναί, Άλλαξε κωδικό στο αναδυόμενο παράθυρο επιβεβαίωσης.

Σημείωση: Η αλλαγή του κωδικού πρόσβασης του Λογαριασμού σας Google ζητά αυτόματα από την Google να αποσυνδεθείτε από άλλες συσκευές και προγράμματα περιήγησης. Πρέπει να εισαγάγετε τον νέο σας κωδικό πρόσβασης για να συνδεθείτε ξανά.

Αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης του Λογαριασμού Google σε μια συσκευή Android

Μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης του Λογαριασμού Google μέσω των ρυθμίσεων της συσκευής σε ένα τηλέφωνο Android. Δείτε πώς:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις Android.
 2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Google.
 3. Παρακέντηση Διαχείριση του λογαριασμού σας
 4. Εναλλαγή στο Προσωπικές πληροφορίες ή Ασφάλεια καρτέλα και επιλέξτε Κωδικός πρόσβασης.
 5. Εισαγάγετε τον τρέχοντα κωδικό πρόσβασής σας και επιλέξτε Επόμενο.
 6. Εισαγάγετε τον νέο σας κωδικό πρόσβασης στο Νέος Κωδικός και Επιβεβαιώστε τον καινούριο σας κωδικό πεδία και επιλέξτε Αλλαξε κωδικό.

Εναλλακτικά, μπορείτε να ενημερώσετε τον κωδικό πρόσβασης του Λογαριασμού σας Google μέσω του Google Chrome για Android. Απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες στην προηγούμενη ενότητα.

Αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης Λογαριασμού Google σε Apple iPhone ή iPad

Σε συσκευές iOS, μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης του Λογαριασμού Google μέσω εφαρμογών Google όπως το Gmail, το Google Photos και το Chrome. Να κάνω αυτό:

 1. Ανοίξτε μια εφαρμογή της Google—π.χ. την εφαρμογή Gmail—και πατήστε το εικονίδιο του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
 2. Παρακέντηση Διαχειριστείτε το δικό σας Λογαριασμός Google
 3. Εναλλαγή στο Προσωπικές πληροφορίες ή Ασφάλεια καρτέλα και επιλέξτε Κωδικός πρόσβασης.
 4. Εισαγάγετε τον τρέχοντα κωδικό πρόσβασής σας και επιλέξτε Επόμενο.
 5. Εισαγάγετε τον νέο σας κωδικό πρόσβασης, επιβεβαιώστε τον και επιλέξτε Αλλαξε κωδικό.

Εάν δεν έχετε εφαρμογές Google στο iPhone σας, συνδεθείτε στον Λογαριασμό σας Google μέσω ενός προγράμματος περιήγησης όπως το Safari ή το Chrome και επισκεφτείτε την οθόνη ρυθμίσεων ασφαλείας του λογαριασμού για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής του.

Επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης του Λογαριασμού σας Google

Εάν δεν μπορείτε να θυμηθείτε τον τρέχοντα κωδικό πρόσβασης του Λογαριασμού σας Google ή να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό, πρέπει να τον επαναφέρετε. Δείτε πώς:

 1. Επισκέψου το Ιστοσελίδα ανάκτησης Λογαριασμού Googleεισαγάγετε τη διεύθυνση email ή τον αριθμό τηλεφώνου σας και επιλέξτε Επόμενο. Ή επιλέξτε Ξεχάσατε τον κωδικό? ενώ προσπαθείτε να συνδεθείτε κανονικά στον λογαριασμό σας.
 2. Χρησιμοποιήστε μια μέθοδο ανάκτησης λογαριασμού. Εάν δεν βλέπετε κάποιο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, επιλέξτε Δοκιμάστε άλλο τρόπο για να συνδεθείτε για να αποκαλύψετε πρόσθετες επιλογές.

Μπορεί να δείτε ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω ανάλογα με τη ρύθμιση ασφαλείας του Λογαριασμού σας Google.

 • Αριθμός τηλεφώνου ανάκτησης: Εισαγάγετε τον κωδικό επαλήθευσης που λαμβάνετε στην κινητή συσκευή σας.
 • Λογαριασμός email ανάκτησης: Εισαγάγετε τον κωδικό επαλήθευσης που λαμβάνετε στον εφεδρικό λογαριασμό email σας.
 • Κωδικός ελέγχου ταυτότητας: Δημιουργήστε και χρησιμοποιήστε έναν κωδικό ελέγχου ταυτότητας από την εφαρμογή Google Authenticator.
 • Εφεδρικοί κωδικοί: Χρησιμοποιήστε έναν από τους οκτώ εφεδρικούς κωδικούς από τη στιγμή που ρυθμίσατε την επαλήθευση σε δύο βήματα για τον Λογαριασμό σας Google.
 • Απάντησε σε ερωτήσεις ασφαλείας: Απαντήστε στις ερωτήσεις ασφαλείας σας. Η Google συνιστά να μην παραλείψετε κανένα. αν δεν είστε σίγουροι, κάντε την καλύτερη εικασία σας.
 • Τελευταίος κωδικός πρόσβασης που μπορείτε να θυμάστε: Εισαγάγετε έναν παλιό κωδικό πρόσβασης που μπορείτε να θυμάστε.
 1. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να επαληθεύσετε τον εαυτό σας. Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε νέο κωδικό πρόσβασης.

Σημείωση: Για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να επαναφέρετε με επιτυχία έναν κωδικό πρόσβασης, χρησιμοποιήστε μια συσκευή ή ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού που χρησιμοποιείτε για να συνδέεστε συχνά στον Λογαριασμό σας Google.

Πώς να δείτε τον κωδικό πρόσβασης WiFi στα Windows 11

Συμβουλές για να αυξήσετε την ασφάλεια του Λογαριασμού σας Google

Η προστασία του Λογαριασμού σας Google είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ασφάλειας των προσωπικών σας στοιχείων και δεδομένων. Ακολουθούν αρκετές συμβουλές για να ενισχύσετε την ασφάλεια, να μειώσετε την πιθανότητα μη εξουσιοδοτημένων προσπαθειών σύνδεσης και να βελτιώσετε τις πιθανότητες ανάκτηση κλειδωμένου Λογαριασμού Google.

Χρησιμοποιήστε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης

Θυμηθείτε να ορίζετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης κάθε φορά που τον αλλάζετε. Αποφύγετε τη χρήση κοινών λέξεων ή φράσεων και συνδυάστε κεφαλαία και πεζά γράμματα, αριθμούς και σύμβολα. Επίσης, μην χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης σε πολλούς ιστότοπους και υπηρεσίες.

Ελέγξτε τις πληροφορίες ανάκτησης

Οι πληροφορίες ανάκτησης του λογαριασμού σας, όπως ο αριθμός τηλεφώνου και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, είναι το κλειδί για την ανάκτηση της πρόσβασης στον λογαριασμό σας εάν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασης.

Για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι ενημερωμένα και ακριβή., επισκεφτείτε τις ρυθμίσεις του Λογαριασμού σας Google, επιλέξτε Ασφάλειακαι μετακινηθείτε προς τα κάτω στο Πώς συνδέεστε στο Google Ενότητα.

Ενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας 2 παραγόντων

Η επαλήθευση σε δύο βήματα προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στον λογαριασμό σας, απαιτώντας από εσάς να πατήσετε ένα μήνυμα προτροπής ή να χρησιμοποιήσετε έναν κωδικό που αποστέλλεται στην κινητή συσκευή σας πριν αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Μπορείτε επίσης να συνδέσετε την επαλήθευση σε 2 βήματα με τον Επαληθευτή Google.

Εάν δεν έχετε ακόμη ρυθμίσει την επαλήθευση σε 2 βήματα, συνδεθείτε στον Λογαριασμό σας Google, επιλέξτε Ασφάλειακαι επιλέξτε Επαλήθευση σε 2 βήματα. Στη συνέχεια, επιλέξτε Ανάβω για να ξεκινήσετε.

Ελέγχετε τακτικά τη δραστηριότητα του λογαριασμού σας

Ο τακτικός έλεγχος του λογαριασμού σας μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε ύποπτη δραστηριότητα. Και πάλι, επισκεφτείτε τον Λογαριασμό σας Google, επιλέξτε Ασφάλειακαι ελέγξτε το Πρόσφατη δραστηριότητα ασφαλείας Ενότητα. Επίλεξε το Βλέπετε άγνωστη δραστηριότητα; κουμπί για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας εάν παρατηρήσετε κάτι ασυνήθιστο. Λαμβάνετε επίσης μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Google με ασυνήθιστη δραστηριότητα σύνδεσης, αλλά έχετε υπόψη σας πιθανές απόπειρες ηλεκτρονικού ψαρέματος.

Χρησιμοποιήστε το Εργαλείο ελέγχου ασφαλείας της Google

Εργαλείο ελέγχου ασφαλείας της Google είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να ελέγξετε την ασφάλεια του λογαριασμού σας. Παρέχει μια επισκόπηση των συνδεδεμένων συσκευών, της κατάστασης ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων, της πρόσβασης σε εφαρμογές τρίτων και ούτω καθεξής, επιτρέποντας μια προληπτική προσέγγιση για την ασφάλεια του λογαριασμού. Σημειώστε το εργαλείο σελιδοδείκτη και εκτελέστε το τακτικά.

Διατηρήστε τον Λογαριασμό σας Google ασφαλή και ασφαλή

Η διατήρηση των στοιχείων σας ασφαλή και ασφαλή είναι ζωτικής σημασίας και η τακτική αλλαγή του κωδικού πρόσβασης του Λογαριασμού σας Google είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη αυτού του στόχου. Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων ασφαλείας που παρέχει η Google συμβάλλει επίσης πολύ στην αποτροπή της παραβίασης του λογαριασμού σας από εγκληματίες στον κυβερνοχώρο, χάκερ και άλλους κακούς παράγοντες.

Εάν υποψιάζεστε ότι ο λογαριασμός σας έχει παραβιαστεί, μη διστάσετε να προβείτε σε άμεση δράση και να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας το συντομότερο δυνατό.

Πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης στο Facebook Messenger

καλύτεροι κωδικοί Downloader

Πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης Gmail σε Smartphone & PC

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4892

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *