6 συμβουλές και κόλπα για νέους ιδιοκτήτες Oculus Quest 2

Όταν παίρνετε για πρώτη φορά στα χέρια σας ένα Oculus (τώρα Meta) Quest 2, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να το ενεργοποιήσετε και να βουτήξετε στο VR gaming – και δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό! Ωστόσο, εάν αφιερώσετε χρόνο για να ενεργοποιήσετε μερικές συγκεκριμένες ρυθμίσεις, θα έχετε μια πολύ καλύτερη εμπειρία VR συνολικά.

Το σετ μικροφώνου-ακουστικού Meta Quest 2 VR διαθέτει πολλαπλές ρυθμίσεις που μπορούν να διευκολύνουν τη χρήση (και πιο εύκολο να ξεκινήσετε το παιχνίδι) για χρήστες που κάνουν πρώτη φορά. Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές και κόλπα για νέους χρήστες και δείτε αν απολαμβάνετε περισσότερο τα ακουστικά.

Ενεργοποίηση Passthrough

Το Passthrough είναι μια ρύθμιση που σας επιτρέπει να βλέπετε μέσα από τις εξωτερικές κάμερες του ακουστικού. Χρωματίζει τον χώρο γύρω σας σε ένα είδος θολού ασπρόμαυρου, αλλά είναι πολύ πιο εύκολο να βρείτε τα χειριστήρια σας αφού βάλετε τα ακουστικά. Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι για να επιτευχθεί αυτό.

Το πρώτο είναι να ενεργοποιήσετε το Passthrough Home, το οποίο καταργεί το προεπιλεγμένο εικονικό περιβάλλον και ενεργοποιεί τη μετάβαση ανά πάσα στιγμή, εκτός από την εκκίνηση μιας εφαρμογής.

Πώς να αγοράσετε παιχνίδια για το Oculus Quest ή το Quest 2

Πώς να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του Oculus Quest 2

Πατήστε το κουμπί Oculus στο δεξιό χειριστήριο αφής για να εμφανιστεί το γρήγορο μενού και, στη συνέχεια, επιλέξτε το εικονίδιο Γρήγορες ρυθμίσεις στην κάτω αριστερή γωνία.
Μόλις εμφανιστεί το μενού Γρήγορες ρυθμίσεις, επιλέξτε το εικονίδιο Eye.

Θα δείτε το δωμάτιο γύρω σας και όχι το εικονικό φόντο.

Η δεύτερη επιλογή είναι να ενεργοποιήσετε τη Συντόμευση Passthrough, η οποία σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε το Passthrough πατώντας δύο φορές τη δεξιά πλευρά του ακουστικού.

Ανοίξτε το μενού Quest και επιλέξτε Ρυθμίσεις στην επάνω δεξιά γωνία.
Επιλέξτε Φύλακας.
Επιλέξτε το διακόπτη για να ενεργοποιήσετε το Double Tap για Passthrough.

Μόλις ενεργοποιηθεί, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε δύο φορές στο πλάι των ακουστικών για να δείτε πού βρίσκεστε στον πραγματικό κόσμο. Είναι ιδανικό για να κεντράρετε τον εαυτό σας στον χώρο παιχνιδιού εάν πλησιάσετε πολύ κοντά στο φράγμα του φύλακα.

Επενδύστε σε εναλλακτικούς φακούς

Εάν φοράτε γυαλιά (όπως πολλοί από εμάς), τότε το Oculus Quest 2 δημιουργεί ένα μικρό πρόβλημα. Το σετ μικροφώνου-ακουστικού εφαρμόζει σφιχτά και συχνά βγάζει τα γυαλιά σας όταν αφαιρείτε τα ακουστικά. Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος να γρατσουνίσετε τους εσωτερικούς φακούς Quest (ή τα δικά σας γυαλιά).

Οι εσωτερικοί φακοί Quest 2 είναι εύθραυστοι και θα πρέπει να αντικαταστήσετε ολόκληρο τον φακό εάν έχει καταστραφεί. Θα πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί για να αποφύγετε να τους βλάψετε με οποιονδήποτε τρόπο. Το παρεχόμενο πανί από μικροΐνες είναι μια εξαιρετική επιλογή για τον καθαρισμό τους. Απλώς χρησιμοποιήστε απαλές κινήσεις και μην τις πιέζετε.

Εάν θέλετε να μετριαστείτε αυτόν τον κίνδυνο, μπορείτε να αγοράσετε φακούς συνταγογράφησης snap-in από εταιρείες όπως η HonsVR, η VR Lens Lab και η WIDMOvr. Η διαδικασία είναι απλή: Απλώς εισάγετε τη συνταγή σας στον ιστότοπο και θα εμφανιστούν στην πόρτα σας μέσα σε λίγες εβδομάδες. Οι φακοί εφαρμόζουν μαγνητικά στα ακουστικά VR.

Θα μπορείτε να παίξετε σε VR χωρίς να χρειάζεται να φοράτε γυαλιά. Το καλύτερο από όλα, προσθέτει άλλο ένα στρώμα προστασίας στους εσωτερικούς φακούς του Quest και μπορείτε ακόμη και να επιλέξετε χαρακτηριστικά όπως φιλτράρισμα μπλε φωτός και αντιθαμβωτική προστασία.

Ένα άλλο πλεονέκτημα: Αυτά περιλαμβάνουν συνήθως ένα κάλυμμα VR με επένδυση που προστατεύει τους φακούς σας από την έκθεση στο ηλιακό φως όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Δοκιμάστε ακυκλοφόρητα και πειραματικά παιχνίδια μέσω του App Lab

Το App Lab είναι μια πλατφόρμα όπου οι σχεδιαστές μπορούν να προσθέσουν ημιτελή και πειραματικά παιχνίδια VR . Αυτά τα παιχνίδια συχνά φεύγουν από το Εργαστήριο Εφαρμογών αφού έχουν δοκιμαστεί διεξοδικά, αλλά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βρείτε φθηνές, εξαιρετικά καινοτόμες εμπειρίες VR.

Το App Lab DB είναι μια λειτουργική βάση δεδομένων όλων των γνωστών παιχνιδιών App Lab. Σας επιτρέπει να ταξινομήσετε κατά δημοτικότητα, ηλικία, βαθμολογία και ακόμη και τιμή. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε συγκεκριμένους τίτλους. Μερικά από τα πιο γνωστά παιχνίδια Quest 2 σήμερα (όπως το Gorilla Tag) ξεκίνησαν στο App Lab.

Μόλις βρείτε ένα παιχνίδι, το App Lab θα σας μεταφέρει στη σελίδα λήψης στο κατάστημα Quest 2. Απλώς επιλέξτε να κάνετε λήψη του παιχνιδιού και θα εμφανιστεί στα ακουστικά Quest 2, με την προϋπόθεση ότι έχετε ήδη συνδέσει τον λογαριασμό σας στο Facebook με το κατάστημα Quest.

Ελέγξτε το επίπεδο άνεσης ενός παιχνιδιού πριν παίξετε

Κάθε παιχνίδι στο κατάστημα Oculus λαμβάνει μία από τις τρεις βαθμολογίες άνεσης: Άνετο, Μέτριο ή Έντονο.

Δεδομένου ότι το παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας μπορεί συχνά να προκαλέσει ασθένεια κίνησης, αυτές οι αξιολογήσεις είναι σημαντικές για να σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε εάν ένα παιχνίδι είναι το κατάλληλο για εσάς. Τα άνετα παιχνίδια είναι εντάξει για σχεδόν οποιονδήποτε να παίξει, ενώ τα μέτρια παιχνίδια είναι εντάξει για τους περισσότερους παίκτες – αλλά όχι για όλους. Τα έντονα παιχνίδια θα πρέπει να αποφεύγουν όσοι είναι νέοι στο VR μέχρι να το καταφέρουν.

Ένα παράδειγμα ενός Comfortable παιχνιδιού είναι το Beat Saber, όπου στέκεστε σε ένα μέρος και κουνάτε μόνο τα χέρια σας. Ένα έντονο παιχνίδι θα ήταν το Gorilla Tag, όπου κουνάτε τα χέρια σας και προωθείτε τον εαυτό σας σε όλη την αρένα με πολλές γρήγορες κινήσεις.

Μπορείτε να βρείτε το επίπεδο άνεσης ενός παιχνιδιού επιλέγοντας Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα εφαρμογής του Oculus Store.

Συνδεθείτε στον υπολογιστή σας μέσω Air Link ή καλωδίου σύνδεσης

Αν βρείτε τον εαυτό σας λίγο περιορισμένο από τη βιβλιοθήκη στο Oculus Store, μην ανησυχείτε. Μπορείτε να παίξετε μερικά από τα αγαπημένα σας παιχνίδια υπολογιστή χάρη στη δυνατότητα Oculus Link . Αυτό σας επιτρέπει να παίζετε παιχνίδια PC VR και SteamVR στα ακουστικά Quest 2. Είναι μια πειραματική λειτουργία, αλλά λειτουργεί καλά – ειδικά αν έχετε ένα μακρύ καλώδιο USB-C για μεγαλύτερη κινητικότητα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα για να ενεργοποιήσετε mods για τα αγαπημένα σας παιχνίδια VR, όπως το Beat Saber. Μην παραβλέπετε αυτήν τη ρύθμιση – παρέχει πρόσβαση σε μερικές από τις καλύτερες εμπειρίες VR εκεί έξω. Έχουμε έναν πλήρη οδηγό για το πώς να το κάνετε αυτό.

Μεταδώστε το παιχνίδι σας

Θέλετε να πείσετε κάποιον άλλο να συμμετάσχει στη διασκέδαση; Μπορείτε να μεταδώσετε ροή του παιχνιδιού σας και να αφήσετε τους άλλους να δουν ακριβώς πώς είναι μέσα στο VR. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους είναι απλώς να μεταδώσετε το παιχνίδι σας στο Chromecast ή κάτι παρόμοιο. Μπορείτε επίσης να μεταδώσετε το παιχνίδι σε ένα τηλέφωνο Apple ή Android.

Μια άλλη επιλογή είναι να τραβήξετε απλώς στιγμιότυπα οθόνης από τα πιο τρελά συμβάντα που βλέπετε ενώ βρίσκεστε σε VR. Αυτά μπορούν να κοινοποιηθούν μέσω Facebook με τους φίλους σας. Ποιος ξέρει – μπορεί να έχετε αυτήν την ομάδα πολλών παικτών που επιθυμούσατε.

Εάν έχετε ένα νέο σετ μικροφώνου-ακουστικού Oculus Quest 2, κάντε λίγη έρευνα πριν βουτήξετε μέσα. Υπάρχουν πολλές χρήσιμες λειτουργίες και ρυθμίσεις που δεν είναι αμέσως εμφανείς, αλλά θα αποφέρουν τεράστια οφέλη από το παιχνίδι.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4905

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *