Πώς να δημιουργήσετε μια εφαρμογή χρησιμοποιώντας μια στοίβα MEAN;

Η αγορά εφαρμογών είναι πολύ ανταγωνιστική στις μέρες μας. Το πρώτο τρίμηνο του 2022, υπήρχαν 3,3 εκατομμύρια εφαρμογές διαθέσιμες στο Google Play Store και 2,11 εκατομμύρια εφαρμογές στο App Store της Apple, σύμφωνα με το Statista. Μια ξεχωριστή αναφορά για τις παγκόσμιες εφαρμογές από την Tech Crunch σημείωσε ότι μόνο η αγορά κινητής τηλεφωνίας αναμένεται να έχει αξία 350 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος, μια αύξηση από τα 295 δισεκατομμύρια δολάρια του 2021.

Ένας λόγος θα μπορούσε να είναι οι διαθέσιμες τεχνολογίες για τους οργανισμούς για τη δημιουργία εφαρμογών. Σε αντίθεση με πριν, οι προγραμματιστές μπορούν τώρα να δημιουργήσουν τις εφαρμογές τους χωρίς να ξεκινήσουν από την αρχή.

Μία από αυτές τις τεχνολογίες που κερδίζουν γρήγορα δημοτικότητα στην τεχνολογική κοινότητα είναι η στοίβα MEAN. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τι είναι η στοίβα MEAN και γιατί οι προγραμματιστές εφαρμογών θα πρέπει να αρχίσουν να τη χρησιμοποιούν αμέσως.

Πώς να ενεργοποιήσετε τη JavaScript στο Google Chrome

Πώς να ενεργοποιήσετε τη JavaScript στον Firefox

Τι είναι μια MEAN Stack;

Η στοίβα MEAN είναι ένα λογισμικό JavaScript ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία εφαρμογών με δυνατότητα cloud. Το MEAN σημαίνει τα τέσσερα επίπεδα τεχνολογιών που περιλαμβάνουν τη στοίβα: MongoDB, Express.js, Angular.js και Node.js. Αυτή η ανάρτηση με θέμα “Τι είναι η μέση στοίβα;” από την MongoDB παρέχει μια ολοκληρωμένη ματιά στα στοιχεία στοίβας:

MongoDB

Το MongoDB είναι μια βάση δεδομένων πολλαπλών πλατφορμών που αποθηκεύει δεδομένα ως έγγραφα JSON. Επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν πολλαπλές εφαρμογές από ένα μέρος, καθώς ενσωματώνεται καλά με τα άλλα στοιχεία της στοίβας που βασίζονται σε JavaScript. Το MongoDB είναι επίσης εύκολα επεκτάσιμο, πράγμα που σημαίνει ότι οι προγραμματιστές μπορούν να προσθέσουν πεδία χωρίς να διακυβεύονται τα άλλα δεδομένα.

Express.js

Το Express.js είναι ένα πλαίσιο Node.js όπου μπορείτε να δημιουργήσετε εφαρμογές Ιστού. Λειτουργεί στην πλευρά του backend και είναι υπεύθυνος για τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ του frontend και της βάσης δεδομένων. Υποστηρίζει πρότυπα που παρέχονται από την τεχνολογία του κινητήρα Pug.

Angular.js

Το Angular.js χειρίζεται την πλευρά του frontend με ένα πλαίσιο JavaScript ανοιχτού κώδικα που δημιουργήθηκε από την Google. Το πλαίσιο επιτρέπει την ανάπτυξη και τη δοκιμή εφαρμογών με μπλοκ Model View Controller (MVC), διευκολύνοντας τους προγραμματιστές να δημιουργούν εφαρμογές από την πλευρά του πελάτη τόσο για κινητά όσο και για επιτραπέζιους υπολογιστές γρήγορα και αποτελεσματικά.

Node.js

Το Node.js είναι μια ευέλικτη πλατφόρμα στην οποία εκτελείται η στοίβα MEAN. Αυτό είναι που καθιστά δυνατή τη δημιουργία εφαρμογών με JavaScript. Είναι εύκολα επεκτάσιμο και επιτρέπει την εκτέλεση εφαρμογών σε πραγματικό χρόνο σε πολλές συσκευές.

Οφέλη από τη χρήση της στοίβας MEAN

Το Netflix, το Facebook, το YouTube και άλλοι γιγάντιοι οργανισμοί χρησιμοποιούν τη στοίβα MEAN, που βασίζεται στη συγγραφή του Infinjith’s Medium . Αυτό είναι πιθανό επειδή η αρχιτεκτονική παρέχει δελεαστικά οφέλη για τους προγραμματιστές, όπως:

1. Εξοικονόμηση κόστους

Όλα τα στοιχεία του MEAN είναι ανοιχτού κώδικα, που σημαίνει ότι μπορούν να προσπελαστούν δημόσια και να χρησιμοποιηθούν δωρεάν. Αυτό που είναι ωφέλιμο και για τις εταιρείες είναι ότι αυτές οι τεχνολογίες ενημερώνονται τακτικά.

2. Ευελιξία

Η στοίβα MEAN είναι εξαιρετικά επεκτάσιμη και προσαρμόσιμη αφού χρησιμοποιεί μόνο μία γλώσσα προγραμματισμού . Είναι επωφελές, ιδιαίτερα για προγραμματιστές που αναμένουν ότι θα χρειαστεί να επεκτείνουν τις εφαρμογές τους στο μέλλον. Επίσης, δεν θα δυσκολευτούν στη φάση της δοκιμής, επειδή η στοίβα MEAN επιτρέπει στους κατασκευαστές εφαρμογών να προσθέτουν στοιχεία χωρίς επιπλοκές.

3. Αποτελεσματικότητα

Οι προγραμματιστές που εργάζονται σε ένα σφιχτό χρονοδιάγραμμα μπορούν να βασιστούν στη στοίβα MEAN για γρήγορη ανάκαμψη, επειδή δεν χρειάζεται να δημιουργήσουν τις εφαρμογές τους από την αρχή. Δεδομένου ότι εμφανίζεται μόνο μία γλώσσα δέσμης ενεργειών, δεν απαιτεί τόσο κόπο η αποθήκευση δεδομένων ή η πραγματοποίηση αλλαγών κατά την ανάπτυξη.

Η στοίβα MEAN αποτιμάται για την ευκολία χρήσης της. Ωστόσο, για να εκμεταλλευτείτε πλήρως τη στοίβα, πρέπει να έχετε εκτενή γνώση της γλώσσας JavaScript. Αν θέλετε να δημιουργήσετε μια εφαρμογή με τη στοίβα MEAN, είναι καλύτερο να μάθετε πρώτα τις δεξιότητές σας στο JavaScript.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4885

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *