Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα φορητό υπολογιστή ως δεύτερη ή εξωτερική οθόνη

Θέλετε να συνδέσετε μια άλλη οθόνη στον υπολογιστή σας; Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε χρήματα σε μια αποκλειστική εξωτερική οθόνη εάν έχετε έναν εφεδρικό φορητό υπολογιστή. Απλώς χρησιμοποιήστε το Miracast ή το AirPlay για να το ρυθμίσετε ως τη δεύτερη οθόνη σας.

Η χρήση δεύτερης ή εξωτερικής οθόνης είναι ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε τον χώρο προβολής και την παραγωγικότητα. Αυτό μπορεί να είναι βολικό σε καταστάσεις όπως όταν εργάζεστε από το σπίτι και χρειάζεστε επιπλέον ακίνητα με οθόνη για έγγραφα και εφαρμογές.

Εάν χρησιμοποιείτε συσκευή Windows ή macOS και υπάρχει φορητός υπολογιστής τριγύρω, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Miracast ή το AirPlay για να το χρησιμοποιήσετε ως δεύτερη ή εξωτερική οθόνη. Το καλύτερο πράγμα για όλη τη ρύθμιση είναι ότι είναι γρήγορη, εύκολη και περιλαμβάνει μηδενικούς προσαρμογείς, θύρες ή καλώδια.

Windows: Χρησιμοποιήστε φορητό υπολογιστή ως δεύτερη ή εξωτερική οθόνη με Miracast

Διατίθενται σχεδόν όλοι οι σύγχρονοι επιτραπέζιοι υπολογιστές και φορητοί υπολογιστές Microsoft Windows ενσωματωμένη λειτουργία Miracast. Είναι ένα πρότυπο ασύρματης οθόνης που μπορεί να στείλει σήματα βίντεο από τη μια συσκευή στην άλλη και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να επεκτείνετε ή να αντιγράψετε εύκολα μια οθόνη φορητού υπολογιστή μέσω Wi-Fi.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικές απαιτήσεις για τη χρήση του Miracast:

Και οι δύο συσκευές Windows πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο ασύρματο δίκτυο.

Και οι δύο συσκευές Windows πρέπει να εκτελούν τις πιο πρόσφατες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Windows 10 ή 11, συμπεριλαμβανομένων των ενημερωμένων προγραμμάτων οδήγησης κάρτας γραφικών.

Εάν αυτό δεν είναι πρόβλημα, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να χρησιμοποιήσετε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή σε εγκατάσταση διπλής οθόνης με άλλο φορητό υπολογιστή μέσω Miracast.

Ρυθμίστε το φορητό υπολογιστή ώστε να λειτουργεί ως δεύτερη ή εξωτερική οθόνη

Πρέπει να ξεκινήσετε με τη ρύθμιση του φορητού υπολογιστή Windows που θέλετε να λειτουργεί ως δεύτερη οθόνη. Να κάνω αυτό:

Κάντε δεξί κλικ στο Αρχικο ΜΕΝΟΥ και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Παω σε Σύστημα > Προβολή σε αυτόν τον υπολογιστή.

Ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στο Μερικοί Windows και Android συσκευές μπορούν να προβάλλουν σε αυτόν τον υπολογιστή όταν λες ότι είναι εντάξει και επιλέξτε Διατίθεται παντού σε ασφαλή δίκτυα.

Επεξεργαστείτε τις υπόλοιπες επιλογές στην οθόνη και τροποποιήστε τις όπως θέλετε:

Ζητήστε να κάνετε προβολή σε αυτόν τον υπολογιστή: Επιλέξτε πώς ο φορητός υπολογιστής σας ζητά άδεια όταν ζητείται απόπειρα σύνδεσης—Πρώτη φορά μόνο ή Κάθε φορά που ζητείται σύνδεση.

Απαιτείται PIN για σύζευξη: Επιλέξτε πώς ο φορητός σας υπολογιστής σας ζητά να εισάγετε το PIN του όταν προσπαθείτε να το χρησιμοποιήσετε ως δεύτερη οθόνη—Ποτέ, Πρώτη φοράή Πάντα.

Αυτός ο υπολογιστής μπορεί να εντοπιστεί για προβολή μόνο όταν είναι συνδεδεμένος σε μια πηγή ρεύματος: Προσδιορίστε εάν θέλετε να εξοικονομήσετε διάρκεια ζωής της μπαταρίας, έχοντας τη δυνατότητα προβολής στην οθόνη του φορητού υπολογιστή σας μόνο όταν φορτίζεται.

Μετονομάστε τον υπολογιστή σας: Πρέπει να γνωρίζετε το όνομα του φορητού υπολογιστή σας για να συνδεθείτε σε αυτόν, οπότε σημειώστε το. Επιλέξτε αυτήν την επιλογή για να αλλάξετε το όνομα του φορητού υπολογιστή σας, εάν δυσκολεύεστε να το αναγνωρίσετε από άλλες συσκευές Windows.

Εκτόξευση Ασύρματη οθόνη (Windows 10) ή Συνδέω-συωδεομαι (Windows 11) μέσω του μενού Έναρξη και κρατήστε την εφαρμογή ανοιχτή.

Μετάδοση προβολής στην οθόνη του φορητού υπολογιστή σας

Τώρα μπορείτε να προβάλλετε την οθόνη από τον κύριο υπολογιστή σας στη συσκευή φορητού υπολογιστή. Να κάνω αυτό:

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και επιλέξτε Σύστημα > Απεικόνιση.

Επιλέγω Συνδέω-συωδεομαι.

Επιλέξτε το όνομα του φορητού υπολογιστή σας και επιλέξτε να αντιγράψετε ή να επεκτείνετε την οθόνη.

Επεξεργαστείτε τις υπόλοιπες ρυθμίσεις στο Απεικόνιση οθόνη ρυθμίσεων για να αλλάξετε την ανάλυση της οθόνης, τον προσανατολισμό της οθόνης και την κλίμακα της ρύθμισης πολλαπλών οθονών. Μπορείτε επίσης να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των λειτουργιών προβολής—Αντίγραφο, Επεκτείνωκ.λπ.—on-the-fly πατώντας Κλειδί των Windows + Π.

Εγκαταστήστε την ασύρματη οθόνη Miracast στις συσκευές σας

Παρά την υποστήριξη του Miracast, ένας ή και οι δύο από τους υπολογιστές σας ενδέχεται να απαιτούν την εγκατάσταση του προσαρμογέα οθόνης Microsoft Wireless στον υπολογιστή σας. Αν δείτε α Προσθέστε την προαιρετική δυνατότητα “Wireless Display” για προβολή σε αυτόν τον υπολογιστή κοινοποίηση κάτω από Ρυθμίσεις > Απεικόνιση > Προβολή σε αυτόν τον υπολογιστήεσυ πρεπει:

Επιλέγω Προαιρετικά χαρακτηριστικά.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα Ασύρματη οθόνη.

Επιλέγω Εγκαθιστώ.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον φορητό υπολογιστή σας ως ξεχωριστή συσκευή, αλλά με το ίδιο πληκτρολόγιο και ποντίκι, πρέπει να βασιστείτε σε μια λύση υλικού ή λογισμικού KVM (Πληκτρολόγιο, βίντεο και ποντίκι). Για να μάθετε περισσότερα, ανατρέξτε στον οδηγό μας για χρησιμοποιώντας πολλαπλές συσκευές υπολογιστή με ένα μόνο πληκτρολόγιο και ποντίκι.

Πόσο ασφαλή είναι τα δεδομένα σας σε περίπτωση κλοπής του φορητού υπολογιστή σας;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Mac: Χρησιμοποιήστε φορητό υπολογιστή ως δεύτερη ή εξωτερική οθόνη με το AirPlay

Εάν χρησιμοποιείτε Mac, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Το ιδιόκτητο πρωτόκολλο AirPlay της Apple για να χρησιμοποιήσετε άλλο MacBook ή α iPad συμβατό με Sidecar ως δευτερεύουσα οθόνη. Για να λειτουργήσει αυτό, και οι δύο συσκευές πρέπει:

Να έχετε ενεργά Wi-Fi και Bluetooth.

Να είστε συνδεδεμένοι με το ίδιο Apple ID.

Έχετε εγκαταστήσει τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις λογισμικού συστήματος.

Αν αυτό δεν είναι πρόβλημα:

Ανοίξτε το Κέντρο Ελέγχου στο Mac από το οποίο θέλετε να προβάλετε την οθόνη και επιλέξτε Κατοπτρισμός οθόνης.

Επιλέξτε το MacBook ή το iPad που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως δεύτερη οθόνη και επιλέξτε μεταξύ κατοπτρισμού και επέκτασης της οθόνης.

Εάν θέλετε να διαχειριστείτε τον τρόπο λειτουργίας και των δύο οθονών (π.χ., εναλλαγή γύρω από την ευθυγράμμιση), ανοίξτε το Επιλογές συστήματος/Ρυθμίσεις εφαρμογή και επιλέξτε Οθόνες.

Εναλλακτικά, εάν θέλετε να ελέγξετε και τις δύο συσκευές με ένα μόνο πληκτρολόγιο ή ποντίκι, μάθετε πώς να χρησιμοποιήσετε το Universal Control σε Mac και iPad.

Αποκτήστε περισσότερα Screen Real Estate με τον εύκολο τρόπο

Όπως μόλις μάθατε, το Miracast και το AirPlay προσφέρουν μια γρήγορη και εύκολη λύση για οποιονδήποτε έχει επιπλέον φορητό υπολογιστή που θέλει περισσότερη ακίνητη περιουσία οθόνης μαζί με τον κανονικό υπολογιστή του. Το να μπορείτε να ρυθμίσετε τα πάντα ασύρματα το κάνει μόνο πιο πρακτικό και βολικό.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5309

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *