Πώς να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας Android

Πώς να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας Android

Εάν το τηλέφωνό σας Android έχει αρχίσει να επιβραδύνεται ή έχει παγώσει εντελώς, μια επανεκκίνηση μπορεί να βοηθήσει στην επαναφορά του στη σωστή λειτουργία. Η απενεργοποίηση ενός τηλεφώνου παλαιότερα ήταν τόσο απλή όσο το να κρατάτε πατημένο το κουμπί λειτουργίας, αλλά με τις πρόσφατες ενημερώσεις – κυρίως την κυκλοφορία του Android 12 – αυτό έχει αλλάξει ελαφρώς.

Ακολουθούν πέντε τρόποι για να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας Android χρησιμοποιώντας τα κλειδιά υλικού, τις ρυθμίσεις συστήματος και τις εντολές ADB.

Μέθοδος 1: Απενεργοποιήστε το τηλέφωνό σας χρησιμοποιώντας το κουμπί λειτουργίας

Σε παλαιότερα μοντέλα Android, πατώντας παρατεταμένα το κουμπί λειτουργίας θα ανοίξει το μενού απενεργοποίησης. Μετά από αυτό, απλώς πατήστε Απενεργοποίηση για να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας.

Ωστόσο, από το Android 12 και μετά, πατώντας παρατεταμένα το κουμπί λειτουργίας δεν θα ανοίξει πλέον το μενού απενεργοποίησης. Αντίθετα, θα ενεργοποιήσει είτε το Google Assistant είτε το Bixby Voice σε συσκευές Samsung.

Αντίθετα, για να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας χρησιμοποιώντας το κουμπί λειτουργίας, πρέπει να πατήσετε παρατεταμένα τόσο το πλήκτρο λειτουργίας όσο και το κουμπί μείωσης της έντασης για να αποκτήσετε πρόσβαση στο μενού λειτουργίας.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα πλήκτρα υλικού για να επαναφέρετε το τηλέφωνό σας γρήγορα. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο λειτουργίας, το πλήκτρο μείωσης έντασης και το κουμπί αύξησης της έντασης για μερικά δευτερόλεπτα για να θέσετε το τηλέφωνό σας σε λειτουργία ανάκτησης . Μόλις φτάσετε εκεί, επιλέξτε Wipe data / Factory Reset χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα έντασης και επιλέξτε την επιλογή σας με το πλήκτρο λειτουργίας.

Πώς να αποτρέψετε τις γρήγορες αλλαγές ρυθμίσεων στα Windows 11 (2 Μέθοδοι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Μέθοδος 2: Απενεργοποιήστε το τηλέφωνό σας Android με Γρήγορες ρυθμίσεις

Η χρήση του μενού Γρήγορες ρυθμίσεις είναι ένας άλλος απλός τρόπος για να απενεργοποιήσετε ή να επανεκκινήσετε τη συσκευή σας Android :

Από την αρχική οθόνη σας, σύρετε προς τα κάτω μία φορά από την κορυφή για να αποκτήσετε πρόσβαση στις γρήγορες ρυθμίσεις. Θα χρειαστεί να σύρετε δύο φορές προς τα κάτω εάν έχετε ξεκλειδώσει το τηλέφωνό σας.
Πατήστε το εικονίδιο λειτουργίας.

Πατήστε Απενεργοποίηση.

Μέθοδος 3: Τερματίστε τη λειτουργία του Android σας χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές

Εάν έχετε μια συσκευή Samsung όπως ένα Samsung Galaxy, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε χρησιμοποιώντας το Bixby. Πρώτα, πρέπει να ρυθμίσετε το Bixby Voice. Στη συνέχεια, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί Bixby (το παλιό πλήκτρο λειτουργίας), περιμένετε να ενεργοποιηθεί το Bixby, πείτε “Turn off the phone” και επιβεβαιώστε την επιλογή σας.

Προφανώς, το Google Assistant θα μπορεί σύντομα να απενεργοποιεί το τηλέφωνό σας μέσω φωνητικών εντολών. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν αυτό θα είναι αποκλειστικά για τηλέφωνα Google Pixel.

Πώς να κάνετε αγορές με την Alexa για όλες τις αγορές σας(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Μέθοδος 4: Απενεργοποιήστε το Android σας χρησιμοποιώντας το μενού προσβασιμότητας

Το μενού Προσβασιμότητα ή Βοηθός (στη Samsung) έχει σχεδιαστεί για χρήστες με σωματικές αναπηρίες, προσφέροντας έναν τρόπο πρόσβασης σε κουμπιά υλικού με βοηθητικές επιλογές αφής.

Για να ενεργοποιήσετε το μενού Βοηθός σε ένα τηλέφωνο Samsung:

Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις.
Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Προσβασιμότητα.

Πατήστε Αλληλεπίδραση και επιδεξιότητα.

Κάντε εναλλαγή στο μενού Βοηθός.

Πατήστε το αιωρούμενο εικονίδιο του Βοηθού στην αρχική οθόνη, σύρετε προς τα αριστερά και επιλέξτε το μενού Απενεργοποίηση.

Για να ενεργοποιήσετε το μενού Προσβασιμότητα σε τηλέφωνο που δεν είναι Samsung:

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις.
Εύρεση προσβασιμότητας. Ανάλογα με το μοντέλο σας, αυτό μπορεί να βρεθεί είτε στις Πρόσθετες ρυθμίσεις είτε στο Σύστημα.

Πατήστε το μενού Προσβασιμότητα και ενεργοποιήστε το.

Στη συνέχεια, μπορείτε να πατήσετε το αιωρούμενο εικονίδιο προσβασιμότητας και να επιλέξετε το κουμπί απενεργοποίησης.

LOGITECH G300S ΟΠΤΙΚΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Μέθοδος 5: Απενεργοποιήστε το Android σας χρησιμοποιώντας εντολές ADB

Το Android Debug Bridge (ADB) είναι ένα εργαλείο γραμμής εντολών που επιτρέπει στους προγραμματιστές να εκτελούν διάφορες λειτουργίες. Είναι ο πιο περίπλοκος τρόπος για να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας, αλλά είναι μια χρήσιμη μέθοδος εάν το τηλέφωνό σας ξαφνικά δεν ανταποκρίνεται.

Ενεργοποιήστε τις Επιλογές προγραμματιστή και τον εντοπισμό σφαλμάτων USB

Πρέπει να ενεργοποιήσετε τις Επιλογές προγραμματιστή και τον εντοπισμό σφαλμάτων USB για να μπορεί ο υπολογιστής σας να αναγνωρίζει τη συσκευή σας Android.

Να το πράξουν:

Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις.
Πατήστε Σχετικά με το τηλέφωνο (αυτό μπορεί να βρεθεί στο Σύστημα σε ορισμένα μοντέλα).

Πατήστε Πληροφορίες λογισμικού.

Βρείτε τον αριθμό κατασκευής και πατήστε τον επτά φορές. Βάλτε τον κωδικό PIN όταν σας ζητηθεί. Θα πρέπει να δείτε ένα μήνυμα που θα λέει: “Είστε πλέον προγραμματιστής”.

Επιστρέψτε στις Ρυθμίσεις και κάντε κύλιση στο κάτω μέρος της σελίδας.
Πατήστε Επιλογές προγραμματιστή.

Ενεργοποιήστε τον εντοπισμό σφαλμάτων USB.

Πατήστε OK.

Ρύθμιση ADB

Το επόμενο βήμα είναι να κάνετε λήψη των Εργαλείων πλατφόρμας SDK . Αυτό το λογισμικό γραμμής εντολών θα σας επιτρέψει να αλληλεπιδράσετε με τη συσκευή σας Android. Μετά τη λήψη, εξαγάγετε τον φάκελο platform-tools από το αρχείο χρησιμοποιώντας έναν αρχειοθέτηση αρχείων όπως το WinRAR ή το 7-Zip File Manager.

Με τα Εργαλεία Πλατφόρμας SDK έτοιμα για χρήση, ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας:

Συνδέστε το τηλέφωνό σας στον υπολογιστή σας μέσω καλωδίου USB.
Ανοίξτε τη γραμμή εντολών πατώντας το πλήκτρο Win και αναζητώντας “Γραμμή εντολών”. Εάν είστε χρήστης Apple Mac, χρησιμοποιήστε το Terminal.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να αλλάξετε τον κατάλογο της γραμμής εντολών, ώστε να βρίσκεται στον ίδιο φάκελο με το πρόγραμμα ADB. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να χρησιμοποιήσετε την εντολή “cd” ακολουθούμενη από τη θέση του φακέλου. Για παράδειγμα:

cd C:UsersWORKΛήψηπλατφόρμα-εργαλείων

Πληκτρολογήστε “συσκευές adb” και πατήστε enter για να ελέγξετε ξανά ότι το πρόγραμμα ADB έχει αναγνωρίσει τη συσκευή σας Android. Εάν αναγνωριστεί, θα εμφανίσει τον σειριακό αριθμό του Android σας. Εάν όχι, δοκιμάστε να επανασυνδέσετε το φορτιστή.

Πληκτρολογήστε “adb shell reboot -p” και πατήστε enter. Για το Terminal, πληκτρολογήστε “.adb shell reboot -p” και πατήστε Enter.

Θα πρέπει να δείτε ένα μήνυμα που θα λέει “Τέλος”.

Σημείωση: Εάν τα κλειδιά υλικού σας δεν λειτουργούν, δεν θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας χρησιμοποιώντας εντολές ADB αφού απενεργοποιηθεί. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε την εντολή “adb reboot” για να βεβαιωθείτε ότι θα επανεκκινηθεί.

Συντομεύσεις πληκτρολογίου Windows 11 – Λίστα με 200+ συντομεύσεις πληκτρολογίου(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Φωτίστε το ξανά

Τώρα που απενεργοποιήσατε με επιτυχία το τηλέφωνό σας, μπορείτε να ξεκινήσετε ξανά τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας πατώντας παρατεταμένα το κουμπί λειτουργίας. Να θυμάστε ότι είναι αδύνατο να ενεργοποιήσετε ξανά το τηλέφωνό σας εάν το κουμπί λειτουργίας δεν λειτουργεί. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να επανεκκινήσετε το τηλέφωνό σας αντί να το απενεργοποιήσετε.

 

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4905

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *