Πώς να απενεργοποιήσετε το Hyper-V στα Windows 11

Με τα χρόνια, η δυνατότητα εικονικοποίησης έχει χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση δύο ή περισσότερων λειτουργικών συστημάτων σε ένα μόνο μηχάνημα. Αυτές τις μέρες, έχετε πολλά λογισμικά Virtualization όπως Virtualbox, VMware, κ.λπ., όλα σας επιτρέπουν να δημιουργείτε εικονικούς υπολογιστές και να τρέχετε διαφορετικά λειτουργικά συστήματα.

Στα Windows 11, έχετε επίσης το Hyper-V, ένα προϊόν της Microsoft που επιτρέπει τη δημιουργία και την εκτέλεση πολλών εικονικών μηχανών σε μία μόνο συσκευή. Το Hyper-V είναι ένα εξαιρετικό προϊόν καθώς υποστηρίζει Windows, Linux και FreeBSD, αλλά δύσκολα θα νιώσετε την ανάγκη για αυτό εάν είστε τακτικός χρήστης.

Πρόσφατα, μερικοί χρήστες των Windows 11 παρατήρησαν ότι το Hyper-V εκτελείται στους υπολογιστές τους ακόμα και όταν δεν το έχουν χρησιμοποιήσει. Όταν εκτελείται στο παρασκήνιο, το Hyper-V μπορεί να καταναλώσει πολλή μνήμη RAM και να εξαντλήσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Διαβάστε επίσης :Λήψη BlueStacks για Windows 11

Πώς να απενεργοποιήσετε το Hyper-V στα Windows 11

Για αυτόν τον λόγο, είναι καλή ιδέα να διατηρήσετε το Hyper-V απενεργοποιημένο στα Windows 11. Επίσης, εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε άλλο λογισμικό εικονικοποίησης όπως το VirtualBox, συνιστάται να απενεργοποιήσετε πρώτα το Hyper-V για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα σύγκρουσης.

Δεν υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι απενεργοποίησης του Hyper-V στα Windows 11. Τους έχουμε μοιραστεί όλους παρακάτω. Ας τσεκάρουμε.

1. Απενεργοποιήστε το Hyper-V από τις δυνατότητες των Windows

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους απενεργοποίησης του Hyper-V στα Windows 11 είναι από τις δυνατότητες των Windows. Ακολουθήστε τα βήματα που κοινοποιούνται παρακάτω για να απενεργοποιήσετε το Hyper-V από τις δυνατότητες των Windows.

1. Πληκτρολογήστε Πίνακας Ελέγχου στην Αναζήτηση των Windows. Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Πίνακας Ελέγχου από τη λίστα με τα καλύτερα αποτελέσματα αντιστοίχισης.

Πίνακας Ελέγχου

2. Όταν ανοίξει ο Πίνακας Ελέγχου, κάντε κλικ στο Προγράμματα και χαρακτηριστικά.

Προγράμματα και χαρακτηριστικά

3. Στην αριστερή πλευρά, κάντε κλικ Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τις δυνατότητες των Windows.

Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τις δυνατότητες των Windows

4. Στη γραμμή εντολών Χαρακτηριστικά των Windows, καταργήστε την επιλογή του Hyper-V.

Hyper-V

5. Στη συνέχεια, καταργήστε την επιλογή του Windows Hypervisor Platform. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ Εντάξει.

Windows Hypervisor Platform

Αυτό είναι! Αφού κάνετε τις αλλαγές, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows 11. Αυτό θα πρέπει να απενεργοποιήσει το Hyper-V στον υπολογιστή σας.

2. Απενεργοποιήστε το Hyper-V χρησιμοποιώντας την εντολή DISM

Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας είναι συνδεδεμένος στο Διαδίκτυο προτού ακολουθήσετε αυτήν τη μέθοδο. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Hyper-V στα Windows 11 χρησιμοποιώντας την εντολή DISM.

1. Πληκτρολογήστε CMD στην Αναζήτηση των Windows 11. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ CMD και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής.

CMD

2. Όταν ανοίξει η γραμμή εντολών, εκτελέστε αυτήν την εντολή:

dism /online /disable-feature /featurename:Microsoft-hyper-v-all

εκτελέστε αυτήν την εντολή:

3. Μετά την εκτέλεση της εντολής, κλείστε τη γραμμή εντολών.

4. Φροντίστε να επανεκκίνηση Windows PC σας για να εφαρμόσετε τις αλλαγές.

Αυτό είναι! Αυτό θα απενεργοποιήσει τη δυνατότητα Hyper-V μετά την επανεκκίνηση.

3. Απενεργοποιήστε το Hyper-V στα Windows 11 χρησιμοποιώντας το PowerShell

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα Powershell για να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα Hyper-V στα Windows 11. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε το hyper-v μέσω του Powershell.

1. Πληκτρολογήστε PowerShell στην Αναζήτηση των Windows 11. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο PowerShell και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.

Εκτέλεση ως Διαχειριστής

2. Όταν ανοίξει το βοηθητικό πρόγραμμα PowerShell, εκτελέστε αυτήν την εντολή:

Disable-WindowsOptionalFeature -Online -FeatureName Microsoft-Hyper-V-All

εκτελέστε αυτήν την εντολή

3. Στην προτροπή επιβεβαίωσης, πληκτρολογήστε Υ και πατήστε Enter.

Αυτό είναι! Αφού κάνετε την αλλαγή, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows. Αυτό θα πρέπει να απενεργοποιήσει το Hyper-V στον υπολογιστή σας.

4. Απενεργοποιήστε το Hyper-V χρησιμοποιώντας την εντολή BCDEdit

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα γραμμής εντολών BCDEdit για να διαχειριστείτε τη λειτουργία εκκίνησης του hypervisor. Το ίδιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την απενεργοποίηση του Hyper-V. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Hyper-V χρησιμοποιώντας το βοηθητικό πρόγραμμα γραμμής εντολών BCDEdit.

1. Πληκτρολογήστε CMD στην Αναζήτηση των Windows 11. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο CMD και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.

CMD

2. Όταν ανοίξει η γραμμή εντολών, εκτελέστε αυτήν την εντολή:

bcdedit /set hypervisorlaunchtype off

εκτελέστε αυτήν την εντολή

3. Αφού εκτελέσετε την εντολή, κλείστε τη γραμμή εντολών.

Φροντίστε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας με Windows 11 για να εφαρμόσετε τις αλλαγές. Αυτό θα πρέπει να απενεργοποιήσει το Hyper-V στη συσκευή σας.

5. Απενεργοποιήστε το Hyper-V στα Windows 11 μέσω του BIOS

Παρόλο που μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Hyper-V ακολουθώντας τις παραπάνω μεθόδους, είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι εάν ο υπολογιστής σας δεν έχει ενεργοποιημένη την εικονικοποίηση υλικού, το Hyper-V ή οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα εικονικοποίησης δεν θα λειτουργήσει.

Επομένως, εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κανένα πρόγραμμα εικονικοποίησης, είναι καλύτερο να απενεργοποιήσετε την εικονικοποίηση υλικού από το BIOS.

Απενεργοποιήστε το Hyper-V στα Windows 11 μέσω του BIOS

  • Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας με Windows.
  • Τώρα, χρησιμοποιήστε το καθορισμένο κλειδί για να ανοίξετε το Ρυθμίσεις BIOS.
  • Όταν είστε στο BIOS, μεταβείτε στο Διαμόρφωση.
  • Επίλεξε το Τεχνολογία εικονικοποίησης επιλογή. Στη συνέχεια, επιλέξτε άτομα με ειδικές ανάγκες.
  • Αποθηκεύστε τις αλλαγές πατώντας το F10 κλειδί και έξοδος.

Αυτό είναι! Αυτό θα απενεργοποιήσει την εικονικοποίηση στον υπολογιστή σας. Κανένα πρόγραμμα εικονικοποίησης δεν θα λειτουργεί από εδώ και στο εξής.

Λάβετε υπόψη ότι οι επιλογές για πρόσβαση στο BIOS και απενεργοποίηση εικονικοποίησης ενδέχεται να διαφέρουν. Μπορείτε να βρείτε τις επιλογές πρόσβασης στο BIOS και απενεργοποίησης της εικονικοποίησης εξετάζοντας τα έγγραφα υποστήριξης ή χρησιμοποιώντας τη βοήθεια του ιστότοπου του κατασκευαστή.

Αυτές είναι απλές μέθοδοι για να απενεργοποιήσετε το Hyper-V στο λειτουργικό σύστημα Windows. Ενημερώστε μας εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για την απενεργοποίηση του Hyper-V.

Διαβάστε επίσης :Πώς να διορθώσετε τη μαύρη οθόνη των Windows

Πώς να επαναφέρετε την κάρτα γραφικών στα Windows 11

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5305

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *