Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Vanish στο Facebook Messenger

Στείλατε ποτέ ένα μήνυμα σε έναν φίλο ότι μετανιώσατε; Το Facebook Messenger εισήγαγε μια λειτουργία που μπορεί να σας βοηθήσει να εξαφανίσετε τα μηνύματα κειμένου σας μετά την προβολή τους.

Αυτό το σεμινάριο θα σας πει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη λειτουργία Vanish Mode του Facebook Messenger. Τι είναι αυτό το χαρακτηριστικό, γιατί να το χρησιμοποιήσετε και πώς να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τα μηνύματα που εξαφανίζονται στο Facebook Messenger;

Τι είναι το Vanish Mode στο Facebook Messenger;

Η λειτουργία Vanish Mode είναι μια λειτουργία απορρήτου στο Messenger που έχει σχεδιαστεί για να αυξάνει την ασφάλεια και την ασφάλεια των χρηστών του Facebook Messenger. Με τη λειτουργία Vanish Mode, μπορείτε να ανταλλάξετε ευαίσθητες πληροφορίες χωρίς να ανησυχείτε ότι θα αποθηκευτούν σε μια συνομιλία στο Messenger για πάντα. Αντίθετα, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι μετά το κλείσιμο της συνομιλίας, τα μηνύματα λειτουργίας Vanish Mode διαγράφονται και ούτε ο αποστολέας ούτε ο παραλήπτης μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά.

Το μήνυμα μπορεί να περιέχει κείμενο, αυτοκόλλητα, emoji, εικόνες, GIF, ήχο ή βίντεο. Σε αντίθεση με τα κανονικά μηνύματα, εάν ο παραλήπτης προσπαθήσει να τραβήξει ένα στιγμιότυπο οθόνης της συνομιλίας του Vanish Mode, το Facebook θα σας ειδοποιήσει αμέσως.

Να θυμάστε ότι για να λειτουργεί σωστά η λειτουργία Vanish Mode, εσείς και το άτομο στο οποίο στέλνετε το μήνυμα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη αυτήν τη δυνατότητα. Εάν ο δέκτης δεν έχει πρόσβαση στη λειτουργία Vanish Mode, δεν θα μπορείτε να διαγράψετε αυτόματα τα μηνύματά σας μετά την αποστολή τους.

Λειτουργία εξαφάνισης έναντι λειτουργίας μυστικής συνομιλίας

Μία από τις πιο κοινές ερωτήσεις σχετικά με τη λειτουργία εξαφάνισης είναι πώς διαφέρει από τη λειτουργία μυστικής συνομιλίας στο Facebook.

Το Messenger διαθέτει ήδη μια λειτουργία μυστικής συνομιλίας που σας επιτρέπει να στέλνετε αυτοκαταστροφικά μηνύματα στις επαφές σας. Ενώ η λειτουργία Vanish Mode είναι ουσιαστικά η ίδια, υπάρχουν μερικές βασικές διαφορές μεταξύ των δύο χαρακτηριστικών απορρήτου.

Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία μυστικής συνομιλίας, μπορείτε να δημιουργήσετε κρυπτογραφημένες συνομιλίες από άκρο σε άκρο. Το Messenger δεν αποθηκεύει τις συνομιλίες από τις μυστικές συνομιλίες στους διακομιστές του. Αντίθετα, αποθηκεύονται στις συσκευές των χρηστών. Ο αποστολέας μπορεί επίσης να ορίσει μια προθεσμία μετά την οποία τα μηνύματα αφαιρούνται από το ιστορικό συνομιλιών του παραλήπτη. Μέχρι τότε, ο παραλήπτης μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά τα μηνύματα πολλές φορές.

Τα μηνύματα που στείλατε σε λειτουργία εξαφάνισης έχουν επίσης κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Ωστόσο, τα μηνύματα λειτουργίας Vanish εξαφανίζονται ακόμη και από τις συσκευές των χρηστών αφού τα δει ο παραλήπτης και κλείσετε τη συνομιλία. Με αυτόν τον τρόπο, τα αντίγραφα αυτών των μηνυμάτων δεν αποθηκεύονται πουθενά, καθιστώντας τα εντελώς ιδιωτικά. Ακριβώς όπως η λειτουργία μυστικής συνομιλίας, η λειτουργία εξαφάνισης λειτουργεί μόνο σε συνομιλίες ένας προς έναν και όχι σε ομαδικές συνομιλίες.

Και στις δύο λειτουργίες, θα λαμβάνετε ειδοποίηση όταν το άλλο άτομο προσπαθεί να τραβήξει ένα στιγμιότυπο οθόνης του νήματος συνομιλίας.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Vanish στο Messenger;

Ξυπνάτε ποτέ το πρωί μετανιώνοντας που στείλατε μηνύματα σε κάποιον το προηγούμενο βράδυ; Αν και η λειτουργία Vanish δεν θα κάνει τον δέκτη να μην βλέπει αυτά τα μηνύματα, μπορεί να σας γλιτώσει από την αμηχανία να τα αποθηκεύσετε στο smartphone σας για αιωνιότητα.

Σε μια σοβαρή σημείωση, το Vanish Mode θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμο όταν πρέπει να στείλετε ένα τμήμα ευαίσθητων προσωπικών πληροφοριών (για παράδειγμα, κάτι που σχετίζεται με την εργασία), αλλά δεν θέλετε ο δέκτης να έχει ένα αντίγραφό του αποθηκευμένο στη συνομιλία.

Επιπλέον, το Vanish Mode μπορεί να είναι σωτήριο εάν το τηλέφωνό σας χαθεί ή ο λογαριασμός σας στο Facebook παραβιαστεί . Η λειτουργία Vanish μπορεί να σώσει τα προσωπικά σας δεδομένα από λάθος χέρια και να διατηρήσει αυτές τις πληροφορίες εμπιστευτικές.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Vanish στο Facebook Messenger

Τώρα που ξέρετε πώς λειτουργεί η λειτουργία Vanish Mode, δείτε πώς να τη χρησιμοποιήσετε στο Facebook Messenger. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν τη λειτουργία, πρέπει να ενημερώσετε την εφαρμογή Facebook Messenger στην πιο πρόσφατη έκδοση. Οι οδηγίες για την ενεργοποίηση της λειτουργίας Vanish Mode είναι διαφορετικές για Android και iOS.

Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία εξαφάνισης στο Android

Εάν είστε χρήστης Android, δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία εξαφάνισης.

Ανοίξτε την εφαρμογή Messenger στο smartphone σας.
Επιλέξτε τη συνομιλία του Messenger όπου θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία εξαφάνισης.
Επιλέξτε το εικονίδιο πληροφοριών για να ανοίξετε το μενού της συνομιλίας.

Στο Μενού, κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Λειτουργία εξαφάνισης. Δίπλα θα λέει Off.

Ενεργοποιήστε την εναλλαγή λειτουργίας Vanish Mode για να την ενεργοποιήσετε.

Μόλις ενεργοποιήσετε τη λειτουργία εξαφάνισης, η κανονική συνομιλία σας θα εξαφανιστεί και, αντ’ αυτού, θα δείτε μια κενή συνομιλία με τη λειτουργία εξαφάνισης. Ανάλογα με τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας και την έκδοση της εφαρμογής Messenger, η συνομιλία σας μπορεί επίσης να αλλάξει σε σκοτεινή λειτουργία.

Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε τη λειτουργία Vanish, θα εμφανιστεί επίσης ένα αναδυόμενο παράθυρο με βασικές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της λειτουργίας. Όλα τα μηνύματα που στέλνετε στη λειτουργία εξαφάνισης θα εξαφανιστούν αφού τερματίσετε τη συνομιλία ή αφού απενεργοποιήσετε τη λειτουργία εξαφάνισης.

Για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία εξαφάνισης, επιλέξτε Απενεργοποίηση λειτουργίας εξαφάνισης στο επάνω μέρος της οθόνης.

Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία εξαφάνισης στο iOS

Εάν χρησιμοποιείτε το Messenger σε iPhone ή iPad, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Vanish Mode.

Ανοίξτε το Messenger στη συσκευή σας και μεταβείτε στη συνομιλία όπου θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία εξαφάνισης.
Στη σελίδα συνομιλίας, σύρετε προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης μέχρι να εμφανιστεί το μήνυμα Σύρετε προς τα πάνω για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία εξαφάνισης.

Αφήστε την οθόνη για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία εξαφάνισης.

Για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία εξαφάνισης, σύρετε ξανά προς τα επάνω και επιλέξτε Απενεργοποίηση λειτουργίας εξαφάνισης για να επιστρέψετε στην κανονική συνομιλία σας.

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία εξαφάνισης;

Είναι σημαντικό να προστατεύετε το απόρρητό σας όταν χρησιμοποιείτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η λειτουργία Vanish Mode δεν είναι μια εντελώς νέα λειτουργία, αλλά σίγουρα θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε όταν ανταλλάσσετε ευαίσθητες πληροφορίες στο Facebook Messenger. Μπορείτε να βρείτε παρόμοιες λειτουργίες σε άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το Instagram , το Telegram, το WhatsApp και το Snapchat.

 

Πώς να παίξετε παιχνίδια στο Facebook Messenger(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Generated by Feedzy