χρώμα της γραμματοσειράς εικονιδίων

Πώς να αλλάξετε το χρώμα της γραμματοσειράς εικονιδίων επιφάνειας εργασίας στα Windows

Τα Windows 11 είναι το πιο αγαπημένο λειτουργικό σύστημα για επιτραπέζιους υπολογιστές για κάποιο λόγο. Ακόμα κι αν αγνοήσουμε το τεράστιο οικοσύστημα εφαρμογών, έχει δυνατότητες προσαρμογής που είναι μοναδικές για τα Windows.

Στα Windows 11, έχετε την ελευθερία να προσαρμόσετε κάθε γωνία του λειτουργικού συστήματος. Πρόσφατα, ανακαλύψαμε μια άλλη εξαιρετική επιλογή προσαρμογής που σας επιτρέπει να αλλάξετε το χρώμα κειμένου του εικονιδίου της επιφάνειας εργασίας.

Μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα κειμένου του εικονιδίου επιφάνειας εργασίας στα Windows 11;

Δεν υπάρχει άμεση επιλογή αλλαγής του χρώματος κειμένου του εικονιδίου της επιφάνειας εργασίας. Αν θέλετε να το κάνετε, πρέπει είτε να επεξεργαστείτε το Μητρώο είτε να δημιουργήσετε ένα θέμα υψηλής αντίθεσης.

Η δημιουργία ενός θέματος υψηλής αντίθεσης στα Windows 11 είναι εύκολη, αλλά η επεξεργασία του μητρώου δεν είναι. Επίσης, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις σκιές για τις ετικέτες εικονιδίων επιφάνειας εργασίας.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber

PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 2 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : Πώς να αλλάξετε τη γλώσσα συστήματος στα Windows 11

Πώς να ελέγξετε τη μουσική του τηλεφώνου Android από τα Windows 11

Πώς να αλλάξετε το χρώμα κειμένου του εικονιδίου επιφάνειας εργασίας στα Windows 11;

Για να αλλάξετε το χρώμα κειμένου του εικονιδίου της επιφάνειας εργασίας στα Windows 11, πρέπει να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο θέμα υψηλής αντίθεσης. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows 11 και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή Ρυθμίσεις, μεταβείτε στο Προσιτότητα .

Προσιτότητα

3. Στη δεξιά πλευρά, κάντε κλικ στο Θέματα αντίθεσης.

Θέματα αντίθεσης

4. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού Αντίθεση θεμάτων και επιλέξτε οποιοδήποτε από τη λίστα. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο Επεξεργασία κουμπί για να αλλάξετε το θέμα.

Επεξεργασία

5. Θα δείτε τώρα διάφορα επεξεργάσιμα στοιχεία στην οθόνη. Πρέπει να αλλάξετε μερικές από τις επιλογές χρώματος γραμματοσειράς. Η αλλαγή των επιλογών χρώματος γραμματοσειράς θα αλλάξει επίσης το χρώμα των ετικετών των εικονιδίων.

αλλάξτε μερικές από τις επιλογές χρώματος γραμματοσειράς

6. Αφού κάνετε τις αλλαγές, κάντε κλικ στο Αποθήκευση ως για να αποθηκεύσετε το Θέμα. Στη συνέχεια, ονομάστε το θέμα και κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση και εφαρμογή.

Αποθήκευση ως

Πώς να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε τα Drop Shadows για το κείμενο εικονιδίων επιφάνειας εργασίας;

Εάν θέλετε να προσαρμόσετε περαιτέρω το κείμενο του εικονιδίου της επιφάνειας εργασίας σας, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις σκιές. Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε την απενεργοποίηση των drop shadows για τις ετικέτες εικονιδίων επιφάνειας εργασίας.

1. Πατήστε το Windows Key + R στο πληκτρολόγιό σας.

Παράθυρο διαλόγου RUN

2. Στο πλαίσιο διαλόγου RUN, επικολλήστε τη δεδομένη εντολή και κάντε κλικ στο OK.

SystemPropertiesPerformance.exe

επικολλήστε τη δεδομένη εντολή

3. Αυτό θα ανοίξει το Εκτέλεση Παράθυρο επιλογών. Εναλλαγή στο Οπτικός Υπάρχοντα .

Οπτικά εφέ

4. Στο κάτω μέρος, έλεγχος το «Χρήση σκιών για ετικέτες εικονιδίων στην επιφάνεια εργασίας» και κάντε κλικ Εντάξει. Αυτό θα ενεργοποιήσει τις σκιές για τις ετικέτες εικονιδίων στην επιφάνεια εργασίας σας.

Χρησιμοποιήστε σκιές για ετικέτες εικονιδίων στην επιφάνεια εργασίας

5. Εάν δεν είστε λάτρης των drop shadows, πρέπει να το κάνετε καταργήστε την επιλογή το ‘Χρησιμοποιήστε σκιές ή ετικέτες εικονιδίων στην επιφάνεια εργασίας’ και κάντε κλικ στο OK.

Αυτή είναι η πιο εύκολη μέθοδος για την αλλαγή των χρωμάτων κειμένου των εικονιδίων επιφάνειας εργασίας στα Windows 11. Ναι, οι εφαρμογές προσαρμογής τρίτων σάς επιτρέπουν να κάνετε το ίδιο, αλλά τέτοιες εφαρμογές δεν είναι πάντα ασφαλείς στη χρήση. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για την προσαρμογή των κειμένων των εικονιδίων επιφάνειας εργασίας στα Windows 11, ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *