Πώς να απενεργοποισω το Windows Defender

Πώς να απενεργοποιήσετε το Windows Defender SmartScreen στα Windows 11

Αν θυμάστε, η Microsoft παρουσίασε μια νέα εφαρμογή ασφαλείας για χρήστες των Windows 10 που ονομάζεται Windows Security. Η Ασφάλεια των Windows είναι επίσης διαθέσιμη για τα Windows 11, προστατεύοντάς σας από γνωστές και άγνωστες απειλές ασφαλείας.

Η ασφάλεια των Windows είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα ασφαλείας που παρέχεται από τη Microsoft για χρήστες Windows. Η εφαρμογή Windows Security εκτελείται στο παρασκήνιο και προστατεύει τον υπολογιστή σας από διάφορες απειλές ασφαλείας, όπως κακόβουλο λογισμικό, ιούς, ransomware, επιθέσεις phishing κ.λπ.

Διαθέτει επίσης μια δυνατότητα ασφαλείας που ονομάζεται Windows SmartScreen , την οποία πολλοί χρήστες δεν γνωρίζουν. Ο ρόλος μιας SmartScreen των Windows είναι να αποτρέπει την εκκίνηση και εκτέλεση μη αναγνωρισμένων εφαρμογών στο σύστημά σας Windows 11.

Τι είναι το Windows SmartScreen;

Windows SmartScreen

Το SmartScreen είναι μια δυνατότητα ασφαλείας που εισήχθη στα Windows 8, αλλά έχει βελτιωθεί στα Windows 10. Το SmartScreen λειτουργεί ως φίλτρο που ελέγχει τα αρχεία λήψης σας σε μια βάση δεδομένων της Microsoft.

Έτσι, όταν κατεβάζετε κάτι κακόβουλο από το διαδίκτυο και προσπαθείτε να το εκτελέσετε, το φίλτρο SmartScreen το ελέγχει και το αποκλείει. Όταν μπλοκάρει ένα πρόγραμμα από την εκτέλεση ή την αλλαγή του συστήματός σας, θα δείτε ένα μήνυμα όπως αυτό.

Αν και η δυνατότητα είναι εξαιρετική, μερικές φορές αποκλείει την ασφαλή χρήση της εφαρμογής. Ο μόνος τρόπος για να εκτελέσετε τις αποκλεισμένες εφαρμογές είναι κάνοντας κλικ στην επιλογή Περισσότερες πληροφορίες > Εκτέλεση ούτως ή άλλως .

Πρέπει να το κάνετε αυτό κάθε φορά που θέλετε να εκτελέσετε μια εφαρμογή που αποκλείει το Windows Defender SmartScreen. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία SmartScreen του Windows Defender, εάν δεν θέλετε να το κάνετε αυτό για εφαρμογές που εμπιστεύεστε. Ωστόσο, προτού απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα, ρυθμίστε μια καλή εφαρμογή ασφαλείας για Windows στον υπολογιστή σας.

Πώς να απενεργοποιήσετε το Windows Defender SmartScreen στα Windows 11

Η απενεργοποίηση του Windows Defender SmartScreen στα Windows 11 είναι αρκετά εύκολη και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε. Ως εκ τούτου, αυτό το άρθρο θα μοιραστεί μερικές βέλτιστες πρακτικές για την απενεργοποίηση του Windows Defender SmartScreen στα Windows 11 . Ας τσεκάρουμε.

1) Απενεργοποιήστε το Defender SmartScreen μέσω της Ασφάλειας των Windows

Θα χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή Ασφάλεια των Windows για να απενεργοποιήσουμε τη δυνατότητα SmartScreen του Windows Defender σε αυτήν τη μέθοδο. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Windows Security. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην Ασφάλεια των Windows από τη λίστα επιλογών που εμφανίζεται.

Ασφάλεια των Windows

2. Στην Ασφάλεια των Windows, κάντε κλικ στο στοιχείο ελέγχου Εφαρμογές και πρόγραμμα περιήγησης .

Έλεγχος εφαρμογών και προγράμματος περιήγησης

3. Στο δεξιό παράθυρο, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στη σύνδεση Ρυθμίσεις προστασίας βάσει φήμης .

Ρυθμίσεις προστασίας με βάση τη φήμη

4. Στην επόμενη οθόνη, απενεργοποιήστε  την εναλλαγή για Έλεγχος εφαρμογών και αρχείων

"Έλεγχος εφαρμογών και αρχείων"

5. Θα δείτε τώρα μια προτροπή UAC . κάντε κλικ στο κουμπί Ναι για να εφαρμόσετε τις αλλαγές.

Αυτό είναι! Τελείωσες. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Windows Defender SmartScreen μέσω της εφαρμογής Windows Security.

2) Πώς να απενεργοποιήσετε το SmartScreen για Microsoft Edge

Τα Windows 11 σάς επιτρέπουν να διαχειρίζεστε ξεχωριστά το SmartScreen για το πρόγραμμα περιήγησης Edge. Ως εκ τούτου, πρέπει να απενεργοποιήσετε το SmartScreen για το πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge.

1. Αρχικά, ανοίξτε την εφαρμογή Ασφάλεια των Windows στον υπολογιστή σας με Windows 11 και κάντε κλικ στο στοιχείο ελέγχου Εφαρμογή και πρόγραμμα περιήγησης .

Έλεγχος εφαρμογών και προγράμματος περιήγησης

2. Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, κάντε κλικ στη σύνδεση Ρυθμίσεις προστασίας βάσει φήμης .

Ρυθμίσεις προστασίας με βάση τη φήμη

3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και απενεργοποιήστε την εναλλαγή για SmartScreen για Microsoft Edge στην επόμενη οθόνη .

SmartScreen για Microsoft Edge

Αυτό είναι! Τελείωσες. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να απενεργοποιήσετε το SmartScreen για το πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge στα Windows 11.

3) Απενεργοποιήστε το Windows Defender SmartScreen μέσω μητρώου

Εάν, για κάποιο λόγο, δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην εφαρμογή Ασφάλεια των Windows, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Επεξεργαστή Μητρώου για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία SmartScreen. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows + R για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου RUN. Στο πλαίσιο διαλόγου RUN, πληκτρολογήστε regedit και πατήστε το κουμπί Enter .

regedit

2. Στον Επεξεργαστή Μητρώου, μεταβείτε στη διαδρομή:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\System

πλοηγηθείτε στο μονοπάτι

3. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο φάκελο System και επιλέξτε New > DWORD (32-bit) Value.

Νέο > DWORD (32-bit

4. Ονομάστε την τιμή REG_DWORD που δημιουργήθηκε πρόσφατα ως EnableSmartScreen .

EnableSmartScreen

5. Στη συνέχεια, κάντε διπλό κλικ στο EnableSmartScreen, ορίστε τα δεδομένα τιμής σε 0 και κάντε κλικ στο κουμπί Ok .

ορίστε τα δεδομένα τιμής σε 0

Αυτό είναι! Τελείωσες. Αφού κάνετε τις αλλαγές, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows 11. Αυτό θα απενεργοποιήσει το Defender SmartScreen στα Windows 11. Εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε ξανά τη λειτουργία SmartScreen, διαγράψτε την τιμή EnableSmartScreen που δημιουργήσατε στο Βήμα 4 .

4) Απενεργοποιήστε το Windows Defender SmartScreen μέσω του προγράμματος επεξεργασίας πολιτικής ομάδας

Μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε το Local Group Policy Editor για να απενεργοποιήσετε το Windows Defender SmartScreen στον υπολογιστή σας με Windows 11. Εδώ είναι μερικά από τα απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows + R για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου RUN. Στο παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση, πληκτρολογήστε gpedit.msc και πατήστε το κουμπί Enter .

gpedit.msc

2. Αυτό θα ανοίξει το Local Group Policy Editor. Πλοηγηθείτε στην ακόλουθη διαδρομή:

Computer Configuration > Administrative templates > Windows Components > File Explorer

πλοηγηθείτε στην παρακάτω διαδρομή

3. Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, βρείτε και κάντε διπλό κλικ στο Configure Windows Defender SmartScreen Policy.

Διαμόρφωση του Windows Defender SmartScreen

4. Στο επόμενο παράθυρο, επιλέξτε Απενεργοποιημένο και κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή .

επιλέξτε Απενεργοποιημένο

Αυτό είναι! Τελείωσες. Αφού κάνετε τις παραπάνω αλλαγές, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Μετά την επανεκκίνηση, η SmartScreen του Windows Defender θα απενεργοποιηθεί.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να απενεργοποιήσετε το φίλτρο SmartScreen για ορισμένους ιστότοπους;

Προς το παρόν, δεν υπάρχει τρόπος επιλεκτικής απενεργοποίησης του φίλτρου SmartScreen για συγκεκριμένους ιστότοπους ή εφαρμογές. Αυτή είναι μια ρύθμιση σε όλο το σύστημα στα Windows και δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί για συγκεκριμένους ιστότοπους ή εφαρμογές.

Ωστόσο, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το φίλτρο SmartScreen για να επιτρέψετε ορισμένες εφαρμογές ή ιστότοπους ακολουθώντας τις μεθόδους μας και στη συνέχεια να το ενεργοποιήσετε ξανά. Βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό είναι έτοιμο όταν απενεργοποιήσετε το φίλτρο SmartScreen.

Το Windows Defender SmartScreen είναι μια εξαιρετική δυνατότητα ασφαλείας που δεν πρέπει να απενεργοποιήσετε. Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να το απενεργοποιήσετε, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε άλλα προγράμματα ασφαλείας στον υπολογιστή σας. Διαφορετικά, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το SmartScreen αφού εγκαταστήσετε ξανά την αποκλεισμένη εφαρμογή.

Διαβάστε επίσης:Εφαρμογή ασφαλείας  Windows 11 και Πώς να την επαναφέρετε

Χρειάζεστε λογισμικό προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας Windows ή Mac;

Πώς να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του τείχους προστασίας στα Windows 11

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5021

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *